14 Ağustos 2025 Perşembe

23:42   SILIFKE’DE CIĞERLERIMIZ YANıYOR   15:39   CHP’LI BAŞARıR’DAN ANTALYA HALKıNA ÇAĞRı   15:37   KARALAR’ıN AVUKATıNDAN HUKUK SKANDALı IDDIASı   15:35   10 6’LıK TEKLIF MEMUR VE MEMUR EMEKLISINI MEMNUN ETMEDI   13:46   EVRENSEL GAZETESINE KURŞUNLU SALDıRı   13:42   İMAMOĞLU’NDAN ULUSLARARASı ÇAĞRı   13:18   CHP KADıN KOLLARı GENEL BAŞKANı KAYA’DAN AILE ARABULUCULUĞU TEPKISI   13:16   GÖKHAN GÜNAYDıN: ERKEN SEÇIMIN DAHA FAZLA GECIKTIRILEBILME IHTIMALI KALMAMıŞTıR   13:14   GAZZE’DE ATEŞKES ÇıKMAZı   13:07   KıŞ ÖNCESI BOZTEPE’YE KAPSAMLı BAKıM   11:35   YENIŞEHIR BELEDIYESI KALDıRıM VE YOL IŞGALLERINE GEÇIT VERMIYOR   11:14   MERSIN’DE KıRSAL KALKıNMAYA BÜYÜK DESTEK: ‘HADI GEL KÖYÜMÜZE DESTEK VERELIM’ PROJESIYLE 300 AILE AYAĞA KALKTı   10:51   ÜNIVERSITE ÖĞRENCILERI BARıNMA SORUNUYLA KARŞı KARŞıYA... BAŞKENTTE EV KIRALARı 17 BIN LIRADAN, YURT ÜCRETLERI 12 BIN LIRADAN BAŞLıYOR   10:47   TBMM’DE KURULAN MILLI DAYANıŞMA KARDEŞLIK VE DEMOKRASI KOMISYONU’NA ÖZEL INTERNET SITESI HAZıRLANDı   10:42   ÖSYM, MILLI EĞITIM BAKANLıĞı AKADEMI GIRIŞ SıNAVı’NıN SONUÇLARıNı AÇıKLADı   10:03   MERSIN’DE ÜCRETSIZ ALMANCA KURSLARıNA REKOR İLGI: HEM DIL HEM ÖZGÜVEN KAZANDıRıYOR   01:30   LÜTFI PARıLTı: “BAŞARı, TOPLUMA KATKıYLA TAÇLANıR”   18:19   FABRIKALARıN GIZLI ENERJI KAYBı: KAPıLARDAN KAÇAN ISı! YÜZDE 30’UN ÜZERINDE TASARRUF MÜMKÜN   18:03   AHKİB’DEN İHRACAT REKORU: YÜZDE 53’LÜK BÜYÜMEYLE 48,5 MILYON DOLARLıK İHRACAT!   17:40   "HAYALLER ENGEL TANıMAZ!": MERSIN’DE "BIR ŞEFKAT HARESI" RÜZGARı  
 
     
   

7`nci Mersin Uluslararası Bisiklet Turu için geri sayım başladı


7`nci Mersin Uluslararası Bisiklet Turu 10 Nisan`da "start" alacak. Mersin Büyükşehir Belediyesinin öncülüğündeki organizasyona 33  ülkeden 173 sporcu katılacak.

 

Tarih : 6 Nisan 2025 Pazar 12:40   Okunma : 484

(MERSİN) - 7`nci Mersin Uluslararası Bisiklet Turu 10 Nisan`da "start" alacak. Mersin Büyükşehir Belediyesinin öncülüğündeki organizasyona 33  ülkeden 173 sporcu katılacak.

Mersin; Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde sporseverleri ve bisiklet tutkunlarını heyecanlandıran büyük bir organizasyona ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

10 Nisan’da başlayacak 7. Mersin Uluslararası Bisiklet Turu`nda (7. Tour of Mersin) 33 farklı ülkeden gelen 173 sporcu yarışacak. Dört gün sürecek yarış boyunca sporcular, kentteki 13 ilçeden geçen yaklaşık 450 kilometrelik parkuru tamamlamak için pedal çevirecek.

Mersin’in farklı ilçelerinden geçen rota, katılımcılara sadece sportif bir mücadele sunmakla kalmayacak, aynı zamanda Toros Dağları’nın eteklerinden Akdeniz’in kıyılarına uzanan manzaralar eşliğinde bir deneyim yaşatacak. 

Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nun ardından Türkiye’nin en büyük ikinci bisiklet yarışı olarak kabul edilen organizasyon, Mersin’in doğal ve tarihi güzelliklerini gözler önüne sererken, kentin spora olan uygunluğunu da tüm dünyaya tanıtacak.

Spor ve turizmin buluşma noktası Mersin olacak

Sporcular, yarış esnasında Cennet-Cehennem Obrukları, Kızkalesi, Soli Pompeipolis Antik Kenti gibi tarihi noktalardan geçerek, Mersin’in kültürel mirasını ve doğal güzelliklerini  keşfetme fırsatı bulacaklar.

“33 farklı ülkeden 173 sporcu pedal çevirerek”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Emrullah Taşkın, 7. Tour Of Mersin’in teknik detayları hakkında bilgi verdi. Taşkın, “Dünyanın dört bir yanından; toplam 6 kıtadan, 33 farklı ülkeden sporcuların katıldığı büyük bir organizasyon olacak. Çoğunluğu yabancı sporculardan oluşan 173 sporcu katılıyor. Dünyanın en büyük bisikletçileri burada pedal çevirecekler. Toplamda 4 etaptan oluşan, 4 gün sürecek bir organizasyon. Sporcular, 450 kilometreye yakın pedal çevirecek” dedi.

“Sporcular; Mersin’in tarihi ve doğal güzellikleri arasında pedal çevirecekler”

Güzergah bilgilerini de paylaşan Taşkın, “10 Nisan’da Anamur iskeleden başlayacağız. Anamur’daki Mamure Kalesi önünden geçilerek, Gilindire mağarası önünde bitirilecek. İkinci etabımız Gülnar’da başlayıp Erdemli’de bitiyor. Üçüncü etabımız; Tarsus’tan başlayıp Çamlıyayla’dan devam edip, Ayvagediği yaylasında bitirilecek. Son etap da Mersin sahilinde yapılacak. Sporcular; denizin ve yaylaların içerisinden geçecek, tarihi mekanları da görerek pedal çevirecekler” ifadelerini kullandı.

Tüm Mersinlileri organizasyona katılmaya davet eden Taşkın, “Amacımız Mersin’de sporu; tarihle ve doğayla buluşturmak ve Mersin’i bütün dünyaya tanıtmak. Bütün Mersinlileri de izlemeye davet ediyoruz” diye konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA