28 Ekim 2026 Çarşamba

20:08   CHP’NIN İPTAL EDILEN KURULTAYı AİHM YOLUNDA! YENİ PARTI’DEN KRITIK ADıM   09:26   ÖZGÜR ÖZEL 81 İL BAŞKANıYLA MASADA: ’ARTıK KIMSE KOLTUĞUNU VEKILE BORÇLU OLMAYACAK’   01:10   MERSINLI KADıN ÇIFTÇILER KONGRE SARAYı’NDA BULUŞTU: EMEĞIN BEREKETI GELECEĞE TAŞıNıYOR   10:59   SÜRÜCÜLER DIKKAT! 1 KASıM’DA DEPOLAR ALEV ALACAK: BENZIN VE MOTORINE YÜKLÜ ZAM KAPıDA!   10:35   SıRBISTAN’DA TARIHI DEPREM! 12 YıLLıK VUCIC DEVRI BITTI: ÖĞRENCILER SANDıKTAN ZAFERLE ÇıKTı   10:01   MEDYA DÜNYASıNDA BASKıLAR SÜRÜYOR: GAZETECILERIN TUTUKLANMASı VE ETIK TARTıŞMALARı DERINLEŞIYOR   09:59   MERSIN’DE TURIZM SEKTÖRÜNE DEV DESTEK: MERCEK’LE YENI BIR MESLEK KAPıSı AÇıLıYOR!   16:31   CUMHURIYETIN 103. YıLıNA ÖZEL UNUTULMAZ GECE: MERSIN DOB ’ÜÇ DESTAN’ İLE SANATSEVERLERLE BULUŞUYOR   16:19   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN AKDENIZ’E DEV YATıRıM: 659 BIN TON ASFALT, 750 MILYONLUK KAVŞAK!   20:23   LÖSEV’DEN 28. YıLDA DEV ETKINLIK: GÜNDOĞDU’DAN KÜLTÜRPARK’A TURUNCU KORTEJ!   20:20   TARSUS’UN YEŞIL ALTıNı COŞKUYLA KUTLANıYOR: 3. ULUSLARARASı SARıULAK ZEYTIN FESTIVALI KAPıLARıNı AÇTı   19:23   ULAŞıMDA DEVRIM GIBI TEKLIF: TAKSI, MINIBÜS VE KAMYONLARA ÖTV’SIZ AKARYAKıT YOLDA Mı?   19:08   AKDENIZ BELEDIYE BAŞKAN VEKILI MURAT BEŞIKCI MGC’YI ZIYARET ETTI: ’ÖZGÜR BASıN EN BÜYÜK GÜCÜMÜZ’   18:55   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ÖZEL GEREKSINIMLI ÇOCUKLARıN AILELERINE GÜVENLI İNTERNET VE MAHREMIYET EĞITIMI   18:39   MERSIN’DE BÜYÜLEYICI BIR MITOLOJIK DENEYIM: ’PAN’ıN SON DANSı’ SAHNE ALıYOR!   18:30   GELECEĞIN KAPTANLARı MERSIN’DE YETIŞIYOR! VALI TOROS SIMÜLATÖR KOLTUĞUNA GEÇTI, ÇALıŞMALARı İNCELEDI   17:23   KKTC 5. CUMHURBAŞKANı ERSIN TATAR VE İL MILLÎ EĞITIM MÜDÜRÜ ÖZDEMIRCI’DEN OKUL ZIYARETI   09:41   UZAKTAKI KÖYLERE MOBIL KUAFÖR DESTEĞI! BINLERCE VATANDAŞıN AYAĞıNA KADAR GITTI   09:34   MERSIN İŞ DÜNYASıNDA DEV BULUŞMA! VEYSEL SARı’DAN SANAYI SITESI MESAJı: ’ESNAF KALKıNMANıN FIDANLıĞıDıR’   09:30   İSTANBUL SIYASETINDE DEPREM: 23 YıLLıK PARTISIYLE YOLLARıNı AYıRDı, KADıKÖY’ÜN RENGINI DEĞIŞTIRDI!  
 
     
   

7`nci Mersin Uluslararası Bisiklet Turu için geri sayım başladı


7`nci Mersin Uluslararası Bisiklet Turu 10 Nisan`da "start" alacak. Mersin Büyükşehir Belediyesinin öncülüğündeki organizasyona 33  ülkeden 173 sporcu katılacak.

 

Tarih : 6 Nisan 2025 Pazar 12:40   Okunma : 663

(MERSİN) - 7`nci Mersin Uluslararası Bisiklet Turu 10 Nisan`da "start" alacak. Mersin Büyükşehir Belediyesinin öncülüğündeki organizasyona 33  ülkeden 173 sporcu katılacak.

Mersin; Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde sporseverleri ve bisiklet tutkunlarını heyecanlandıran büyük bir organizasyona ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

10 Nisan’da başlayacak 7. Mersin Uluslararası Bisiklet Turu`nda (7. Tour of Mersin) 33 farklı ülkeden gelen 173 sporcu yarışacak. Dört gün sürecek yarış boyunca sporcular, kentteki 13 ilçeden geçen yaklaşık 450 kilometrelik parkuru tamamlamak için pedal çevirecek.

Mersin’in farklı ilçelerinden geçen rota, katılımcılara sadece sportif bir mücadele sunmakla kalmayacak, aynı zamanda Toros Dağları’nın eteklerinden Akdeniz’in kıyılarına uzanan manzaralar eşliğinde bir deneyim yaşatacak. 

Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nun ardından Türkiye’nin en büyük ikinci bisiklet yarışı olarak kabul edilen organizasyon, Mersin’in doğal ve tarihi güzelliklerini gözler önüne sererken, kentin spora olan uygunluğunu da tüm dünyaya tanıtacak.

Spor ve turizmin buluşma noktası Mersin olacak

Sporcular, yarış esnasında Cennet-Cehennem Obrukları, Kızkalesi, Soli Pompeipolis Antik Kenti gibi tarihi noktalardan geçerek, Mersin’in kültürel mirasını ve doğal güzelliklerini  keşfetme fırsatı bulacaklar.

“33 farklı ülkeden 173 sporcu pedal çevirerek”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Emrullah Taşkın, 7. Tour Of Mersin’in teknik detayları hakkında bilgi verdi. Taşkın, “Dünyanın dört bir yanından; toplam 6 kıtadan, 33 farklı ülkeden sporcuların katıldığı büyük bir organizasyon olacak. Çoğunluğu yabancı sporculardan oluşan 173 sporcu katılıyor. Dünyanın en büyük bisikletçileri burada pedal çevirecekler. Toplamda 4 etaptan oluşan, 4 gün sürecek bir organizasyon. Sporcular, 450 kilometreye yakın pedal çevirecek” dedi.

“Sporcular; Mersin’in tarihi ve doğal güzellikleri arasında pedal çevirecekler”

Güzergah bilgilerini de paylaşan Taşkın, “10 Nisan’da Anamur iskeleden başlayacağız. Anamur’daki Mamure Kalesi önünden geçilerek, Gilindire mağarası önünde bitirilecek. İkinci etabımız Gülnar’da başlayıp Erdemli’de bitiyor. Üçüncü etabımız; Tarsus’tan başlayıp Çamlıyayla’dan devam edip, Ayvagediği yaylasında bitirilecek. Son etap da Mersin sahilinde yapılacak. Sporcular; denizin ve yaylaların içerisinden geçecek, tarihi mekanları da görerek pedal çevirecekler” ifadelerini kullandı.

Tüm Mersinlileri organizasyona katılmaya davet eden Taşkın, “Amacımız Mersin’de sporu; tarihle ve doğayla buluşturmak ve Mersin’i bütün dünyaya tanıtmak. Bütün Mersinlileri de izlemeye davet ediyoruz” diye konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA