28 Ekim 2026 Çarşamba

20:08   CHP’NIN İPTAL EDILEN KURULTAYı AİHM YOLUNDA! YENİ PARTI’DEN KRITIK ADıM   09:26   ÖZGÜR ÖZEL 81 İL BAŞKANıYLA MASADA: ’ARTıK KIMSE KOLTUĞUNU VEKILE BORÇLU OLMAYACAK’   01:10   MERSINLI KADıN ÇIFTÇILER KONGRE SARAYı’NDA BULUŞTU: EMEĞIN BEREKETI GELECEĞE TAŞıNıYOR   10:59   SÜRÜCÜLER DIKKAT! 1 KASıM’DA DEPOLAR ALEV ALACAK: BENZIN VE MOTORINE YÜKLÜ ZAM KAPıDA!   10:35   SıRBISTAN’DA TARIHI DEPREM! 12 YıLLıK VUCIC DEVRI BITTI: ÖĞRENCILER SANDıKTAN ZAFERLE ÇıKTı   10:01   MEDYA DÜNYASıNDA BASKıLAR SÜRÜYOR: GAZETECILERIN TUTUKLANMASı VE ETIK TARTıŞMALARı DERINLEŞIYOR   09:59   MERSIN’DE TURIZM SEKTÖRÜNE DEV DESTEK: MERCEK’LE YENI BIR MESLEK KAPıSı AÇıLıYOR!   16:31   CUMHURIYETIN 103. YıLıNA ÖZEL UNUTULMAZ GECE: MERSIN DOB ’ÜÇ DESTAN’ İLE SANATSEVERLERLE BULUŞUYOR   16:19   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN AKDENIZ’E DEV YATıRıM: 659 BIN TON ASFALT, 750 MILYONLUK KAVŞAK!   20:23   LÖSEV’DEN 28. YıLDA DEV ETKINLIK: GÜNDOĞDU’DAN KÜLTÜRPARK’A TURUNCU KORTEJ!   20:20   TARSUS’UN YEŞIL ALTıNı COŞKUYLA KUTLANıYOR: 3. ULUSLARARASı SARıULAK ZEYTIN FESTIVALI KAPıLARıNı AÇTı   19:23   ULAŞıMDA DEVRIM GIBI TEKLIF: TAKSI, MINIBÜS VE KAMYONLARA ÖTV’SIZ AKARYAKıT YOLDA Mı?   19:08   AKDENIZ BELEDIYE BAŞKAN VEKILI MURAT BEŞIKCI MGC’YI ZIYARET ETTI: ’ÖZGÜR BASıN EN BÜYÜK GÜCÜMÜZ’   18:55   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ÖZEL GEREKSINIMLI ÇOCUKLARıN AILELERINE GÜVENLI İNTERNET VE MAHREMIYET EĞITIMI   18:39   MERSIN’DE BÜYÜLEYICI BIR MITOLOJIK DENEYIM: ’PAN’ıN SON DANSı’ SAHNE ALıYOR!   18:30   GELECEĞIN KAPTANLARı MERSIN’DE YETIŞIYOR! VALI TOROS SIMÜLATÖR KOLTUĞUNA GEÇTI, ÇALıŞMALARı İNCELEDI   17:23   KKTC 5. CUMHURBAŞKANı ERSIN TATAR VE İL MILLÎ EĞITIM MÜDÜRÜ ÖZDEMIRCI’DEN OKUL ZIYARETI   09:41   UZAKTAKI KÖYLERE MOBIL KUAFÖR DESTEĞI! BINLERCE VATANDAŞıN AYAĞıNA KADAR GITTI   09:34   MERSIN İŞ DÜNYASıNDA DEV BULUŞMA! VEYSEL SARı’DAN SANAYI SITESI MESAJı: ’ESNAF KALKıNMANıN FIDANLıĞıDıR’   09:30   İSTANBUL SIYASETINDE DEPREM: 23 YıLLıK PARTISIYLE YOLLARıNı AYıRDı, KADıKÖY’ÜN RENGINI DEĞIŞTIRDI!  
 
     
   

Mersin Büyükşehir Belediyesi`nin Otizm Aile Danışma Merkezi, otizmli çocukların gelişimine katkı sağlıyor


Mersin Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Otizm Aile Danışma Merkezi; otizmli çocukların gelişimine katkı sağlarken, ailelere de rehberlik sunuyor. 

 

Tarih : 2 Nisan 2025 Çarşamba 09:35   Okunma : 860

(MERSİN) - Mersin Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Otizm Aile Danışma Merkezi; otizmli çocukların gelişimine katkı sağlarken, ailelere de rehberlik sunuyor. 

Türkiye`de belediyeler arasında bir ilke imza atılarak 1,5 yıl önce kurulan Mersin Büyükşehir Belediyesi Otizm Aile Danışma Merkezi, otizm tanılı çocuklara yönelik sunduğu ücretsiz hizmetlerle ailelerden tam not alıyor. Merkez, 0-72 ay arası çocuklara özel eğitim, duyu bütünleme ve psikolojik destek hizmetleri sağlıyor.

Büyükşehir Otizm Aile Danışma Merkezi, 250 çocuğun hayatına dokundu

Otizm Aile Danışma Merkezi`nden bu zamana kadar yararlanan yaklaşık 250 çocuk, 5 bin seans özel eğitim, 2 bin seans duyu bütünleme, yaklaşık bin seans da psikolojik danışmanlık hizmeti aldı. Büyükşehir, merkez ile otizm tanılı çocukların sosyal hayata daha kolay entegre olmalarını ve ailelerin bu süreçte ihtiyaç duyduğu desteği bulmalarını sağlıyor. 

Otizm Aile Danışma Merkezi Sorumlusu Fizyoterapist Bilge Yıldırım, otizmin, yaşamın erken döneminde ortaya çıkan nöro gelişimsel bir bozukluk olduğunu ve her 36 çocuktan birinde görüldüğünü anlatarak, şu bilgileri verdi:

“Otizmin tek tedavisi, erken ve yoğun özel eğitimdir”

“Otizmin tek tedavisi, erken ve yoğun özel eğitimdir. Bu yüzden Otizm Aile Danışma Merkezimizi kurduk. Buradan 0-72 ay arasındaki çocuklarımız ücretsiz bir şekilde özel eğitim, duyu bütünleme ve psikolojik danışmanlık hizmeti alıyor. Sadece otizm spektrum bozukluğu tanısı olması, buradan hizmet almak için yeterli. Merkezimizden, bu zamana kadar yaklaşık 250 çocuk, 5 bin seans özel eğitim, 2 bin seans duyu bütünleme, yaklaşık bin seans da psikolojik danışmanlık hizmeti aldı. Aynı zamanda yaz dönemlerinde bahçe aktiviteleri ve geziler de düzenliyoruz. Burası, aslında yaşayan bir merkez. Çocuklarla birlikte aileler de tüm hizmetlerimizden faydalanıyor.”

Bu denli yoğun bir şekilde erken eğitim dönemi hizmeti veren başka belediye bulunmadığına dikkati çeken Yıldırım, şöyle devam etti:

“Otizmde erken eğitim dönemi hizmeti veren tek belediyeyiz”

“Bu merkez, belediyeler arasında tek. O yüzden de çok talep görüyoruz. Merkezimizi büyütmek en büyük hedeflerimizden biri. Erken çocukluk döneminde yoğun ve düzgün bir özel eğitim alan çocukların yüzde 50`sinden fazlasında, otizm spektrum bozukluğunun bulgularında azalma gözlenmektedir. Hatta çocuklar kendi yaşıtlarını yakalayabilmektedir. Bu yüzden erken tanı ve erken müdahale çok önemli. Mersin Büyükşehir Belediyesi Otizm Aile Danışma Merkezi olarak otizmin farkındayız ve her zaman onların yanındayız.”

“Büyükşehir tarafından özel çocuklara verilen özel bir hizmet”

Çocuklarına yaklaşık 7 ay önce otizm tanısı konan ve 4 aydır Büyükşehir`in Otizm Aile Danışma Merkezi`ne getirerek özel eğitim ve duyu bütünleme hizmetlerinden yararlanan Ayşe Kazan Üzgör, “Öğretmenlerimizden ve eğitimlerden çok memnunuz. Çocukların kelime çıktıları çoğaldı. Çok güzel bir destek. Belediyemize böyle bir merkez açtığı için çok teşekkür ediyoruz. Özel çocuk olduğu için masrafları, eğitimleri gerçekten çok ağır oluyor. Eğitici oyuncaklar alıyorsun. Eğitimleri çok farklı oluyor. Çok memnunuz. İyi ki varlar, iyi ki açmışlar. Özel çocuklara verilen özel bir hizmet. Ben 1,5 saatlik yoldan geliyorum. Böyle bir imkan verildiği için çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Otizm tanılı çocukların ailelerine de seslenen Üzgör, “Haberdar olsunlar. Çocuklarının arkasında dursunlar, araştırsınlar. Farkındalık çok güzel bir şey. Bu farkındalığı yaşayalım. Çocuklarımızın arkasında duralım” ifadelerini kullandı.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA