24 Şubat 2026 Salı

22:15   KADIKÖY’DE 90+ DRAMI: FENERBAHÇE’YE KASıMPAŞA ŞOKU! ASENSIO ATTı, ALLEVINAH YıKTı...   17:59   MERSIN VE DIYARBAKıR ARASıNDA GÖNÜL KÖPRÜSÜ: DİTAV’DAN DEV ÇıKARTMA!   17:54   TARSUS TEK YÜREK! BAŞKAN BOLTAÇ SEL BÖLGESINDEN SESLENDI: "AFETIN SIYASETI OLMAZ, YARALARı BIRLIKTE SARACAĞıZ"   17:01   CHP’NIN 38. OLAĞAN KURULTAYı’NDA USULSÜZLÜK IDDIASıYLA AÇıLAN DAVANıN, 9 MART’TA GÖRÜLECEK İBB DAVASı ILE BIRLEŞTIRILMESI ISTENDI   17:01   CHP’NIN 38. OLAĞAN KURULTAY DAVASı… LÜTFÜ SAVAŞ’ıN AVUKATı ÜREGEN: "GERÇEKLER ELBETTE AÇıĞA ÇıKACAKTıR"   17:01   GAZETECI ALICAN ULUDAĞ’ıN TUTUKLULUĞUNA ITIRAZ EDILDI   16:35   DEM PARTI EŞ GENEL BAŞKANLARı, YARıN TBMM BAŞKANı NUMAN KURTULMUŞ ILE BIR ARAYA GELECEK   16:33   CHP’LI ÜMIT ERKOL, AKıNCı GIŞELERI’NDEN IKTIDARA SESLENDI: "HALKıN MALıNı SATARAK BU KRIZI ÖRTEMEZSINIZ"   16:32   DİSK’E BAĞLı DEV MADEN-SEN’DEN DIVRIĞI RAPORU: "’ZARAR’ GEREKÇESI GERÇEĞI YANSıTMıYOR; IŞÇILER IŞ BAŞı YAPSıN"   15:20   CHP AKDENIZ BAŞKANı SEMIH PALAMUT: "HALKıN GÜNDEMI GEÇIM SıKıNTıSı, ÇÖZÜM SOSYAL BELEDIYECILIK"   15:01   ÜMIT ÖZDAĞ’DAN YALOVA’DAKI SALDıRıYA TEPKI: "SOKAKLAR SALDıRGANLARA TERKEDILINCE DOĞAL SONUÇ BÖYLE SALDıRıLAR OLUYOR"   14:59   İRAN SÖZCÜSÜ RıZAI: "PERŞEMBE GÜNÜ BÖLGEDEKI AMERIKAN ASKERLERININ KADERINI BELIRLEYECEĞIZ, EVLERINE MI DÖNECEKLER YOKSA CEHENNEME MI GIDECEKLER"   14:59   CHP KADıN KOLLARı’NDAN 1 GÜNDE 6 KADıNıN ÖLDÜRÜLMESINE TEPKI: "SORUN YALNıZCA BIREYSEL SUÇLAR DEĞILDIR; 6284 SAYıLı YASANıN UYGULANMAMASıDıR"   14:58   İMAMOĞLU’NU ZIYARET EDEN TANRıKULU: "AK PARTI, SEÇIMLE SONUÇ ALAMAYACAĞıNı GÖRDÜĞÜ IÇIN SÜRECI YARGı ELIYLE HUKUKA AYKıRı BIÇIMDE ŞEKILLENDIRMEYE ÇALıŞıYOR"   14:28   KıRATLı: “MERSIN’E HIZMETINIZ YOK, YAPıLANı ELEŞTIRMEYIN!”   12:46   İMAMOĞLU DESTEKÇILERINE "ADLIYE" KıSKACı: 17 YıL HAPIS İSTEMIYLE YARGıLANAN GENÇTEN TOKAT GIBI SAVUNMA!   10:20   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN KÜLTÜR HAMLESI,GITAR, PIYANO, KEMAN VE BAĞLAMA.. MERSINLILER SANATLA BULUŞUYOR   10:16   DıŞ TICARETE YÖN VERENLER DERNEĞI BAŞKANı DR. HAKAN ÇıNAR’DAN KRITIK UYARı: “TÜRKIYE ÜRETIMI KAYBEDERSE, REKABET GÜCÜNÜ DE KAYBEDER”   10:08   ÖZGÜR ÖZEL’DEN AKıN GÜRLEK’E MAL VARLıĞı RESTI: SÜRE DOLUYOR, GÖZLER YARıNKI GRUP TOPLANTıSıNDA   09:45   LEVENT UYSAL’DAN RAMAZAN’DA EKONOMI ÇıKARMASı: “2026 YOL HARITASıNı SEKTÖRLE BIRLIKTE YAZıYORUZ”  
 
     
   

Milli Eğitim Bakanı Tekin`den Özgür Özel`e ``cunta`` tepkisi: "Cuntalarla büyüyen bir siyasi partinin Genel Başkanı`nın bu dili kullanmaması gerekir"


Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, CHP Genel Başkanı Özgür Özel`in ``cunta`` ifadesini tepki göstererek, "Cumhuriyet Halk Partisi`nin bir Genel Başkanı`nın darbelerden, cuntalardan bahsederken kendi geçmişini gündeme getireceğinden dolayı biraz utanması, çekimser olması lazım. Askeri darbeler ve cuntalarla yetişen ve büyüyen bir siyasi partinin Genel Başkanı`nın bu dili kullanmaması gerekir" dedi.

 

Tarih : 9 Nisan 2025 Çarşamba 13:14   Okunma : 651

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, TBMM`de AK Parti grup toplantısı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Tekin, CHP Genel Başkanı Özgür Özel`in ``cunta`` söylemine ilişkin şu görüşleri dile getirdi:

 ``Özgür Özel ya kendi tarihini, Cumhuriyet Halk Partisi`nin tarihini bilmiyor ya da Türkiye`nin toplumsal yapısını okuyamıyor. Ona tavsiyem, kendi tarihiyle veya Türkiye`nin toplumsal yapısıyla ilgili bir danışmanını görevlendirsin. Cumhuriyet Halk Partisi`nin bir Genel Başkanı`nın darbelerden, cuntalardan bahsederken kendi geçmişini gündeme getireceğinden dolayı biraz utanması, çekimser olması lazım.

Cumhuriyet Halk Partisi geçmişinde ve genel başkanları arasında Türkiye`de darbeyi meşru gören, `Askeri darbe toplumlar içinde bir haktır` diyen bir Genel Başkanları var. Askeri darbeyle yıkılan bir ülkenin lideri için `onu bile kimse kurtaramadı` diyen bir genel başkanları var. Böyle bir geçmişi olan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı`nın bunları kullanırken daha özenli ve dikkatli olması gerekir. Askeri darbeler ve cuntalarla yetişen ve büyüyen bir siyasi partinin genel başkanının bu dili kullanmaması gerekir. Siyasi partiler ülkelerde demokrasiyi konsolide eden, demokrasi konusunda vatandaşları eğiten ve onlara örnek olan yapılardır ve bir anlamda demokrasi okullarıdır. Partilerin genel başkanları askeri darbeleri övmesi ve darbelerle ilgili cümleler kurması siyasi parti mantığına da yakışmıyor, demokrasimiz açısından da ülkemizdeki siyasal yapı açısından da hiçbir faydası yok. Lütfen bu dili kullanmaktan çekinsinler. Demokrasiyi kişiselleştirmeye çalışan bir siyasi partinin Genel Başkanı`na yakışmaz. Sayın Cumhurbaşkanımız gibi demokrasi mücadelesini dünyaya örnek gösterecek şekilde yürüten bir siyasi parti lideri için bu ifadeleri kullanması abes. Altını çiziyorum: Cumhuriyet Halk Partisi`nde darbeyi öven bir Genel Başkanları varken bu ifadeyi kullanması abestir, daha özenli bir dil kullanmaya davet ediyorum.``

"Başka bir kişinin yaşam hakkını elinden alan kişilerin hukuki süreçle karşı karşıya kalması gerekir"

Tekin, CHP`nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu`nun tutuklanmasını protesto eden öğrencilerin tutuklanmasına ilişkin ise şöyle konuştu: 

“Toplumuzu güvenli bir ortamda yaşatmak için çaba sarf eden güvenlik görevlilerimize karşı baltalar gibi, hukuki olarak izah edemeyeceğimiz, protesto hakkı açısından izah edemeyeceğimiz şeylerle gösterilere katılan kişiler, yani protestoları terörize eden kişilerin ve protestolara katılan diğer kişilerin de bu haklarını terörize eden kişiler gözaltına alınıyor. `Protesto eden veya protestolara katılan herkes gözaltına alınıyor` şeklinde sunmak yanlıştır, öyle bir şey yok. Protestolarda antidemokratik, gayrihukuki şekilde davranan kişiler, devletin olağan işleyişi içerisinde gözaltına alınacaklar. Hukuk sisteminde bir suçları yoksa bir ceza verilmeyecek ama demokratik bir hakkını kullanırken başka birinin yaşam hakkını, temel hak ve hürriyetini elinden alacak şekilde davranan kişilere de hukuk devleti sınırları içerisinde de hukuki süreçle karşı karşıya kalması gerekir.``

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA