28 Ekim 2026 Çarşamba

20:08   CHP’NIN İPTAL EDILEN KURULTAYı AİHM YOLUNDA! YENİ PARTI’DEN KRITIK ADıM   09:26   ÖZGÜR ÖZEL 81 İL BAŞKANıYLA MASADA: ’ARTıK KIMSE KOLTUĞUNU VEKILE BORÇLU OLMAYACAK’   01:10   MERSINLI KADıN ÇIFTÇILER KONGRE SARAYı’NDA BULUŞTU: EMEĞIN BEREKETI GELECEĞE TAŞıNıYOR   10:59   SÜRÜCÜLER DIKKAT! 1 KASıM’DA DEPOLAR ALEV ALACAK: BENZIN VE MOTORINE YÜKLÜ ZAM KAPıDA!   10:35   SıRBISTAN’DA TARIHI DEPREM! 12 YıLLıK VUCIC DEVRI BITTI: ÖĞRENCILER SANDıKTAN ZAFERLE ÇıKTı   10:01   MEDYA DÜNYASıNDA BASKıLAR SÜRÜYOR: GAZETECILERIN TUTUKLANMASı VE ETIK TARTıŞMALARı DERINLEŞIYOR   09:59   MERSIN’DE TURIZM SEKTÖRÜNE DEV DESTEK: MERCEK’LE YENI BIR MESLEK KAPıSı AÇıLıYOR!   16:31   CUMHURIYETIN 103. YıLıNA ÖZEL UNUTULMAZ GECE: MERSIN DOB ’ÜÇ DESTAN’ İLE SANATSEVERLERLE BULUŞUYOR   16:19   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN AKDENIZ’E DEV YATıRıM: 659 BIN TON ASFALT, 750 MILYONLUK KAVŞAK!   20:23   LÖSEV’DEN 28. YıLDA DEV ETKINLIK: GÜNDOĞDU’DAN KÜLTÜRPARK’A TURUNCU KORTEJ!   20:20   TARSUS’UN YEŞIL ALTıNı COŞKUYLA KUTLANıYOR: 3. ULUSLARARASı SARıULAK ZEYTIN FESTIVALI KAPıLARıNı AÇTı   19:23   ULAŞıMDA DEVRIM GIBI TEKLIF: TAKSI, MINIBÜS VE KAMYONLARA ÖTV’SIZ AKARYAKıT YOLDA Mı?   19:08   AKDENIZ BELEDIYE BAŞKAN VEKILI MURAT BEŞIKCI MGC’YI ZIYARET ETTI: ’ÖZGÜR BASıN EN BÜYÜK GÜCÜMÜZ’   18:55   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ÖZEL GEREKSINIMLI ÇOCUKLARıN AILELERINE GÜVENLI İNTERNET VE MAHREMIYET EĞITIMI   18:39   MERSIN’DE BÜYÜLEYICI BIR MITOLOJIK DENEYIM: ’PAN’ıN SON DANSı’ SAHNE ALıYOR!   18:30   GELECEĞIN KAPTANLARı MERSIN’DE YETIŞIYOR! VALI TOROS SIMÜLATÖR KOLTUĞUNA GEÇTI, ÇALıŞMALARı İNCELEDI   17:23   KKTC 5. CUMHURBAŞKANı ERSIN TATAR VE İL MILLÎ EĞITIM MÜDÜRÜ ÖZDEMIRCI’DEN OKUL ZIYARETI   09:41   UZAKTAKI KÖYLERE MOBIL KUAFÖR DESTEĞI! BINLERCE VATANDAŞıN AYAĞıNA KADAR GITTI   09:34   MERSIN İŞ DÜNYASıNDA DEV BULUŞMA! VEYSEL SARı’DAN SANAYI SITESI MESAJı: ’ESNAF KALKıNMANıN FIDANLıĞıDıR’   09:30   İSTANBUL SIYASETINDE DEPREM: 23 YıLLıK PARTISIYLE YOLLARıNı AYıRDı, KADıKÖY’ÜN RENGINI DEĞIŞTIRDI!  
 
     
   

Zafer Partili genç gözaltında ve cezaevinde yaşadıklarını ANKA`ya anlattı: Ters kelepçeyle beklettiler otobüs içerisinde. Kollarımızı hissetmemeye başladık


19 Mart Operasyonu`nu protesto amaçlı düzenlenen Saraçhane mitingleri sonrasında gözaltına alınarak tutuklanan ve geçtiğimiz günlerde tahliye olan 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Tuna Boylu yaşadıklarını ANKA`ya anlattı. Boylu, gözaltına alınışını, “Polis beni yanına çağırdı. Gittim,‘Buyur abi`dedim. Girdi koluma, ‘Bunu da alın` dedi ve ters kelepçeli bir şekilde yüz üstü yere yatırdılar. Emniyet`in önünde bizi 6-7 saat ters kelepçeyle beklettiler otobüs içerisinde. Kollarımızı hissetmemeye başladık” ifadeleriyle anlattı. Yaklaşık 20 gün tutuklu kalan Boylu, Silivri`deki Marmara Cezaevi`nde sağlık hizmetine ilişkinse “5 dakikalık hastane gidiş gelişi, oluyor 10 saat. Hastane zaten hijyen olarak çok kötü, pislik içinde. Gidiyoruz doktor ilaç yazıyor. Bize verdikleri cevap, ‘İlacınız 1 hafta içinde gelir`” dedi.

 

Tarih : 15 Nisan 2025 Salı 09:04   Okunma : 573

Haber: Beril KALELİ/Kamera:Mehmet ÇALPAR

(İSTANBUL) 19 Mart Operasyonu`nu protesto amaçlı düzenlenen Saraçhane mitingleri sonrasında gözaltına alınarak tutuklanan ve geçtiğimiz günlerde tahliye olan 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Tuna Boylu yaşadıklarını ANKA`ya anlattı. Boylu, gözaltına alınışını, “Polis beni yanına çağırdı. Gittim,‘Buyur abi`dedim. Girdi koluma, ‘Bunu da alın` dedi ve ters kelepçeli bir şekilde yüz üstü yere yatırdılar. Emniyet`in önünde bizi 6-7 saat ters kelepçeyle beklettiler otobüs içerisinde. Kollarımızı hissetmemeye başladık” ifadeleriyle anlattı. Yaklaşık 20 gün tutuklu kalan Boylu, Silivri`deki Marmara Cezaevi`nde sağlık hizmetine ilişkinse “5 dakikalık hastane gidiş gelişi, oluyor 10 saat. Hastane zaten hijyen olarak çok kötü, pislik içinde. Gidiyoruz doktor ilaç yazıyor. Bize verdikleri cevap, ‘İlacınız 1 hafta içinde gelir`” dedi..

Zafer Partili gençler hafta sonu, partinin genel başkanı Ümit Özdağ`a destek vermek amacıyla Silivri Marmara Cezaevi karşısında partililerin oluşturduğu nöbet alanında bir araya geldi. Buluşmaya katılanlardan biri de, 19 Mart Operasyonu sonrası gerçekleştirilen protesto eylemleri gerekçesiyle tutuklanan ve geçtiğimiz günlerde tahliye olan üniversite öğrencisi Tuna Boylu`ydu.

"Kendimi gözaltına alınmış olarak buldum”

ANKA`ya konuşan 20 yaşındaki Boylu, anayasal protesto hakkını kullanarak Saraçhane`deki mitinge katıldığını belirtti, “Miting sonrasında evime gidecektim. Tramvay seferleri durdurulmuştu, son tramvayı da kaçırdım. Mecbur orada kalmak zorunda kaldım. Daha sonra bir kargaşa oldu, insanlar kaçışmaya başladı bir anda. Ben de arada kaldım, köşeye çekildim. Polis gördü beni, yanına çağırdı. Yanına gittim, ‘Buyur abi` dedim. Kendisi, girdi koluma, ‘Bunu da alın` dediler ve ters kelepçeli bir şekilde yüz üstü yere yatırdılar. Sonra tek tek otobüse doldurdular bizi. Kendimi gözaltına alınmış olarak buldum” dedi.

"6-7 saat ters kelepçeyle beklettiler otobüs içerisinde, kollarımızı hissetmemeye başladık"

Gözaltına alındıktan sonra Vatan Caddesi`ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü önünde saatlerce otobüste beklediklerini söyleyen Boylu, Emniyet Müdürlüğü`nde nezarethanede ise yemek olarak kuru ekmek ve su verildiğini, tuvalet konusunda büyük sıkıntı yaşadıklarını anlattı. Boylu şöyle konuştu:

“Vatan Emniyet`in önünde bizi 6-7 saat ters kelepçeyle beklettiler otobüs içerisinde. Kollarımızı hissetmemeye başladık. Nezarethane çok kötüydü. Yemekleri aşırı kötüydü. Sadece kuru ekmek ve su. Tuvalet sıkıntıydı, çıkarmıyorlardı. Kimisi ihtiyacını şişelerle karşılamak zorunda kaldı” 

"Koğuşta 47 kişiydik, yerde yatan arkadaşlarımız da vardı"

Gözaltına alınıp tutuklandıktan sonra, önce Metris Cezaevine götürüldüğünü daha sonra ise Silivri Cezaevi`ne nakledildiğini aktaran Boylu, “Metris, nezarethaneden biraz daha iyiydi ama yine, yemek olsun hijyen olsun, koşullar pek de iç açıcı değildi. Silivri nispeten iyiydi ama Silivri`nin de bir sorunu kalabalık. Koğuşta 47 kişiydik, yerde yatan arkadaşlarımız da vardı. Ortak alanlarda ranzalarda yatan arkadaşlar da vardı. Normalde bizi dağıtacaklardı diye duyduk diğer adlilerle beraber, buna mani olmak için sesimizi çıkarttık. O yüzden bizim için ayrı bir koğuş açtılar, sadece Saraçhane`den tutuklananlarla kaldık” şeklinde konuştu.

"Sağlık hizmetleri çok sıkıntılıydı"

Boylu, cezaevi sürecinde, her gün kullanması gerektiğini belirttiği ilacının temin edilmesinde yaşadığı zorluğu ve cezaevindeki sağlık hizmetlerinde yaşadığı sıkıntıları, “İlacımı temin edemedim. Yaklaşık 2 hafta boyunca, ilacımızı temin etmediler. Zaten sağlık hizmetleri çok sıkıntılıydı. Hastane koşulları berbattı. Hastaneye gidecek oluyoruz, 3 saat bekletiyorlar nezarethanede. Hastane zaten hijyen olarak çok kötü, pislik içinde. Orada bir de nezarethanede sıra bekletiliyoruz. Gidiyoruz doktor ilaç yazıyor. Bize verdikleri cevap, ‘İlacınız 1 hafta içinde gelir`. Hastayız, acil ilaç lazım. Ben 1 hafta sonraki ilacı ne yapayım? Yok ihale açılacak da, hastaneden temin edilecek. Götürülürken yine nezarethaneye, cezaevine gidiyoruz orada da nezarethaneye. 5 dakikalık hastane gidiş gelişi, oluyor 10 saat. Bu tarz süreçlerle uğraştık” şeklinde aktardı.

“Anayasal haklarımı kullanmaya gittim; boş yere 20 günümü çaldılar”

Bu süreçte sınavları kaçırdığını ve proje ödevlerini teslim edemediğini aktaran Boylu, “Öncelikle, kesinlikle bir provokatör değilim. Türk polisime de bir yanlış yapmadım, devletime de baş kaldırmadım. Anayasal haklarımı kullanmaya gittim. Suçsuz yere içerde yattığımı düşünüyorum. Boş yere 20 günümü çaldılar. Adale geç de olsa yerini buldu, darısı diğer gençlerin ve Ümit hocamızın başına. Sınavlarımız başladı, onları kaçırdım. Telafi sınavları için dilekçe vereceğiz” diye konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA