28 Ekim 2025 Salı

10:13   MERSIN’DE MEME KANSERINE KARŞı BILINÇLI ADıM: EMEKLI EVLERINDE HAYAT KURTARAN EĞITIM   16:28   BAŞKAN ALI BOLTAÇ’TAN 29 EKIM CUMHURIYET BAYRAMı KAPSAMıNDA GERÇEKLEŞTIRILECEK SEFO KONSERINE DAVET   16:25   TOROSLAR’DA CUMHURIYET DOĞA YÜRÜYÜŞÜ COŞKUYLA GERÇEKLEŞTI   16:21   MEZITLI BELEDIYE BAŞKANı TUNCER’DEN 29 EKIM CUMHURIYET BAYRAMı MESAJı   16:18   MERSIN BÜYÜKŞEHIR, MEME KANSERI FARKıNDALıĞıNA DIKKAT ÇEKTI   11:16   EĞITIMDE SıCAK DESTEK: MERSIN’DE 3 BIN ÖĞRENCIYE HEM KURS HEM ÖĞLE YEMEĞI   22:30   ESKIŞEHIR’DE ÖZGÜR ÖZEL’DEN SERT ÇıKıŞ: “CASUS ARAYACAKSAN, HAIN ARAYACAKSAN ONLARDA ARA”    19:40   “MERSIN GENÇLIK FESTIVALI’NE TEOMAN DAMGASı! MEYDANı İNLETEN GECE…”   19:20   MIMARLıK FESTIVALI ADANA’DA HAYAT BULDU: KÜLTÜR, KENT VE İNSAN BULUŞTU   11:43   “YARGı SOPA OLMAZ, KÜLTÜR YANDAŞLARA TESLIM EDILEMEZ!”   11:36   SEÇER’DEN YENIŞEHIR’DE TARIHI MESAJ: “CHP’LI ÜYELER SOKAKTA VICDANıMıZ OLMALı”   07:23   İMAMOĞLU’NA DESTEK YOLCULUĞU POLIS TARAFıNDAN DURDURULDU   07:12   “AKDENIZ’IN NABZı CHP’DE ATıYOR: SEÇER’DEN BIRLIK, ADALET VE DIRLIK VURGUSU”   10:07   MERSIN GENÇLIĞI BILIMLE, SANATLA VE MÜZIĞIN RITMIYLE BULUŞTU   22:47    “TELE1’I SUSTURAMAZSıNıZ, MILLETI HIÇ!”   20:24   CHP 39. OLAĞAN KURULTAYıNA HAZıR: ÜÇ GÜNLÜK YOL HARITASı AÇıKLANDı   20:16   “CHP’DE DISIPLIN FıRTıNASı: ŞIMŞEK VE BAYDAR’A İHRAÇ”   20:03   MSK, ALIAĞA DEPLASMANıNA HAZıR: HEDEF GALIBIYET SERISI!   15:25   MAZBATASıNı ALAN CHP İSTANBUL İL BAŞKANı ÖZGÜR ÇELIK: BU CEBERUT IKTIDARı HEP BIRLIKTE DEĞIŞTIRECEĞIZ   15:23   EKREM İMAMOĞLU: YOLSUZLUK VE TERÖR SUÇLAMALARıYLA IKNA EDEMEDIĞINIZ AZIZ MILLETI CASUSLUK GIBI AKıL ALMAZ IFTIRA ILE MI IKNA EDECEKSINIZ?  
 
     
   

Narin Güran davası... CHP`li Tanrıkulu: "Umarım bu yargılama gerçek faili tarif eden biçimde gelişir"


CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Narin Güran cinayetine ilişkin ana dava dosyasının ardından 3`ü suça sürüklenen çocuk olmak üzere 15 kişi hakkında açılan "suçluyu kayırma" davasının ilk duruşması sırasında yaptığı açıklamada, "Bir avukat olarak beni tatmin eden bir gerekçeli karar yazılmadı. Halen Narin`in katilinin kim olduğu ve niçin öldürüldüğü noktası aydınlanamadı. Ben yargıyı adil biçimde hüküm kurmaya ve yargılama yapmaya davet ediyorum. Umarım bu yargılama gerçek faili ve olayı tarif eden bir biçimde gelişir" ifadesini kullandı.

 

Tarih : 14 Nisan 2025 Pazartesi 13:14   Okunma : 3231

Tanrıkulu, Narin Güran cinayeti davasının görüldüğü sırada yaptığı açıklamada, "Narin`le ilgili ilk günden bu güne kadar olayın takipçisi oldum. Kayıp olayını kamuoyuna duyurmaya çalıştım. Kaybolduğu andan itibaren de bulunması noktasından bir yurttaş ve milletvekili olarak peşinde durdum. Yargılamaların tümünü takip ettim. Diyarbakır Ağır Ceza Mahkemesi tarafından bir hüküm kuruldu. Şimdi de Asliye Ceza Mahkemesi suçluyu kayırma iddiasıyla tutuklu yakınlarını yargılıyor. İçeride duruşma devam ediyor. Avukat arkadaşlarımız reddi hakim talebinde bulundu. Şunu ifade edeyim ilk hükümde faili tarif eden maddi olayı ortaya çıkaracak bir hüküm maalesef kurulmadı" dedi. Tanrıkulu, şunları kaydetti:

"Halen Narin`in katilinin kim olduğu noktası aydınlanamadı"

"Bir avukat olarak da beni tatmin eden bir gerekçeli karar yazılmadı. Halen Narin`in katilinin kim olduğu ve niçin öldürüldüğü noktası aydınlanamadı. Umarım bu yargılamada, suçluyu kayırma iddiasıyla yargılanan şüpheliler gerçek faili ve olayın nedenini tarif eden bir beyanda bulunurlar ve kamuoyu tatmin olur. İlk hüküm şu anda istinafta, birçok haber, yeni belge çıkıyor ama mesele yurttaşlarımızın ve kamuoyunun tatmin olması ve vicdanları tatmin edebilecek bir kararın çıkması. Bunun için ben yargıyı gerçek anlamda adil biçimde hüküm kurmaya ve yargılama yapmaya davet ediyorum. Benim de kamuoyuna karşı bir vicdan borcum var. O vicdan borcu da şudur; olayın gerçek faili kimdir ve Narin neden öldürüldü? Bu soruların cevabı ilk hükümde yazılmadı. Umarım bu yargılama gerçek faili ve olayı tarif eden bir biçimde gelişir."

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA