2 Ağustos 2025 Cumartesi

19:49   ÖZGÜR ÖZEL: "KOMISYONDA BıRAKıN CUMHURIYET’IN KOLONLARıNı KESTIRMEK, ’CUMHURIYET KOLONUNUN ÜZERINE KÜÇÜCÜK BIR ÇIVI ÇAKACAĞıM’ DIYENE MÜSAADE ETMEYIZ"   16:41   TARSUS BELEDIYE BAŞKANı BOLTAÇ’TAN ÖNEMLI AÇıKLAMALAR   15:35   TOROSLAR BELEDIYESI ÇEVRE TEMIZLIĞI SEFERBERLIĞINI SÜRDÜRÜYOR   14:23   BIR VIDEO ILE BAŞLADı: MEZITLI BELEDIYESI ARAS’LA EL ELE   13:04   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ENGELSIZ YAZ KURSU   09:05   BÜYÜKŞEHIR’IN “GELECEK HAYALIM” PROJESI KADıNLARıN GÜCÜNE GÜÇ KATACAK    23:31   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, KAŞLı HAYVAN BAKıMEVI VE DOĞAL YAŞAM MERKEZI’NE DAIR IDDIALAR HAKKıNDA AÇıKLAMA YAPTı   20:55   BÜYÜKŞEHIR HALK KART’ıN TEMMUZ AYı TUTARLARıNı YATıRDı   19:40   BAŞKAN YıLDıZ, “BÖLGEDEKI ULAŞıMı DAHA DA GÜÇLENDIRIYORUZ”   19:08   CHP TOROSLAR İLÇE BAŞKANLıĞı’NA DURSUN KOÇ ATANDı   16:02   CHP’NIN KOMISYONA VERECEĞI 10 ÜYE BELLI OLDU   15:57   ÖZGÜR ÖZEL SZC TV CANLı YAYıNıNDA KONUŞTU: “CHP, İMRALı’YA HEYET YOLLAMAZ”   15:55   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NDEN KAŞLı BAKıMEVI GÖRÜNTÜLERIYLE ILGILI AÇıKLAMA   15:51   CHP SÖZCÜSÜ YÜCEL’DEN, ORMAN YANGıNLARıYLA ILGILI SORU ÖNERGESI   15:48   ÖZGÜR ÖZEL SZC TV CANLı YAYıNıNDA KONUŞTU: “ADAYı DEĞIŞTIRECEK OLURSAK TEKIL BIR KARAR VERMEM. EN DOĞRU ADAYı BELIRLERIZ”   09:55   MERSIN BAROSU: “ADALETIN GECIKTIRILMESINE ASLA MÜSAADE ETMEYECEĞIZ    09:45   BÜYÜKŞEHIR MERSIN’IN MAVISI İÇIN 7/24 NÖBETTE   09:37   İHALE VAR, FIRMA VAR, YOL YOK! AKBELEN KAVŞAĞı’NDA NELER OLUYOR   09:35   BAŞKAN SEÇER’DEN TERCIH DÖNEMINDE GENÇLERE MERSIN ÇAĞRıSı   22:57   CHP’NIN MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR MITINGI ŞILE’DE... ÖZGÜR ÖZEL: TÜRKIYE’DE BIR DEVLETSIZLIK KRIZI YAŞıYORUZ  
 
     
   

Vahap Seçer`den İmamoğlu açıklaması: "Amaç şu anda Cumhurbaşkanlığı yarışında en iddialı adayları susturmak"


Türkiye Belediyeler Birliği Başkan Vekili seçimleri için Ankara`ya gelen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Ekrem İmamoğlu`nun tutuklanmasına ilişkin, "Amaç şu anda Cumhurbaşkanlığı yarışında en iddialı adayları susturmak, genel seçimlerde en iddialı partiyi zayıflatmak, karıştırmak, onu yormak. İnanın bir siyasetçi olarak bekliyordum ama insanların bu kadar tepkisel olacağı aklıma gelmedi. Gerçekten ülkemle gurur duyuyorum, milletimle gurur duyuyorum. Demokrasi hassasiyetinin bu ülkede bu kadar gelişmiş olması 19 Mart`ı aslında bir anlamda Türkiye açısından çok önemli bir gün haline getirdi. Bunları aşacağız" dedi.

 

Tarih : 28 Mart 2025 Cuma 16:14   Okunma : 547

(ANKARA) - Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Başkan Vekili seçimleri için Ankara`ya gelen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Ekrem İmamoğlu`nun tutuklanmasına ilişkin, "Amaç şu anda Cumhurbaşkanlığı yarışında en iddialı adayları susturmak, genel seçimlerde en iddialı partiyi zayıflatmak, karıştırmak, onu yormak. İnanın bir siyasetçi olarak bekliyordum ama insanların bu kadar tepkisel olacağı aklıma gelmedi. Gerçekten ülkemle gurur duyuyorum, milletimle gurur duyuyorum. Demokrasi hassasiyetinin bu ülkede bu kadar gelişmiş olması 19 Mart`ı aslında bir anlamda Türkiye açısından çok önemli bir gün haline getirdi. Bunları aşacağız" dedi.

TBB ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu`nun tutuklanmasının ardından, TBB`de bugün Başkan Vekili seçimi yapılıyor. Oy kullanmak için Ankara`ya gelen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, yaşanan sürece ilişkin ANKA Haber Ajansı`na şu açıklamalarda bulundu:

"Kamuoyunu uzun süre hazırlayıp bu operasyonlar yapıldı. 2024 seçimlerinden sonra CHP`li belediyelere ve belediye başkanlarına yönelik operasyonlar ve nihayetinde 19 Mart`ta girişilen bir darbe söz konusu. Burada tabii ki demokrasi adına, adil yargılama ve hukuk devleti adına yapacağımız çok eleştiri var. Bundan sonra bu sorunları nasıl aşarız ona bakmak gerekiyor. Bir an önce hak yerini bulsun, adil bir yargılama olsun istiyoruz. Bu derece boş iddialarla başkanlarımız yıllarca içeride kalmasın ama bu bir temenni, asıl mesele Türkiye`de demokrasinin askıya alınma çabaları. RTÜK tarafından daha yeni televizyon kanallarına getirilen kapatma cezaları, yayın kesme cezaları, para cezaları. Demokrasiyi oluşturan bütün bileşenleri, bütün aktörleri susturma operasyonları bunlar. Amaç şu anda Cumhurbaşkanlığı yarışında en iddialı adayları susturmak, genel seçimlerde en iddialı partiyi zayıflatmak, karıştırmak, onu yormak.

"Hem cumhurbaşkanını seçtirmek hem partimizin iktidar yapmak için çalışacağız"

Bütün bu operasyonlar siyaseten bu hedeflere odaklanmıştı. Diğer taraftan vatandaşın haber alma özgürlüğünü kısıtlamak için kimin üzerine gideceksiniz; basının üzerine gideceksiniz. Basın son gelişmelerde sokakta olan biteni anlatması iktidarın işine gelmediği için basın susturuldu. Neden? Çünkü sokaktaki insanlar herhangi bir derneğin bir siyasi partinin yönlendirilmesiyle sokaklara çıkmadı. İnanın bir siyasetçi olarak bekliyordum ama insanların bu kadar tepkisel olacağı aklıma gelmedi. Gerçekten ülkemle gurur duyuyorum. Milletimle gurur duyuyorum. Demokrasi hassasiyetinin bu ülkede bu kadar gelişmiş olması 19 Mart`ı aslında bir anlamda Türkiye açısından çok önemli bir gün haline getirdik. Bunları aşacağız. Siyaset bunları aşacaktır. Tabii ki birilerinden yardım bekleyerek değil milletimizin gücüne inanarak, milletimizi buna ikna ederek, ilk yapılacak genel seçimlerde hem cumhurbaşkanını seçtirmek hem partimizin iktidar yapmak için çalışacağız.

Bu iktidarın yolu da her zaman söylüyorum bunu belediyelerden geçiyor. Onun için belediye başkanlarına yönelik bu kadar akıl almaz saldırılar var. Gerçekten `bu da mı olacaktı` dedirten hukuksuzluklar var çünkü belediyeler son derece büyük bir güç. Bugün burada Türkiye Belediyeler Birliği`nin Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu`ndan boşalan görevi 2026 yılına kadar sürdürecek olan Başkan Vekilini seçeceğiz. Adayımız Adana Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeydan Karalar. Umut ediyorum bu salondan Zeydan Başkanımızı seçtirerek çıkacağız."

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA