2 Temmuz 2026 Perşembe

17:27   DENIZ GÖKTAŞ’ıN GÖZALTıNA ALıNMASıNA SIYASI PARTI VE MESLEK ÖRGÜTLERINDEN TEPKI: DERHAL SERBEST BıRAKıLSıN   15:55   EKREM İMAMOĞLU: "9 TEMMUZ SONRASı TÜRKIYE’DE NE OLACAK?"   15:54   İBB DAVASı’NıN 61’INCI GÜNÜNDE DURUŞMAYA IKINCI ARA: İMAMOĞLU, SADECE SAVUNMASı ALıNıRKEN SALONDA BULUNABILECEK   15:53   SIVAS ANMASıNA KATıLAN ÖZGÜR ÖZEL: "HALKıN IKTIDARı KURULDUĞUNDA 2 TEMMUZ BIR UTANÇ GÜNÜ OLARAK ANıLACAK"   14:53   KOMEDYEN DENIZ GÖKTAŞ, YURT DıŞıNDAN DÖNÜŞÜNDE İSTANBUL HAVALIMANı’NDA GÖZALTıNA ALıNDı   14:52   AZIZ İHSAN AKTAŞ DAVASıNıN KARAR DURUŞMASıNıN 12’NCI GÜNÜ BAŞLADı   13:51   AYŞE TOKYAZ DAVASıNDA SAVCı ESKI POLIS SANıK HAKKıNDA AĞıRLAŞTıRıLMıŞ MÜEBBET ISTEDI   13:50   İBB DAVASı’NDA DURUŞMA TAKVIMI GERILIMI: İMAMOĞLU’NUN SALONDAN ÇıKARıLMASı IÇIN TALIMAT VERILDI   12:47   CHP ILE ILGILI ANKET SONUCU: MUTLAK BUTLAN KARARı “SIYASI"   11:46   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NDEN TARSUS TRAFIĞINE NEFES ALDıRAN KAVŞAK DÜZENLEMESI   10:44   TARSUS DOĞA PARKı’NıN SEVIMLI SAKINLERI ÇEŞITLI YÖNTEMLERLE SERINLETILIYOR   09:43   CHP’LI İLGEZDI KYK YURTLARıNDAKI ÖLÜMLERI MECLIS GÜNDEMINE TAŞıDı   09:43   SEVDA ERDAN KıLıÇ: “MADıMAK’ı YAKAN ZIHNIYETLE MÜCADELEMIZ SÜRÜYOR"   17:41   MERKEZ ANKARA’DA 2 IŞÇININ ÖLDÜĞÜ IŞ KAZASıNA ILIŞKIN DAVA… ŞANTIYE ŞEFI VE PROJE MÜDÜRÜNÜN "TAKSIRLE ÖLDÜRME" SUÇUNDAN CEZALANDıRıLMASı ISTENDI   17:32   EDIRNE’DE NATO PROTESTOSU   15:25   CHP’DE 7 YURT DıŞı ÖRGÜTÜNÜN YETKI BELGELERI IPTAL EDILDI   14:24   KUŞADASı’NDA DENIZCILIK VE KABOTAJ BAYRAMı KUTLANMAYA BAŞLANDı   13:38   ANKARA’DA NATO ZIRVESI’NE HAZıRLıK TOPLANTıSı   13:23   İBB ITIRAFÇıSı SOYTEKIN: “DELEGELERIN IRADESININ ETKILENIP ETKILENMEDIĞINE ILIŞKIM BILGIM YOK”   11:01   AVRUPA’Yı KASAN KAVURUCU SıCAKLAR TÜRKIYE’YE GELDI! METEOROLOJI’DEN O BÖLGELERE KRITIK UYARı!  
 
     
   

CHP`li Murat Bakan, Gençlik ve Spor Bakanı`na, şehit çocuğu Görkem Akşit`in yurttan atılmasının siyasi gerekçesi olup olmadığını sordu


CHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Bakan, şehit çocuğu ve Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi`nde İngilizce Öğretmenliği bölümünde okuyan 3`üncü sınıf öğrencisi Görkem Akşit`in bir WhatsApp grubunda düşüncelerini paylaştığı için KYK yurdundan atıldığını belirterek, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak`ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. Bakan, "Bu kararın alınmasında herhangi bir siyasi saik olup olmadığı araştırılmış mıdır? Vatanı için canını feda etmiş bir şehidin evladının yaptığı bir paylaşım nedeniyle öğrenci yurdundan çıkarılması nasıl izah edilmektedir?" diye sordu.

 

Tarih : 27 Mart 2025 Perşembe 11:32   Okunma : 690

(ANKARA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Bakan, şehit çocuğu ve Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi`nde İngilizce Öğretmenliği bölümünde okuyan 3`üncü sınıf öğrencisi Görkem Akşit`in bir WhatsApp grubunda düşüncelerini paylaştığı için KYK yurdundan atıldığını belirterek, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak`ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. Bakan, "Bu kararın alınmasında herhangi bir siyasi saik olup olmadığı araştırılmış mıdır? Vatanı için canını feda etmiş bir şehidin evladının yaptığı bir paylaşım nedeniyle öğrenci yurdundan çıkarılması nasıl izah edilmektedir?" diye sordu.

Murat Bakan, yaptığı yazılı açıklamada, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi`nde İngilizce Öğretmenliği bölümünde okuyan 3`üncü sınıf öğrencisi Görkem Akşit`in öğrencilerin bulunduğu bir WhatsApp grubuna “Arkadaşlar, bütün ülke genelindeki üniversite arkadaşlarımız yapılan haksızlıklara karşı direnirken, burada böyle oturmak benim kanıma dokunuyor” yazdığı için şikayet edildiğini ve kaldığı Kredi ve Yurtlar Kurumu`na (KYK) bağlı erkek öğrenci yurdundan atıldığını kaydetti. Şehit çocuğu olan Görkem Akşit`in yurttan çıkarken çekilen ve kamuoyuna yansıyan bir videoda  “AKP`li vatan hainleri beni yurttan atıyor. Ben şehit çocuğuyum, benim babam polisti şehit oldu bu vatan için. AKP`li vatan hainlerini görün. Şehit çocuğunu yurttan atıyorlar" söylediğini aktaran Bakan, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak tarafından yanıtlanması istemiyle soru önergesi verdi.

"Bir üniversite öğrencisinden muhbir yaratan da bu kötülüğü örgütleyen de aynı siyaset"

Murat Bakan şunları kaydetti:

“Bir şehit çocuğu deprem bölgesinde üniversite okuyor, ülkesindeki haksızlarla, hukuksuzluklarla ilgili bir yurttaş olarak duyduğu rahatsızlığı arkadaşlarıyla paylaşıyor ve devletin yurdundan atılıyor. Bir tarafta farklı düşüncelere sahip yüz binlerce öğrenci insanlığın üzerine inşa edildiği ortak değerler üzerinde buluşup birlikte o haklı sesi yükseltirken; diğer yanda aynı yurdu, aynı odayı, aynı sırayı paylaşan bazı öğrenciler sırf kendi fikrinin karşısında diye arkadaşının sokakta kalmasına, eğitim hayatının sekteye uğramasına neden olabiliyor. Bir üniversite öğrencisinden muhbir yaratan da bu kötülüğü örgütleyen de ülkemizi bu çıkmaz ve zor hale getiren de aynı siyaset. Bunu hep birlikte değiştirmek zorundayız. Ya hep beraber ya hiçbirimiz.” 

"Bu kararın alınmasında herhangi bir siyasi saik olup olmadığı araştırılmış mıdır?"

Murat Bakan, önergesinde Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak`a "Mustafa Kemal Üniversitesi öğrencisi Görkem Akşit`in KYK yurdundan çıkarılmasının gerekçesi nedir? Bu kararın alınmasında herhangi bir siyasi saik olup olmadığı araştırılmış mıdır? Vatanı için canını feda etmiş bir şehidin evladının yaptığı bir paylaşım nedeniyle öğrenci yurdundan çıkarılması nasıl izah edilmektedir? Bakanlığınız konuyla ilgili hangi adımları atacaktır? KYK yurt müdürü Murat Artar`ın geçmişte güvenlik görevlisi olarak çalıştığı ve kısa sürede yurt müdürü yapıldığı iddiaları doğru mudur? Eğer doğruysa kendisi hangi kriterlere göre bu göreve atanmıştır?Görkem Akşit`in yurt hakkının iptal edilmesi sürecinde KYK yönetmeliklerine ve ilgili mevzuata uygun bir işlem yapılmış mıdır? Hatay`daki öğrenci yurtlarında kalan öğrencilerin barınma hakkını korumaya yönelik herhangi bir denetim mekanizması işletilmekte midir? Deprem bölgesinde öğrencilerin barınma sorununun çözülmesi için Bakanlığınız tarafından atılan somut adımlar nelerdir?" sorularını yöneltti.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA