14 Ağustos 2025 Perşembe

16:19   ÖZLEM ÇERÇIOĞLU: "AK PARTI ÇATıSı ALTıNDA HIZMET ETMEYE DEVAM EDECEĞIM"   16:16   ÖZGÜR ÖZEL, ’İBB BORSASı’NA ILIŞKIN BELGE AÇıKLADı... ÖZEL: "ALLAH BUNDAN SONRA AK PARTI’YE AYDıN’DA KOLAYLıK VERSIN, MILLET MILLI IRADE HıRSıZLıĞıNı AFFETMEZ”   14:23   YENIŞEHIR BELEDIYESI SILIFKE’DE YANGıN SÖNDÜRME ÇALıŞMALARıNA DESTEK VERDI   14:19   İBB SORUŞTURMASı TUTUKLUSU IŞ ADAMı KAPKI’DEN, AVUKAT BIRINCI’YE SUÇ DUYURUSU   13:54   ÖZGÜR ÖZEL’DEN "İBB BORSASı" İDDIASı: "AK TOROSLAR ÇETESI ÇÖKÜYOR"   13:53   AYDıN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ÇERÇIOĞLU, CHP’DEN ISTIFA ETTI   13:40   SILIFKE’DE YANGıN KABUSU: BÜYÜKŞEHIR, 87 PERSONEL VE 53 ARAÇLA MÜDAHALE EDIYOR   23:42   SILIFKE’DE CIĞERLERIMIZ YANıYOR   15:39   CHP’LI BAŞARıR’DAN ANTALYA HALKıNA ÇAĞRı   15:37   KARALAR’ıN AVUKATıNDAN HUKUK SKANDALı IDDIASı   15:35   10 6’LıK TEKLIF MEMUR VE MEMUR EMEKLISINI MEMNUN ETMEDI   13:46   EVRENSEL GAZETESINE KURŞUNLU SALDıRı   13:42   İMAMOĞLU’NDAN ULUSLARARASı ÇAĞRı   13:18   CHP KADıN KOLLARı GENEL BAŞKANı KAYA’DAN AILE ARABULUCULUĞU TEPKISI   13:16   GÖKHAN GÜNAYDıN: ERKEN SEÇIMIN DAHA FAZLA GECIKTIRILEBILME IHTIMALI KALMAMıŞTıR   13:14   GAZZE’DE ATEŞKES ÇıKMAZı   13:07   KıŞ ÖNCESI BOZTEPE’YE KAPSAMLı BAKıM   11:35   YENIŞEHIR BELEDIYESI KALDıRıM VE YOL IŞGALLERINE GEÇIT VERMIYOR   11:14   MERSIN’DE KıRSAL KALKıNMAYA BÜYÜK DESTEK: ‘HADI GEL KÖYÜMÜZE DESTEK VERELIM’ PROJESIYLE 300 AILE AYAĞA KALKTı   10:51   ÜNIVERSITE ÖĞRENCILERI BARıNMA SORUNUYLA KARŞı KARŞıYA... BAŞKENTTE EV KIRALARı 17 BIN LIRADAN, YURT ÜCRETLERI 12 BIN LIRADAN BAŞLıYOR  
 
     
   

Malatya`da don felaketi kayısıyı vurdu… Kayısı üreticisi: "Doğal afet ilan etmek için neyi bekliyorlar, işte bu doğal afet"


Malatya ve ilçelerinde dün akşam saatlerinde etkili olan yağışı ve ardından eksi 6 dereceye kadar düşen hava sıcaklığı nedeniyle tarımsal ürünlerde don felaketi yaşandı. Kayısı ağacını görünce gözyaşlarını tutamayan üretici, "Emeklerimize bakın buraları daha dün sürdük. Hiçbir şey yoktu. Şimdi her şey boş. Mazot boş, gübre boş... Ne yapacağız şimdi bu ağacı? Yaptığımız emekler hep boşuna gitti. Çocuk okut, çocuk evlendir, mazot, gübre al borçla. Doğal afet ilan etmek için neyi bekliyorlar, işte bu doğal afet" dedi. CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba da bu konuya Meclis gündemine getireceklerini belirterek, ``Maalesef çiftçilerimiz ve ekonomimiz büyük bir felaketle karşı karşıya`` ifadesini kullandı. 

 

Tarih : 12 Nisan 2025 Cumartesi 16:54   Okunma : 351

(MALATYA) - Malatya ve ilçelerinde dün akşam saatlerinde etkili olan yağışı ve ardından eksi 6 dereceye kadar düşen hava sıcaklığı nedeniyle tarımsal ürünlerde don felaketi yaşandı. Kayısı ağacını görünce gözyaşlarını tutamayan üretici, "Emeklerimize bakın buraları daha dün sürdük. Hiçbir şey yoktu. Şimdi her şey boş. Mazot boş, gübre boş... Ne yapacağız şimdi bu ağacı? Yaptığımız emekler hep boşuna gitti. Çocuk okut, çocuk evlendir, mazot, gübre al borçla. Doğal afet ilan etmek için neyi bekliyorlar, işte bu doğal afet" dedi. CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba da bu konuya Meclis gündemine getireceklerini belirterek, ``Maalesef çiftçilerimiz ve ekonomimiz büyük bir felaketle karşı karşıya`` ifadesini kullandı. 

Malatya`da dün akşam saatlerinde başlayan kar ve fırtına sonrası hava sıcaklığının eksi 6 derecelerin altına inmesi sonucu il ekonomisini ayakta tutan ve ülkenin önemli ihracat kalemlerinde olan kayısıda don felaketi yaşandı. Kayısı üreticisi bir kadın, şunları söyledi:

"Emeklerimize bakın buraları daha dün sürdük. Hiçbir şey yoktu. Şimdi her şey boş. Mazot boş, gübre boş... Ne yapacağız şimdi bu agacı? Yaptığımız emekler hep boşuna gitti. Çocuk okut, çocuk evlendir, mazot, gübre al borçla. Doğal afet ilan etmek için neyi bekliyorlar işte bu doğal afet. Bu doğal afet değil mi daha neyi bekliyorsunuz, hiçbir şey kalmamış zaten. Bahçelere girip bir bakın bu ağaçlar seneye de ürün vermez."

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ise şunları söyledi:

``Dün gece karla başlayıp büyük bir don felaketi yaşayan Malatyamıza geçmiş olsun. Sadece kayısımız değil, bütün meyve ürünlerimiz don felaketiyle yok olmuş durumda. Yenecek bir tane ürünümüz kalmamış durumda. Salı gününden itibaren bu konuyu Meclis`te gündeme getireceğiz ve bu zararların karşılanması için elimizden ne geliyorsa yapacağız. Bu mesele ekmek meselesidir. Maalesef çiftçilerimiz ve ekonomimiz büyük bir felaketle karşı karşıya. Ben bütün siyasetçilere çağrı yapmak istiyorum; çalınması gereken hangi kapı varsa gelin beraber çalalım ve bu meseleyi hep beraber çözelim. `Devlet baba` diyoruz devlet baba bu zor günümüzde bu büyük felakette olmazı lazım."

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA