13 Haziran 2026 Cumartesi

15:35   SÜHEYL BATUM’DAN CHP KURULTAY KARARıNA SERT TEPKI: ’ÇOCUKLARıN BILE GÜLECEĞI BIR DURUM!’   01:05   CHP’DE DEPREM! REKOR OYLA SEÇILEN BELEDIYE BAŞKANı İÇIN İHRAÇ İSTEMI: "KARARı KABUL ETMIYORUM!"   23:23   CHP’DE ŞOK İSTIFA! TANJU ÖZCAN "SIYASI CUNTA" DIYEREK GEMILERI YAKTı: ’SAVUNMA VERMEM...’   19:09   CHP SÖZCÜSÜ SARı: MEZITLI BELEDIYE BAŞKANı SERKAN TUNCER ILE BOLU BELEDIYE BAŞKANı TANJU ÖZCAN TEDBIRLI OLARAK KESIN ÇıKARMA CEZASı ISTEMIYLE YÜKSEK DISIPLIN KURULU’NA SEVK EDILDI   16:50   CHP MYK, GENEL BAŞKAN KEMAL KıLıÇDAROĞLU BAŞKANLıĞıNDA TOPLANDı   16:50   MEZITLI’DE DEZAVANTAJLı BIREYLER SU SPORLARı ILE BULUŞUYOR   16:49   BENJAMIN NETANYAHU: BAŞBAKAN OLDUĞUM SÜRECE İRAN NÜKLEER SILAHA SAHIP OLMAYACAK   14:30   FATOŞ PıNAR TÜRKER’IN "ÇıPLAK ARAMA" IDDIASı: İÇIŞLERI BAKANLıĞı SORUŞTURMA BAŞLATTı   10:01   MERSIN’DE ’KIMSE YALNıZ KALMAYACAK’ DEDI, 13 ILÇEDE O HIZMETI BAŞLATTı! BAŞVURANLARıN EVINE GIDIYORLAR   23:36   PM TOPLANTıSı ÖNCESI PEŞ PEŞE İSTIFALAR: ’TARIHIN DOĞRU TARAFıNDAYıZ’   23:21   AKDENIZ İÇIN TARIHI ZIRVE: MERSIN’IN İKLIM VIZYONU TÜRKIYE’YE ÖRNEK GÖSTERILDI!   16:58   DEM PARTI’DEN ’MUTLAK BUTLAN’ ELEŞTIRISI VE SÜREÇ YASASı ÇAĞRıSı   16:57   İMAMOĞLU’NDAN KıLıÇDAROĞLU TEPKISI: "KAYYıM ATANAN KIŞIYI KıNıYORUM"   16:55   AĞRı’DA YAŞAMıNı YITIREN ÖĞRETMEN IRMAK AYŞE KOPARAN, İZMIR’DE SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDı   16:53   SILIVRI’DEN SESLENEN DILEK KAYA İMAMOĞLU: ÇıPLAK ARAMA IŞKENCEDIR   14:57   DEM PARTI MERSIN MILLETVEKILI ALI BOZAN, TARSUS’TA SU KANALLARıNı INCELEDI: BU IHMAL ÖLÜME DAVETIYE ÇıKARıYOR!   14:56   ÜNLÜLERE YÖNELIK UYUŞTURUCU SORUŞTURMASı... EMEP GENEL BAŞKANı ASLAN: "ÖNCELIKLE UYUŞTURUCU BARONLARıNıN YAKALANARAK GÖZALTıNA ALıNMASı GEREKIR"   14:55   CHP PARTI MECLISI TOPLANDı   14:28   ALI MAHIR BAŞARıR: "BUNLARıN 80 DARBECILERINDEN HIÇBIR FARKı YOKTUR"   13:52   RTÜK’TEN 6 KANALA IDARI PARA CEZASı: ÖZGÜR ÖZEL YAYıNıNA   
 
     
   

Elvan ailesinin "Cumhurbaşkanına hakaret" suçlamasıyla yargılandığı davada karar çıktı: Anne Elvan 11 ay 20 gün, baba Elvan 1 yıl 2 ay hapse çarptırıldı


Gezi eylemlerinde polisin biber gazı fişeğiyle öldürülen Berkin Elvan`ın annesi Gülsüm Elvan ile babası Sami Elvan hakkında "Cumhurbaşkanına Hakaret" suçlamasıyla görülen davada karar çıktı. Gülsüm Elvan 11 ay 20 gün ile babası Sami Elvan 1 yıl 2 ay 17 gün hapse çarptırıldı. Hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verildi.

 

Tarih : 9 Nisan 2025 Çarşamba 12:30   Okunma : 903

Haber: Zuhal ÇİLOĞLAN

(İSTANBUL) Gezi eylemlerinde polisin biber gazı fişeğiyle öldürülen Berkin Elvan`ın annesi Gülsüm Elvan ile babası Sami Elvan hakkında "Cumhurbaşkanına Hakaret" suçlamasıyla görülen davada karar çıktı. Gülsüm Elvan 11 ay 20 gün ile babası Sami Elvan 1 yıl 2 ay 17 gün hapse çarptırıldı. Hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verildi.

`Berkin Elvan davası` sonrası adliye önünde yaptıkları açıklamalar gerekçe gösterilerek Gülsüm Elvan ve Sami Elvan hakkında "cumhurbaşkanına hakaret" iddiasıyla açılan davanın 10. duruşması İstanbul 43. Asliye Ceza Mahkemesi`nde görüldü. Savcının mütalaasını açıkladığı duruşmada, Gülsüm Elvan`ın "Cumhurbaşkanına alenen hakaret" suçlamasıyla Sami Elvan`ın ise  "Zincirleme şekilde Cumhurbaşkanına alenen hakaret"ten cezalandırılması istendi. 

"Bana yapılan hakareti RTÜK görmüyor mu?"

Mütalaaya karşı savunmasını yapan Gülsüm Elvan, “Ben bunu hakaret diye görmüyorum. O benim feryadım, o benim isyanım." dedi. 11 yıldır çocuğuna hasret olduğunu söyleyen Elvan, şunları söyledi:

"Daha 14 yaşındaydı. Hiç kimse bunu görmüyor mu? Bana yapılan hakareti RTÜK görmüyor mu? Defalarca trollerin önüne beni attılar. Yetmedi evime aradılar. Tehditler alıyorum. Ben adalet dedikçe adaletsizliğine uğradım. Biz adaleti nerede arayacağız, nerede bulacağız?”

"Ben de buradan çıkınca azmettiriciye dava açacağım"

Anne Elvan Hakime dönerek, “Empati kurma şansımız var mı? Benim yerimde olsanız ne yapardınız? Çocukluğunu aldılar elinden. Onun yaşındaki çocukları görünce benim neler yaşadığımı biliyor musunuz? O hastanenin önünden her geçtiğimde neler yaşadığımı biliyor musunuz İsyanımı kaleme söylesem kalem kör olur yazmaz, taşa söylesem taş çatlar. Bana ceza verirken önce bunu düşün. Önce benden alınanı bana geri versinler. Ondan sonra benden hesap sorsunlar. Ben de buradan çıkınca azmettiriciden, hakaretten ben de dava açıyorum. Umarım bunu göz önüne alır aynı şekilde yargılarsınız. Ben sizden `Beraat istiyorum` demeyeceğim" dedi.

Sami Elvan duruşma salonu terk etti

Savunmasını yaparken mütalaaya tepki olarak salonu terk eden Sami Elvan ise, "Sizler bu ülkenin kaderini belirleyecek insanlarsınız. Benim çocuğum daha 14 yaşındaydı. Dönemin Başbakanı şimdiki Cumhurbaşkanı çıktı dedi ki ‘Emri ben verdim`. Eşimi yuhalattı. Biz de ona istinaden adliyedeki hukuksuzluğu gördüğümüz için bunları söyledik. Biz sözlerimi inkar etmiyoruz. Sonuna kadar arkasındayız” dedi.

Karar açıklandı

Verilen aranın ardından kararını açıklayan hakim Gülsüm Elvan`ın alt sınırdan 11 ay 20 gün ile Sami Elvan`ın ise 1 yıl 2 ay 17 gün cezalandırılmasına karar verdi. Hükmün açıklanması geri bırakıldı.

"Adaleti bulana kadar sokaktayım”

Kararın açıklanmasının ardından elini masaya vurarak tepki gösteren Gülsüm Elvan, “Ben adalet bulmadım. Adaleti bulana kadar sokaktayım” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA