11 Kasım 2025 Salı

21:24   MERSIN’DE ATATÜRK’E SAYGı: BAŞKAN SEÇER’DEN ANLAMLı KATıLıM   14:20   TARSUS’TA ATATÜRK’E SESSIZ SAYGı: CUMHURIYET MEYDANı’NDA 87. YıL ANMASı   14:08   TOROSLAR’DA 10 KASıM: ATATÜRK’E SONSUZ MINNETLE   15:35    GENÇLER TIYATRO ARACıLıĞıYLA MADDE BAĞıMLıLıĞıNA KARŞı BILINÇLENDI   10:45   TOROSLAR’DA HURMA ŞÖLENI: ÜRETICIYE SAHIP ÇıKMANıN EN GÜZEL HALI   10:45   “ATATÜRK’ÜN IŞıĞıNDA SONSUZ YÜRÜYÜŞ: DR. MÜZEYYEN ŞEVKIN’DEN 87. YıL MESAJı”   09:40   ZEYIT ŞENER’DEN 10 KASıM MESAJı: “CUMHURIYET, MILLETIMIZIN ORTAK ESERIDIR”   09:38   NECMI AĞAOĞLU: “MUTFAKTA YANGıN VAR, ADALET TERAZISI BOZUK!”   04:08   TARSUS’TA LEZZET PATLAMASı: MASTERCHEF ŞEFLERI TARIHI MEYDANDA ŞOV YAPTı   21:18   EĞITIMDE DEVRIM VIZYONU: TARSUS’TAN TÜRKIYE’YE UMUT MESAJı   07:47   TARSUS FESTIVALI’NDE BINLER BULUŞTU: “BU COŞKU TÜRKIYE’YE ÖRNEK OLACAK!”   01:14   ALI MAHIR BAŞARıR TARSUS FESTIVALI’NDE NET KONUŞTU: “BU IKLIMI YARATANLARA HALK SANDıKTA DOKUNACAK!”   23:55   ÖZGÜR ÖZEL’DEN ORDU’YA ADALET DAVETI: “MEYDANLARDA HALKLA BERABERIZ!”   19:54   TARIHIN İÇINDEN KOŞ: SOLI10K ILE MEZITLI GEÇMIŞTEN GELECEĞE NEFES ALıYOR   19:22   GAZI ÖZDEMIR: “ATATÜRK, HUKUKUN VE ÖZGÜRLÜKLERIN YAŞAM KAYNAĞıDıR”   23:32   TARSUS’TA RUH SAĞLıĞıNA DOKUNAN BELEDIYECILIK: YAŞLıLAR İÇIN UMUT VEREN SÖYLEŞI   23:12   TOROSLAR’DA YENI DÖNEMIN SIMGESI: MIMAR SINAN PARKı VE ÜLMIYE TOPUZ TAZIYE EVI HIZMETE AÇıLDı   22:47   CUMHURIYETIN KARANLıĞA TESLIM OLMASıNA İZIN VERMEYECEĞIZ   22:31   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ULUSLARARASı HIZMET KALITESI ONAYı   15:44   FıRSAT EŞITLIĞI VE VEFA BULUŞTU: PELIN KıYGA (YAŞOT) PARKı HIZMETE AÇıLDı  
 
     
   

Gökçe Gökçen AKPM`de konuştu: "Demokrasi olmadan güvenlik olmaz"


CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, "Kabul etmeliyiz ki demokrasi olmadan güvenlik olmaz. Ümidim şudur; Tartışalım, kendimize yeniden öğretelim geçmişte ne fedakârlıklar yapıldığını, savaşları bitirmek için demokrasiyi sıfırdan inşa etmek için. Ve görelim, pragmatizmin değerlerimizi nasıl yok ettiğini. Türkiye`deki kitlelerin sözünü tekrarlıyorum; kurtuluş yok tek başına; ya hep beraber ya hiçbirimiz" dedi.

 

Tarih : 10 Nisan 2025 Perşembe 10:59   Okunma : 462

(ANKARA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, "Kabul etmeliyiz ki demokrasi olmadan güvenlik olmaz. Ümidim şudur; tartışalım, kendimize yeniden öğretelim geçmişte ne fedakârlıklar yapıldığını, savaşları bitirmek için demokrasiyi sıfırdan inşa etmek için. Ve görelim, pragmatizmin değerlerimizi nasıl yok ettiğini. Türkiye`deki kitlelerin sözünü tekrarlıyorum; kurtuluş yok tek başına; ya hep beraber ya hiçbirimiz" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi`nin Strasbourg`da gerçekleşen ilkbahar oturumunda Ekrem İmamoğlu`nun tutuklanması hakkında konuştu. Gökçen, şunları söyledi:

"Bu, serbest ve adil seçimlere karşı doğrudan bir saldırı; bu, çoğunluğun adayını belirlemesine yönelen bir saldırı. Bu, yalnızca İmamoğlu`na değil, gerçek demokrasiye inanan hepimize yönelik doğrudan bir saldırı. Ekrem İmamoğlu, bir suç işlediği için değil; Erdoğan`a karşı dört seçim kazandığı için ve bir seçim daha kazanacağı için cezaevinde. 301 genç suç işledikleri için değil; barışçıl protesto yasaklarına karşı büyük bir cesaret gösterdikleri için cezaevinde.

"Kurtuluş yok tek başına; ya hep beraber ya hiçbirimiz"

Ne olduğunu tekrar anlatmayacağım; acil gündem maddesinde görüştük. Bu arada, mevkidaşlarımızın İmamoğlu raporuna büyük destekleri için teşekkür ediyorum. Ne olduğunu anlatmayacağım, çünkü önemli olan ne olduğu değil; bizim olanlara nasıl tepki verdiğimiz. Değerlerimizi feda ediyorsak, siyasi aktörleri kullanışlı bulduğumuz için bunu yapıyorsak, mültecileri Avrupa sınırları dışında tutmak için bunu yapıyorsak, jeopolitik konumları için bunu yapıyorsak, neden bu ilkelere sahip olduğumuz hakkında emin değilsek, kendimize hatırlatmıyorsak ve bu örgütü hükümetlerin pragmatik işleri için herhangi bir network etkinliği olarak görüyorsak üzgünüm ama sadece daha fazla üye devlet kaybetmeyeceğiz; bu tarihi kurumu da kaybedebiliriz.

Kabul etmeliyiz ki demokrasi olmadan güvenlik olmaz. Ümidim şudur; tartışalım, kendimize yeniden öğretelim geçmişte ne fedakârlıklar yapıldığını, savaşları bitirmek için demokrasiyi sıfırdan inşa etmek için. Ve görelim, pragmatizmin değerlerimizi nasıl yok ettiğini. Türkiye`deki kitlelerin sözünü tekrarlıyorum; kurtuluş yok tek başına; ya hep beraber ya hiçbirimiz."

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA