28 Ekim 2026 Çarşamba

20:08   CHP’NIN İPTAL EDILEN KURULTAYı AİHM YOLUNDA! YENİ PARTI’DEN KRITIK ADıM   09:26   ÖZGÜR ÖZEL 81 İL BAŞKANıYLA MASADA: ’ARTıK KIMSE KOLTUĞUNU VEKILE BORÇLU OLMAYACAK’   01:10   MERSINLI KADıN ÇIFTÇILER KONGRE SARAYı’NDA BULUŞTU: EMEĞIN BEREKETI GELECEĞE TAŞıNıYOR   10:59   SÜRÜCÜLER DIKKAT! 1 KASıM’DA DEPOLAR ALEV ALACAK: BENZIN VE MOTORINE YÜKLÜ ZAM KAPıDA!   10:35   SıRBISTAN’DA TARIHI DEPREM! 12 YıLLıK VUCIC DEVRI BITTI: ÖĞRENCILER SANDıKTAN ZAFERLE ÇıKTı   10:01   MEDYA DÜNYASıNDA BASKıLAR SÜRÜYOR: GAZETECILERIN TUTUKLANMASı VE ETIK TARTıŞMALARı DERINLEŞIYOR   09:59   MERSIN’DE TURIZM SEKTÖRÜNE DEV DESTEK: MERCEK’LE YENI BIR MESLEK KAPıSı AÇıLıYOR!   16:31   CUMHURIYETIN 103. YıLıNA ÖZEL UNUTULMAZ GECE: MERSIN DOB ’ÜÇ DESTAN’ İLE SANATSEVERLERLE BULUŞUYOR   16:19   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN AKDENIZ’E DEV YATıRıM: 659 BIN TON ASFALT, 750 MILYONLUK KAVŞAK!   20:23   LÖSEV’DEN 28. YıLDA DEV ETKINLIK: GÜNDOĞDU’DAN KÜLTÜRPARK’A TURUNCU KORTEJ!   20:20   TARSUS’UN YEŞIL ALTıNı COŞKUYLA KUTLANıYOR: 3. ULUSLARARASı SARıULAK ZEYTIN FESTIVALI KAPıLARıNı AÇTı   19:23   ULAŞıMDA DEVRIM GIBI TEKLIF: TAKSI, MINIBÜS VE KAMYONLARA ÖTV’SIZ AKARYAKıT YOLDA Mı?   19:08   AKDENIZ BELEDIYE BAŞKAN VEKILI MURAT BEŞIKCI MGC’YI ZIYARET ETTI: ’ÖZGÜR BASıN EN BÜYÜK GÜCÜMÜZ’   18:55   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ÖZEL GEREKSINIMLI ÇOCUKLARıN AILELERINE GÜVENLI İNTERNET VE MAHREMIYET EĞITIMI   18:39   MERSIN’DE BÜYÜLEYICI BIR MITOLOJIK DENEYIM: ’PAN’ıN SON DANSı’ SAHNE ALıYOR!   18:30   GELECEĞIN KAPTANLARı MERSIN’DE YETIŞIYOR! VALI TOROS SIMÜLATÖR KOLTUĞUNA GEÇTI, ÇALıŞMALARı İNCELEDI   17:23   KKTC 5. CUMHURBAŞKANı ERSIN TATAR VE İL MILLÎ EĞITIM MÜDÜRÜ ÖZDEMIRCI’DEN OKUL ZIYARETI   09:41   UZAKTAKI KÖYLERE MOBIL KUAFÖR DESTEĞI! BINLERCE VATANDAŞıN AYAĞıNA KADAR GITTI   09:34   MERSIN İŞ DÜNYASıNDA DEV BULUŞMA! VEYSEL SARı’DAN SANAYI SITESI MESAJı: ’ESNAF KALKıNMANıN FIDANLıĞıDıR’   09:30   İSTANBUL SIYASETINDE DEPREM: 23 YıLLıK PARTISIYLE YOLLARıNı AYıRDı, KADıKÖY’ÜN RENGINI DEĞIŞTIRDI!  
 
     
   

İzmir`de kadınlardan gözaltı protestosu... “Kötü muamele, çıplak arama bir `uygulama` değil insan hakkı ihlalidir, suçtur"


İzmir`de kadınlar, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu protestolarında gözaltına alınan ve tutuklananlara şiddet uygulandığı, çıplak arama ve cinsel tacizde bulunulduğu iddialarıyla ilgili eylem yaptı. Burada yapılan açıklamada, “Kötü muamele, cinsel şiddet tehdidi, çıplak arama bir ‘uygulama` değil insan hakkı ihlalidir, suçtur. Biz hak savunucuları, cinsel şiddet uygulayan, çıplak arama yapan, görevi kötüye kullanan faillerin ve tüm sorumluların, emir verenlerin ve göz yumanların tespit edilip, yargılanmasını talep ediyoruz” denildi.

 

Tarih : 5 Nisan 2025 Cumartesi 21:31   Okunma : 617

(İZMİR)- İzmir’de kadınlar, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu protestolarında gözaltına alınan ve tutuklananlara şiddet uygulandığı, çıplak arama ve cinsel tacizde bulunulduğu iddialarıyla ilgili eylem yaptı. Burada yapılan açıklamada, “Kötü muamele, cinsel şiddet tehdidi, çıplak arama bir ‘uygulama’ değil insan hakkı ihlalidir, suçtur. Biz hak savunucuları, cinsel şiddet uygulayan, çıplak arama yapan, görevi kötüye kullanan faillerin ve tüm sorumluların, emir verenlerin ve göz yumanların tespit edilip, yargılanmasını talep ediyoruz” denildi.

eylemcilere yönelik şiddet uygulandığı, çıplak aramaya ve cinsel tacize maruz bırakıldıklarını belirterek bir eylem gerçekleştirdi.

Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde bir araya gelen kadınlar, Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde oturma eylemi yaparak basın açıklamasında bulundu.

Basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Polisin anayasal hakkımız olan eylemler sırasında direnişçilere biber ve portakal gazı gibi kimyasal silahlarla, tomalarla, plastik mermi ve coplarla sistematik bir şekilde işkence ve şiddet uyguladığı kayıtlara geçiyor. Bir yandan eylemlerde haksız gözaltılar yapılırken, diğer yandan gözaltında şiddet, işkence ve çıplak arama uygulamaları haberleri alıyoruz. Tutuklanan arkadaşlarımızın su, temiz gıda ve temel hijyen maddelerine erişiminin engelleniyor. Yıllardır sokaklardan vazgeçmeyen ve hak mücadelesi veren bizler, polis ve devlet şiddetini çok yakından tanıyoruz. Halkın iradesini gasp etmek isteyenlere, halka işkenceyle zulmedenlere inat 19 Mart’tan bu yana sokaklardayız, direnişteyiz. Bir kez daha haykırıyoruz; baskılar bizi yıldıramaz.

"Biz kadınlar haklarımızdan vazgeçmiyoruz"

Günlerdir gözaltına aldıkları arkadaşlarımıza uyguladıkları işkence haberlerini takip ediyoruz. Polisin, özellikle kadınlara ve lubunyalara çıplak arama işkencesi uyguladığını, bunun yanında sözlü ve fiziksel cinsel tacizlerde bulunduğuna yönelik ifadelere şahit oluyoruz. Bunlar, İstanbul Sözleşmesi’ni fesheden, trans kadınlara yönelik şiddeti meşrulaştıran, lubunyaların varoluşuna savaş açarak, failleri cezasızlıkla ödüllendiren devletin politikalarının uzantılarıdır. Biz lubunyalar kimliklerimizden, biz kadınlar haklarımızdan vazgeçmiyoruz.

"Gözaltında işkenceyi, cinsel şiddeti kabul etmiyoruz"

Bu da yetmiyor, ‘Çıplak arama işkencedir’, ‘Gözaltında cinsel saldırıya uğrayan kadınları her gün konuşacağız’ diyerek, devlet eliyle işlenen bu suçları ifşa eden kişiler hakkında gözaltı kararı çıkıyor, haklarında soruşturma başlatılıyor, sosyal medyada fotoğrafları kullanılarak sahte hesaplar açılıyor. Avukatlar yine hukuksuzca gözaltına alınıyor. Biz, devletin bu baskı ve işkence politikalarını yıllardır Kürt kadınlara, trans kadınlara gözaltında işkence haberlerinden, kadın hakkı savunucularına karşı yürütülen asılsız karalama kampanyalardan, onur yürüyüşlerinden, Hakkari’den, Van’dan, Uşak’tan tanıyoruz. Hep haykırdık, bir kere daha haykırıyoruz, çıplak arama cinsel şiddettir, işkencedir. Gözaltında işkenceyi, cinsel şiddeti kabul etmiyoruz.

"Çıplak arama bir ‘uygulama’ değil insan hakkı ihlalidir"

Devlet yetkililerinin ve polis güçlerinin bu eylemleri sürdürmesi ya da terör tehlikesi, salgın gibi sebepleri bahane ederek işkenceyi savunması kabul edilemez. Kamuoyunda `rutin uygulama` algısı yaratılarak geçiştirilemez. İnkar etseniz de, biz gerçeği biliyoruz: Kötü muamele, cinsel şiddet tehdidi, çıplak arama bir ‘uygulama’ değil insan hakkı ihlalidir, suçtur. Biz hak savunucuları, cinsel şiddet uygulayan, çıplak arama yapan, görevi kötüye kullanan faillerin ve tüm sorumluların, emir verenlerin ve göz yumanların tespit edilip, yargılanmasını talep ediyoruz. Erkek-devlet şiddetine, irademizin, hayatlarımızın gasbına karşı sokaklarda olmaya, cinsel şiddet karşısında dayanışmaya devam edeceğiz.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA