17 Ağustos 2026 Pazartesi

13:39   TOROSLAR’DA ŞENLIK VAR! MERSIN BÜYÜKŞEHIR ‘KÖY BIZIM ŞENLIK BIZIM’ İLE 13 İLÇEYI GEZIYOR   10:15   SERA KADıGIL’DEN ÇOK KONUŞULACAK ‘ÖZGÜR ÖZEL’ ÇıKıŞı: ’DOĞRU SORU BU DEĞIL!’   09:35   YERIN ALTıNDAKI 200 YıLLıK MIRAS: TÜRKIYE’NIN İLK VE TEK MADEN MÜZESI ZIYARETÇILERINI BEKLIYOR   09:20   MERSIN’DE TOKİ VE ÇIFTÇILERIN ÇILESI SONA ERDI: AYDıNCıK BATUR CADDESI HIZMETE AÇıLDı   02:15   SÜPER LIG’DE PERDE AÇıLDı: MOHAMED SALAH’Lı TRABZONSPOR DEPLASMANDA KASıMPAŞA ILE YENIŞEMEDI   02:01   SÜPER LIG’DE PUANLAR PAYLAŞıLDı: GAZIANTEP FK EVINDE ALANYASPOR İLE YENIŞEMEDI   01:54   SÜPER LIG’DE SEZONUN İLK SÜRPRIZI! FENERBAHÇE ANKARA’DA YıKıLDı   01:03   TARSUS’TA YıLLARıN SORUNUNA NEŞTER! ALI BOLTAÇ SAHAYA İNDI: ’BU HIZMET BENIM İÇIN YETERLI DEĞIL’   11:10   TRUMP: ’İRAN’ı YENMEYI TAMAMLAYıNCA HÜRMÜZ’Ü ABD TOPRAĞı YAPACAĞıM’   10:55   MERSIN’DE MUCIZE KURTULUŞ: AĞıR YARALı YÜRÜYEMEYEN KÖPEK 6 AYLıK TEDAVIYLE HAYATA TUTUNDU   10:40   MERSIN’DE UYUŞTURUCU OPERASYONU: KONTEYNER SOĞUTUCUSUNDAN VE ARAÇTAN MILYONLUK SEVKIYAT ÇıKTı!   10:30   ESKI REKTÖRLER VE BÜYÜKELÇILERDEN YENİ PARTI’YE KATıLıM SÜRPRIZI: ’BU DEĞIŞIME DESTEK VERMEK İSTIYORUZ’   09:50   MILLI SÖRFÇÜ RÜYA UĞURLU’DAN İLK U19 SEZONUNDA DÜNYA ÜÇÜNCÜLÜĞÜ: HEDEF OLIMPIYAT MADALYASı   09:40   KÜLTÜR PARK’TA ’KELEBEĞIN RÜYASı’ RÜZGARı! MERSINLILERE UNUTULMAZ YAZ AKŞAMı   08:59   ANKARA’DAKI MADENCI EYLEMINDE SON DAKIKA: GÖZALTıNDAKI İŞÇILER SERBEST, AKSU İÇIN KARAR BEKLENIYOR!   06:19   KEMAL KıLıÇDAROĞLU’NDAN SÜRPRIZ ZIYARET! TUTUKLU ERDAL BEŞIKÇIOĞLU ILE CEZAEVINDE GÖRÜŞTÜ   01:57   SÜPER LIG’DE SEZONUN AÇıLıŞıNDA DEV SÜRPRIZ: GALATASARAY SAHASıNDA PUANı SON DAKIKADA KURTARDı!   16:11   KEMAL KıLıÇDAROĞLU’NDAN ERDAL BEŞIKCIOĞLU’NA ZIYARET   16:08   YENİ PARTI İZMIR İL BAŞKANı GÜÇ’TEN CEMIL TUGAY’A: SÖZÜNÜ TUTACAĞıNA, EN YAKıN ZAMANDA PARTIMIZE KATıLACAĞıNA INANıYORUM   15:02   DATÇA BELEDIYE BAŞKAN AYTAÇ KURT, YENİ PARTI’YE GEÇIYOR  
 
     
   

Dervişoğlu: “Artık Cumhurbaşkanı ve hükümeti değiştirmenin zamanıdır”


İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, iktidarın tarım politikalarını eleştirerek, “Toprağa ter düşse fidan olabilecek bir coğrafyada çiftçinin böylesine fakruzaruret içerisinde bulunması ancak yanlış politikalardan kaynaklanmış olabilir. Dolayısıyla ısrarlı bir biçimde bu politikaların değiştirilmesi yönünde uyarılarda bulunmamıza rağmen herhangi bir doğru adımın atılmadığını da görürüz. Politikalarını değiştiremiyorsak artık Cumhurbaşkanı ve hükümeti değiştirmenin zamanıdır diye düşünüyorum” dedi.

 

Tarih : 12 Nisan 2025 Cumartesi 16:02   Okunma : 1484

(KONYA) - İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, iktidarın tarım politikalarını eleştirerek, “Toprağa ter düşse fidan olabilecek bir coğrafyada çiftçinin böylesine fakruzaruret içerisinde bulunması ancak yanlış politikalardan kaynaklanmış olabilir. Dolayısıyla ısrarlı bir biçimde bu politikaların değiştirilmesi yönünde uyarılarda bulunmamıza rağmen herhangi bir doğru adımın atılmadığını da görürüz. Politikalarını değiştiremiyorsak artık Cumhurbaşkanı ve hükümeti değiştirmenin zamanıdır diye düşünüyorum” dedi.

Dervişoğlu, Konya programı kapsamında TÜYAP Tarım Fuarı`nı ziyaret etti. Dervişoğlu, genel başkan yardımcıları ve partisinin milletvekillerinin de eşlik ettiği ziyaret sırasında üreticileri dinledi.

Gazetecilerin fuarla ilgili sorusu üzerine Dervişoğlu, şunları söyledi:

"Konya`nın birçok özelliği var ama ana özelliği tarım kenti olması. Genç çocuklarımızın, evlatlarımızın, arkadaşlarımızın beklentisine karşılık bulamamasına rağmen, ürettikleriyle beklentilerini karşılamamasına rağmen tarıma olan inançlarını devam ettirdiklerini gözlemliyoruz. Böylesine verimli topraklar üzerine tarım yapılabilmesi mümkünken nasıl yanlışlıklar yapılıyor da böylesine büyük sıkıntılarla karşı karşıya bırakılıyor diye düşünmek lazım. Burada yanlış politikalar yüzünden çiftçilikten insanlarımızın çekildiğini, toprağa düşürdüğü terin karşılığını alamadığını, girdi maliyetlerinin çok yükseldiğini, ürün fiyatlarının da onun altında kaldığı, düzeltilmesi gereken yanlış politikaların bulunduğu bir süreç yaşıyoruz. Biz bir muhalefet partisi olarak bu yanlış politikaların değiştirilmesi adına gerek TBMM`de gerek umuma açık yaptığımız toplantılarda gerekli uyarıları yapıyoruz. Yaptığımız uyarılardan ders çıkarmıyorlar, yanlış politikalarını değiştirmiyorlar. Politikadaki olumsuzlukların düzeltilmesine zemin hazırlayabilecek sese de kulak vermiyorlar. Yapılması gereken şey mademki bütün uyarılarımıza rağmen yanlışlıklarından vazgeçmiyorlar, politikalarını da değiştirmiyorlar, yapılması gereken şey Cumhurbaşkanlığı ve hükümeti değiştirmektir."

“Artık Cumhurbaşkanı ve hükümeti değiştirmenin zamanıdır”

Dervişoğlu, ülkenin doğru tarım politikalarına ihtiyacı bulunduğunu belirterek, "Bu zamana kadar uygulanan yanlış politikalar yüzünden ciddi krizlerle karşı karşıya bulunan insanlarımızı doğru yönlendirerek, doğru politikalar oluşturarak yeniden üretime sevk etmek durumundayız. Ayrıca dünyanın en verimli arazilerinin bulunduğu topraklar üzerine vatan kurmuşuz. Toprağa ter düşse fidan olabilecek bir coğrafyada çiftçinin böylesine fakruzaruret içerisinde bulunması ancak yanlış politikalardan kaynaklanmış olabilir. Dolayısıyla ısrarlı bir biçimde bu politikaların değiştirilmesi yönünde uyarılarda bulunmamıza rağmen herhangi bir doğru adımın atılmadığını da görürüz. Politikalarını değiştiremiyorsak artık Cumhurbaşkanı ve hükümeti değiştirmenin zamanıdır diye düşünüyorum" diye konuştu.

Dervişoğlu, fuar alanını gezdikten sonra partisinin Genişletişmiş İl Divan toplantısına geçti.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA