10 Ağustos 2025 Pazar

14:52   MıSıR’DAN CUMHURBAŞKANı SISI VE BAKAN FIDAN GÖRÜŞMESINE ILIŞKIN AÇıKLAMA   14:50   TEOMAN MUTLU’DAN DIYANET’E ’HUTBE’ TEPKISI   15:28   ATAYMAN: BENDEN DUYMADıĞıM, GÖRMEDIĞIM, YAŞAMADıĞıM ŞEYLERI ANLATMAMı BEKLIYORLAR, HIÇBIR KANUN DıŞı ŞEYE RASTLAMADıM, HIÇBIR KANUNSUZ IŞE IMZA ATMADıM   15:22   CHP’LI EMIR’DEN BAKAN TUNÇ’A “İBB BORSASı” SORUSU: ADALET BAKANı DEĞIL MISIN, NIYE HAREKETE GEÇMEDIN?   15:21   MEZITLI BELEDIYESI’NDEN KADıNLARA DESTEK, EL EMEĞI EKONOMIYE DÖNÜŞÜYOR   12:30   YUMURTALıK’TA HER ADıMDA HIZMET VAR   11:02   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NIN MERCEK KURSLARı KADıNLARA UMUT VE EKONOMIK GÜÇ SAĞLıYOR   10:58   1 MILYAR TL’LIK KIRA SERTIFIKASı İHRACı BAŞARı İLE TAMAMLANDı   10:35   AKMİB’DEN TEMMUZ İHRACATıNDA 380,2 MILYON DOLARLıK PERFORMANS – BELÇIKA PAZARıNDA YÜZDE 803’LÜK REKOR ARTıŞ   09:35   TOPLU TAŞıMADA DEVRIM: KONFORLU VE UYGUN FIYATLı YOLCULUK"   01:03   ÖZGÜR ÖZEL’IN "İBB BORSASı" OLUŞTURDUĞUNU IDDIA ETTIĞI AVUKAT GÖZALTıNA ALıNDı   22:58   GÜLNAR’ıN EFSANE LEZZETI GERI DÖNDÜ: ATA NOHUT TENCERELERDE KAYNıYOR!   20:50   GAZETECI FATIH ALTAYLı’NıN YOUTUBE KANALıNA ‘MILLI GÜVENLIK VE KAMU DÜZENININ KORUNMASı’ GEREKÇESIYLE ERIŞIM ENGELI GETIRILDI   19:55   CHP MERSIN KADıN KOLLARı’NDAN SERT TEPKI: “KADıN CINAYETLERI MÜNFERIT DEĞIL, POLITIKTIR!”    15:17   EKREM İMAMOĞLU’NDAN IKTIDARA MURAT ÇALıK TEPKISI   15:16   ÖZGÜR ÖZEL’E SALDıRAN SELÇUK TENGIOĞLU’NUN TUTUKLULUĞUNUN DEVAMıNA KARAR VERILDI   15:14   MILLI DAYANıŞMA, KARDEŞLIK VE DEMOKRASI KOMISYONU’NUN IKINCI TOPLANTıSıNDA JAMMER ÖNLEMI   15:12   GÜLCAN KıŞ’TAN BAKAN GÖKTAŞ’A SORU ÖNERGESI TEPKISI   14:33   TARSUS’UN YOLLARı YENILENIYOR: 9 MAHALLEDE ASFALT YAMA ÇALıŞMASı   09:25   YENIŞEHIR BELEDIYESI’NDEN SÜRDÜRÜLEBILIRLIKTE ÖRNEK ADıM: ISO 50001 SERTIFIKASıYLA MERSIN’DE BIR İLK!  
 
     
   

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti`nden RTÜK`e: Haber alma hakkını ve kamu yararını gözetmeye çağırıyoruz


Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, Radyo Televizyon Üst Kurulu`nun 4 televizyon kanalına verdiği 7 ayrı cezayı ve Sözcü TV`ye getirilen 10 gün yayın durdurma cezasını kınayan bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada “Tüm bu cezaların ardında halkın haber alma hakkını kısıtlanma niyetinin olduğunu biliyoruz. RTÜK gazetecileri ve medya kuruluşlarını iktidarın kamu yararına olmayan faaliyetlerini tartışmaktan, haberleştirmekten vazgeçirmeye çalışıyor. Youtube kanallarına lisans zorunluluğu getirerek halkın haber alacağı tüm alanları daraltmayı hedefliyor. RTÜK`ü kararlarında Anayasa`ya, basın ve düşünceyi ifade özgürlüğüne saygılı olmaya, tarafsız davranmaya, haksız, hukuksuz yayın durdurma, idari para cezaları vermekten vazgeçmeye, toplumda çok sesliliği, yurttaşların haber alma hakkını ve kamu yararını gözetmeye çağırıyoruz” dedi.

 

Tarih : 27 Mart 2025 Perşembe 18:26   Okunma : 503

(İSTANBUL)  Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, Radyo Televizyon Üst Kurulu`nun 4 televizyon kanalına verdiği 7 ayrı cezayı ve Sözcü TV`ye getirilen 10 gün yayın durdurma cezasını kınayan bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada “Tüm bu cezaların ardında halkın haber alma hakkını kısıtlanma niyetinin olduğunu biliyoruz. RTÜK gazetecileri ve medya kuruluşlarını iktidarın kamu yararına olmayan faaliyetlerini tartışmaktan, haberleştirmekten vazgeçirmeye çalışıyor. Youtube kanallarına lisans zorunluluğu getirerek halkın haber alacağı tüm alanları daraltmayı hedefliyor. RTÜK`ü kararlarında Anayasa`ya, basın ve düşünceyi ifade özgürlüğüne saygılı olmaya, tarafsız davranmaya, haksız, hukuksuz yayın durdurma, idari para cezaları vermekten vazgeçmeye, toplumda çok sesliliği, yurttaşların haber alma hakkını ve kamu yararını gözetmeye çağırıyoruz” dedi.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, Radyo Televizyon Üst Kurulu`nun 4 televizyon kanalına verdiği 7 ayrı cezayı ve Sözcü TV`ye getirilen 10 gün yayın durdurma cezasını kınayan bir açıklama yaptı. Yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Kamuoyunu ilgilendiren tüm olaylar hakkında, halkı objektif ve gerçekleri yansıtacak biçimde aydınlatmak basının varlık nedenidir. Yurttaşları olumsuz etkileyen, kamu yararını zedeleyen sorunlarla ilgili olarak iktidarı ve yöneticileri eleştirmek, uyarmak bu varlık nedeninin olmazsa olmazıdır. Anayasa`nın 28`inci ve 5187 sayılı Basın Yasası`nın 3`üncü maddesi de basının bu görevini düzenler. Haber gerçekse, haber güncelse, yayınlanmasında kamu yararı varsa, içerik doğru ifade ediliyorsa gazeteciler için bu haber yapılır, yayınlanır, sunulur ve yorumlanır. Ancak bu yasaları hiçe sayan kurumların temsilcilerinden gazetecilere ve medya kuruluşlarına gelen haksız, hukuksuz saldırılar sürüyor. Son olarak yine Anayasa`ya aykırı ve gazetecilik mesleğine müdahale etmeye çalışan kararlar alan RTÜK Halk TV, NOW TV, Sözcü TV ve Tele1 TV`ye ceza yağdırdı.  RTÜK ayrıca Flu TV ve Fatih Altaylı`nın youtube kanalları için yayın lisansı alma zorunluluğu getirdi. Bu kanallar 72 saat içinde lisans başvurusu yapmazsa erişime kapatılacak.

Halk TV`ye Gündem Özel programında, CHP Genel Başkanın Özgür Özel`in Saraçhane mitinginde Akın Gürlek ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`a yönelik eleştirileri ile boykot çağrısının ekrana yansıtılması, canlı yayın yapılarak, yorumlarda ‘halkın kin ve düşmanlığa teşvik` edildiği savıyla yüzde 5 idari para cezası ve 5 kez de program durdurmaya karar verildi. Sözcü TV`ye canlı yayın yapılarak, yorumlarda ‘halkın kin ve düşmanlığa teşvik` edildiği savıyla 10 gün yayın durdurma cezası çıktı. Sözcü TV`nin aynı maddeden ceza alması halinde lisansı iptal edilecek. Tebliğin ardından Sözcü TV`nin 10 gün boyunca ekranı karartılacak. Ekrana yalnızca siyah zemin üzerine RTÜK`ün karar metni yansıtılacak. Sözcü TV hakkında ayrıca CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır`ın MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli`ye yönelik sözleri nedeniyle yüzde 3 idari para cezasına hükmedildi. Özgür Özel mitingini canlı vermek suç sayıldı. Tele 1 TV`ye ise Haber 13 programında CHP Genel Başkanın Özgür Özel`in Saraçhane mitinginde Akın Gürlek ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`a yönelik eleştirileri ile canlı yayınlarda yorumlarda ‘halkın kin ve düşmanlığa teşvik` edildiği iddiasıyla yüzde 5 idari para cezası ile 5 kez de program durdurma cezası çıktı. Ayrıca Sabah Pusulası programında RTÜK Başkanına yönelik değerlendirmeler nedeniyle de yüzde 3 idari para cezası kesildi.

NOW TV`ye Orta Sayfa programında Ekrem İmamoğlu soruşturmasıyla ilgili işlemlerin hukuka aykırı ve talimatlarla yapıldığı yorumları gerekçesiyle yüzde 2 idari para cezası verildi. Tüm bu cezaların ardında halkın haber alma hakkını kısıtlanma niyetinin olduğunu biliyoruz. RTÜK gazetecileri ve medya kuruluşlarını iktidarın kamu yararına olmayan faaliyetlerini tartışmaktan, haberleştirmekten vazgeçirmeye çalışıyor. Youtube kanallarına lisans zorunluluğu getirerek halkın haber alacağı tüm alanları daraltmayı hedefliyor. RTÜK`ü kararlarında Anayasa`ya, basın ve düşünceyi ifade özgürlüğüne saygılı olmaya, tarafsız davranmaya, haksız, hukuksuz yayın durdurma, idari para cezaları vermekten vazgeçmeye, toplumda çok sesliliği, yurttaşların haber alma hakkını ve kamu yararını gözetmeye çağırıyoruz."

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA