16 Ocak 2026 Cuma

17:26   “MITOLOJININ BÜYÜSÜ MERSIN’DE: ‘PAN’ıN SON DANSı’ SEYIRCIYLE BULUŞUYOR”   16:59   "KARNE TEPKISI TATILIN RITIMINI BELIRLIYOR"   15:39   İMAMOĞLU’NUN, DIPLOMA IPTALINE KARŞı AÇTıĞı DAVANıN DURUŞMASı TAMAMLANDı, HEYET EN GEÇ 15 GÜN IÇINDE KARARıNı VERECEK   15:38   VELI AĞBABA: "EMEKLILERE DE BIR ÇAĞRıMıZ VAR; KAYBEDECEĞINIZ HIÇBIR ŞEYINIZ YOK. SIZ BIR ARAYA GELMEDIKÇE BU IKTIDAR SIZI DUYMAYACAK"   15:31   İMAMOĞLU, DIPLOMASıNıN IPTALINE KARŞı AÇTıĞı DAVADA KONUŞTU: "TEK ISTEĞIM VAR, HUKUKA, VICDANA, ADALET DUYGUSUNA UYGUN BIR KARAR VERIN"   15:30   TUTUKLU BEYLIKDÜZÜ BELEDIYE BAŞKANı MURAT ÇALıK CEZAEVINE SEVK EDILDI   14:52   ZEYDAN KARALAR: "CANıM KARDEŞIMIN BU EN ACı GÜNÜNDE YANıNDA OLAMıYORUM"   13:16   MINIK BILIM KAHRAMANLARı YENIŞEHIR’DE BULUŞTU   13:14   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı YıLDıZ: “TEKSTILKENT PROJESI İÇIN ULUSLARARASı TEMASLARDA BULUNACAĞıZ”   13:07   YAYLALARDA HIZMET KONUŞULDU, BAŞKAN TUNCER MAHALLE MAHALLE SAHADA   12:10   TALAT DINÇER’DEN SERT ÇıKıŞ: “MECLIS’TE ÇÖZÜM YOK, SADECE CEZA VE VERGI ARTıŞı VAR”   11:35   “MERSIN’DE KADıN EMEĞI KENT MEYDANıNDA HAYAT BULUYOR”   11:25   SEKTÖR DARALıRKEN AHKİB REKOR KıRDı: İHRACAT 550 MILYON DOLARA ULAŞTı   11:01   ÖZGÜR ÖZEL’DEN MIRAÇ KANDILI MESAJı: “SAĞLıK, BARıŞ VE ADALET DILIYORUM”   09:59   ADANA, YEŞIL DÖNÜŞÜME EV SAHIPLIĞI YAPTı   09:20   MERSIN, AKDENIZ’IN YÜKSELEN YıLDıZı: ULUSLARARASıLAŞMA VIZYONU DÜNYAYA AÇıLıYOR   15:37   DEM PARTI MILLETVEKILI KOCA: "MERSIN ULUSLARARASı LIMAN İŞLETMECILIĞI’NDE 185 IŞÇI, DAHA INSANI ÇALıŞMA KOŞULLARı ISTEDIKLERI IÇIN IŞTEN ÇıKARıLDı"   15:35   ÇYDD: "BIR KADıN HAKIMIN, ERKEK BIR SAVCı TARAFıNDAN SILAHLı SALDıRıYA UĞRAMASı KADıNA YÖNELIK ŞIDDETIN BOYUTUNU ÇARPıCı BIÇIMDE GÖZLER ÖNÜNE SERMIŞTIR"   15:33   GÜLIZAR BIÇER KARACA: SIZ ATATÜRK’TEN, İSTIKLAL MARŞı’NDAN, ATATÜRK’ÜN GENÇLIĞE HITABESI’NDEN NE ISTIYORSUNUZ?   15:31   İHD ESKI İZMIR ŞUBE EŞ BAŞKANı ALI AYDıN, ÇIĞLI’DE SABAH YÜRÜYÜŞÜ SıRASıNDA ÖLDÜRÜLDÜ  
 
     
   

Elvan ailesinin "Cumhurbaşkanına hakaret" suçlamasıyla yargılandığı davada karar çıktı: Anne Elvan 11 ay 20 gün, baba Elvan 1 yıl 2 ay hapse çarptırıldı


Gezi eylemlerinde polisin biber gazı fişeğiyle öldürülen Berkin Elvan`ın annesi Gülsüm Elvan ile babası Sami Elvan hakkında "Cumhurbaşkanına Hakaret" suçlamasıyla görülen davada karar çıktı. Gülsüm Elvan 11 ay 20 gün ile babası Sami Elvan 1 yıl 2 ay 17 gün hapse çarptırıldı. Hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verildi.

 

Tarih : 9 Nisan 2025 Çarşamba 12:30   Okunma : 853

Haber: Zuhal ÇİLOĞLAN

(İSTANBUL) Gezi eylemlerinde polisin biber gazı fişeğiyle öldürülen Berkin Elvan`ın annesi Gülsüm Elvan ile babası Sami Elvan hakkında "Cumhurbaşkanına Hakaret" suçlamasıyla görülen davada karar çıktı. Gülsüm Elvan 11 ay 20 gün ile babası Sami Elvan 1 yıl 2 ay 17 gün hapse çarptırıldı. Hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verildi.

`Berkin Elvan davası` sonrası adliye önünde yaptıkları açıklamalar gerekçe gösterilerek Gülsüm Elvan ve Sami Elvan hakkında "cumhurbaşkanına hakaret" iddiasıyla açılan davanın 10. duruşması İstanbul 43. Asliye Ceza Mahkemesi`nde görüldü. Savcının mütalaasını açıkladığı duruşmada, Gülsüm Elvan`ın "Cumhurbaşkanına alenen hakaret" suçlamasıyla Sami Elvan`ın ise  "Zincirleme şekilde Cumhurbaşkanına alenen hakaret"ten cezalandırılması istendi. 

"Bana yapılan hakareti RTÜK görmüyor mu?"

Mütalaaya karşı savunmasını yapan Gülsüm Elvan, “Ben bunu hakaret diye görmüyorum. O benim feryadım, o benim isyanım." dedi. 11 yıldır çocuğuna hasret olduğunu söyleyen Elvan, şunları söyledi:

"Daha 14 yaşındaydı. Hiç kimse bunu görmüyor mu? Bana yapılan hakareti RTÜK görmüyor mu? Defalarca trollerin önüne beni attılar. Yetmedi evime aradılar. Tehditler alıyorum. Ben adalet dedikçe adaletsizliğine uğradım. Biz adaleti nerede arayacağız, nerede bulacağız?”

"Ben de buradan çıkınca azmettiriciye dava açacağım"

Anne Elvan Hakime dönerek, “Empati kurma şansımız var mı? Benim yerimde olsanız ne yapardınız? Çocukluğunu aldılar elinden. Onun yaşındaki çocukları görünce benim neler yaşadığımı biliyor musunuz? O hastanenin önünden her geçtiğimde neler yaşadığımı biliyor musunuz İsyanımı kaleme söylesem kalem kör olur yazmaz, taşa söylesem taş çatlar. Bana ceza verirken önce bunu düşün. Önce benden alınanı bana geri versinler. Ondan sonra benden hesap sorsunlar. Ben de buradan çıkınca azmettiriciden, hakaretten ben de dava açıyorum. Umarım bunu göz önüne alır aynı şekilde yargılarsınız. Ben sizden `Beraat istiyorum` demeyeceğim" dedi.

Sami Elvan duruşma salonu terk etti

Savunmasını yaparken mütalaaya tepki olarak salonu terk eden Sami Elvan ise, "Sizler bu ülkenin kaderini belirleyecek insanlarsınız. Benim çocuğum daha 14 yaşındaydı. Dönemin Başbakanı şimdiki Cumhurbaşkanı çıktı dedi ki ‘Emri ben verdim`. Eşimi yuhalattı. Biz de ona istinaden adliyedeki hukuksuzluğu gördüğümüz için bunları söyledik. Biz sözlerimi inkar etmiyoruz. Sonuna kadar arkasındayız” dedi.

Karar açıklandı

Verilen aranın ardından kararını açıklayan hakim Gülsüm Elvan`ın alt sınırdan 11 ay 20 gün ile Sami Elvan`ın ise 1 yıl 2 ay 17 gün cezalandırılmasına karar verdi. Hükmün açıklanması geri bırakıldı.

"Adaleti bulana kadar sokaktayım”

Kararın açıklanmasının ardından elini masaya vurarak tepki gösteren Gülsüm Elvan, “Ben adalet bulmadım. Adaleti bulana kadar sokaktayım” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA