17 Ağustos 2026 Pazartesi

13:39   TOROSLAR’DA ŞENLIK VAR! MERSIN BÜYÜKŞEHIR ‘KÖY BIZIM ŞENLIK BIZIM’ İLE 13 İLÇEYI GEZIYOR   10:15   SERA KADıGIL’DEN ÇOK KONUŞULACAK ‘ÖZGÜR ÖZEL’ ÇıKıŞı: ’DOĞRU SORU BU DEĞIL!’   09:35   YERIN ALTıNDAKI 200 YıLLıK MIRAS: TÜRKIYE’NIN İLK VE TEK MADEN MÜZESI ZIYARETÇILERINI BEKLIYOR   09:20   MERSIN’DE TOKİ VE ÇIFTÇILERIN ÇILESI SONA ERDI: AYDıNCıK BATUR CADDESI HIZMETE AÇıLDı   02:15   SÜPER LIG’DE PERDE AÇıLDı: MOHAMED SALAH’Lı TRABZONSPOR DEPLASMANDA KASıMPAŞA ILE YENIŞEMEDI   02:01   SÜPER LIG’DE PUANLAR PAYLAŞıLDı: GAZIANTEP FK EVINDE ALANYASPOR İLE YENIŞEMEDI   01:54   SÜPER LIG’DE SEZONUN İLK SÜRPRIZI! FENERBAHÇE ANKARA’DA YıKıLDı   01:03   TARSUS’TA YıLLARıN SORUNUNA NEŞTER! ALI BOLTAÇ SAHAYA İNDI: ’BU HIZMET BENIM İÇIN YETERLI DEĞIL’   11:10   TRUMP: ’İRAN’ı YENMEYI TAMAMLAYıNCA HÜRMÜZ’Ü ABD TOPRAĞı YAPACAĞıM’   10:55   MERSIN’DE MUCIZE KURTULUŞ: AĞıR YARALı YÜRÜYEMEYEN KÖPEK 6 AYLıK TEDAVIYLE HAYATA TUTUNDU   10:40   MERSIN’DE UYUŞTURUCU OPERASYONU: KONTEYNER SOĞUTUCUSUNDAN VE ARAÇTAN MILYONLUK SEVKIYAT ÇıKTı!   10:30   ESKI REKTÖRLER VE BÜYÜKELÇILERDEN YENİ PARTI’YE KATıLıM SÜRPRIZI: ’BU DEĞIŞIME DESTEK VERMEK İSTIYORUZ’   09:50   MILLI SÖRFÇÜ RÜYA UĞURLU’DAN İLK U19 SEZONUNDA DÜNYA ÜÇÜNCÜLÜĞÜ: HEDEF OLIMPIYAT MADALYASı   09:40   KÜLTÜR PARK’TA ’KELEBEĞIN RÜYASı’ RÜZGARı! MERSINLILERE UNUTULMAZ YAZ AKŞAMı   08:59   ANKARA’DAKI MADENCI EYLEMINDE SON DAKIKA: GÖZALTıNDAKI İŞÇILER SERBEST, AKSU İÇIN KARAR BEKLENIYOR!   06:19   KEMAL KıLıÇDAROĞLU’NDAN SÜRPRIZ ZIYARET! TUTUKLU ERDAL BEŞIKÇIOĞLU ILE CEZAEVINDE GÖRÜŞTÜ   01:57   SÜPER LIG’DE SEZONUN AÇıLıŞıNDA DEV SÜRPRIZ: GALATASARAY SAHASıNDA PUANı SON DAKIKADA KURTARDı!   16:11   KEMAL KıLıÇDAROĞLU’NDAN ERDAL BEŞIKCIOĞLU’NA ZIYARET   16:08   YENİ PARTI İZMIR İL BAŞKANı GÜÇ’TEN CEMIL TUGAY’A: SÖZÜNÜ TUTACAĞıNA, EN YAKıN ZAMANDA PARTIMIZE KATıLACAĞıNA INANıYORUM   15:02   DATÇA BELEDIYE BAŞKAN AYTAÇ KURT, YENİ PARTI’YE GEÇIYOR  
 
     
   

Toroslar Belediyesinden Çiftçiye Haşereyle Mücadelede Destek


Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, Mersinli çiftçinin son birkaç sezondur zarar etmesine neden olan Akdeniz meyve sineği zararlısına karşı 120 bin adet tuzak aldıklarını, bunları çiftçilere yarı yarıya ödeme şeklinde dağıtacaklarını söyledi.

 

Tarih : 2 Nisan 2025 Çarşamba 19:39   Okunma : 488

Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, Mersinli çiftçinin son birkaç sezondur zarar etmesine neden olan Akdeniz meyve sineği zararlısına karşı 120 bin adet tuzak aldıklarını, bunları çiftçilere yarı yarıya ödeme şeklinde dağıtacaklarını söyledi. Başkan Yıldız, “İnşallah bu senenin sonunda Akdeniz meyve sineğini ilçemizin meselesi olmaktan çıkaracağız. Bu haşereyi kentimizden def edeceğiz ve çiftçimizi bu dertten kurtarmış olacağız” dedi.

Toroslar Belediye Meclisi Nisan ayı olağan meclis toplantısının birinci birleşimi belediye başkanı Abdurrahman Yıldız yönetiminde yapıldı.

Toplantının açılışında konuşan Başkan Abdurrahman Yıldız, belediye olarak, Akdeniz meyve sineği zararlısıyla mücadele kapsamında yapacakları destekleri anlattı.

Yıldız, “Toroslar’da ve aslında tüm ilimizde, bölgemizde Akdeniz meyve sineği çiftçimizin başına bela olmuştu. Çiftçilerimiz bu konuda ciddi zarar gördü. Çiftçimiz birkaç yıldır, sinekle mücadele yeterli miktarda olmadığı için hem kimyasal ilaca fazla para harcıyordu hem de yeterli sonucu elde edemiyordu. Birkaç ay önce bu konu meclis gündemimize geldi. Tarımsal Hizmetler Müdürlüğümüz “Başkanım biz bu mücadeleyi yapabiliriz” dediler. “Bu mücadelenin yapılabilmesi için Akdeniz meyve sineği haşeresinden kurtulmak için toplu bir mücadele yapmamız lazım, sadece kimyasal değil biyolojik mücadele yapmamız lazım” diye teknik personel arkadaşımız bize bir teklifle geldiler. Bu teklifi meclisimize getirdik. Meclis üyesi arkadaşlarımız oybirliğiyle sinekle toplu mücadele edilmesi gerektiğine dair bir kanaat beyan ettiler meclisimizde ve biz de belediye idaresi olarak bu konuda hazırlıklarımızı tamamladık, ihalemizi yaptık, bitti. Şu anda 120 bin tane, Akdeniz meyve sineğiyle mücadele kapsamında 120 bin adet tuzak satın aldık” dedi.

“AKDENİZ MEYVE SİNEĞİ MESELE OLMAKTAN ÇIKACAK”

Başkan Yıldız, Akdeniz meyve sineğiyle çiftçilerin tek tek, parsel bazında, bahçe bazında mücadele etmesinin mümkün olmadığını da belirterek şunları söyledi:

“Önümüzdeki hafta içinde, bölge bölge ayırıyor arkadaşlarımız, köylerde dağıtılacak bu tuzaklar. Ben hepinizi bu dağıtımlar sırasında köylülerimizle beraber olmaya davet ediyorum. Onlara destek olduğumuzu, Akdeniz meyve sineğiyle mücadele konusunda belediye meclisi olarak kararlı olduğumuzu göstermek açısından onların yanında olmanızı isterim. İnşallah bu senenin sonunda Akdeniz meyve sineğini ilçemizin meselesi olmaktan çıkaracağız. Bunu sadece bir ilçe belediyesinin yapması yeterli değil. Komşu ilçelerin de bu çalışmayı yapması gerekir. Mezitli ve Yenişehir belediyelerimizin de bu konuda çalışma yaptığını duydum. Umarım bu çalışmaların sonunda bu haşereyi kentimizden def edeceğiz ve çiftçimizi bu dertten kurtarmış olacağız.”

“SUYU DAHA TASARRUFLU KULLANALIM”

Konuşmasında, bu yaz Mersin genelinde yaşanabilecek sulama suyu krizine de dikkat çeken Başkan Yıldız, “Bu sene yeteri kadar kar ve yağmur yağmadı. Dolayısıyla çok ciddi bir su sıkıntısı ile karşı karşıya kalacağımız şimdiden belli. Bu konuda MESKİ ve Büyükşehir Belediyemizin çok ciddi çalışma ve projeler üzerinde olduğunu, kafa yorduğunu biliyorum. Mümkün mertebe bunu en acısız şekilde atlatmamız için ellerinden geleni yaptıklarını biliyorum. Ama özellikle sulama suyu konusunda çok ciddi sorun yaşayacağı belli. O nedenle ilçe tarım müdürlüğümüzün, ziraat odasının ve ziraat mühendisleri odasının kafa kafaya verip, çünkü çok radikal dönüşümler yaşanmadığı sürece dünyada iklim krizi sonuçlarını göstermeye başladı. Biz temiz su açısından zengin bir ülke değiliz. Buradan çiftçilerimize de sesleniyorum. Lütfen artık daha modern şekilde, daha tutumlu, tasarruflu olacak şekilde suyu kullanalım” ifadelerini kullandı.

“EĞİTİM DESTEKLERİ ÖĞRENCİLERİN HESAPLARINA YATIRILDI”

Toroslar Belediye Başkanı Yıldız, üniversite öğrencilerine yapılan eğitim desteklerinin son taksitlerini hesaplara yatırdıklarını da belirterek “Eğitim yardımlarının ilk taksitini kasım ayında yatırmıştık, ikinci taksitini de mart ayı içinde yatırdık. Hepsi güle güle harcasınlar. Umarım onların eğitiminde Toroslar Belediyesinin ve meclisinin bir yağmur damlası kadar katkısı olmuşsa bu hepimizin eseri olacaktır. Toroslar gençleri de üzerlerine düşeni yapacaklar, derslerini çalışacaklar, okullarını bitirecekler ve memleketimiz için hayırlı insanlar olacak. Bu memleketin zenginliği ve refahı için çalışacaklar” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA