17 Ekim 2025 Cuma

18:50   TOROSLAR’DA 2026 VIZYONU: 3.8 MILYARLıK BÜTÇEYLE DÖNÜŞÜM BAŞLıYOR!   16:14   AKDENIZ’IN IŞıĞı, TARSUS’UN KALBINDE YANDı   16:09   “MEDENI HAKLAR REHBERI” PROJESI İLE ADALETE ERIŞIM GÜÇLENIYOR   16:07   MILLETVEKILI ALI BOZAN: BU SALDıRıNıN SORUMLUSU, BU ÜLKENIN BARıŞıNA ALÇAKÇA SALDıRANLARDıR.   16:06   AYŞEGÜL DOĞAN’DAN DERVIŞOĞLU’NA TEPKI   16:05   NARIN GÜRAN CINAYETI DAVASı’NDA YENI GELIŞME   11:53   BAŞKAN BAŞ’TAN KHK YÜRÜYÜŞÜNE NET DESTEK: “EKMEĞIYLE OYNANAN HER EMEKÇI İÇIN BURADAYıZ!”   10:40   BAŞKAN BOLTAÇ: “BIR KADıN ÜRETIRSE, BIR ŞEHIR BÜYÜR, BIR ÜLKE GÜÇLENIR”   10:28   TÜRKIYE NATO’DA GÜÇLÜ MESAJ VERDI: TSK GAZZE GÖREV GÜCÜ’NE HAZıR!   10:25   ÜÇÜNCÜ KıŞTA HÂLÂ KONTEYNERDE: DEPREM KONUTLARıNDA GERÇEK ORTAYA ÇıKTı   09:50   TRUMP’TAN GAZZE MESAJı: “HAMAS SILAHSıZLANMAZSA BIZ DEVREYE GIRERIZ”   09:30   KADıN ELIYLE BEREKET SOFRALARA TAŞıNıYOR: MERSIN’DE HASAT PAZARı COŞKUSU   15:29   “D400 KARAYOLU ARTıK ULAŞıM DEĞIL, YAŞAM MÜCADELESIDIR”   15:28   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN MUHTARLARA ZIYARET    15:25   BAŞKAN ÖZYIĞIT “KENT KÜTÜPHANEMIZI KıSA SÜREDE HIZMETE AÇACAĞıZ”   15:23   FENERBAHÇE’NIN YENI BAŞKANı SARAN: “FENERBAHÇE’YI IÇERIDEN BALTALAMAK ISTEYENLERI IFŞA EDECEĞIM”   15:21   TGC: HAKAN TOSUN CINAYETININ TÜM AYRıNTıLARı TITIZLIKLE SORUŞTURULARAK MADDI GERÇEK GÜN YÜZÜNE ÇıKARıLMALıDıR   15:20   ASU KAYA: ROJIN’IN KATILLERI DE KATILLERI SAKLAYANLAR DA DELILLERI GIZLEYENLER DE YARGıLANACAK   15:18   CHP, ASKERI HASTANELERIN YENIDEN KURULMASı IÇIN KANUN TEKLIFI VERDI   15:17   İSRAIL ORDUSU: HAMAS’ıN CENAZELERINI TESLIM ETTIĞI 3 REHINENIN KIMLIĞI BELIRLENDI  
 
     
   

Hiristiyan Birlik Partili Belediye Başkanı Marcus König`den İmamoğlu`na destek: Demokrasiye müdahale kabul edilemez


Nürnberg Büyükşehir Belediye Başkanı Marcus König`in (CSU) başkanlığında toplanan Belediye Meclisi üyeleri, Türkiye`deki son siyasi gelişmelere karşı açık bir duruş sergileyerek, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu`na destek çağrısında bulundu. Nürnbergli siyasetçiler, “Demokrasiye yönelik her türlü müdahale kabul edilemez” mesajını verdi.

 

Tarih : 10 Nisan 2025 Perşembe 15:34   Okunma : 438

Haber: İlhan Baba

(NÜRNBERG) - Almanya`nın Nürnberg kentinin Büyükşehir Belediye Başkanı Marcus König`in (CSU) başkanlığında toplanan Belediye Meclisi üyeleri, Türkiye`deki son siyasi gelişmelere karşı açık bir duruş sergileyerek, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu`na destek çağrısında bulundu. König, “Demokrasiye yönelik her türlü müdahale kabul edilemez” mesajını verdi.

Hiristiyan Birlik Parti (CSU) Nürnberg Teşkilat Başkanı Andreas Krieglstein, Sosyal Demokrat Parti (SPD) Nürnberg Teşkilat Başkanı Christine Kayser ve Yeşiller Partisi Nürnberg Başkanı Achim Mietzko`nun imzasıyla Belediye Meclisi`ne sunulan ve kabul edilen ortak kınama önergesinde, İmamoğlu`nun görevden alınması ve tutuklanmasına tepki gösterildi.

Hiristiyan Birlik Partili Belediye Başkanı Marcus König yaptığı açıklamada, "Avrupa`nın tüm belediyelerinde hak, hukuk, demokrasi ve insan hakları çok önemli değerlerdir. Nürnberg`de ve Türkiye`deki tüm belediyelerde başkanların, vekillerin ve meclis üyelerinin görevlerini halkın seçtiği temsilciler olarak, demokrasinin gerektirdiği şekilde yerine getirebilmeleri gerekir. Nürnberg`deki yürüyüşe katılan politikacılara yapılan saldırı ve kin de kesinlikle kabul edilemez. Biz güçlü bir demokraside yaşıyoruz, Türkiye`nin de güçlü bir demokraside yaşamasını arzu ediyoruz.”

Hukuk devleti ilkesi ihlal ediliyor

Açıklamada, Ekrem İmamoğlu`nun kesinleşmiş bir mahkeme kararı olmadan görevden alınmasının ve hapsedilmesinin hukuk devleti ilkesine açıkça aykırı olduğu belirtildi. Nürnberg Belediyesi, “barış ve insan hakları şehri” kimliğiyle, Türkiye`deki gelişmeleri derin bir endişeyle izlediklerini vurguladı.

İmamoğlu ve destekçilerine yapılan saldırı ve tehditleri kınıyoruz

Antalya`nın kardeş şehri Nürnberg`de yaşayan Türk kökenli vatandaşlarla kurulan güçlü bağlara dikkat çekilen açıklamada, yalnızca Ekrem İmamoğlu`nun değil, ona destek veren Türk kökenli siyasetçilerin de tehdit ve hakaretlere maruz kaldığı vurgulandı. “Bu saldırıları kınıyoruz. İmamoğlu ve tüm tutuklu yerel yöneticilerle dayanışma içindeyiz. Demokrasiye müdahale kabul edilemez” denildi.

Demokratik işleyişe doğrudan müdahale

İmamoğlu`nun sadece İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı değil, aynı zamanda Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı ve olası bir cumhurbaşkanı adayı olduğuna dikkat çekilen açıklamada, tutuklanmasının yalnızca bireysel bir mağduriyet değil, demokrasiye doğrudan bir müdahale olduğu belirtildi.

Avrupa yerel yönetimler özerklik şartı hatırlatıldı

Nürnberg Belediye Meclisi, Türkiye hükümetine Avrupa yerel yönetimler özerklik şartı`na uyma çağrısında bulundu. 2024 yerel seçim sonuçlarına saygı gösterilmesi gerektiği vurgulanan açıklamada şu ifadeye yer verildi:

“Belediye başkanları ve yerel siyasetçiler, baskıdan uzak bir şekilde görevlerini yerine getirme hakkına sahiptir. Türkiye hükümeti, seçilmiş yerel yöneticilerin özgürlüğünü güvence altına almalıdır.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA