15 Mart 2026 Pazar

11:40   BAŞKAN SEÇER TALIMATı VERDI: MERSIN’DE 115 BIN NOKTADA 7/24 İLAÇLAMA MESAISI!   01:01   MERSIN’DE "ALGı OPERASYONU"NA BAŞKAN SEÇER’DEN SERT YANıT: "AILEMLE AYNı KAZANDAN YEMEK YIYORUM!"   01:01   MERSIN’DE ‘GÖNÜL SOFRASı’ MEZITLI’DE KURULDU: BAŞKAN SEÇER KADıN EMEĞINE VURGU YAPTı!   19:01   "35 YıL SONRA GELEN ACı İTIRAF: ’O MANŞET SAVAŞ YÜZÜNDEN ÇÖPE GITTI!’"   16:40   MERSIN’DE RAMAZAN BEREKETI: ÇAĞDAŞKENT İFTARıNDA BINLER AYNı SOFRADA BULUŞTU!   16:37   CHP’LI TRAKYA BELEDIYE BAŞKANLARı TOPLANTıSı...ÇANAKKALE BELEDIYE BAŞKANı MUHARREM ERKEK: "ASLA VE ASLA BIR MILIM DAHI GERI ADıM ATMAYACAĞıZ"   16:34   GÜVENPARK KATLIAMı’NıN 10. YıLı... MANSUR YAVAŞ: "ŞEHIT OLAN VATANDAŞLARıMıZı RAHMETLE ANıYORUM"   16:33   ÜNLÜ TARIHÇI İLBER ORTAYLı HAYATıNı KAYBETTI   15:39   ÖMER GÜNEL GÖZALTıNA ALıNDı... ALI MAHIR BAŞARıR: "ÖMER GÜNEL’IN SIYASI BIR OPERASYONUN HEDEFI OLDUĞU APAÇıK ORTADADıR"   15:37   CHP’DEN DOĞU AKDENIZ YEREL MEDYA BULUŞMASı… CHP’LI BULUT: “TRT SAVCıLıĞA SOYUNDU”   15:36   GÖZALTıNA ALıNAN KUŞADASı BELEDIYE BAŞKANı GÜNEL’DEN AÇıKLAMA... "MÜCADELEM SADECE HAKSıZLıĞA KARŞı DEĞIL, KÖTÜLÜĞE VE KÖTÜYE KARŞı DA OLACAK"   15:36   MSB: İRAN’DAN ATEŞLENIP TÜRK HAVA SAHASıNA GIREN BIR BALISTIK MÜHIMMAT NATO HAVA VE FÜZE SAVUNMA UNSURLARı TARAFıNDAN ETKISIZ HALE GETIRILDI   14:23   CHP’LI ESKI İL BAŞKANLARıNDAN BAŞKAN SEÇER’E DESTEK ZIYARETI   13:35   ÖZGÜR ÖZEL, SOSYALIST ENTERNASYONAL PREZIDYUM TOPLANTıSı’NA KATıLDı: "BU BASKı REJIMI ALTıNDA IKTIDARA DOĞRU YÜRÜMEYE ÇALıŞıYORUZ"   22:30   MERSIN’DE GÖNÜL SOFRASı TOROSLAR’DA KURULDU: BAŞKAN SEÇER’DEN ’BIRLIK’ MESAJı!   21:58   MERSIN’DE ADıYAMAN RÜZGARı: BALYANLıLAR BAŞKAN VAHAP SEÇER’I ÇIÇEKLERLE KARŞıLADı   16:17   AYŞEGÜL DOĞAN: "BAYRAM ARIFESINDE YA DA SONRASıNDA DEM PARTI İMRALı HEYETI TEKRAR ADADA SAYıN ÖCALAN’LA BIR GÖRÜŞME YAPABILIR"   16:16   AYLIN NAZLıAKA: "YETKILILERI DERHAL HAREKETE GEÇMEYE, ROJIN KABAIŞ’IN AILESININ GÜVENLIĞINI SAĞLAMAYA ÇAĞıRıYORUZ"   16:15   İBB DAVASı’NDA DÖRDÜNCÜ GÜN… MAHKEME BAŞKANı VE GAZETECILER ARASıNDA GERILIM SONRASı DURUŞMAYA 16 MART PAZARTESI GÜNÜNE KADAR ARA VERILDI   15:56   GÖKHAN GÜNAYDıN: "23 YıL SONRA AKP’NIN GELDIĞI NOKTA TÜRKIYE AÇıSıNDAN BIR MILLI GÜVENLIK SORUNUDUR"  
 
     
   

CHP`nin Şişli`deki halk buluşması... Üniversiteli: “Tüm tutsak öğrenci arkadaşlarımızı alana kadar mücadeleye devam edeceğiz”


CHP`nin tutuklamalara karşı Şişli`de yaptığı halk buluşmasında konuşan Sude isimli bir üniversiteli, “Biz tüm tutsak öğrenci arkadaşlarımızı alana kadar mücadeleye, sesimizi her yerde duyurmaya devam edeceğiz. Biz öğrenciler susmayacağız. Arkadaşlarımızı geri alacağız. Çünkü biz haklıyız. Çünkü biz beraberiz. Çünkü biz birlikte güçlüyüz” dedi.

 

Tarih : 10 Nisan 2025 Perşembe 08:08   Okunma : 309

Haber: ÇAĞATAN AKYOL - Kamera: UMUT EMRE GÖKBULUT

(İSTANBUL) CHP`nin tutuklamalara karşı Şişli`de yaptığı halk buluşmasında konuşan Sude isimli bir üniversiteli, “Biz tüm tutsak öğrenci arkadaşlarımızı alana kadar mücadeleye, sesimizi her yerde duyurmaya devam edeceğiz. Biz öğrenciler susmayacağız. Arkadaşlarımızı geri alacağız. Çünkü biz haklıyız. Çünkü biz beraberiz. Çünkü biz birlikte güçlüyüz” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan, Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık ile çok sayıda belediye yöneticisinin tutuklanarak görevlerinden alınmasına karşı Şişli`de dün akşam halk buluşması yapıldı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel`in de katıldığı buluşmada Sude isimli bir üniversite öğrencisi konuşma yaptı. Genç, konuşmasında şunları söyledi:

“İmamoğlu`nun diplomasının iptali ve tutuklanmasından sonra Saraçhane`de kimyasal gazlara, plastik mermilere, polis şiddetine maruz kaldık. Bunların bizi yıldıracağını zannettiler ama yanılıyorlar. Dün tutuklu arkadaşlarımızla dayanışmak için düzenlediğimiz konser sırasında arkadaşlarımız yalnızca taşıdıkları dövizler gerekçe gösterilerek hedef alınmış, sabah saatlerinde evlerinden, yurtlarından gözaltına alınmış, sonrasında yatarı bile olmayan suçtan tutuklanmışlardır. Bu açıkça göstermektedir ki iktidar, öğrencilerin en temel haklarını, ifade özgürlüğünü, düşünce ve gösteri hakkını baskı altına almak istemektedir. Bizler bu hukuksuzluğu kabul etmiyoruz. Bir konser alanında barışçıl biçimde döviz taşıyan arkadaşlarımızın gözaltına alınması hiçbir hukuk normuna sığmaz. Bu sadece arkadaşlarımıza değil; tüm üniversite gençliğine, dayanışma duygumuza ve söz hakkımıza yönelmiş saldırıdır. Buradayız. Onları yalnız bırakmayacağız. İsimlerini, sözlerini, mücadelelerini sahipleniyoruz. Biz tüm tutsak öğrenci arkadaşlarımızı alana kadar mücadeleye, sesimizi her yerde duyurmaya devam edeceğiz.

“Arkadaşlarımızı geri alacağız”

Biz öğrenciler susmayacağız. Arkadaşlarımızı geri alacağız. Çünkü biz haklıyız. Çünkü biz beraberiz. Çünkü biz birlikte güçlüyüz. Bizi tutuklayarak susturmak istiyorlar ama bilmiyorlar ki, onlar birimizi aldıkça biz binler oluruz. Çünkü bu mücadele yalnızca bir İmamoğlu mücadelesi değil, yalnızca tutuklu arkadaşlarımızın mücadelesi de değil. Bu mücadele, AKP iktidarının yıllardır Türkiye`de yarattığı antidemokratik, hukuksuz rejime karşı direnen herkesin mücadelesidir.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA