24 Şubat 2026 Salı

16:27   CHP’NIN 38. OLAĞAN KURULTAYı’NDA USULSÜZLÜK IDDIASıYLA AÇıLAN DAVA, İBB DAVASı ILE BIRLEŞTIRILMEYECEK   16:26   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: “MILLI PARKLARı GIDERAYAK 49 VE 99 YıLLıĞıNA KIRALAMAK IÇIN KANUN TEKLIFI GETIRMIŞLER”   16:25   ULUSLARARASı AF ÖRGÜTÜ TÜRKIYE: "RUSYA’NıN SALDıRıLARıNıN SIVILLER ÜZERINDEKI YıKıCı ETKISININ SÜRÜYOR; ULUSLARARASı TOPLUM, ADALET VE HESAP VEREBILIRLIK KONUSUNDA KARARLı OLMALı"   16:25   MAHKEME KARARı ISTINAFTAN DÖNDÜ, GAZETECI ORHAN BURSALı BERAAT ETTI   15:01   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL, SAADET PARTISI IFTARıNA YÖNELIK ELEŞTIRILERI YANıTLADı: "O MASADAN DÜŞMANLıK ÇıKARANLAR TARIHE GÖMÜLECEK"   14:59   DEM PARTI EŞ GENEL BAŞKANı HATIMOĞULLARı: SAYıN BAHÇELI’NIN İMRALı VE SAYıN ÖCALAN IÇIN ÖZEL STATÜ VURGUSU SON DERECE ÖNEMLI BIR VURGUDUR   14:57   “AZIZ İHSAN AKTAŞ DAVASı” 17’INCI GÜNÜNDE TUTUKLU SANıKLARıN AVUKATLARıNıN BEYANLARıYLA DEVAM EDIYOR   14:51   İYİ PARTI’LI AYYÜCE TÜRKEŞ TAŞ: "ÖCALAN’ıN STATÜSÜ GAYET NET VE BELLIDIR. KENDISI 55 BIN KIŞININ KATILI, HAIN BIR TERÖRIST BAŞıDıR"   14:50   MHP GRUP TOPLANTıSı... BAHÇELI: "TERÖRSÜZ TÜRKIYE HEDEFININ ICRASıNDA PKK’NıN KURUCU ÖNDERININ BÜYÜK BIR DAHLI VE PAYı VARDıR. BU ÇAĞRı AYNı ŞEKILDE KCK’Yı DA BAĞLAMAKTADıR"   09:30   MERSIN’DE KADıNLARıN    09:25   "SIYASETIN KALBI 2 MART’TA CHP’DE ATACAK: ÖZGÜR ÖZEL 18 MADDELIK ’KURTULUŞ REÇETESINI’ AÇıKLıYOR!"   01:01    AYDıNCıK’TA GÖNÜL SOFRALARı KURULDU! BAŞKAN SEÇER: “BIZIM GECEMIZ GÜNDÜZÜMÜZ SIZSINIZ”   22:15   KADIKÖY’DE 90+ DRAMI: FENERBAHÇE’YE KASıMPAŞA ŞOKU! ASENSIO ATTı, ALLEVINAH YıKTı...   17:59   MERSIN VE DIYARBAKıR ARASıNDA GÖNÜL KÖPRÜSÜ: DİTAV’DAN DEV ÇıKARTMA!   17:54   TARSUS TEK YÜREK! BAŞKAN BOLTAÇ SEL BÖLGESINDEN SESLENDI: "AFETIN SIYASETI OLMAZ, YARALARı BIRLIKTE SARACAĞıZ"   17:01   CHP’NIN 38. OLAĞAN KURULTAYı’NDA USULSÜZLÜK IDDIASıYLA AÇıLAN DAVANıN, 9 MART’TA GÖRÜLECEK İBB DAVASı ILE BIRLEŞTIRILMESI ISTENDI   17:01   CHP’NIN 38. OLAĞAN KURULTAY DAVASı… LÜTFÜ SAVAŞ’ıN AVUKATı ÜREGEN: "GERÇEKLER ELBETTE AÇıĞA ÇıKACAKTıR"   17:01   GAZETECI ALICAN ULUDAĞ’ıN TUTUKLULUĞUNA ITIRAZ EDILDI   16:35   DEM PARTI EŞ GENEL BAŞKANLARı, YARıN TBMM BAŞKANı NUMAN KURTULMUŞ ILE BIR ARAYA GELECEK   16:33   CHP’LI ÜMIT ERKOL, AKıNCı GIŞELERI’NDEN IKTIDARA SESLENDI: "HALKıN MALıNı SATARAK BU KRIZI ÖRTEMEZSINIZ"  
 
     
   

Akdeniz Belediyesi kayyumundan arazi satışı... DEM Partili eski meclis üyesi Kılıç: ``Arazi gerçek değerinin altında bir rakamla satışa sunuldu``


Mersin`in Akdeniz Belediyesi`nin  9 dönümlük ticari alan vasıflı arsasının satışına DEM Partili yönetim döneminde AKP itiraz etmiş, mahkeme satış kararını durdurmuştu. DEM Partili eski meclis üyesi Mehmet Aydın Kılıç, aynı arsayı şimdi kayyum idaresi satışa çıkardığını belirterek, "Biz o araziyi 700- 800 milyon liraya ihaleyle satmayı hedefliyorduk. Kayyum 375 milyon liradan satışa çıkarıyor" dedi.

 

Tarih : 11 Nisan 2025 Cuma 15:01   Okunma : 2572

Akdeniz Belediyesi 31 Mart 2024 seçimlerinde DEM Partiye geçmiş, seçimden 10 ay sonra DEM Partili Eş Başkanlar Hoşyar Sarıyıldız ve Nuriye Aslan`ın yerine kayyum olarak Zeyit Şenel atanmıştı. Belediye meclisini de fesheden Akdeniz Belediyesi kayyumu, belediyenin birikmiş borçlarını ödeyebilmek için yaklaşık 700 milyon liralık arsa ve bina satışı ihalesine çıktı.

Akdeniz Belediye Meclisinin DEM Partili eski üyesi Mehmet Aydın Kılıç, DEM Partili yönetim döneminde satışı engellenen 9 dönümlük arazinin kayyum tarafından satışa çıkarılmasına tepki gösterdi. Kılıç, arazinin gerçek değerinin altında bir fiyatla satışa sunulduğunu iddia ederek, şunları söyledi:

"DEM Parti döneminde burayı aslında biz belediyenin borçları nedeniyle ihaleye çıkarmak istedik ancak mahkeme kararıyla iptal edildi. Mahkeme süreci bunu iptal etti. Ne hikmetse, 2 aylık sürede kayyumun aceleye getirip 5 taşınmazı satmak istemesine biz anlam veremiyoruz. Aslında kayyumun ne olduğunun da bir göstergesidir. Akdeniz Belediyesine ait en değerli 5 taşınmazdan biridir burası. Şu anda 375 milyon bir değer biçmişler. Bizim tahminlerimize göre buranın değeri 700- 800 milyon lira civarında değeri var. Diğer taşınmazlardan biri, Maliye binasının arkasında eski TEDAŞ binası. Oraya da 170 milyon fiyat biçmişler. Oranın değeri de yaklaşık 300 milyon civarındadır. Bunu biz kendi dönemimizden biliyoruz. Mahkemenin iptal gerekçesi, 1/1000`lik planların çıkmamasından kaynaklı ucuza gitmesin diye böyle bir karar verdi. Ama şu anda değer biçilen fiyat onun çok altında. Bizim satacağımız rakam en azından 700- 800 milyon hedefliyorduk. Ama bugün 375 milyondan satışı yapılıyor. İlanda çıkan rakama baktığımızda 375 milyondan başlıyor. Bu en fazla nereye gider? Çok çok 500 milyon. Değerinin çok altında bir rakam. Bütün Akdeniz halkının bunu bilmesi gerekir. Çok değerli bir alan. Yaklaşık 9 dönümlük değerli bir alan.  Gerçekten asıl ve net, usulsüzlük yapılmadan ihaleye çıkarılırsa belki yaklaşık bir milyarı bulan yerdir burası. Bunu zamanında liman da istedi. Yarın kime satılır bilmiyoruz ama buranın değeri bir milyar düzeyindedir. Umarız bu yanlıştan dönülür."

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA