1 Mayıs 2025 Perşembe

22:09   AVUKATLAR “SEVGILI DOKTOR” ADLı TIYATRO OYUNUNU SAHNELEDI   20:02   İSVEÇLI GAZETECI MEDIN`IN “CUMHURBAŞKANı`NA HAKARET” DAVASı... AVRUPA PARLAMENTOSU MILLETVEKILI SJÖSTEDT: TÜRKIYE`DEKI GAZETECILERIN HABER YAPMAKTAN DOLAYı CEZALANDıRıLMALARı BIZI DERINDEN ENDIŞELENDIRIYOR   19:57   TÜLAY HATIMOĞULLARı: İSTANBUL`DA VE DÖRT BIR YANDA EKMEK, BARıŞ VE DEMOKRATIK TOPLUM MÜCADELEMIZI KARARLıLıKLA SÜRDÜRECEĞIZ   19:53   İSTANBUL`DA 1 MAYıS`TA OLAĞANÜSTÜ ÖNLEMLER   19:49   CHP`LI ZEYBEK: İBB IŞTIRAK ŞIRKETLERLE ILGILI TÜM IHALE VE PROJELERIN BILGI-BELGELERININ TALEP EDILMESI SIYASI HESAPLAŞMANıN YENI TEZAHÜRÜDÜR   19:47   KARTALKAYA`DAKI OTEL YANGıNıNDA OĞLUNU KAYBEDEN DANıŞTAY 9. DAIRE BAŞKANı GENÇBAY SORUMLULARı SAYDı: BEN BUNA ORGANIZE KÖTÜLÜK DIYORUM   19:22   İMAMOĞLU`NDAN ERDOĞAN`A `KANAL İSTANBUL` ÇAĞRıSı: KANAL İSTANBUL REFERANDUMU IÇIN SANDıKLAR KURULSUN   19:09   TBMM GENEL KURULU... ALI MAHIR BAŞARıR: "AKıN GÜRLEK KADAR BIR TAŞ ADALETIN, YARGıNıN ÜZERINE DÜŞMÜŞ"   18:52   CHP`LI TANAL: TUTUKLULUK SÜRESI 30 GÜNÜ GEÇEN ÖĞRENCILERIN, BILGILENDIRILMEDEN SEGBİS ÜZERINDEN SAVUNMALARı ALıNMAK ISTENIYOR   18:50    BAŞKAN TUNCER’DEN 1 MAYıS EMEK VE DAYANıŞMA GÜNÜ MESAJı   18:31   İSVEÇLI GAZETECI JOAKIM MEDIN`E "CUMHURBAŞKANıNA HAKARET" SUÇUNDAN 11 AY 20 GÜN HAPIS CEZASı   17:58   ANKARA BAROSU HAYVAN HAKLARı MERKEZI BAŞKANı GÜRSOY`DAN HAYVANLARı EVINDE ÖLDÜREN DOKTORA ILIŞKIN AÇıKLAMA: "SERI KATILLER ÖNCE HAYVANLARLA BAŞLıYOR, DAHA SONRA INSANLARA SIRAYET EDIYOR"   17:47   CHP`LI DINÇER: "TÜRKIYE`DEKI DOĞURGANLıK ORANLARıNıN DÜŞMESININ SEBEBI, AKP IKTIDARıNıN BIZZAT KENDISIDIR"   17:27   KARTALKAYA OTEL YANGıNıNDA KıZı VE TORUNUNU KAYBEDEN SEMA ŞAHIN: ``YAŞAMAM GEREKIYOR. BEN BU DAVANıN SONUNU GÖRECEĞIM``   17:17   CHP`LI KAYA`DAN, AILE VE SOSYAL HIZMETLER BAKANı GÖKTAŞ`A: "GENÇLERIN ASıL IHTIYACı MOBILYA INDIRIMI DEĞIL, GELECEK GÜVENCESI"   17:13   CHP`NIN KONYA MITINGI... CHP KONYA MILLETVEKILI BARıŞ BEKTAŞ: “AK PARTI`NIN KALESI VARSAYıLAN KONYA`DAKI MITINGIMIZE CIDDI BIR KATıLıM BEKLIYORUZ”   16:47   DEM PARTI EŞ GENEL BAŞKANı BAKıRHAN, ‘`YENI SÜREÇ`` UYARıSı: “OLUMSUZ KIMI PRATIKLERLE, SÖYLEMLERLE KARŞıLAŞABILIRIZ, BUNLAR BIZI KORKUTMALı. UZAKLAŞTıRMAMALı``     16:28   ANKARA`DA SOKAK HAYVANLARıNı ÖLDÜRDÜĞÜ SUÇLAMASıYLA TUTUKLANAN DOKTOR HAKKıNDAKI TÜM IDDIALARı REDDETTI   16:13   KARTALKAYA OTEL YANGıNıNDA AILESINI KAYBEDEN ANNE DUYGU CAN: "BIRI YANıMA YAKLAŞTı. ‘VALI BEY ÜZÜLÜYOR. BURADA AĞLAMA` DEDI BANA. BEN ÖMRÜMÜ ADADıĞıM EVLATLARıMı KAYBEDERKEN, ACıM BILE RAHATSıZLıK SAYıLDı"   15:56   MHP MERSIN MILLETVEKILI DR. LEVENT UYSAL, ÇOCUKLARıN SESI OLDU  
 
     
   

Toroslar Belediye Başkanı Yıldız: Belediyenin araçlarını rehinden kurtardık


Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, önceki dönemde belediyenin Fen İşleri Müdürlüğünün 65 kiralık araçla çalıştığını, bu dönemde kiralık araç sayısını 35’e düşürdüklerini belirterek “Çünkü biz belediyenin envanterindeki araçları çalışabilir hale getirdik. Belediyeye geldiğimiz günden beri 10 tane araç ekledik. Öz malımız haline getirdik. Kiralamaya gidecek para belediyenin cebinde kalıyor” dedi. Tamir edip yeniden ayağa kaldırdıkları araçların hizmet vermeye başladığını anlatan Başkan Yıldız, “Önceki dönemde ustanın borcu ödenmediği için, usta belediyenin kamyonunu vermiyordu belediyeye. Biz bu borcu ödedik, kamyonumuzu aldık” ifadelerini kullandı.

 

Tarih : 3 Nisan 2025 Perşembe 14:59   Okunma : 1142

Toroslar Belediye Meclisi Denetim Komisyonu raporunu meclisin Nisan ayı oturumunda görüşüldü.

Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, Denetim Komisyonu raporunun okunmasının ardından söz alarak rapordaki bazı tespitler, görüşler, eleştiriler ve öneriler hakkında değerlendirmelerde bulundu, kamuoyunu bilgilendirdi.

“Belediyenin araçlarını rehinden kurtardık”

2024 seçimlerinde göreve gelir gelmez belediyenin makine ikmal parkındaki araç envanterini çıkardıklarını kaydeden Başkan Yıldız, “Kiralık araçlarımız için de envanteri istedim. Öz olan araçlarımız için de envanteri istedim. Birden fazla firmadan araç kiralandığını gördüm. Dedim ki böyle olmaz ve araçlarımızı ayağa kaldırmamız lazım. Bu araçların tamamı yatıyordu arkadaşlar. 30’a yakın araç, içinde greyder, silindir olan araçlar yatıyordu. Kimisi basit tamir masraflarından kaynaklı yatıyordu. Biz dedik ki böyle olmaz. Biz niye her ay dünya kadar dışarıdaki araçları kira ödeyelim ki… Bu faturaların kısmen göreceli yüksek görünmesinin sebebi makina ikmalin garajına atılmış araçların kullanılabilir hale gelmesi için ödediğimiz bedellerdir. Ağustos ayından sonra baktığınızda böyle bir durum yok. Mesela üç tane süpürge aracımız vardı bizim yıllardır yatıyordu. Biz bunları İstanbul’a tamire gönderdik, şimdi Toroslar’ın sokaklarını bu araçlar süpürüyor. Tertemiz de süpürüyor. Şimdi greyderimiz köy yollarında çatır çatır çalışıyor. Bir tane kamyonumuz tamirci de rehin kalmıştı. Daha önce ustanın borcu ödenmediği için, usta belediyenin kamyonunu vermiyordu belediyeye. Biz bu borcu ödedik. Belediyenin araçlarını rehin olmaktan kurtardık biz. Bunun karşılığında biz belediyenin milyonlarca mülkünü kurtardık. Bizden önceki dönemde 65 tane kiralanan araç vardı. Şu an fen işlerinde kiralayarak çalıştırdığımız araç sayısı 35’e düştü. Çünkü biz belediyenin envanterindeki araçları çalışabilir hale getirdik. Belediye geldiğimiz günden beri 10 tane araç ekledik. Öz malımız haline getirdik, biz bunları artık kiralamıyoruz. Dolayısıyla fiyatını da biz yarı yarıya düşürdük. Diyelim ki öncesinde 20 milyon kira veriyorsa şimdi 10 milyon veriyor. Diğer 10 milyon belediyenin cebinde kalıyor. Toroslar halkının hizmetinde kullanılıyor. Toroslar halkına bu asfalt olarak dönecek, kaldırım olarak dönecek, temizlik olarak dönecek park bahçe olarak dönecek. Sosyal yardım olarak dönecek bu paralar” ifadelerini kullandı.

“Kredimiz cumhurbaşkanlığının imzasını bekliyor”

Belediyenin araç parkını güçlendirmek için kullanacakları kredinin onaylandığını, Cumhurbaşkanlığından son imzayı beklediklerini kaydeden Başkan Yıldız, “İmzadan sonra bütün ağır alet edevatlar Toroslar belediyesinin mali mülkü olacak. Greyderi, silindiri, dozeri, kamyoneti Toroslar‘ın olacak. Her ay 1 milyon, bir buçuk milyon para artırıyoruz. Arttırdığımız parayla da araç alıyoruz. Öz malımız olsun istiyoruz. Çünkü 1 milyona aldığınız aracın size aylık kirası 50 bin TL, 60 bin TL. Yazık günah? Bu araçların ömrü 20 ila 25 sene. Niye biz bunca sene buralara para ödeyelim. Toroslar halkının cebinde kalsın, Toroslar halkına yol sosyal yardım, temizlik, park ve bahçe olarak dönsün” ifadelerini kullandı.

Dezenfermasyon ve algı çabalarına yanıt verdi

Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, belediyenin bazı ihaleleriyle ilgili yaratılan dezenformasyon ve algı çabalarına da yanıt verdi.

Denetim Komisyonu raporunda, belediyenin bazı arsa davalarıyla ilgili avukatlık hizmeti satın alınmasının eleştirilmesine değinen Başkan Yıldız, söz konusu arsa davalarının kazanılması durumunda belediyenin milyonlarca lira kazanacağını vurguladı. Belediyenin kendi avukatlarının iş yoğunluğuna dikkat çeken Başkan Yıldız, arsa davaları için avukatlık hizmeti almak zorunda kaldıklarını, avukatlara ödenecek paranın da yasalardaki sınırlarla belirlendiğini kaydetti.

Akaryakıt ihalesine sadece bir firma girdi

Akaryakıt fiyatlarındaki hızlı artışlar nedeniyle firmaların belediyelerin ihalelerine girmek istemediğini ifade eden Başkan Yıldız, belediyenin açtığı akaryakıt ihalesine sadece bir firmanın katıldığını söyledi.

Araç kiralama ihalesini kik iptal etti

Araç kiralama ihalesi yaptıklarını, belediyenin 100 milyon liraya yakın kazançlı çıkmasını sağlayacak bir ihale olmasına rağmen bu ihalenin Kamu İhale Kurumu tarafından iptal edildiğini anlatan Başkan Yıldız, aciliyet gerektiren alanlar için araç kiralama işini pazarlık usulüyle yapmak zorunda kaldıklarını vurguladı.

Encümen ve komisyon seçimleri yapıldı

Toroslar Belediye Meclisinin Nisan ayı olağan toplantısında encümen seçimi de yapıldı. Buna göre Encümen üyeleri Fatma Özbay, İsa Çelik, Abdulcebbar İlbilgi oldu.

Meclis oturumunda ayrıca Plan ve Bütçe Komisyonu, İmar ve Bayındırlık Komisyonu, Çevre ve Sağlık Komisyonu, Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu, Tarım ve Hayvancılık Komisyonu, Engelliler Komisyonu, Kadın ve Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu ile Yurt Dışı İlişkiler Komisyonuna 1 yıl süreyle görev yapmak üzere 5’er üye seçildi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA