29 Nisan 2026 Çarşamba

16:24   CHP GRUP BAŞKANVEKILI GÜNAYDıN’DAN BURSA’DA "ÖZELLEŞTIRME" TEPKISI: "BUGÜN BU ALANLARA EL KOYDUĞUNU DÜŞÜNENLER, YARıN BUNUN HESABıNı VERMEK ZORUNDA KALACAK"   15:23   SEDEF GÜLER DAVASıNDA MAHKEME SANıKLARıN TUTUKLULUK HALININ DEVAMıNA KARAR VERDI... ANNE GÜLIZAR SEZER: ADALET YERINI BULSUN   15:23   TAKSIM’DE “KANLı 1 MAYıS” ANMASı... ÇERKEZOĞLU: “BU MEYDAN IŞÇILERIN, EMEKÇILERIN HAFıZASı; BIRLIĞIMIZ, DAYANıŞMAMıZDıR”   14:21   ÖZGÜR ÖZEL, ERGÜN ATALAY ILE GÖRÜŞTÜ… ÖZEL: “ERDOĞAN’A BIR SAMIMIYET ÇAĞRıSıNDA BULUNUYORUM: GELIN, HEP BIRLIKTE IŞÇIYE ELIMIZI UZATALıM”   13:12   İBB DAVASı’NıN 29. GÜNÜNDE, ITIRAFÇı ADEM SOYTEKIN ILE MURAT KAPKI ARASıNDA GERGINLIK YAŞANDı   11:05   ERZINCAN İLIÇ’TE YENI DÖNEM: ÇÖPLER ALTıN MADENI’NDE ÜRETIM İÇIN DÜĞMEYE BASıLDı!   09:20   MERSIN’DE BELEDIYE DEĞIL ‘DÜNYA STANDARTLARı’ KONUŞUYOR: BAŞKAN SEÇER’DEN 6 ALTıN İMZA!   08:51   ÖZGÜR ÖZEL’DEN 1 MAYıS ÇıKARTMASı: SENDIKA KONFEDERASYONLARıNA KRITIK ZIYARET!   20:20   MADENCILERIN DIRENIŞI ZAFERLE SONUÇLANDı! BAKANLıKTAN SON DAKIKA ÖDEMESI AÇıKLAMASı   18:58   MADEN İŞÇISININ ANKARA DIRENIŞI ZAFERLE TAÇLANDı: 3 BAKANLıK DEVREYE GIRDI, İMZALAR ATıLDı!   18:52   AYM BAŞKANı’NDAN YARGıDA ’YAPAY ZEKA’ VE ’KUL HAKKı’ ÇıKıŞı: ’HARAMLA ABAT OLANıN SONU BERBAT OLUR!’   17:41   ÖZGÜR ÖZEL’DEN TARIHI ‘SANDıK’ ÇAĞRıSı: ’YOLUN SONU İKTIDAR!’   16:24   KARS-GÜMRÜ DEMIRYOLUNUN FAALIYET GEÇIRILMESI AMACıYLA OLUŞTURULAN TÜRKIYE-ERMENISTAN ORTAK ÇALıŞMA GRUBU TOPLANTıSı YAPıLDı   16:23   ERKAN BAŞ: MADENCILERIN EKMEĞI VE ÜLKEMIZIN ONURU IÇIN HAFTALARDıR SÜRDÜRDÜĞÜ BU MÜCADELE, TÜM TÜRKIYE’NIN MESELESI OLDU   16:22   CHP KEÇIÖREN İLÇE BAŞKANLıĞı’NA YAPıLAN TAŞLı SALDıRı... İL BAŞKAN VEKILI YÜKSEL IŞıK: "BÜTÜN BU ABLUKALARıN, OPERASYONLARıN HEPSINE GERI ADıM ATTıRACAĞıZ"   16:21   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: "CUMHURIYETI CUMHURIYET YAPAN BÜTÜN BU KURUMLARı SATTıLAR VE O PARAYı BU YıL FAIZE ÖDÜYORLAR"   16:20   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: "TÜRKIYE IŞÇI SıNıFıNıN ÖNÜNDE AND IÇIYORUZ KI CHP GELECEK, TÜM IŞÇILER SENDIKAL HAKLARıNA KAVUŞACAK"   16:18   İBB DAVASı’NDA 28. GÜN... İTIRAFÇı ADEM SOYTEKIN: “BEN VERDIĞIM IFADENIN HIÇBIR AŞAMASıNDA BASKıYLA YA DA ‘ŞUNU IMZALA, EVINE GIT’ GIBI BIR SÖYLEMLE KARŞıLAŞMADıM”   14:49   BM’DEN TÜRKIYE’YE UYARı: “AVUKATLAR VE INSAN HAKLARı SAVUNUCULARı SISTEMATIK OLARAK HEDEF ALıNıYOR”   14:48   SOL PARTI ÜYELERININ PANKART DAVASı ÖNCESINDE AÇıKLAMA: “LAIKLIĞI SAVUNANLAR SUSTURULMAK ISTENMEKTEDIR”  
 
     
   

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Yıldırım: "Siyasi iktidar, demokratik protesto hakkını kullandığı için tutukladığı gazetecileri ve öğrencileri derhal serbest bırakmalı"


Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Orhan Yıldırım, "Siyasi iktidar, demokratik protesto hakkını kullandığı için tutukladığı gazetecileri ve öğrencileri derhal serbest bırakmalı, milletin iradesine ve temel haklarına saygı göstermelidir" dedi.

 

Tarih : 10 Nisan 2025 Perşembe 15:43   Okunma : 2312

(ANKARA) - Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Orhan Yıldırım, "Siyasi iktidar, demokratik protesto hakkını kullandığı için tutukladığı gazetecileri ve öğrencileri derhal serbest bırakmalı, milletin iradesine ve temel haklarına saygı göstermelidir" dedi.

Konfederasyon üyeleri, kuruluşlarının 17`nci yıl dönümü dolayısıyla, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı önünde basın açıklaması yaptı.

"Masanızın değil, emekçinin dediği olacak. Sadakaya hayır." pankartı açan konfederasyon üyeleri, "İnsanca yaşam istiyoruz", "Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz", "Kadro hakkımız, İHS`ye son", "Ücretli köle olmayacağız", "Açlık, yoksulluk kader değildir", "TRT halkındır, halkın kalacak", "İnsanca yaşam istiyoruz", "Emekçiyiz, haklıyız, kazanacağız", "Saralara değil, emekçiye bütçe", "Güvenceli iş, insanca yaşam istiyoruz", "Direne, direne kazanacağız" sloganları attılar.

Konfederasyon Genel Başkanı Yıldırım, burada yaptığı açıklamada, son dönemde art arda hukuk tanımaz ve antidemokratik uygulamalar yaşandığını ve ekonomiye ciddi zararlar verildiğini, tüm kamu çalışanlarının giderlerinin arttığını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Seçme ve seçilme hakkına sahip çıkmak en temel demokratik haktır. Siyasetçilerin, belediye başkanlarının ve gazetecilerin tutuklanması ekonomik dengeleri bozmuş, döviz kurları ve borsalar altüst olmuştur. Maliye Bakanlığı işçiye, emekçiye ve emekliye düşük zam vererek zorla biriktirilen milyarlarca dolar kaybolmuştur. Siyasi iktidar, demokratik protesto hakkını kullandığı için tutukladığı gazetecileri ve öğrencileri derhal serbest bırakmalı, milletin iradesine ve temel haklarına saygı göstermelidir.

"Siyasi iktidar, yıllardır kamu emekçisinin ve emeklinin alın terini TÜİK eliyle çaldırmakta"

"Siyasi iktidar yıllardır kamu emekçisinin ve emeklinin alın terini TÜİK eliyle çaldırmakta, milyonları açlığa, yoksulluğa ve borç batağına sürüklemektedir. TÜİK`in masa başında hazırladığı, halkın yaşadığı gerçeklikle hiçbir ilgisi olmayan enflasyon verileri, sefalet düzeninin bel kemiği olmayı sürdürmektedir.

Enflasyon sepetini ve mahkeme talep etmesine rağmen fiyatları saklamaya devam eden TÜİK, halkın pazarda, markette yaşadığı zamları görmezden gelmekte, iktidarın mali politikaları doğrultusunda enflasyon rakamları açıklamaktadır. TÜİK`in geçtiğimiz günlerde açıkladığı Mart 2025 enflasyon verileri bir kez daha toplumun yaşadığı gerçeklerle örtüşmeyen bir tablo sunmuştur. TÜİK, mart ayında tüketici fiyat endeksinin (TÜFE) yüzde 2,46 arttığını ve yıllık enflasyonun yüzde 38,10`a gerilediğini açıklarken, bağımsız araştırma kuruluşları ve halkın günlük hayatı bu açıklamaların gerçeği yansıtmadığını gözler önüne sermektedir.

Bağımsız Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) aynı dönemde yıllık enflasyonu yüzde 75,2, İstanbul Ticaret Odası (İTO) ise yüzde 46,23 olarak açıklamıştır. Bu farklı rakamlar, kamuoyunda TÜİK`e olan güvenin neden hızla eridiğinin açık bir göstergesidir.

2025 yılının ilk 6 ayı için memurlara verilen yüzde 6 sefalet zammı daha ilk iki ayda enflasyon karşısında erimiştir. Asgari ücret ise üç ayda açlık sınırının 3 bin 622 lira altına düşmüştür. En düşük emekli aylığı da tekrar zam yapılmamış seviyeye gerilemiştir.

Konfederasyonumuza bağlı Kamu-Ar verilerine göre Mart 2025`te açlık sınırı 25 bin 720 liraya yükselmiştir. Yoksulluk sınırı ise 78 bin 230 liraya çıkmıştır. Bu durumda asgari ücretliler aç kalmaya devam etmektedir.

Bu veriler, bir ailenin yalnızca temel beslenme ve yaşamsal ihtiyaçları için dahi gelirinin yetmediğini göstermektedir. Açlık sınırına bile ulaşamayan milyonlarca hane bu koşullar altında yaşam mücadelesi vermektedir. Bir evde 3 asgari ücretli olsa bile yoksuldur."

"Vatandaş, zammın karşılığını AKP`ye sandıkta verecektir"

Orhan Yıldırım, elektriğe yapılan yüzde 25 zammı kabul etmelerinin mümkün olmadığını belirterek, "Vatandaş, kendini karanlığa mahkum edecek olan bu zammın karşılığını AKP`ye sandıkta verecektir" dedi.

Hükümetin kurduğu toplu sözleşme masasının, kamu emekçileri açısından artık formaliteden ibaret olduğunu söyleyen Yıldırım, şöyle devam etti:

"Sözde yetkili konfederasyon, hükümetin tüm istediklerini kabul etmekte, emekçilerin gerçek taleplerini gündeme dahi getirmemektedir. Masaya emekçinin iradesini yansıtan değil, not alan bir sendikal anlayışla karşı karşıyayız. Bu güne kadar masada emekçiler değil, siyasi iktidar söz sahibi olmuştur. Sözde müzakere ortamı, iktidarın istediği gibi şekillenmekte; kararları hükümet vermekte, masadakiler sadece imza atmaktadır.

Bu düzen, demokratik değil; talimatlıdır. Bu masa, emekçinin değil, sarayın masasıdır. TÜİK`in sahte verilerle milyonları yoksulluğa itmesinin arkasında doğrudan siyasi iktidar vardır. Bu çarpık düzenin baş aktörü de bu adaletsizliğin asıl faili de siyasi iktidarın ta kendisidir. Saraydan gelen her talimat, TÜİK`te rakama; Hazine`de bütçe oyununa; toplu sözleşme masasındaysa sefalet zammına dönüşmektedir."

"Böyle gitmez"

"Bu düzen böyle gitmez" diyen Yıldırım, toplu sözleşme görüşmelerinde artık konfederasyonlarının olacağını söyledi.

Sahte verilerle yaratılan illüzyonla emekçinin hayatının çalınmasına izin vermeyeceklerini ifade eden Yıldırım, "İktidarın sadaka gibi verdiği zamlarla yaşam olmayacağını her platformda haykıracağız. Sözde sendikaların ve konfederasyonların sessizliğine biz sessiz kalmayacağız. Bu oyun düzenine razı olmayacağız. Grev hakkı dahi olmayan, kamu emekçilerinin çoğunu dışarıda bırakan, uydurma bir toplu sözleşme yasasına rağmen, masa dışına itilen tüm emekçilerin sesi olmak için masada olacağız. Emekçiler bu pazarlığın parçası olmayacak. Emekçileri bu düzende yalnız bırakmayacağız."

Konfederasyon üyeleri basın açıklaması sırasında, "Türkiye`de her şey yükselir, 399`lu yükselemez. 399`lu personel havuz istiyor." "TRT`de özel hizmet tazminatı, taşra tazminatı ve gösterge adaletsizlikleri giderilsin", "399`lu personel kendi statüsü ile görevde yükselmek istiyor", "TRT`de kurum içi yükselme sınavları düzenli hale getirilsin" dövizlerini taşıdı.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA