20 Haziran 2025 Cuma

09:20   BÜYÜKŞEHIR’IN ENGELSIZ YAŞAM PARKı, ÖZEL GEREKSINIMLI BIREY VE AILELERINE SANATLA DESTEK OLUYOR   09:10   BÜYÜKŞEHIR’DEN TARSUS’UN DOĞU VE BATı GIRIŞ NOKTALARıNDA PEYZAJ ÇALıŞMASı…    08:10   TARSUS BELEDIYESI’NDEN MIMAR-MÜHENDIS ÇALıŞTAYı   08:07   TÜRKIYE BAROLAR BIRLIĞI, İMAMOĞLU’NUN AVUKATı PEHLIVAN’ıN TUTUKLANMASı ÜZERINE OLAĞANÜSTÜ TOPLANDı: SAVUNMA ASLA SUSMAYACAK, KORKMAYACAK VE ITAAT ETMEYECEK   21:19   MERSIN VE HATAY’DAN BIR İLK: ‘KARDEŞ KENT KONSEYI’   16:46   CHP TARSUS İLÇE KADıN KOLLARı EV ZIYARETLERINE DEVAM EDIYOR   10:15   TARIHE, DOĞAYA VE KÜLTÜRE YOLCULUK: KILIKYA YOLU TANıTıM YÜRÜYÜŞLERI SÜRÜYOR   10:09   KADıNLAR ÜRETMEYE, MERSIN GÜÇLENMEYE DEVAM EDIYOR   10:05   CHP’LI GÜLCAN KıŞ, “MERSIN ÜRETIYOR AMA YATıRıM ALAMıYOR, BU BIR IHMALKÂRLıK DEĞIL, SIYASI TERCIHTIR!”   09:01   BÜYÜKŞEHIR’IN İTAIYE ERI SıNAVLARıNDA ADAYLAR TER DÖKTÜ   14:39   TARSUS BELEDIYESI’NDEN YAŞAMA DOKUNAN HIZMET    14:01   YENIŞEHIR BELEDIYESI MERSIN’E KENT KÜTÜPHANESI VE OYUNCAK MÜZESI KAZANDıRıYOR   13:59   MEZITLI’DE KADıNLARA, EMEKLILERE VE ENGELLILERE YÖNELIK MOBIL KUAFÖR HIZMETI 15.500 KIŞIYE ULAŞTı   13:55   GOLDEN GLOBAL YATıRıM BANKASı VE ICD 20 MILYON DOLARLıK FINANSMAN ANLAŞMASıNı İMZALADı   10:28   YÖNETICI KRIZI KAPıDA: TERFI SISTEMI ÇÖKÜYOR, ŞIRKETLER GELECEĞINI KAYBEDIYOR   10:23   RAHMI M. KOÇ MÜZESI’NDE BOYANıN SUYLA DANSı: EBRU SERGISI   10:19   MINIK SPORCULAR SPORA İLK ADıMLARıNı AKDENIZ’DE ATıYOR   10:16   ULUSLARARASı PARA TRANSFERI ARTıK DAHA KOLAY: MORPARA VE MONEYGRAM İŞ BIRLIĞI   10:12   YUMURTALıK BELEDIYESI, HALK SAĞLıĞı IÇIN ÇALıŞıYOR   10:08   “ZEYTINLIKLER MADENCILIĞE KURBAN EDILIYOR”  
 
     
   

Ekrem İmamoğlu`nun avukatı Pehlivan`ın savcılık ifadesinden: "Yine dedikodu üzerine kurulu tanık beyanlarına dayalı soruşturmalar yürütülmektedir"


CHP`nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu`nun 23 Mart`ta tutuklanmasının ardından gözaltına alınan avukatı Mehmet Pehlivan  savcılığa verdiği ifadede, "Gerçekleştirilen soruşturma, önceki soruşturmalarda avukatlık faaliyeti yürütmem sebebiyle açılmıştır. Bu dosyalardaki avukatlığım sadece teknik hukuk mücadelesi değil, bu hukuksuz yargı pratiğine karşı bir mücadeledir. Hatalı ve gerçek dışı raporlarla ve delillerle ve yine dedikodu üzerine kurulu tanık beyanlarına dayalı soruşturmalar yürütülmektedir" dedi.

 

Tarih : 28 Mart 2025 Cuma 15:29   Okunma : 471

(ANKARA) - CHP`nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu`nun 23 Mart`ta tutuklanmasının ardından dün gece gözaltına alınan avukatı Mehmet Pehlivan,  savcılığa verdiği ifadede, "Gerçekleştirilen soruşturma, önceki soruşturmalarda avukatlık faaliyeti yürütmem sebebiyle açılmıştır. Bu dosyalardaki avukatlığım sadece teknik hukuk mücadelesi değil, bu hukuksuz yargı pratiğine karşı bir mücadeledir. Hatalı ve gerçek dışı raporlarla ve delillerle ve yine dedikodu üzerine kurulu tanık beyanlarına dayalı soruşturmalar yürütülmektedir" dedi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı`nın başlattığı bir soruşturma kapsamında dün gece yarısı gözaltına alınan, cezaevinde bulunan CHP`nin Cumhurbaşkanı Adayı ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu`nun avukatı Mehmet Pehlivan öğle saatlerinde emniyetten sevk edildiği adliyede ifade verdi. 

"Gözaltına alınmasaydım bugün suç duyurusunda bulunacaktım"

“Kent uzlaşısı” kapsamında gözaltına alınan Reform Vakfı Direktörü Mehmet Ali Çalışkan`a gönderdiği iddia edilen 1 milyon 500 bin Türk lirasının sorulması üzerine Pehlivan, şunları söyledi: 

"Söz konusu raporda para transferi olarak belirtilen tespitlerin tamamı yalandır. Bu gerçeği yansıtmayan raporlarla söz konusu soruşturmalarda tutuklamalar gerçekleştirilmiştir. Bu raporu gerçeğe aykırı ve manipülatif şekilde hazırlayan kişilerle alakalı gözaltında bulunmasaydım bugün suç duyurusunda bulunacaktım. Rapor, söylediğim gibi gerçeği yansıtmamaktadır. Benim Mehmet Ali Çalışkan`a doğrudan gönderdiğim bir para transferi yoktur."

"Ben Reform Vakfının üyesi ve bağışçısıyım"

Reform Vakfı ile ilişkisinin bulunup bulunmadığının sorulması üzerine ise Pehlivan, "Ben Reform Vakfının üyesi ve bağışçısıyım. Bahsetmiş olduğunuz 2 milyon 400 bin Türk lirası bağış olarak gönderdim" dedi.

Pehlivan, "Gerçekleştirilen soruşturma önceki soruşturmalarda avukatlık faaliyeti yürütmem sebebiyle açılmıştır. Bu dosyalardaki avukatlığım sadece teknik hukuk mücadelesi değil, bu hukuksuz yargı pratiğine karşı bir mücadeledir. Hatalı ve gerçek dışı raporlarla ve delillerle ve yine dedikodu üzerine kurulu tanık beyanlarına dayalı soruşturmalar yürütülmektedir. Bugünkü soruşturma da raporun düzenlendiği asıl soruşturma da hatalı olarak düzenlenen bu rapor sebebiyledir. Üzerime atılı bulunan suçlamaları kabul etmiyorum.

"Bu avukatlık mesleğine ve savunma hakkına saldırı"

Pehlivan`ın avukatları ise müvekillerinin tamamen siyasi sebeplerle şüpheli olarak yer aldığını belirterek, şu ifadelere yer verdi:

"Mehmet Pehlivan`ın gözaltına alınması ile bu güvence hem kendisi hem müvekkili Ekrem İmamoğlu açısından zedelenmiştir. Müvekkilimiz mesleki faaliyeti nedeniyle savunulma dokunulmazlığına sahiptir. Müdafi sıfatıyla verdiği beyanlar ve yaptığı açıklamalar bu kapsamda yer alır. Avukatların halkın hak arama ve özgürlüğünün sağlanması açısından meslek sırrını saklamakla yükümlü oldukları ve dokunulmazlıkları dikkate alındığında TCK madde 26 uyarınca hakkını kullanan kimseye ceza verilemeyeceği de dikkate alındığında eldeki soruşturmanın avukat Mehmet Pehlivan`ın şahsında avukatlık mesleğine ve savunma hakkına saldırı olduğunu işaret etmek isteriz. Tamamıyla siyasi saikle yürütülen bu soruşturmalar da delillere ilişkin başkaca tartışma yapmaya ihtiyaç duymuyoruz. Meslektaşımızın serbest bırakılmasını talep ediyoruz."

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA