20 Aralık 2025 Cumartesi

22:55   “MERSIN’DE KARDEŞLIK DERSI: SEÇER’DEN BIRLIK VE BERABERLIK VURGUSU”   17:37   KKTC CUMHURBAŞKANı ERSIN TATAR’DAN TOROSLAR’A TARIHI ZIYARET: “KARDEŞLIK BAĞıMıZ SARSıLMAZ”   16:55   ALI BOZAN’DAN SERT ÇıKıŞ: “HASTA MAHPUSLARA ZULMÜ DURDURUN!”   16:38   “TAT GıDA’DAN GELECEĞE GÜÇLÜ VIZYON: VEYSEL MEMIŞ’TEN SÜRDÜRÜLEBILIRLIKTE LIDERLIK MESAJı”   14:35   “MERSIN’DE EMEKÇILERIN SıCAK DURAĞı: BÜYÜKŞEHIR’DEN GÜNE ÇORBAYLA BAŞLANGıÇ”   14:21   BIRLEŞIK KAMU-İŞ’E BAĞLı SENDIKALAR, BUGÜN IŞ BıRAKTı; MECLIS ÖNÜNDEKI AÇıKLAMAYA POLIS IZIN VERMEDI...    10:09   MERSIN’DE FASL-ı KONSER: TÜRK SANAT MÜZIĞI’NIN İHTIŞAMı BÜYÜKŞEHIR’DE YANKıLANDı   17:50   ÖZGÜR ÖZEL: “ERDOĞAN TÜRKIYE’YE 10 YıL KAYBETTIRMIŞTIR. HAVA SAVUNMASıNDA BÜYÜK BIR ZAFIYET YARATMıŞTıR”   15:44   RTÜK, “JASMINE” DIZISI NEDENIYLE HBO MAX’E EN ÜST SıNıRDAN PARA CEZASı VE KATALOGDAN ÇıKARMA YAPTıRıMı UYGULADı   14:40   ÖZGÜR ÖZEL BRÜKSEL’DE… “OTORITERLERI DESTEKLERSENIZ BIZIM GIBI BÜTÜN SOL IÇIN YENI BIR RÜZGÂR YARATACAK BIR PARTIYI BIR BAŞıNA BıRAKMıŞ OLURSUNUZ”   12:39   KATAR BAŞBAKANı AL SANI: İSRAIL’IN ATEŞKES IHLALLERI TÜM GAZZE SÜRECINI TEHLIKEYE ATıYOR   12:37   KARA HARP OKULU MEZUNIYETINDE KıLıÇLı YEMIN EDEN TEĞMENE “EMRE ITAATSIZLIK”TEN VERILEN DISIPLIN CEZASı HUKUKA UYGUN BULUNDU   12:35   İSRAIL BAŞBAKANı NETANYAHU, İSRAIL TARIHININ EN BÜYÜK DOĞAL GAZ ANLAŞMASıNı MıSıR ILE IMZALADı   09:20   “MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ÇIFTÇIYE CAN SUYU: ÖRTÜ ALTı ÜRETIME GÜÇLÜ DESTEK”   14:35   TBMM’DE CINSEL ISTISMAR IDDIASı... DEM PARTI KADıN MECLISI SÖZCÜSÜ HALIDE TÜRKOĞLU: "BU ÇOCUKLAR ŞIKÂYET EDENE KADAR MECLIS NEREDEYDI?"   14:34   DEM PARTI, DIYARBAKıR’DA "ABDULLAH ÖCALAN’A ÖZGÜRLÜK" MITINGI DÜZENLEYECEK   14:32   VENEZUELA’DAN ABD BAŞKANı TRUMP’ıN ‘DENIZ ABLUKASı’ AÇıKLAMASıNA TEPKI   14:30   CHP’LI ÖZTÜRKMEN, "VERGIDEN MUAF CEMAAT VAKıFLARıNı" SıRALADı: TOPLADıKLARı BAĞıŞLARıN YANı SıRA BAĞLANTıLı ŞIRKETLERI ÜZERINDEN DEVASA BIR EKONOMI YARATMıŞ DURUMDALAR   09:03   “TEDAVININ ÖTESINDE: MERSIN ŞEHIR HASTANESI’NDEN DUYGU YÜKLÜ SINEMA BULUŞMASı”   19:23   MERSIN’DEN AVRUPA’YA GÜÇLÜ SES: “DEMOKRASI BELEDIYELERDE HAYAT BULUYOR”  
 
     
   

Eğitim-İş`ten "proje okulu atamalarına" tepki: "Proje okulları, siyasetin ve yandaş sendikaların keyfi şekilde makam, koltuk dağıtmak için kullandığı bir garabete dönüştü"


Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim-İş), Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) önünde basın açıklaması yaparak, proje okulu atamalarının “keyfi yapıldığını” ve “kriterlere dayalı olmadığı” gerekçesiyle iptal edilmesi çağrısında bulundu. Eğitim-İş Genel Başkanı Kadem Özbay, "Milli Eğitim Bakanlığı, eğitimdeki sorunları çözmek yerine bilinçli olarak yeni sorunlar yaratmaya devam etmektedir. Atamaya dair objektif hiçbir kriteri bulunmayan proje okulları, siyasetin ve yandaş sendikaların keyfi şekilde makam, koltuk dağıtmak için kullandığı bir garabete dönüşmüştür" diye konuştu

 

Tarih : 10 Nisan 2025 Perşembe 15:39   Okunma : 2884

(ANKARA) - Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim-İş), Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) önünde basın açıklaması yaparak, proje okulu atamalarının ``keyfi yapıldığını`` ve ``kriterlere dayalı olmadığı`` gerekçesiyle iptal edilmesi çağrısında bulundu. Eğitim-İş Genel Başkanı Kadem Özbay, "Milli Eğitim Bakanlığı, eğitimdeki sorunları çözmek yerine bilinçli olarak yeni sorunlar yaratmaya devam etmektedir. Atamaya dair objektif hiçbir kriteri bulunmayan proje okulları, siyasetin ve yandaş sendikaların keyfi şekilde makam, koltuk dağıtmak için kullandığı bir garabete dönüşmüştür" diye konuştu.

Milli Eğitim Bakanlığı`na bağlı "2025 yılı Özel Program ve Proje Uygulayan Eğitim Kurumlarına Öğretmen Atama ve Yönetici Görevlendirme" sınavının sonuçları geçtiğimiz günlerde açıkladı. 

Açıklanan sonuçlar, eğitim sendikaları tarafından belirli "kriterlere dayanmadığı" ve "keyfi" olduğu gerekçesiyle eleştirilirken, Eğitim-İş üyesi eğitimciler, Milli Eğitim Bakanlığı önünde sınav sonrasında yapılan atamaların iptal edilmesi çağrısıyla basın açıklaması yaptı.

Eğitim-İş Genel Başkanı Kadem Özbay, "Okulları, öğretmen ve öğrencileri proje, nitelikli, niteliksiz adıyla ayırmaktan derhal vazgeçin. Okulların sahibi değilsiniz, buralar sizin şirketleriniz değil, eğitimde eşitliği, adaleti, hakkı ve liyakati öncelemek, sağlamak MEB`in asli görevidir" dedi.

"Proje okulları, siyasetin ve yandaş sendikaların koltuk dağıtmak için kullandığı bir garabete dönüştü"

Proje okullarının MEB`in istediğini atama projesi olduğunu, keyfiliğin, kayırmanın adresi haline geldiğini söyleyen Özbay, "Milli Eğitim Bakanlığı, eğitimdeki sorunları çözmek yerine bilinçli olarak yeni sorunlar yaratmaya devam etmektedir. Atamaya dair objektif hiçbir kriteri bulunmayan proje okulları, siyasetin ve yandaş sendikaların keyfi şekilde makam, koltuk dağıtmak için kullandığı bir garabete dönüşmüştür” ifadelerini kullandı.

"Atamaların hangi ölçütlerde yapıldığına dair kanıt yok"

Yapılan son atamalarla birlikte "kayırmacılığın ve keyfiliğin" bir kez daha gözler önüne serildiğini söyleyen Özbay, proje okullarındaki binlerce öğretmenin görev süresinin neden uzatılmadığına, yeni atamaların hangi ölçütlere göre yapıldığına dair somut hiçbir kanıtın bulunmadığının altını çizdi.

"Görünen o ki okullarımızı protokollerle cemaat ve tarikatlara teslim eden Milli Eğitim Bakanlığı, kendini tüm okulların sahibi olarak görmekte. liyakati, hakkı, hukuku yok saymakta adaletsizliğin odağı olmaktadır" diyen Özbay, MEB`in verilerine göre 2 bin 153 proje okulu olduğunu, bu okullarda 79 bin 286 öğretmen ve 5 bin 318 yöneticinin görev yaptığını, yaklaşık 500 bin öğretmenin ise proje okullarına atama için başvuru yapma kriterini taşıdığı söyledi.

"Cumhuriyet değerleriyle kavga eden bir iktidarın başarılı olması mümkün değildir"

Bir proje okulunda 3 kadro varken, 4 kişinin başvuru yaptığını ancak hiçbir atamanın yapılmadığını söyleyen Özbay, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Neden? Kendinize uygun kişiyi bulamadınız mı? Çarpık sisteminiz mi yeteriz kaldı? Kıdemli birçok öğretmen, doktorası olan, yüksek lisansı olan, başarı ve üstün başarı belgeleri, maaşla ödüllendirilmesi olan, soruşturması, cezası olmayan, yıllardır aynı okulda görev yapan öğretmen atanmıyor. Neden? Ne olursa atanabilir, atanması için size tam olarak ne lazım, dürüst olun, buyurun açıklayın! Daha ne olması, ne yapması, ne tür başarıları göstermesi lazım öğretmenlerin? Eğitimdeki çağ dışı, bilim dışı, gerici politikalarınıza, aydın, başarılı eğitimcilerin hakkını yemenize, öğrencilerimizi ve eğitim çalışanlarını ayrıştırmanıza seyirci kalmayacağız. Hem örgütlü hem de hukuki olarak yaptığınız tüm haksızlıkların tüm kötülüklerin hesabını soracağız. Cumhuriyet değerleriyle, laiklikle, halkın aydınlanmacı, ilerici öğretmenleriyle kavga eden bir iktidarın başarılı olması mümkün değildir."

"Keyfi atamalara son verin"

Eğitim-İş üyelerinin MEB`e yaptığı çağrıda ise okullar arasındaki özel program ve proje uygulama okulu ayrımının son verilmesi, liyakati ve şeffaflığı esas alan bir sistemin oluşturulması, proje okulu atamalarında objektif kriterlere dayalı olmayan keyfi atamaların derhal iptal edilmesi ve kayırmacılığa son verilmesi istendi.

"Proje okullarda görev alabilmek için hangi listeye girilmeli"

Eğitim-İş`in basın açıklamasına destek veren CHP Isparta Milletvekili Hikmet Yalım Halıcı ise  şöyle konuştu:

``2014 yılından bu yana devam eden proje okulu uygulaması ile diğer okullardan hiçbir farkı olmayan okullara ayrı statü verildi. Bu okullar bugün öğretmeninin ve yöneticisinin hangi kriterlere göre atandığı belli olmayan şekilde bakanın tek imzası ile eğitim hizmeti veriyor. Buradan soruyoruz. Bu proje okullarına öğretmenler hangi kriterlere göre atandı. Proje okullarda görev alabilmek için hangi listeye girilmeli. İktidarın parti teşkilatına mı yoksa yandaş sendikaya mı?``

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA