28 Ekim 2026 Çarşamba

20:08   CHP’NIN İPTAL EDILEN KURULTAYı AİHM YOLUNDA! YENİ PARTI’DEN KRITIK ADıM   09:26   ÖZGÜR ÖZEL 81 İL BAŞKANıYLA MASADA: ’ARTıK KIMSE KOLTUĞUNU VEKILE BORÇLU OLMAYACAK’   01:10   MERSINLI KADıN ÇIFTÇILER KONGRE SARAYı’NDA BULUŞTU: EMEĞIN BEREKETI GELECEĞE TAŞıNıYOR   10:59   SÜRÜCÜLER DIKKAT! 1 KASıM’DA DEPOLAR ALEV ALACAK: BENZIN VE MOTORINE YÜKLÜ ZAM KAPıDA!   10:35   SıRBISTAN’DA TARIHI DEPREM! 12 YıLLıK VUCIC DEVRI BITTI: ÖĞRENCILER SANDıKTAN ZAFERLE ÇıKTı   10:01   MEDYA DÜNYASıNDA BASKıLAR SÜRÜYOR: GAZETECILERIN TUTUKLANMASı VE ETIK TARTıŞMALARı DERINLEŞIYOR   09:59   MERSIN’DE TURIZM SEKTÖRÜNE DEV DESTEK: MERCEK’LE YENI BIR MESLEK KAPıSı AÇıLıYOR!   16:31   CUMHURIYETIN 103. YıLıNA ÖZEL UNUTULMAZ GECE: MERSIN DOB ’ÜÇ DESTAN’ İLE SANATSEVERLERLE BULUŞUYOR   16:19   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN AKDENIZ’E DEV YATıRıM: 659 BIN TON ASFALT, 750 MILYONLUK KAVŞAK!   20:23   LÖSEV’DEN 28. YıLDA DEV ETKINLIK: GÜNDOĞDU’DAN KÜLTÜRPARK’A TURUNCU KORTEJ!   20:20   TARSUS’UN YEŞIL ALTıNı COŞKUYLA KUTLANıYOR: 3. ULUSLARARASı SARıULAK ZEYTIN FESTIVALI KAPıLARıNı AÇTı   19:23   ULAŞıMDA DEVRIM GIBI TEKLIF: TAKSI, MINIBÜS VE KAMYONLARA ÖTV’SIZ AKARYAKıT YOLDA Mı?   19:08   AKDENIZ BELEDIYE BAŞKAN VEKILI MURAT BEŞIKCI MGC’YI ZIYARET ETTI: ’ÖZGÜR BASıN EN BÜYÜK GÜCÜMÜZ’   18:55   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ÖZEL GEREKSINIMLI ÇOCUKLARıN AILELERINE GÜVENLI İNTERNET VE MAHREMIYET EĞITIMI   18:39   MERSIN’DE BÜYÜLEYICI BIR MITOLOJIK DENEYIM: ’PAN’ıN SON DANSı’ SAHNE ALıYOR!   18:30   GELECEĞIN KAPTANLARı MERSIN’DE YETIŞIYOR! VALI TOROS SIMÜLATÖR KOLTUĞUNA GEÇTI, ÇALıŞMALARı İNCELEDI   17:23   KKTC 5. CUMHURBAŞKANı ERSIN TATAR VE İL MILLÎ EĞITIM MÜDÜRÜ ÖZDEMIRCI’DEN OKUL ZIYARETI   09:41   UZAKTAKI KÖYLERE MOBIL KUAFÖR DESTEĞI! BINLERCE VATANDAŞıN AYAĞıNA KADAR GITTI   09:34   MERSIN İŞ DÜNYASıNDA DEV BULUŞMA! VEYSEL SARı’DAN SANAYI SITESI MESAJı: ’ESNAF KALKıNMANıN FIDANLıĞıDıR’   09:30   İSTANBUL SIYASETINDE DEPREM: 23 YıLLıK PARTISIYLE YOLLARıNı AYıRDı, KADıKÖY’ÜN RENGINI DEĞIŞTIRDI!  
 
     
   

TTB: Tutuklu ve gözaltında olan insanları sağlık hakkından mahrum bırakmak suçtur


Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi, Ekrem İmamoğlu`nun ve belediye yöneticilerinin gözaltına alınmasıyla başlayan eylemler sırasında, gözaltına alınan ve tutuklanan kişilerin sağlık haklarına ilişkin bir açıklama yayımladı. TBB`den yapılan açıklamada, "Gözaltı muayeneleri sırasında eksik ve hatalı uygulamalar yapan hekimlere ilişkin iddialar, ilgili odalarımız tarafından hızla değerlendirilerek gerekli soruşturmalar başlatılmaktadır." denildi. 

 

Tarih : 31 Mart 2025 Pazartesi 23:33   Okunma : 5175

(ANKARA) - Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi, Ekrem İmamoğlu`nun ve belediye yöneticilerinin gözaltına alınmasıyla başlayan eylemler çerçevesinde, gözaltına alınan ve tutuklanan kişilerin sağlık haklarına ilişkin bir açıklama yayımladı. TBB`den yapılan açıklamada, "Gözaltı muayeneleri sırasında eksik ve hatalı uygulamalar yapan hekimlere ilişkin iddialar ilgili odalarımız tarafından hızla değerlendirilerek gerekli soruşturmalar başlatılmaktadır." denildi. 

Ekrem İmamoğlu`nun ve çeşitli belediye yöneticilerinin tutuklanması sonrası başlayan protestolarda gözaltına alınan ve tutuklanan eylemcilerin sağlık haklarına ilişkin Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi`nden açıklama geldi. 

TTB`den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

"Türk Tabipleri Birliği olarak ilgili tabip odalarımızla birlikte gözaltı ve tutukluluk süreçlerinde yaşanan hak ihlallerini engellemek üzere Adalet, İçişleri ve Sağlık bakanlıkları nezdinde girişimlerde bulunmanın yanı sıra, hekimlere yönelik gerekli bilgilendirme ve uyarıları yapmak için bilgilendirme yazıları gönderilmiş ve bir çevrimiçi toplantı gerçekleştirilmiştir. Gözaltı muayeneleri sırasında eksik ve hatalı uygulamalar yapan hekimlere ilişkin iddialar ilgili odalarımız tarafından hızla değerlendirilerek gerekli soruşturmalar başlatılmaktadır. Tutuklu ve gözaltındaki kişilerin sağlık durumları da yakinen takip edilmekte olup, ilgili kişilerin avukatları aracılığıyla gerekli bilgi ve belgelere ulaşılmakta ve adli makamlara tıbbi ihtiyaçlara ilişkin önerilerimiz iletilmektedir.

TTB`den Mahir Polat için tedavi başvurusu

Son olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat`ın sağlık durumu, avukatlarının ilettiği önceki tetkik ve tedavilerini ve güncel sağlık durumunu gösterir belgeler doğrultusunda İstanbul Tabip Odamız tarafından incelenmiş ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı`na tam teşekküllü bir hastanede izlenmesi gerektiği ve uygun görülürse farklı uzmanlık alanlarından hekimlerden oluşturacağımız bir heyetle muayene ve tedavi süreçlerinde katkıda bulunma isteğimiz iletilmiştir.

"Bu süreçlerde yer alan hekimleri dikkatli ve özenli davranmaya çağırıyoruz"

Gözaltı veya tutukluluk nedeniyle özgürlüğü sınırlanan her insanın sağlığından ve tüm süreçlerin insan onuruna yakışır bir tutumla yürütülmesinden İçişleri ve Adalet bakanlıkları sorumlu olup, aksi tutumlar geri dönülmez kayıplara yol açabilecek uygulayanlar açısından da suç teşkil edecektir. Tutuksuz yargılanmanın bu nedenle de temel bir kural olması gerektiğini vurgularken, yetkilileri ve bu süreçlerde yer alan hekimleri dikkatli ve özenli davranmaya çağırıyoruz."

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA