28 Ekim 2026 Çarşamba

20:08   CHP’NIN İPTAL EDILEN KURULTAYı AİHM YOLUNDA! YENİ PARTI’DEN KRITIK ADıM   09:26   ÖZGÜR ÖZEL 81 İL BAŞKANıYLA MASADA: ’ARTıK KIMSE KOLTUĞUNU VEKILE BORÇLU OLMAYACAK’   01:10   MERSINLI KADıN ÇIFTÇILER KONGRE SARAYı’NDA BULUŞTU: EMEĞIN BEREKETI GELECEĞE TAŞıNıYOR   10:59   SÜRÜCÜLER DIKKAT! 1 KASıM’DA DEPOLAR ALEV ALACAK: BENZIN VE MOTORINE YÜKLÜ ZAM KAPıDA!   10:35   SıRBISTAN’DA TARIHI DEPREM! 12 YıLLıK VUCIC DEVRI BITTI: ÖĞRENCILER SANDıKTAN ZAFERLE ÇıKTı   10:01   MEDYA DÜNYASıNDA BASKıLAR SÜRÜYOR: GAZETECILERIN TUTUKLANMASı VE ETIK TARTıŞMALARı DERINLEŞIYOR   09:59   MERSIN’DE TURIZM SEKTÖRÜNE DEV DESTEK: MERCEK’LE YENI BIR MESLEK KAPıSı AÇıLıYOR!   16:31   CUMHURIYETIN 103. YıLıNA ÖZEL UNUTULMAZ GECE: MERSIN DOB ’ÜÇ DESTAN’ İLE SANATSEVERLERLE BULUŞUYOR   16:19   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN AKDENIZ’E DEV YATıRıM: 659 BIN TON ASFALT, 750 MILYONLUK KAVŞAK!   20:23   LÖSEV’DEN 28. YıLDA DEV ETKINLIK: GÜNDOĞDU’DAN KÜLTÜRPARK’A TURUNCU KORTEJ!   20:20   TARSUS’UN YEŞIL ALTıNı COŞKUYLA KUTLANıYOR: 3. ULUSLARARASı SARıULAK ZEYTIN FESTIVALI KAPıLARıNı AÇTı   19:23   ULAŞıMDA DEVRIM GIBI TEKLIF: TAKSI, MINIBÜS VE KAMYONLARA ÖTV’SIZ AKARYAKıT YOLDA Mı?   19:08   AKDENIZ BELEDIYE BAŞKAN VEKILI MURAT BEŞIKCI MGC’YI ZIYARET ETTI: ’ÖZGÜR BASıN EN BÜYÜK GÜCÜMÜZ’   18:55   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ÖZEL GEREKSINIMLI ÇOCUKLARıN AILELERINE GÜVENLI İNTERNET VE MAHREMIYET EĞITIMI   18:39   MERSIN’DE BÜYÜLEYICI BIR MITOLOJIK DENEYIM: ’PAN’ıN SON DANSı’ SAHNE ALıYOR!   18:30   GELECEĞIN KAPTANLARı MERSIN’DE YETIŞIYOR! VALI TOROS SIMÜLATÖR KOLTUĞUNA GEÇTI, ÇALıŞMALARı İNCELEDI   17:23   KKTC 5. CUMHURBAŞKANı ERSIN TATAR VE İL MILLÎ EĞITIM MÜDÜRÜ ÖZDEMIRCI’DEN OKUL ZIYARETI   09:41   UZAKTAKI KÖYLERE MOBIL KUAFÖR DESTEĞI! BINLERCE VATANDAŞıN AYAĞıNA KADAR GITTI   09:34   MERSIN İŞ DÜNYASıNDA DEV BULUŞMA! VEYSEL SARı’DAN SANAYI SITESI MESAJı: ’ESNAF KALKıNMANıN FIDANLıĞıDıR’   09:30   İSTANBUL SIYASETINDE DEPREM: 23 YıLLıK PARTISIYLE YOLLARıNı AYıRDı, KADıKÖY’ÜN RENGINI DEĞIŞTIRDI!  
 
     
   

Boykot gününde İzmir`de ikram etkinliği ve takas şenliği düzenlendi: “Burada paranın hükmü yok”


Öğrencilerin, 2 Nisan`da tüketime ara verilmesi için yaptığı genel boykot çağrısı İzmir`de karşılık buldu. İzmir`deki öğrenciler ve vatandaşlar, önce Kıbrıs Şehitleri Caddesi`nde kendi yaptıkları çay, kahve ve kekleri vatandaşlara ikram ettiler ardından takas şenliği düzenlediler. Şenliğe ilişkin konuşan Aslı Can, “Burada paranın hükmü yok. Burada dayanışmanın, bir arada olmanın hükmü var” dedi.

 

Tarih : 2 Nisan 2025 Çarşamba 19:01   Okunma : 2492

(İZMİR) - Öğrencilerin, 2 Nisan`da tüketime ara verilmesi için yaptığı genel boykot çağrısı İzmir`de karşılık buldu. İzmir`deki öğrenciler ve vatandaşlar, önce Kıbrıs Şehitleri Caddesi`nde kendi yaptıkları çay, kahve ve kekleri vatandaşlara ikram ettiler ardından takas şenliği düzenlediler. Şenliğe ilişkin konuşan Aslı Can, “Burada paranın hükmü yok. Burada dayanışmanın, bir arada olmanın hükmü var” dedi.

CHP`nin Cumhurbaşkanı Adayı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu`nun gözaltına alınarak tutuklanması sonrasında başlayan protestolar devam ediyor.

Eylemlilikle başlayan tepki boykota da dönüşürken öğrencilerin tüketimin durdurulması için yaptığı "boykot" çağrısı İzmir`de de yankı buldu. Genel tüketim boykotu kapsamında İzmir`de hem yiyecek ve içecek ikram edildi hem de eşyalar takas edildi.

Boykot kapsamında Gündoğdu Meydanı`nda bir araya gelen öğrenciler, Kıbrıs Şehitleri Caddesi boyunca bir yandan boykot bildirisi dağıtırken diğer yandan da vatandaşlara kahve, çay ve kek ikramında bulundu.

“Genel boykot genel direniş” sloganları atan öğrenciler daha sonra ‘Takas Masası`na geldi. Vatandaşlar ve öğrenciler, tüketime ara verdikleri günde yaptıkları yemekleri, kahveleri, giysileri ve kitaplarını takas ettiler.

Can: “Burada dayanışmanın, bir arada olmanın hükmü var”

Kurulan takas pazarında paranın hükmünün olmadığını kaydeden Aslı Can, şunları söyledi:

“2 Nisan`a yapılan genel boykot için çağrısı için beraber bir arada hem direnmek hem paylaşmak hem de bugünü birlikte güvende geçirmek için çağrı yaptık. Burada her şey kişisel inisiyatiflerle ilerliyor. Bir arkadaşımız tente getirdi. Çağrı yaptığımız bir sürü insan kimisi kıyafet, gıda getirdi. Yaptığımız küçük bir çağrının sonucunda sokaktaki esnafın da desteğiyle bizim de beklemediğimiz şekilde bir takas pazarı kuruldu. Burada paranın hükmü yok. Burada dayanışmanın, bir arada olmanın hükmü var.”

Alp: “Tüm hakları ve özgürlüklere gözeterek oluşturduğumuz bir yapı bu”

Etkinliğin toplumun her kesimini gözeterek oluşturulduğunu belirten Pınar Alp, “Burası tamamen sivil insanların örgütlenmesi ile oluştu. Burada takas olduğu için ekolojik anlamda da ekolojiyi savunanlar, hayvan haklarını savunanların hepsinin aynı çatı altında birleştiği bir yapı oluşturmaya çalıştık. Çağrılarımız sonrasında bizim de beklemediğimiz bir destek oldu. Mesela ikramlarımız vegan. Tüm hakları ve özgürlüklere gözeterek oluşturduğumuz bir yapı bu” diye konuştu.

“Buradaki işletmelerin hepsi boykottan dolayı kapalı”

Boykotun ve kurdukları takas pazarını bölge esnafından da destek gördüğünü söyleyen Alp, şu ifadeleri kullandı:

“Özellikle bu sokak bizi bugün çok mutlu etti. Buradaki işletmelerin hepsi boykottan dolayı kapalı. Ona rağmen bizim burada olacağımızı duyanlar masalarını, sandalyelerini verdiler. Çevrede açık olan birkaç esnaf bize çay demleyerek destek oluyor. Bunları bizim talebimiz olmadan yapıyorlar. Bu şunun göstergesi: Boykot ekonomi... Biz gerçekten istediğimizde çok güzel dayanışabiliyoruz. Paralar, ekonomik standartlar olmadan yan yana eşit olabiliyoruz.

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA