5 Temmuz 2025 Cumartesi

18:50   GAZETECI TIMUR SOYKAN, GÖZALTıNA ALıNDı   16:50   CHP MYK TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: "‘BIRINCI PARTIYIM’ DIYENI SEÇIME BEKLIYORUM. KENDINE GÜVENENI SEÇIME BEKLIYORUM. KASıMPAŞA DELIKANLıSıYSAN SEÇIME BEKLIYORUM"   15:50   İSTANBUL TABIP ODASı CHP’LI BELEDIYELERE YÖNELIK OPERASYONA TEPKI GÖSTERDI: BÖYLE GITMEZ! BASKıYLA, ZULÜMLE ABAT OLUNMAZ   15:30   ALI MAHIR BAŞARıR: “BIZE SAHIP ÇıKıN. BIZ ARTıK AKP’NIN YARGıSıNA DEĞIL; HALKıN TERAZISINE, YARGıSıNA GÜVENIYORUZ”   14:55   MEZITLI SOLI POMPEIPOLIS BEACH PARKı YENILENEN YÜZÜYLE ÇOK YAKıNDA HIZMETE AÇıLıYOR   14:45   YÜZME KURSLARıNıN 1. ETABı TAMAMLANDı, SERTIFIKALAR BAŞKAN YıLDıZ’DAN   14:35   19. ULUSAL DAĞCıLıK FESTIVALI, BÜYÜKŞEHIR’IN KATKıLARıYLA GERÇEKLEŞTI   14:25   CHP’LI BELEDIYELERE OPERASYON...CHP ADANA İL BAŞKANı TANBUROĞLU: ZEYDAN KARALAR’ı TUTSAK EDEREK SESINI DUYURMAMAYA ÇALıŞMAYıN, ÇÜNKÜ O SES ADANA’DA MILYONLAR OLUR   13:05   AFAD: HATAY’ıN ANTAKYA ILÇESI AÇıKLARıNDA 3,5 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDI   12:49   CHP’LI BELEDIYELERE YENI OPERASYON... KESK: HALKıN ÖZGÜR IRADESINI TANıMAYAN, DEMOKRASIYLE SORUNU OLAN BIR ZIHNIYETIN HALK IRADESINE DARBE GIRIŞIMIDIR   11:59   CHP’LI BELEDIYELERE OPERASYON... AVRUPA KONSEYI YEREL VE BÖLGESEL YÖNETIMLER KONGRESI BAŞKANı COOLS: YENI GÖZALTı DALGASı ILE YAPıLAN TASFIYEYI ŞIDDETLE KıNıYORUM   11:45   CHP’LI BELEDIYELERE YENI OPERASYON... DEM PARTI: "SEÇME VE SEÇILME HAKKıNıN SÜREKLI OLARAK TEHDIT ALTıNDA TUTULMASı, YALNıZCA SIYASI PARTILERI DEĞIL, TÜRKIYE’NIN TOPLUMSAL BARıŞ VE DEMOKRATIK ÇÖZÜM UMUDUNU DA HEDEF ALMAKTADıR"   11:25   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, İKLIM KRIZINE KARŞı ALDıĞı ÖNLEMLERLE ‘A-’ PUANıNA YÜKSELDI   11:09   CHP MYK OLAĞANÜSTÜ TOPLANDı   11:05   CHP’LI BELEDIYELERE YENI OPERASYON... TÜLAY HATIMOĞULLARı: ’’SEÇILMIŞLERE, TÜRKIYE HALKLARıNA YAPıLAN BU EZIYETTEN VAZGEÇILMELIDIR’’   10:16   CHP’LI BELEDIYELERE OPERASYON... VAHAP SEÇER: DEMOKRASIMIZ CIDDI BIR TEHDIT ALTıNDA   10:10   GÖZALTıNA ALıNAN ADANA BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı KARALAR: BENIM PARAYLA, PULLA, ÜÇKAĞıTLA IŞIM YOK   09:44   MÜSAVAT DERVIŞOĞLU: PATRON ÇıLDıRDı, ADANA VE ADıYAMAN BELEDIYE BAŞKANLARı GÖZALTıNA ALıNDı.   09:39   MUHITTIN BÖCEK GÖZALTıNA ALıNDı... BURHANETTIN BULUT: "SIYASI INTIKAM AMACıYLA YARGıYı SOPA YAPANLARıN DERDI HUKUK DEĞIL, KENDI IKTIDARLARıNı KORUMAK"   09:01   GÖKHAN GÜNAYDıN: ADANA VE ADıYAMAN BELEDIYE BAŞKANLARıMıZ GÖZALTıNDA  
 
     
   

Burhanettin Bulut`tan, Lütfü Savaş`a "Kurultay" tepkisi: "Kendisini bugünkü iktidara pazarlıyor. Bunun başka bir yolu yok. Yoksa onca yıl hizmet verdiği, hizmet ettiği CHP`lilere bu hainliği yapmaz. Bu bir hainlik"


CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, eski Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş`ın da aralarında olduğu 3 kişinin, partisinin 6 Nisan`da 21. Olağanüstü Kurultayı toplama kararının iptali ve yürütmesinin durdurulması talepli başvurusuna ilişkin, "Her başvurduğunuz reddoluyor. Reddoldukça bir daha başvuruyorsunuz. AKP`ye yaranmak istiyor. Kendisini bugünkü iktidara pazarlıyor. Bunun başka bir yolu yok. Yoksa onca yıl hizmet verdiği, hizmet ettiği CHP`lilere bu hainliği yapmaz" dedi.

 

Tarih : 24 Mart 2025 Pazartesi 16:47   Okunma : 564

(ANKARA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, eski Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın da aralarında olduğu 3 kişinin, partisinin 6 Nisan’da 21. Olağanüstü Kurultayı toplama kararının iptali ve yürütmesinin durdurulması talepli başvurusuna ilişkin, "Her başvurduğunuz reddoluyor. Reddoldukça bir daha başvuruyorsunuz. AKP’ye yaranmak istiyor. Kendisini bugünkü iktidara pazarlıyor. Bunun başka bir yolu yok. Yoksa onca yıl hizmet verdiği, hizmet ettiği CHP’lilere bu hainliği yapmaz" dedi.

Bulut, eski Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın da aralarında olduğu 3 kişinin Ankara 31. Asliye Hukuk Mahkemesi`ne başvurarak, CHP’nin 6 Nisan’da 21. Olağanüstü Kurultayı toplama kararının iptali ve yürütmesinin durdurulmasına ilişkin talebini Halk TV yayınında değerlendirdi.

“İyi niyetli bir davranış değil. Hatta zehirli bir aklın çabaları” diyen Bulut şöyle konuştu:

“Bu başkan aday oldu. Aday adayı oldu. Sonra bizim heyetimiz onu adaylaştırdı. Sonra tartışmalar oldu. Sonra da çıktı, Hatay halkından CHP adına oy istedi. Çok az farkla da seçimleri kaybetti. Seçimleri kaybetmesindeki en önemli unsur aslında kendisiydi. Çünkü deprem döneminde gösterdiği performanstan kaynaklı çok tartışmalar vardı. Aday yapıldığında, CHP yönetimine çokça laf söylendi. Şimdi bu arkadaşımız CHP’nin kurultayını iptal etmek istiyor. Siz aday olurken ağzınızı açmadınız. Adaylığınız çıktığında ağzını açmadınız. Şimdi sürekli başvuruyorsunuz. Her başvurduğunuz reddoluyor. Reddoldukça bir daha başvuruyorsunuz. AKP’ye yaranmak istiyor. Kendisini bugünkü iktidara pazarlıyor. Bunun başka bir yolu yok. Yoksa onca yıl hizmet verdiği, hizmet ettiği CHP’lilere bu hainliği yapmaz. Bu bir hainlik.”

Sözlerinin devamında "Bugün yine benzer bir soru soruldu. Partinize kayyum atanırsa ne dersiniz?’ diye soruldu" diyen Bulut, şöyle devam etti:

"Vallahi en hafif deyimle hain olarak nitelendiririm. Bir partide bugüne kadar görev almış herhangi birisi, eğer kayyum olarak atanıyorsa, buradan söylüyorum, haindir o. Bugüne kadar partiye verdiği emeklere yazık. CHP’lilerin ona ilişkin düşüncelerine yazık. Kim olursa olsun. CHP’nin kurultayında değil şaibe, büyük bir gurur vesilesi var. O da şudur; CHP kurultayında lider değişmiştir. Bu Türkiye siyaset tarihinde bir ilktir. Kurultayda bin 200’ün üzerinde delege, kararını verdi. Liderini değiştirdi. Bu bir demokrasi göstergesidir. Para ile pulla yapılacak bir şey değildir. AK Parti’nin kongresinde herkese kol saati dağıtılıyor, hiç onun lafını eden yok. CHP’de ‘şu şunu demiş, bu bunu demiş’. Bunların hepsi de partiden ya ihraç edilmiş ya da parti ile bağı kalmamış insanlar. Onlara ilişkin bir şey söylemiyorum. Bunu muhatap alanlar kirli."

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA