17 Ağustos 2026 Pazartesi

13:39   TOROSLAR’DA ŞENLIK VAR! MERSIN BÜYÜKŞEHIR ‘KÖY BIZIM ŞENLIK BIZIM’ İLE 13 İLÇEYI GEZIYOR   10:15   SERA KADıGIL’DEN ÇOK KONUŞULACAK ‘ÖZGÜR ÖZEL’ ÇıKıŞı: ’DOĞRU SORU BU DEĞIL!’   09:35   YERIN ALTıNDAKI 200 YıLLıK MIRAS: TÜRKIYE’NIN İLK VE TEK MADEN MÜZESI ZIYARETÇILERINI BEKLIYOR   09:20   MERSIN’DE TOKİ VE ÇIFTÇILERIN ÇILESI SONA ERDI: AYDıNCıK BATUR CADDESI HIZMETE AÇıLDı   02:15   SÜPER LIG’DE PERDE AÇıLDı: MOHAMED SALAH’Lı TRABZONSPOR DEPLASMANDA KASıMPAŞA ILE YENIŞEMEDI   02:01   SÜPER LIG’DE PUANLAR PAYLAŞıLDı: GAZIANTEP FK EVINDE ALANYASPOR İLE YENIŞEMEDI   01:54   SÜPER LIG’DE SEZONUN İLK SÜRPRIZI! FENERBAHÇE ANKARA’DA YıKıLDı   01:03   TARSUS’TA YıLLARıN SORUNUNA NEŞTER! ALI BOLTAÇ SAHAYA İNDI: ’BU HIZMET BENIM İÇIN YETERLI DEĞIL’   11:10   TRUMP: ’İRAN’ı YENMEYI TAMAMLAYıNCA HÜRMÜZ’Ü ABD TOPRAĞı YAPACAĞıM’   10:55   MERSIN’DE MUCIZE KURTULUŞ: AĞıR YARALı YÜRÜYEMEYEN KÖPEK 6 AYLıK TEDAVIYLE HAYATA TUTUNDU   10:40   MERSIN’DE UYUŞTURUCU OPERASYONU: KONTEYNER SOĞUTUCUSUNDAN VE ARAÇTAN MILYONLUK SEVKIYAT ÇıKTı!   10:30   ESKI REKTÖRLER VE BÜYÜKELÇILERDEN YENİ PARTI’YE KATıLıM SÜRPRIZI: ’BU DEĞIŞIME DESTEK VERMEK İSTIYORUZ’   09:50   MILLI SÖRFÇÜ RÜYA UĞURLU’DAN İLK U19 SEZONUNDA DÜNYA ÜÇÜNCÜLÜĞÜ: HEDEF OLIMPIYAT MADALYASı   09:40   KÜLTÜR PARK’TA ’KELEBEĞIN RÜYASı’ RÜZGARı! MERSINLILERE UNUTULMAZ YAZ AKŞAMı   08:59   ANKARA’DAKI MADENCI EYLEMINDE SON DAKIKA: GÖZALTıNDAKI İŞÇILER SERBEST, AKSU İÇIN KARAR BEKLENIYOR!   06:19   KEMAL KıLıÇDAROĞLU’NDAN SÜRPRIZ ZIYARET! TUTUKLU ERDAL BEŞIKÇIOĞLU ILE CEZAEVINDE GÖRÜŞTÜ   01:57   SÜPER LIG’DE SEZONUN AÇıLıŞıNDA DEV SÜRPRIZ: GALATASARAY SAHASıNDA PUANı SON DAKIKADA KURTARDı!   16:11   KEMAL KıLıÇDAROĞLU’NDAN ERDAL BEŞIKCIOĞLU’NA ZIYARET   16:08   YENİ PARTI İZMIR İL BAŞKANı GÜÇ’TEN CEMIL TUGAY’A: SÖZÜNÜ TUTACAĞıNA, EN YAKıN ZAMANDA PARTIMIZE KATıLACAĞıNA INANıYORUM   15:02   DATÇA BELEDIYE BAŞKAN AYTAÇ KURT, YENİ PARTI’YE GEÇIYOR  
 
     
   

İmamoğlu`nun avukatlarından RTÜK`e "yayın ilkelerine aykırılık" başvurusu: TRT Haber, Habertürk ve CNNTürk`ün de arasında olduğu 9 kanal için yaptırım istendi


Silivri`de tutuklu bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP`nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu`nun avukatları, bazı haber kanallarının yayınları hakkında RTÜK`e “yayın ilkelerine aykırılık” nedeniyle başvuruda bulundu. Başvuruda, 6112 sayılı Kanun kapsamında inceleme başlatılması ve söz konusu yayınlar hakkında gerekli yaptırım veya tedbirlerin alınması talep edildi.

 

Tarih : 8 Nisan 2025 Salı 09:01   Okunma : 681

(ANKARA) - Silivri`de tutuklu bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP`nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu`nun avukatları, bazı haber kanallarının yayınları hakkında RTÜK`e “yayın ilkelerine aykırılık” nedeniyle başvuruda bulundu. Başvuruda, 6112 sayılı Kanun kapsamında inceleme başlatılması ve söz konusu yayınlar hakkında gerekli yaptırım veya tedbirlerin alınması talep edildi.

İmamoğlu`nun avukatları Kemal Polat ve Berat Kaya tarafından yapılan başvuruda, kimi televizyon kanalları tarafından yapılan haber veya açık oturum formatlı yayınlarda, Ekrem İmamoğlu başta olmak üzere Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmada adı geçen kimi belediye personeli ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı`nın kamu tüzel kişilik ve İBB`nin iştiraklerinin hedef alınarak hukuka aykırı biçimde programlara yer verildiği kaydedildi.

Başvuruda, söz konusu yayınlar incelendiğinde, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi`nin “Adil yargılanma hakkı” başlıklı altıncı maddesinin 2. fıkrası ile anayasal seviyede güvence altında alınan “masumiyet karinesi”ne aykırı beyan, haber, görüş, değerlendirme ve yorumlar yapıldığı belirtildi.

Adil yargılanmanın sağlanabilmesi için temel ölçütlerden biri olan masumiyet karinesinin yayın ilkesi olarak düzenleyen 6112 sayılı Kanun`da yer alan, "Suçlu olduğu yargı kararı ile kesinleşmedikçe hiç kimse suçlu ilan edilemez veya suçluymuş gibi gösterilemez; yargıya intikal eden konularda yargılama süresince, haber niteliği dışında yargılama sürecini ve tarafsızlığını etkiler nitelikte olamaz" maddesinin de hatırlatıldığı başvuruda, RTÜK`ün de bu kanun kapsamında doğan görev, yetki ve sorumluluklarının bulunduğu ifade edildi.

 "Yayın ilkelerine aykırı bu yayınlar hakkında gerekli yaptırım ve  tedbirler kararlarının alınmasını arz ve talep ederiz"

"RTÜK`ün yayın ilkelerine uygunluk yönünden yapacağı denetimin, sahip olduğu çoğulcu demokratik yapısına uygunluk arz etmesi gerekmektedir" ifadelerine yer verilen başvuruda şöyle denildi:

"Denetim ve yaptırım alanında sahip olunan takdir yetkisinin kamu yararının gerçekleşmesi, kamu düzenin korunması, eşitlik ve ölçülülük ilkelerine riayet edilmesi şeklinde ifade edebileceğimiz bir anlayışla kullanılması 6112 sayılı Kanunun bir gereğidir. Sonuç olarak aşağıda liste halinde gösterilen yayınlar hakkında Kurul`un 6112 sayılı Kanun kapsamında inceleme başlatmasını, anılan Kanunda yer verilen yayın ilkelerine aykırı bu yayınlar hakkında gerekli yaptırım ve/veya tedbirler kararlarının alınmasını arz ve talep ederiz."

Başvuruda, yayın ilkelerine aykırı ifadelerin yer aldığı haber kanalları şöyle sıralandı:

“Akit TV,  Haber Global, A Haber, TV 100, Habertürk, TGRT Haber, CNNTÜRK, TRT Haber, Kanal 7”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA