2 Aralık 2025 Salı

15:15   DEM PARTI GRUP TOPLANTıSı... TUNCER BAKıRHAN’DAN ÖZEL’E: CELLAT DEFTERINI AÇACAKSAK, GEÇMIŞI KONUŞACAKSAK HEPINIZ BORÇLU ÇıKARSıNıZ   15:13   ŞEHZADELER BELEDIYE BAŞKANı GÜLŞAH DURBAY KONTROL AMAÇLı YOĞUN BAKıMA ALıNDı   15:11   TÜRKIYE O İETT KAPTANıNı ÇOK SEVDI, VIDEOSU 12 MILYONDAN FAZLA IZLENDI   15:09   ÖZGÜR ÖZEL: "BU KOMISYONA NE KATıLMAMıZLA KÜRT OLMAYAN VATANDAŞLARA BIR KÖTÜLÜK YAPTıK, NE DE KOMISYONUN SON SEYAHATINE KATıLMAMıZLA KÜRT ARKADAŞLARıMıZA KARŞı OLUMSUZ BIR TUTUM IÇINDE OLDUK"   10:40   “YENIŞEHIR’DE KADıNLAR SERAMIKLE GELECEĞINI ŞEKILLENDIRIYOR”   09:40   “AKDENIZ’DE YEŞIL DÖNÜŞÜM: ŞAKIR GÜLMEN PARKı BAŞTAN SONA YENILENDI”   09:21   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN SANAT DOLU AKŞAM: ANADOLU’NUN RUHU KONGRE SARAYı’NDA BULUŞTU   05:37   CHP’DE DEĞIŞIM TAMAMLANDı: ÖZEL’IN YENI KADROSU GÖREVE HAZıR   23:49   TRABZONSPOR KONYASPOR’U 3-1’LE GEÇTI!   20:49   CHP’DE TARIHI REKOR: ÖZGÜR ÖZEL DÖRDÜNCÜ KEZ GENEL BAŞKAN   16:11   VAHAP SEÇER: “CHP’NIN İKTIDARı TÜRKIYE’NIN UMUDU OLACAK”   19:05   CHP İLKE VE DEMOKRASI HAREKETI’NDEN KURULTAY AÇıKLAMASı   18:41   CHP’NIN 39’UNCU OLAĞAN KURULTAYı... İLK GÜN PARTI PROGRAMıNıN KABULÜ VE TÜZÜK DEĞIŞIKLIĞIYLE TAMAMLANDı   18:40   CHP’NIN 39’UNCU OLAĞAN KURULTAYı... 17 YıL SONRA YENILENEN PARTI PROGRAMı OY BIRLIĞIYLE KABUL EDILDI   18:39   CHP’NIN 39’UNCU OLAĞAN KURULTAYı... TÜZÜK HAZıRLıK KOMISYONU PM’NIN 80 KIŞIYE ÇıKARıLMASı VE GÖLGE KABINENIN CUMHURBAŞKANLıĞı ADAY OFISI’NE BAĞLANMASıNı ONAYLADı   18:37   CHP’NIN 39’UNCU OLAĞAN KURULTAYı... ÖZGÜR ÖZEL : "BU ÇÖKMÜŞ SISTEME KARŞı UMUDU ÖRGÜTLEMEK IÇIN YOLA ÇıKTıK"   09:18   BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, MERSIN’IN İKLIM DEĞIŞIKLIĞI EYLEM PLANı’Nı HAZıRLıYOR   09:16   BAROLARDAN FATIH ALTAYLı’YA VERILEN HAPIS CEZASıNA TEPKI   09:08   DIYARBAKıR BAROSU: DILAN KARAMAN’ıN ÖLÜMÜ ŞÜPHELI, SÜRECIN TAKIPÇISI OLACAĞıZ   17:07   CHP 39’UNCU OLAĞAN KURULTAY’A GIDIYOR... CUMHURBAŞKANLıĞı ADAY OFISI TÜZÜĞE EKLENECEK  
 
     
   

Ekrem İmamoğlu protestolarında hakimlikçe serbest bırakılan gencin avukatı böyle savunma yaptı: "Müvekkil bir hafta önce Cumhurbaşkanımızın yemeğine katıldı"


İstanbul`da, Ekrem İmamoğlu`nun tutuklanmasına karşı düzenlenen gösterilerde gözaltına alınan 19 genç, "kanuna aykırı toplantı ve yürüyüş" suçlamalarıyla hakim karşısına çıktı. 18 yaşındaki bir öğrencinin avukatı mahkemede, "Müvekkil bir hafta önce sayın Cumhurbaşkanımızın yemeğine katılmıştır" şeklinde bir savunma yaptı. Mahkeme heyeti, bu öğrencinin adli kontrolle tahliye edilmesine karar verdi.

 

Tarih : 1 Nisan 2025 Salı 14:24   Okunma : 3671

HABER: Mehmet OFLAZ

(ANKARA) - İstanbul`da, Ekrem İmamoğlu`nun tutuklanmasına karşı düzenlenen gösterilerde gözaltına alınan 19 genç, "kanuna aykırı toplantı ve yürüyüş" suçlamalarıyla hakim karşısına çıktı. 18 yaşındaki bir öğrencinin avukatı mahkemede, "Müvekkil bir hafta önce sayın Cumhurbaşkanımızın yemeğine katılmıştır" şeklinde bir savunma yaptı. Mahkeme heyeti, bu öğrencinin adli kontrolle tahliye edilmesine karar verdi.

ANKA Haber Ajansı, İstanbul`da Ekrem İmamoğlu`nun tutuklanmasına karşı düzenlenen gösterilerde gözaltına alınan 8 gencin, "Cumhurbaşkanına hakaret" ve "kanuna aykırı toplantı ve yürüyüş" suçlamalarıyla hakim karşısına çıktığını duyurmuştu. Hakimlik, sadece Sabancı Üniversitesi`nde okuyan ve avukatının "Müvekkilin babası, ülkemiz için milli firkateynleri üreten firmalardan birisinin CEO`sudur. Babasının Cumhurbaşkanı ile çekilmiş fotoğrafı vardır. O gün oraya yüz bin kişi gitmişti, ancak yüz bin kişi burada değil, keşke gitmeseydi" şeklindeki savunma yaptığı 24 yaşındaki gencin adli kontrol şartıyla tahliye edilmesine karar vermişti. Diğer 7 genç ise tutuklanmıştı.

Başka bir dosyada da benzer bir durumun yaşandığı ortaya çıktı. Gözaltına alınan 19 genç, 25 Mart`ta 1. Sulh Ceza Hakimliği`nde "kanuna aykırı toplantı ve yürüyüş" suçlamasıyla hakim karşısına çıktı. 17 genç hakkında tutuklama kararı çıkarken, sadece 2 genç için tahliye kararı çıktı. 18 yaşındaki öğrenci, protesto amacıyla Saraçhane`ye gitmediğini ve polislerden kaçmadığını belirterek serbest bırakılmasını talep etti. Öğrencinin avukatı ise savunmasında şu ifadeleri kullandı:

"Müvekkilim maske takmamıştır. Kendisi dışarıdadır, eylemin içinde değildir ve hiçbir olaya karışmamıştır. Üniversite öğrencisidir, bir hafta önce sayın Cumhurbaşkanımızın yemeğine katılmıştır. Sadece izlemek için gitmiştir, herhangi bir olaya karışmamıştır. Sabit bir ikametgahı vardır, kaçma şüphesi yoktur ve deliller toplanmıştır. Delilleri karartma şüphesi bulunmamaktadır. Tüm bu nedenlerle, müvekkilimin tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasını, mahkeme aksi kanaatteyse adli kontrol hükümlerinin uygulanmasını talep ederiz."

Sadece iki genç adli kontrolle tahliye edildi

Tahliyesine karar verilen diğer gencin avukatları da mahkemeye darp raporlarını sundu. Hakimliğin kararında şu ifadelere yer verildi:

"Şüphelilerin üzerine atılı suçu işledikleri iddiasıyla tutuklanmaları istemiyle hakimliğimize sevk edilmişlerdir. Ancak, şüphelilerin savunması ve dosya kapsamı dikkate alındığında, tutuklama tedbirinin bu aşamada orantılı olmayacağına ve tutuklamadan elde edilecek faydanın adli kontrol hükümleri ile de sağlanabileceğine kanaat getirilmiştir. Bu nedenle, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı`nın tutuklama talebinin reddine, şüphelinin başka bir suçtan tutuklu veya hükümlü olmaması halinde derhal serbest bırakılmasına, ayrıca şüphelinin CMK`nın 109-110 maddeleri uyarınca adli kontrol altına alınmasına karar verilmiştir."

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA