17 Haziran 2025 Salı

10:15   BÜYÜKŞEHIR’IN ERDEMLI EMEKLI EVI’NE BÜYÜK İLGI   10:02   ABD BAŞKANı TRUMP ANLAŞMA SINYALI VERDI, TAHRAN IÇIN TAHLIYE UYARıSı YAPTı   09:24   CHP’ DEN 30 HAZIRAN DEĞERLENDIRMESI: “GÜNDEMIMIZ DAVA DEĞIL, MEYDANLAR”   09:01   BÜYÜKŞEHIR, GÜLÜMSE ALZHEIMER YAŞAM MERKEZINDEN SOSYAL FAALIYETLER   05:20   DİSK GENEL İŞ İZMIR 8 NO’LU ŞUBE BAŞKANı GÜMÜŞTEKIN VE 3 NOLU ŞUBE KADıN KOMISYONU BAŞKANı BILIR TUTUKLANDı   20:17   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE MECLISI’NIN HAZIRAN AYı 1. BIRLEŞIMI GERÇEKLEŞTIRILDI   20:02   TARSUS BELEDIYESI ZABıTASı’NDAN ÖRNEK DAVRANıŞ   12:50   SEÇER: “HEPIMIZ, BU MEMLEKETIN EŞIT YURTTAŞLARıYıZ”   12:30   CHP’LI KıŞ: “KÜÇÜK ESNAFı YOK SAYAN BIR EKONOMI YÖNETIMININ, NE ÜRETIMI KALKıNDıRMASı NE DE ISTIHDAM YARATMASı MÜMKÜN”   11:20   BÜYÜKŞEHIR’LE ‘BABALAR GÜNÜ’ ŞENLIK GIBI GEÇTI   11:10    MEZITLI BELEDIYESI’NDEN HER YAŞA HITAP EDEN YAZ KURSLARı BAŞLADı   10:20   ÜNIVERSITELERDE, 19 MART VE SONRASıNDA DEVAM EDEN EYLEMLERE KATıLAN ÖĞRENCILERE DISIPLIN SORUŞTURMASı AÇıLDı   09:55   RTÜK ÜYESI TUNCAY KESER’DEN RTÜK BAŞKANı ŞAHIN’E "İBB SORUŞTURMASı" TEPKISI: "BAŞVURULAR GÜNDEME ALıNMıYOR, BU GÖREVI IHMALDIR. BUNUN ADı ÇIFTE STANDARTTıR, KANALA GÖRE HUKUKTUR"   09:20   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ÜNIVERSITE SıNAVı KAYGıSıNA KARŞı UZMAN TAVSIYELERI    15:21   BÜYÜKŞEHIR’IN YENIŞEHIR EMEKLI EVI’NDE “SOLUNUM EGZERSIZLERI ATÖLYESI” DÜZENLENDI   15:17   ENERJIDE YATıRıMCıLARA “SÜPER IZIN” GETIREN YASA TEKLIFI... KAZDAĞı DOĞAL VE KÜLTÜREL VARLıKLARı KORUMA DERNEĞI: "TEKLIFIN YASALAŞMASıNı ENGELLEMEK IÇIN BIRLIKTE MÜCADELE EDELIM"   15:12   ÖZGÜR ÖZEL: “KURULTAY DAVASıNDA BUTLAN YA DA KAYYUM KARARı ÇıKARSA TANıMAM”   15:05   LGS SONA ERDI... ÖĞRENCILER IÇERIDE AILELER DıŞARıDA TER DÖKTÜ: “BEN OKUMAYı ÇOK ISTIYORDUM, ŞARTLAR GEREĞI OLMADı. ŞU AN ÇOCUĞUMDAN UMUTLUYUM”   15:01   BÜYÜKŞEHIR’IN “MERSINLI KADıN USTALAR” PROJESI İLE KADıNLAR İSTIHDAMA KATıLıYOR    14:55   ÖZGÜR ÖZEL, ÖNCEKI CHP GENEL BAŞKANLARıNıN BABALAR GÜNÜ’NÜ KUTLADı  
 
     
   

Eğitim-İş`ten "proje okulu atamalarına" tepki: "Proje okulları, siyasetin ve yandaş sendikaların keyfi şekilde makam, koltuk dağıtmak için kullandığı bir garabete dönüştü"


Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim-İş), Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) önünde basın açıklaması yaparak, proje okulu atamalarının “keyfi yapıldığını” ve “kriterlere dayalı olmadığı” gerekçesiyle iptal edilmesi çağrısında bulundu. Eğitim-İş Genel Başkanı Kadem Özbay, "Milli Eğitim Bakanlığı, eğitimdeki sorunları çözmek yerine bilinçli olarak yeni sorunlar yaratmaya devam etmektedir. Atamaya dair objektif hiçbir kriteri bulunmayan proje okulları, siyasetin ve yandaş sendikaların keyfi şekilde makam, koltuk dağıtmak için kullandığı bir garabete dönüşmüştür" diye konuştu

 

Tarih : 10 Nisan 2025 Perşembe 15:39   Okunma : 2163

(ANKARA) - Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim-İş), Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) önünde basın açıklaması yaparak, proje okulu atamalarının ``keyfi yapıldığını`` ve ``kriterlere dayalı olmadığı`` gerekçesiyle iptal edilmesi çağrısında bulundu. Eğitim-İş Genel Başkanı Kadem Özbay, "Milli Eğitim Bakanlığı, eğitimdeki sorunları çözmek yerine bilinçli olarak yeni sorunlar yaratmaya devam etmektedir. Atamaya dair objektif hiçbir kriteri bulunmayan proje okulları, siyasetin ve yandaş sendikaların keyfi şekilde makam, koltuk dağıtmak için kullandığı bir garabete dönüşmüştür" diye konuştu.

Milli Eğitim Bakanlığı`na bağlı "2025 yılı Özel Program ve Proje Uygulayan Eğitim Kurumlarına Öğretmen Atama ve Yönetici Görevlendirme" sınavının sonuçları geçtiğimiz günlerde açıkladı. 

Açıklanan sonuçlar, eğitim sendikaları tarafından belirli "kriterlere dayanmadığı" ve "keyfi" olduğu gerekçesiyle eleştirilirken, Eğitim-İş üyesi eğitimciler, Milli Eğitim Bakanlığı önünde sınav sonrasında yapılan atamaların iptal edilmesi çağrısıyla basın açıklaması yaptı.

Eğitim-İş Genel Başkanı Kadem Özbay, "Okulları, öğretmen ve öğrencileri proje, nitelikli, niteliksiz adıyla ayırmaktan derhal vazgeçin. Okulların sahibi değilsiniz, buralar sizin şirketleriniz değil, eğitimde eşitliği, adaleti, hakkı ve liyakati öncelemek, sağlamak MEB`in asli görevidir" dedi.

"Proje okulları, siyasetin ve yandaş sendikaların koltuk dağıtmak için kullandığı bir garabete dönüştü"

Proje okullarının MEB`in istediğini atama projesi olduğunu, keyfiliğin, kayırmanın adresi haline geldiğini söyleyen Özbay, "Milli Eğitim Bakanlığı, eğitimdeki sorunları çözmek yerine bilinçli olarak yeni sorunlar yaratmaya devam etmektedir. Atamaya dair objektif hiçbir kriteri bulunmayan proje okulları, siyasetin ve yandaş sendikaların keyfi şekilde makam, koltuk dağıtmak için kullandığı bir garabete dönüşmüştür” ifadelerini kullandı.

"Atamaların hangi ölçütlerde yapıldığına dair kanıt yok"

Yapılan son atamalarla birlikte "kayırmacılığın ve keyfiliğin" bir kez daha gözler önüne serildiğini söyleyen Özbay, proje okullarındaki binlerce öğretmenin görev süresinin neden uzatılmadığına, yeni atamaların hangi ölçütlere göre yapıldığına dair somut hiçbir kanıtın bulunmadığının altını çizdi.

"Görünen o ki okullarımızı protokollerle cemaat ve tarikatlara teslim eden Milli Eğitim Bakanlığı, kendini tüm okulların sahibi olarak görmekte. liyakati, hakkı, hukuku yok saymakta adaletsizliğin odağı olmaktadır" diyen Özbay, MEB`in verilerine göre 2 bin 153 proje okulu olduğunu, bu okullarda 79 bin 286 öğretmen ve 5 bin 318 yöneticinin görev yaptığını, yaklaşık 500 bin öğretmenin ise proje okullarına atama için başvuru yapma kriterini taşıdığı söyledi.

"Cumhuriyet değerleriyle kavga eden bir iktidarın başarılı olması mümkün değildir"

Bir proje okulunda 3 kadro varken, 4 kişinin başvuru yaptığını ancak hiçbir atamanın yapılmadığını söyleyen Özbay, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Neden? Kendinize uygun kişiyi bulamadınız mı? Çarpık sisteminiz mi yeteriz kaldı? Kıdemli birçok öğretmen, doktorası olan, yüksek lisansı olan, başarı ve üstün başarı belgeleri, maaşla ödüllendirilmesi olan, soruşturması, cezası olmayan, yıllardır aynı okulda görev yapan öğretmen atanmıyor. Neden? Ne olursa atanabilir, atanması için size tam olarak ne lazım, dürüst olun, buyurun açıklayın! Daha ne olması, ne yapması, ne tür başarıları göstermesi lazım öğretmenlerin? Eğitimdeki çağ dışı, bilim dışı, gerici politikalarınıza, aydın, başarılı eğitimcilerin hakkını yemenize, öğrencilerimizi ve eğitim çalışanlarını ayrıştırmanıza seyirci kalmayacağız. Hem örgütlü hem de hukuki olarak yaptığınız tüm haksızlıkların tüm kötülüklerin hesabını soracağız. Cumhuriyet değerleriyle, laiklikle, halkın aydınlanmacı, ilerici öğretmenleriyle kavga eden bir iktidarın başarılı olması mümkün değildir."

"Keyfi atamalara son verin"

Eğitim-İş üyelerinin MEB`e yaptığı çağrıda ise okullar arasındaki özel program ve proje uygulama okulu ayrımının son verilmesi, liyakati ve şeffaflığı esas alan bir sistemin oluşturulması, proje okulu atamalarında objektif kriterlere dayalı olmayan keyfi atamaların derhal iptal edilmesi ve kayırmacılığa son verilmesi istendi.

"Proje okullarda görev alabilmek için hangi listeye girilmeli"

Eğitim-İş`in basın açıklamasına destek veren CHP Isparta Milletvekili Hikmet Yalım Halıcı ise  şöyle konuştu:

``2014 yılından bu yana devam eden proje okulu uygulaması ile diğer okullardan hiçbir farkı olmayan okullara ayrı statü verildi. Bu okullar bugün öğretmeninin ve yöneticisinin hangi kriterlere göre atandığı belli olmayan şekilde bakanın tek imzası ile eğitim hizmeti veriyor. Buradan soruyoruz. Bu proje okullarına öğretmenler hangi kriterlere göre atandı. Proje okullarda görev alabilmek için hangi listeye girilmeli. İktidarın parti teşkilatına mı yoksa yandaş sendikaya mı?``

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA