2 Ağustos 2025 Cumartesi

19:49   ÖZGÜR ÖZEL: "KOMISYONDA BıRAKıN CUMHURIYET’IN KOLONLARıNı KESTIRMEK, ’CUMHURIYET KOLONUNUN ÜZERINE KÜÇÜCÜK BIR ÇIVI ÇAKACAĞıM’ DIYENE MÜSAADE ETMEYIZ"   16:41   TARSUS BELEDIYE BAŞKANı BOLTAÇ’TAN ÖNEMLI AÇıKLAMALAR   15:35   TOROSLAR BELEDIYESI ÇEVRE TEMIZLIĞI SEFERBERLIĞINI SÜRDÜRÜYOR   14:23   BIR VIDEO ILE BAŞLADı: MEZITLI BELEDIYESI ARAS’LA EL ELE   13:04   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ENGELSIZ YAZ KURSU   09:05   BÜYÜKŞEHIR’IN “GELECEK HAYALIM” PROJESI KADıNLARıN GÜCÜNE GÜÇ KATACAK    23:31   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, KAŞLı HAYVAN BAKıMEVI VE DOĞAL YAŞAM MERKEZI’NE DAIR IDDIALAR HAKKıNDA AÇıKLAMA YAPTı   20:55   BÜYÜKŞEHIR HALK KART’ıN TEMMUZ AYı TUTARLARıNı YATıRDı   19:40   BAŞKAN YıLDıZ, “BÖLGEDEKI ULAŞıMı DAHA DA GÜÇLENDIRIYORUZ”   19:08   CHP TOROSLAR İLÇE BAŞKANLıĞı’NA DURSUN KOÇ ATANDı   16:02   CHP’NIN KOMISYONA VERECEĞI 10 ÜYE BELLI OLDU   15:57   ÖZGÜR ÖZEL SZC TV CANLı YAYıNıNDA KONUŞTU: “CHP, İMRALı’YA HEYET YOLLAMAZ”   15:55   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NDEN KAŞLı BAKıMEVI GÖRÜNTÜLERIYLE ILGILI AÇıKLAMA   15:51   CHP SÖZCÜSÜ YÜCEL’DEN, ORMAN YANGıNLARıYLA ILGILI SORU ÖNERGESI   15:48   ÖZGÜR ÖZEL SZC TV CANLı YAYıNıNDA KONUŞTU: “ADAYı DEĞIŞTIRECEK OLURSAK TEKIL BIR KARAR VERMEM. EN DOĞRU ADAYı BELIRLERIZ”   09:55   MERSIN BAROSU: “ADALETIN GECIKTIRILMESINE ASLA MÜSAADE ETMEYECEĞIZ    09:45   BÜYÜKŞEHIR MERSIN’IN MAVISI İÇIN 7/24 NÖBETTE   09:37   İHALE VAR, FIRMA VAR, YOL YOK! AKBELEN KAVŞAĞı’NDA NELER OLUYOR   09:35   BAŞKAN SEÇER’DEN TERCIH DÖNEMINDE GENÇLERE MERSIN ÇAĞRıSı   22:57   CHP’NIN MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR MITINGI ŞILE’DE... ÖZGÜR ÖZEL: TÜRKIYE’DE BIR DEVLETSIZLIK KRIZI YAŞıYORUZ  
 
     
   

CHP Genel Başkanı Özgür Özel`den Rümeysa Öztürk tepkisi: "Dünya gitgide, `Ben yaptım oldu` diyen liderlerin çılgınlıkları nedeniyle daha yaşanmaz hale geliyor"


CHP Genel Başkanı Özgür Özel, ABD`de Türk öğrenci Rümeysa Öztürk`ün gözaltına alınmasına tepki göstererek, "Dünya gitgide, `Ben yaptım oldu` diyen liderlerin çılgınlıkları nedeniyle daha yaşanmaz hale geliyor. ABD`de sadece fikrini kaleme aldığı için gözaltına alınan Rümeysa da, iktidarın 19 Mart demokrasi darbesine barışçıl gösterilerle itiraz eden ve haksız hukuksuz, dayanaksız bir şekilde, vicdansızca tutuklanan Türkiye`deki yüzlerce öğrenci de aynı mağduriyeti yaşıyor" dedi.

 

Tarih : 27 Mart 2025 Perşembe 14:08   Okunma : 642

(ANKARA) - CHP Genel Başkanı Özgür Özel, ABD`de Türk öğrenci Rümeysa Öztürk`ün gözaltına alınmasına tepki göstererek, "Dünya gitgide, `Ben yaptım oldu` diyen liderlerin çılgınlıkları nedeniyle daha yaşanmaz hale geliyor. ABD`de sadece fikrini kaleme aldığı için gözaltına alınan Rümeysa da, iktidarın 19 Mart demokrasi darbesine barışçıl gösterilerle itiraz eden ve haksız hukuksuz, dayanaksız bir şekilde, vicdansızca tutuklanan Türkiye`deki yüzlerce öğrenci de aynı mağduriyeti yaşıyor" dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, sosyal medya hesabından ABD`nin Massachusetts eyaletindeki Tufts Üniversitesi`nde doktora eğitimi alan Türk öğrenci Rümeysa Öztürk`ün, İsrail`in, Filistin`e yönelik saldırılarını eleştiren bir yazı yüzünden gözaltına alınmasını kınadığını söyledi. Özel konuya ilişkin şu açıklamada bulundu: 

"ABD`nin Massachusetts eyaletindeki Tufts Üniversitesi`nde doktora eğitimi alan Türk öğrenci Rümeysa Öztürk`ün, İsrail`i, Filistin mezalimini ve bu mezalimi görmezden gelen üniversitesini eleştiren bir yazı kaleme aldığı için gözaltına alınmasını şiddetle kınıyorum. Dünya gitgide, `Ben yaptım oldu` diyen liderlerin çılgınlıkları nedeniyle daha yaşanmaz hale geliyor.

ABD`de sadece fikrini kaleme aldığı için gözaltına alınan Rümeysa da, iktidarın 19 Mart demokrasi darbesine barışçıl gösterilerle itiraz eden ve haksız hukuksuz, dayanaksız bir şekilde, vicdansızca tutuklanan Türkiye`deki yüzlerce öğrenci de aynı mağduriyeti yaşıyor. İktidarı hiç zaman kaybetmeden Rümeysa`nın serbest bırakılması ve eğitimine devamı için Trump yönetimi nezdinde girişimde bulunmaya, Türkiye`nin dört bir yanında, sadece demokrasi istedikleri için cezaevine gönderilen öğrencileri de derhal serbest bırakmaya çağırıyorum. Bu vicdansızlığa son verin"

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA