17 Nisan 2026 Cuma

16:19   İRAN: HÜRMÜZ BOĞAZı TICARI GEMILERE AÇıLDı   16:18   ZEYNEL EMRE: "MILLI EĞITIM BAKANı TOPLUMU KUTUPLAŞTıRMAK YERINE OKULLARDAKI BU ŞIDDET OLAYLARıNA EĞILMELIDIR"   16:17   KAHRAMANMARAŞ VALILIĞI: "AYSER ÇALıK ORTAOKULU’NUN TÜM ÖĞRENCI VE PERSONELININ EĞITIM-ÖĞRETIM FAALIYETLERINE ŞEHIT TEBERNUŞ ÖZLER ORTAOKULU BINASıNDA DEVAM ETMESINE KARAR VERILMIŞTIR"   14:56   ÖZGÜR ÖZEL, BARSELONA’DA ÖNCEKI FILISTIN BAŞBAKANı IŞTIYYE ILE GÖRÜŞTÜ   14:53   SAĞLıK MESLEK ÖRGÜTLERI: "HASTANELER SAVAŞ ALANı DEĞILDIR!"   14:46   GÜLISTAN DOKU SORUŞTURMASı... ESKI TUNCELI VALISI TUNCAY SONEL AÇıĞA ALıNDı   14:33   MEZITLI’NIN HAFıZASı, TAŞ MEKTEP’TE YENIDEN HAYAT BULUYOR   13:36   8’INCI CUMHURBAŞKANı TURGUT ÖZAL, VEFATıNıN 33’ÜNCÜ YıLıNDA KABRI BAŞıNDA ANıLDı   13:34   GÜLISTAN DOKU SORUŞTURMASı... İÇIŞLERI BAKANLıĞı, ESKI TUNCELI VALISI TUNCAY SONEL HAKKıNDA SORUŞTURMA BAŞLATTı   13:31   KAHRAMANMARAŞ VALILIĞI: YARALANAN 8 ÖĞRENCIDEN 5’ININ TEDAVISI YOĞUN BAKıMDA SÜRDÜRÜLÜYOR   10:02   AKKUYU NÜKLEER SANTRALI’NDE ELEKTRIK ÜRETIMI İÇIN GERI SAYıM BAŞLADı   09:02   MERSIN’DE İKONIK BULUŞMA! COĞRAFI İŞARETLI KAN PORTAKALı GELENEKSEL TÜRK LOKUMUYLA HARMANLANDı: KADıN ELI DEĞINCE LEZZET İKIYE KATLANDı   22:30   İZMIR’DE ’MESLEK FABRIKASı’ HATTıNDA TANSIYON YÜKSEK: ’BIZI BINALARLA YıLDıRAMAZLAR!’   18:40   ’İSTANBUL DEPREMINDE ORAYA CESET TORBASı YETIŞMEZ!’ İBB DAVASıNDA TÜYLERI ÜRPERTEN SAVUNMA   18:30   OKULLARDA SILAHLı SALDıRı DEPREMI: İSTANBUL’DA ÖĞRENCILER SOKAKLARA DÖKÜLDÜ! "ÖLMEYE DEĞIL OKUMAYA GELDIK"   16:44   GÜLISTAN DOKU’NUN ANNESI BEDRIYE DOKU: KıZıMıN KEMIKLERINI ISTIYORUM   15:54   KESK VE EĞITIM SEN’DEN MEB ÖNÜNDE ÇAĞRı: "OKULLARıN GÜVENLIKLI HALE GETIRILMESINI ISTIYORUZ, ORTAK TALEP BUDUR"   15:52   SıNıR TANıMAYAN GAZETECILER’DEN SOSYAL MEDYA PLATFORMU X HAKKıNDA DEZENFORMASYON GEREKÇESIYLE YENI SUÇ DUYURUSU   15:47   CHP’LI VELI AĞBABA: "BU AKAN KANLARıN DA BU ÖĞRENCILERIMIZIN, BIR ÖĞRETMENIMIZIN DE SORUMLULUĞU MILLI EĞITIM BAKANı’NDADıR"   15:14   ADıYAMAN BALYANLıLAR DERNEĞI’NDEN OKULDA ŞIDDET TEPKISI: "OKULLAR SILAHıN DEĞIL, KALEMIN YUVASıDıR!"  
 
     
   

CHP`li Adem: "Üreticinin derdiyle ilgilenmesi gereken kurumlar, Saray`a bağlı ‘üst kurullara` dönüşmüştür"


CHP`li 14 büyükşehir belediyesinin Tarımsal ve Kırsal Hizmetler Daire Başkanlıkları, Mersin Büyükşehir Belediyesi`nin ev sahipliğinde dördüncü kez bir araya geldi. Üreticinin sorunlarını sahadan dinleyen, bilimsel ve sürdürülebilir çözümler geliştiren bu buluşmalar, mevcut merkezi yönetimin liyakatsiz ve ithalata dayalı politikalarına karşı güçlü bir alternatif oluşturuyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, "Üreticinin derdiyle ilgilenmesi gereken kurumlar, Saray`a bağlı ‘üst kurullara` dönüşmüş, bir kebapçıya tarım politikaları emanet edilmiştir. Türkiye tarımı, bu ciddiyetsizliğe terk edilemez" dedi.

 

Tarih : 11 Nisan 2025 Cuma 11:13   Okunma : 706

(ANKARA) - CHP`li 14 büyükşehir belediyesinin Tarımsal ve Kırsal Hizmetler Daire Başkanlıkları, Mersin Büyükşehir Belediyesi`nin ev sahipliğinde dördüncü kez bir araya geldi. Üreticinin sorunlarını sahadan dinleyen, bilimsel ve sürdürülebilir çözümler geliştiren bu buluşmalar, mevcut merkezi yönetimin liyakatsiz ve ithalata dayalı politikalarına karşı güçlü bir alternatif oluşturuyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, "Üreticinin derdiyle ilgilenmesi gereken kurumlar, Saray`a bağlı ‘üst kurullara` dönüşmüş, bir kebapçıya tarım politikaları emanet edilmiştir. Türkiye tarımı, bu ciddiyetsizliğe terk edilemez" dedi.

Toplantının ardından yazılı açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, hem buluşmanın içeriğini hem de tarım politikalarına ilişkin değerlendirmelerini kamuoyuyla paylaştı. Adem, şunları kaydetti:

“Mersin Büyükşehir Belediyemizin ev sahipliğinde, CHP`li 14 Büyükşehir Belediyemizin Tarımsal ve Kırsal Hizmetler Daire Başkanları ile birlikte, 4. Tarımsal Hizmetler Buluşmamızı gerçekleştirdik. Bu toplantılar, yalnızca yerel deneyimlerin paylaşıldığı teknik oturumlar değildir. Aynı zamanda halkın üretme gücüne inanan yerel yönetimlerin, çiftçinin ve köylünün yanında kararlılıkla durduğunu gösteren stratejik bir dayanışma zemini oluşturur. Her belediyemiz, kendi ilinde sürdürülebilir, doğaya duyarlı ve üreticiyi güçlendiren politikaları yaşama geçirmektedir. Bu anlayış, yarının Türkiye`sinde tarım politikalarının temelini oluşturacaktır.

“Üreticinin derdiyle ilgilenmesi gereken kurumlar, Saray`a bağlı ‘üst kurullara` dönüşmüş”

Üzülerek görüyoruz ki, merkezi yönetim tarımı artık stratejik bir alan olarak değil, rant aracı olarak görmektedir. Tarım ve Orman Bakanlığı işlevini kaybetmiş, liyakat yerine sadakat esas alınmıştır. Üreticinin derdiyle ilgilenmesi gereken kurumlar, Saray`a bağlı ‘üst kurullara` dönüşmüş, bir kebapçıya tarım politikaları emanet edilmiştir. Türkiye tarımı, bu ciddiyetsizliğe terk edilemez. Onlar kebapçıdan kurul yapadursun, biz bu ülkenin tarımına göz etmeye, çiftçisine omuz vermeye devam edeceğiz.

“Tarım ürünlerinde ithalat rekorları kırılırken, yerli üretici toprağını terk etmeye zorlanıyor”

Bugün çiftçi mazot, gübre ve yem fiyatları altında eziliyor. Hayvancılık bitme noktasına gelmiş durumda. Tarım ürünlerinde ithalat rekorları kırılırken, yerli üretici toprağını terk etmeye zorlanıyor. Gıda fiyatları halkın sofrasını tehdit ederken, Tarım Bakanı`nın üreticinin halinden bihaber olması kabul edilemez."

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA