24 Mayıs 2026 Pazar

17:53   MADEN İŞÇILERINDEN ANKARA KARARı! ’1 HAZIRAN’DA ÇOK GÜÇLÜ GELIYORUZ’   17:44   ÖZGÜR ÖZEL’DEN SÜRPRIZ KABUL: KURULTAY KARARı SONRASı KRITIK GÖRÜŞME!   17:29   CHP’DE KURULTAY DEPREMI! BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANLARıNDAN FLAŞ ’45 GÜN’ ÇıKıŞı: ÖZGÜR ÖZEL’E TAM DESTEK!   17:21   CHP’DE "BUTLAN" TÜRBÜLANSı VE KURULTAY RESTI: ÖZGÜR ÖZEL’DEN KEMAL KıLıÇDAROĞLU’NA ŞARTLı MESAJ!   17:08   ÖZGÜR ÖZEL’DEN KıLıÇDAROĞLU’NA SERT REST: ’BIZI İHRAÇ ETSELER DE MÜCADELE YERI MECLIS OLUR!’   16:55   ANKARA’DA KURULTAY DEPREMI BÜYÜYOR! CHP PM ÜYESI OZAN VARAL’DAN ÇOK SERT "SIYASAL DARBE" ÇıKıŞı   16:30   MERSIN’DEN TÜRKIYE DERECESI! 8. SıNıF ÖĞRENCISININ ‘EKOFEMINIZM VE SU KRIZI’ PROJESINE BÜYÜK ÖDÜL   16:26   CHP’LI BAŞKANLARDAN ANKARA’DA KRITIK ZIRVE! AHMET AKıN’DAN ÇOK KONUŞULACAK ’KÖPRÜ’ YANıTı: ’BERABERLIKTEN GAYRı HEPSI YALAN!’   12:48   CHP GENEL MERKEZI’NDE KRITIK GÜN: ÖZGÜR ÖZEL YENI UNVANıYLA SEÇILDI! PEKI TOPLANTıYA KIMLER KATıLMADı?   11:48   YSK’DAN FLAŞ KARAR! 31 MART YEREL SEÇIMLERININ İPTALI TALEBINE RET: İŞTE GEREKÇE VE TÜM DETAYLAR   10:40   CHP’LI BAŞKANLARDAN ANKARA’DA KRITIK ZIRVE! KURULTAY KARARı SONRASı ORTAK DEKLARASYON GELIYOR   10:05   İSTANBUL BILGI ÜNIVERSITESI KAPATıLDı Mı? İSTANBUL BAROSU’NDAN GECE YARıSı KARARıNA SERT TEPKI: ’YASAMA YETKISI GASP EDILDI!’   03:46   İSTANBUL BAROSU BAŞKANı KABAOĞLU’NDAN EZBER BOZAN CHP KARARı ÇıKıŞı: ’HUKUKEN YOK HÜKMÜNDEDIR!’   03:42   CHP GENEL MERKEZI’NDE SıCAK SAATLER! ’BUTLAN’ KARARıNA KARŞı GECE NÖBETI: ’BU BIR DARBEDIR!’   03:37   İPTAL KARARı SONRASı CHP GENEL MERKEZI’NDE HAREKETLILIK: ’YANıNDAYıZ’ ZIYARETI!   02:31   ZIRAAT TÜRKIYE KUPASı’NDA DEV FINAL! TRABZONSPOR, KONYASPOR’U DEVIRDI: KUPA BORDO-MAVILILERIN!   17:53   YSK, CHP’NIN "MUTLAK BUTLAN" BAŞVURUSUNU GÖRÜŞMEK ÜZERE TOPLANDı   17:52   CHP KURULTAYı’NıN IPTALI... İCRA DAIRESI, KEMAL KıLıÇDAROĞLU’NA KARARı TEBLIĞ ETTI   17:50   İSTANBUL BILGI ÜNIVERSITESI’NIN FAALIYET IZNININ KALDıRıLMASı PROTESTO EDILDI   16:43   BAKAN ŞIMŞEK: "HANEHALKı VE REEL SEKTÖRÜN 12 AY SONRASı ENFLASYON BEKLENTILERI GERILEDI"  
 
     
   

Suriye`de yeni kabine belirlendi


Suriye`de, Cumhurbaşkanı Ahmed Şara başkanlığındaki yeni kabine açıklandı.

 

Tarih : 30 Mart 2025 Pazar 02:30   Okunma : 304

(ANKARA) - Suriye`de Cumhurbaşkanı Ahmed Şara başkanlığındaki yeni kabine açıklandı.

Cumhurbaşkanı Ahmed Şara başkanlığında kurulan ilk kabine için yemin töreni düzenlendi.

Törende konuşma yapan Şara, "Bugün, geçmişimizden aldığımız güçle, güçlü bir irade ve kararlılıkla, hak ettiğimiz bir geleceğe doğru yürümeye başladığımız gündür. Devletin kurumlarını yeniden inşa edecek, tüm süreçlerde şeffaflık ve hesap verebilirlik ilkelerini esas alacağız. Uzun yıllardır halkımızın yaşadığı ekonomik ve sosyal sorunlarla mücadele edeceğiz. İnsan haklarını ve temel özgürlükleri koruyacak ve bunları daha da güçlendireceğiz. Gelecek nesillere daha iyi bir yaşam sunabilmek için eğitim ve sağlık sistemimizi geliştireceğiz. Birlikte çalışarak, vatanımızı kalkındıracağız ve hiçbir şekilde yolsuzluğun kurumlarımıza sızmasına izin vermeyeceğiz. Adalet, her şeyin temelidir ve bu değer, aldığımız her kararı yönlendirecek bir pusula olacaktır. Bu hükümetle değişim ve kalkınma yolunda kararlıyız. Halkımızın güvenini boşa çıkarmamak için gece gündüz çalışacağız" ifadelerini kullandı.

Şara`nın yeni kabinesinde şu isimler yer aldı:

Dışişleri Bakanı Esad Hasan Şeybani, Savunma Bakanı Murhaf Ebu Kasra, İçişleri Bakanı Enes Hattab, Adalet Bakanı Mahzar el Veys, Yüksek Öğretim Bakanı Mervan Halebi, Diyanet İşleri Bakanı Muhammed Ebu Hayır Şükri, Sosyal İşler ve Çalışma Bakanı Hind Kabavat, Enerji Bakanı Muhammed Beşir, Maliye Bakanı Muhammed Yusr Berniyye, Ekonomi Bakanı Nidal Şaar, Sağlık Bakanı Musab Nezzal el Ali, Yerel Yönetimler Bakanı Muhammed Ancerani, Telekomünikasyon Bakanı Abdüsselam Heykel, Acil Durum ve Afet Yönetimi Bakanı Raid Salih, Tarım Bakanı Emced Bedr, Eğitim Bakanı Muhammed Abdülrahman Terko, Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Abdürazzak, Kültür Bakanı Muhammed Salih, Gençlik ve Spor Bakanı Muhammed Samih Hamıd, Turizm Bakanı Mazen Salihani, İdari Kalkınma Bakanı Muhammed Sikaf, Ulaştırma Bakanı Yarub Bedir, Enformasyon Bakanı Hamza Mustafa.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA