12 Nisan 2026 Pazar

09:30   ÖZEL DERSHANELERIN KAPıSıNı KAPATTıĞı ADILE NISA’YA VAHAP SEÇER SAHIP ÇıKTı!   02:02   İMAMOĞLU’NDAN İSRAIL’E SERT YANıT: ’HADI BAŞKA KAPıYA!’   01:40   TTB, SES, TİHV, ÇHD, İHD VE ÖHD’DEN ORTAK AÇıKLAMA: HAPISHANELERDE TECRIT UYGULAMALARıNDAN DERHAL VAZGEÇILMELI   01:02   TOROSLAR’DA NEFES KESEN MÜCADELE: 8. TOUR OF MERSIN’DE DEV ZIRVE YARıŞı!   01:01   BARO BAŞKANı GAZI ÖZDEMIR’DEN SERT VE NET MESAJ: "GÖRMEZDEN GELEMEYIZ"   12:05   AKDENIZ’DE CAN GÜVENLIĞI İÇIN RISK OLUŞTURAN ESKI YAPıLAR YıKıLıYOR   11:42   MERSIN’DE ‘UZUN İNCE BIR YOL’ RÜZGARı: ÂŞıK VEYSEL’IN TORUNU SAHNEYE ÇıKıNCA GÖZYAŞLARı SEL OLDU!   11:30   ARAÇ SAHIPLERI DIKKAT ! TÜVTÜRK İÇIN MILYARLıK SORU: ’767 MILYON TL NEREDE ?’   11:08   ÇIFTÇI TARLADA İMDAT DEDI! ’SADECE MAZOTUM KADAR EKEBILIYORUM’   16:48   ABD BAŞKAN YARDıMCıSı JD VANCE, ABD-İRAN GÖRÜŞMELERI IÇIN İSLAMABAD’A GIDIYOR: "OLUMLU BIR SONUÇ BEKLIYORUZ"   16:47   UKRAYNA DEVLET BAŞKANı ZELENSKI: AB’NIN AVRUPA’NıN GÜVENLIĞI IÇIN BIRLEŞIK KRALLıK, UKRAYNA, TÜRKIYE VE NORVEÇ’E IHTIYACı VAR   14:37   İSPANYA’DAN NATO’NUN HÜRMÜZ BOĞAZı’NA MÜDAHALE IHTIMALINE ITIRAZ   14:34   CHP-DP GÖRÜŞMESI… ÖZGÜR ÖZEL: “ARA SEÇIMDEN KAÇMAK, ANAYASA’Yı IHLAL SUÇUYLA BIRLIKTE SIYASI BIR TÜKENMIŞLIĞIN DE ITIRAFıDıR”   14:33   AYHAN BORA KAPLAN SUÇ ÖRGÜTÜ DAVASı… KEREM GÖKAY ÖNER: "MURAT ÇELIK’LE ARAMDA UYUŞMAZLıK ÇıKTı. AMIRIM KANUNSUZ EMIRLER VERIYORDU”   14:32   İNGILTERE BAŞBAKANı STARMER: ENERJI FATURALARıNDAKI DALGALANMANıN SORUMLUSU TRUMP VE PUTIN   13:48   SEMIH PALAMUT: MERSIN LOJISTIK MERKEZI AÇıLıŞıYLA ŞEHRIMIZE ÖNEMLI BIR DEĞER KAZANDıRıLDı   13:03   CHP’LI MERSIN YENIŞEHIR BELEDIYESI’NE YAPıLAN OPERASYON SONRASı BAŞKAN ÖZYIĞIT’DEN ILK AÇıKLAMA!   10:07   MERSIN’DE DEV YATıRıM: TÜRKIYE’NIN LOJISTIK ÜSSÜ AÇıLDı! BAŞKAN SEÇER’DEN 1.5 MILYAR TL’LIK VIZYON HAMLESI   09:50   TOROSLAR’DA ÇOCUKLARı EKRAN BAĞıMLıLıĞıNDAN KURTARAN HAMLE: BAY TABLET SAHNE ALDı!   20:50   TBMM GENEL KURULU YETERLI SAYı OLMADıĞı IÇIN KAPANDı.... DOĞUM IZNINDEKI KADıNLARıN DA YARARLANMASı IÇIN BU HAFTA ÇıKARıLMASı PLANLANAN KANUN TEKLIFI HAFTAYA KALDı  
 
     
   

Hiristiyan Birlik Partili Belediye Başkanı Marcus König`den İmamoğlu`na destek: Demokrasiye müdahale kabul edilemez


Nürnberg Büyükşehir Belediye Başkanı Marcus König`in (CSU) başkanlığında toplanan Belediye Meclisi üyeleri, Türkiye`deki son siyasi gelişmelere karşı açık bir duruş sergileyerek, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu`na destek çağrısında bulundu. Nürnbergli siyasetçiler, “Demokrasiye yönelik her türlü müdahale kabul edilemez” mesajını verdi.

 

Tarih : 10 Nisan 2025 Perşembe 15:34   Okunma : 490

Haber: İlhan Baba

(NÜRNBERG) - Almanya`nın Nürnberg kentinin Büyükşehir Belediye Başkanı Marcus König`in (CSU) başkanlığında toplanan Belediye Meclisi üyeleri, Türkiye`deki son siyasi gelişmelere karşı açık bir duruş sergileyerek, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu`na destek çağrısında bulundu. König, “Demokrasiye yönelik her türlü müdahale kabul edilemez” mesajını verdi.

Hiristiyan Birlik Parti (CSU) Nürnberg Teşkilat Başkanı Andreas Krieglstein, Sosyal Demokrat Parti (SPD) Nürnberg Teşkilat Başkanı Christine Kayser ve Yeşiller Partisi Nürnberg Başkanı Achim Mietzko`nun imzasıyla Belediye Meclisi`ne sunulan ve kabul edilen ortak kınama önergesinde, İmamoğlu`nun görevden alınması ve tutuklanmasına tepki gösterildi.

Hiristiyan Birlik Partili Belediye Başkanı Marcus König yaptığı açıklamada, "Avrupa`nın tüm belediyelerinde hak, hukuk, demokrasi ve insan hakları çok önemli değerlerdir. Nürnberg`de ve Türkiye`deki tüm belediyelerde başkanların, vekillerin ve meclis üyelerinin görevlerini halkın seçtiği temsilciler olarak, demokrasinin gerektirdiği şekilde yerine getirebilmeleri gerekir. Nürnberg`deki yürüyüşe katılan politikacılara yapılan saldırı ve kin de kesinlikle kabul edilemez. Biz güçlü bir demokraside yaşıyoruz, Türkiye`nin de güçlü bir demokraside yaşamasını arzu ediyoruz.”

Hukuk devleti ilkesi ihlal ediliyor

Açıklamada, Ekrem İmamoğlu`nun kesinleşmiş bir mahkeme kararı olmadan görevden alınmasının ve hapsedilmesinin hukuk devleti ilkesine açıkça aykırı olduğu belirtildi. Nürnberg Belediyesi, “barış ve insan hakları şehri” kimliğiyle, Türkiye`deki gelişmeleri derin bir endişeyle izlediklerini vurguladı.

İmamoğlu ve destekçilerine yapılan saldırı ve tehditleri kınıyoruz

Antalya`nın kardeş şehri Nürnberg`de yaşayan Türk kökenli vatandaşlarla kurulan güçlü bağlara dikkat çekilen açıklamada, yalnızca Ekrem İmamoğlu`nun değil, ona destek veren Türk kökenli siyasetçilerin de tehdit ve hakaretlere maruz kaldığı vurgulandı. “Bu saldırıları kınıyoruz. İmamoğlu ve tüm tutuklu yerel yöneticilerle dayanışma içindeyiz. Demokrasiye müdahale kabul edilemez” denildi.

Demokratik işleyişe doğrudan müdahale

İmamoğlu`nun sadece İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı değil, aynı zamanda Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı ve olası bir cumhurbaşkanı adayı olduğuna dikkat çekilen açıklamada, tutuklanmasının yalnızca bireysel bir mağduriyet değil, demokrasiye doğrudan bir müdahale olduğu belirtildi.

Avrupa yerel yönetimler özerklik şartı hatırlatıldı

Nürnberg Belediye Meclisi, Türkiye hükümetine Avrupa yerel yönetimler özerklik şartı`na uyma çağrısında bulundu. 2024 yerel seçim sonuçlarına saygı gösterilmesi gerektiği vurgulanan açıklamada şu ifadeye yer verildi:

“Belediye başkanları ve yerel siyasetçiler, baskıdan uzak bir şekilde görevlerini yerine getirme hakkına sahiptir. Türkiye hükümeti, seçilmiş yerel yöneticilerin özgürlüğünü güvence altına almalıdır.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA