1 Mayıs 2025 Perşembe

01:20   CHP`LI GÜLCAN KıŞ: TELEF OLAN, BU HALKı YıLLARDıR YOKSULLUĞA MAHKÛM EDEN, LIYAKATSIZLIĞI ÖDÜLLENDIREN, GENÇLERI UMUTSUZLUĞA SÜRÜKLEYEN ÇÜRÜMÜŞ AKP IKTIDARı OLACAKTıR   22:09   AVUKATLAR “SEVGILI DOKTOR” ADLı TIYATRO OYUNUNU SAHNELEDI   20:02   İSVEÇLI GAZETECI MEDIN`IN “CUMHURBAŞKANı`NA HAKARET” DAVASı... AVRUPA PARLAMENTOSU MILLETVEKILI SJÖSTEDT: TÜRKIYE`DEKI GAZETECILERIN HABER YAPMAKTAN DOLAYı CEZALANDıRıLMALARı BIZI DERINDEN ENDIŞELENDIRIYOR   19:57   TÜLAY HATIMOĞULLARı: İSTANBUL`DA VE DÖRT BIR YANDA EKMEK, BARıŞ VE DEMOKRATIK TOPLUM MÜCADELEMIZI KARARLıLıKLA SÜRDÜRECEĞIZ   19:53   İSTANBUL`DA 1 MAYıS`TA OLAĞANÜSTÜ ÖNLEMLER   19:49   CHP`LI ZEYBEK: İBB IŞTIRAK ŞIRKETLERLE ILGILI TÜM IHALE VE PROJELERIN BILGI-BELGELERININ TALEP EDILMESI SIYASI HESAPLAŞMANıN YENI TEZAHÜRÜDÜR   19:47   KARTALKAYA`DAKI OTEL YANGıNıNDA OĞLUNU KAYBEDEN DANıŞTAY 9. DAIRE BAŞKANı GENÇBAY SORUMLULARı SAYDı: BEN BUNA ORGANIZE KÖTÜLÜK DIYORUM   19:22   İMAMOĞLU`NDAN ERDOĞAN`A `KANAL İSTANBUL` ÇAĞRıSı: KANAL İSTANBUL REFERANDUMU IÇIN SANDıKLAR KURULSUN   19:09   TBMM GENEL KURULU... ALI MAHIR BAŞARıR: "AKıN GÜRLEK KADAR BIR TAŞ ADALETIN, YARGıNıN ÜZERINE DÜŞMÜŞ"   18:52   CHP`LI TANAL: TUTUKLULUK SÜRESI 30 GÜNÜ GEÇEN ÖĞRENCILERIN, BILGILENDIRILMEDEN SEGBİS ÜZERINDEN SAVUNMALARı ALıNMAK ISTENIYOR   18:50    BAŞKAN TUNCER’DEN 1 MAYıS EMEK VE DAYANıŞMA GÜNÜ MESAJı   18:31   İSVEÇLI GAZETECI JOAKIM MEDIN`E "CUMHURBAŞKANıNA HAKARET" SUÇUNDAN 11 AY 20 GÜN HAPIS CEZASı   17:58   ANKARA BAROSU HAYVAN HAKLARı MERKEZI BAŞKANı GÜRSOY`DAN HAYVANLARı EVINDE ÖLDÜREN DOKTORA ILIŞKIN AÇıKLAMA: "SERI KATILLER ÖNCE HAYVANLARLA BAŞLıYOR, DAHA SONRA INSANLARA SIRAYET EDIYOR"   17:47   CHP`LI DINÇER: "TÜRKIYE`DEKI DOĞURGANLıK ORANLARıNıN DÜŞMESININ SEBEBI, AKP IKTIDARıNıN BIZZAT KENDISIDIR"   17:27   KARTALKAYA OTEL YANGıNıNDA KıZı VE TORUNUNU KAYBEDEN SEMA ŞAHIN: ``YAŞAMAM GEREKIYOR. BEN BU DAVANıN SONUNU GÖRECEĞIM``   17:17   CHP`LI KAYA`DAN, AILE VE SOSYAL HIZMETLER BAKANı GÖKTAŞ`A: "GENÇLERIN ASıL IHTIYACı MOBILYA INDIRIMI DEĞIL, GELECEK GÜVENCESI"   17:13   CHP`NIN KONYA MITINGI... CHP KONYA MILLETVEKILI BARıŞ BEKTAŞ: “AK PARTI`NIN KALESI VARSAYıLAN KONYA`DAKI MITINGIMIZE CIDDI BIR KATıLıM BEKLIYORUZ”   16:47   DEM PARTI EŞ GENEL BAŞKANı BAKıRHAN, ‘`YENI SÜREÇ`` UYARıSı: “OLUMSUZ KIMI PRATIKLERLE, SÖYLEMLERLE KARŞıLAŞABILIRIZ, BUNLAR BIZI KORKUTMALı. UZAKLAŞTıRMAMALı``     16:28   ANKARA`DA SOKAK HAYVANLARıNı ÖLDÜRDÜĞÜ SUÇLAMASıYLA TUTUKLANAN DOKTOR HAKKıNDAKI TÜM IDDIALARı REDDETTI   16:13   KARTALKAYA OTEL YANGıNıNDA AILESINI KAYBEDEN ANNE DUYGU CAN: "BIRI YANıMA YAKLAŞTı. ‘VALI BEY ÜZÜLÜYOR. BURADA AĞLAMA` DEDI BANA. BEN ÖMRÜMÜ ADADıĞıM EVLATLARıMı KAYBEDERKEN, ACıM BILE RAHATSıZLıK SAYıLDı"  
 
     
   

Mülakat mağduru öğretmenlerin MEB önündeki eylemi 163`ncü gününde... 78 yaşındaki tansiyon hastası anne oğlu için oturma eyleminde: "Niye hakkını yiyorsunuz? Bize bakıyor, kardeşlerine bakıyor. Evimizin taksiti var, yazıklar olsun"


"Mülakat değerlendirmelerinde mağduriyet yaşadıkları gerekçesiyle" Milli Eğitim Bakanlığı önünde bir araya gelen öğretmen adayları, eylemlerinin 163`üncü gününde bakanlık önünde açıklama yaptı. Oğlunun atanamaması üzerine İstanbul`dan Milli Eğitim Bakanlığı önüne gelen 78 yaşındaki bir anne ise hem Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`a hem akan Yusuf Tekin`e, "Cumhurbaşkanım, rica ederim bu çocukların haklarını yeme, haklarını ver günahtır. Benim oğlum 10 senedir atanmayı bekliyor. Ben hastayım, tansiyonum var. O çalışıyor bize bakıyor. Niye hakkını yiyorsunuz? Bize bakıyor, kardeşlerine bakıyor. Evimizin taksiti var. Yazıklar olsun. Hakkımı istiyorum. Yusuf Tekin hakkını verecek ama o da vermiyor. Çocuğumun hakkını versin. Günahtır. Evlenemedi yaşı geçiyor" diye seslendi.

 

Tarih : 15 Nisan 2025 Salı 16:38   Okunma : 282

(ANKARA) - "Mülakat değerlendirmelerinde mağduriyet yaşadıkları gerekçesiyle" Milli Eğitim Bakanlığı önünde bir araya gelen öğretmen adayları, eylemlerinin 163`üncü gününde bakanlık önünde açıklama yaptı. Oğlunun atanamaması üzerine İstanbul`dan Milli Eğitim Bakanlığı önüne gelen 78 yaşındaki bir anne ise hem Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`a hem akan Yusuf Tekin`e, "Cumhurbaşkanım, rica ederim bu çocukların haklarını yeme, haklarını ver günahtır. Benim oğlum 10 senedir atanmayı bekliyor. Ben hastayım, tansiyonum var. O çalışıyor bize bakıyor. Niye hakkını yiyorsunuz? Bize bakıyor, kardeşlerine bakıyor. Evimizin taksiti var. Yazıklar olsun. Hakkımı istiyorum. Yusuf Tekin hakkını verecek ama o da vermiyor. Çocuğumun hakkını versin. Günahtır. Evlenemedi yaşı geçiyor" diye seslendi.

"Mülakat değerlendirmelerinde mağduriyet yaşadıkları gerekçesiyle" Türkiye`nin birçok ilinden Ankara`ya gelerek adalet ve hak arayışını sürdüren öğretmen adaylarının, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) önündeki nöbetleri 163`üncü gününde sürüyor.

"Sayın Bakan sorumluluk almaktan kaçmayı sürdürmekte, mevzuatı anlatıp kamuoyunu yanıtlamaya devam etmektedir"

Mağdur öğretmen adaylarının sözcülüğünü yapan felsefe öğretmeni adayı Özkan Özdemir, şöyle konuştu: 

"Bugün torpile ve kayırmacılığa karşı verdiğimiz liyakat mücadelemizin 163`üncü günündeyiz. Sayın Bakan`ın ‘mülakatta bana haksızlık yapıldı diyen tüm öğretmenlerimizi hakkını aramaya davet ediyorum` çağrısına uyarak MEB önünde toplanmış bulunuyoruz. 163 gündür gasp edilen emeğimize sahip çıkmaya, mülakatlarda yaşanan skandalları belgelerle, tutanaklarla ve mahkeme kararlarıyla dile getirmeye çalışıyoruz. Ancak skandalların tüm belge ve kanıtlarına rağmen Sayın Bakan sorumluluk almaktan kaçmayı sürdürmekte, mevzuatı anlatıp kamuoyunu yanıtlamaya devam etmektedir. Mülakat illerinin ve komisyonların her biri farklı bir puanlama standardı uygulamış, bir tutarlılık sağlanamamıştır. Mahkeme tutanaklarıyla elde ettiğimiz verilerde İzmir`in puan ortalamasının 4.5, İstanbul`un 1.8, Bursa`nın 1.3 olarak hesaplanmıştır. İzmir`de mülakata giren 459 kişiden yalnızca 5 kişi elenirken, Bursa`da mülakata giren 377 kişiden 98`i elenmiştir."

"Tarihin en yalancı bakanıdır Yusuf Tekin"

Mülakat mağduru öğretmen adaylarının eylemine destek veren İYİ Parti Bursa Milletvekili Yüksel Selçuk Türkoğlu ise şöyle konuştu:

“Yalnızca ve sadece tarihin en büyük hukuksuzluğu, en iğrenç mülakatı neticesinde kazanılmış hakları ellerinden alındığı için, ‘benim hakkımı ver` diye burada olan meslektaşlarıma hoş geldiniz diyorum. Doğru yapıyorsunuz. Vatandaş hakkını aramasın mı? Nezaketinden hocalar söylemiyorlar. Tarihin en yalancı bakanıdır Yusuf Tekin. Tarihin en kindar bakanının adıdır Yusuf Tekin.

“insanların hayalleriyle oynamadık nedir yahu”

Tüm kamuoyuna sesleniyorum. Bakan yalan söylüyor. Hakları gasp edildi bu arkadaşların. Bu memleket bin 600 tane hakkı gasp edilmiş öğretmeninin hakkını veremeyecek acziyette bir memleket midir. Yusuf Tekin`e buradan sesleniyorum. Hayırdır. Sen kendini rızık verici mi zannediyorsun? Allah mı zannediyosun. Bu yapmış olduğunuz adaletsizlik, er geç bu dünyada da öteki dünyada da yakanıza yapışacak. İnandığınız bir kriter var mı? Misal ahlaki değerler. Misal din, kültür, medeniyet. Hangi kriterine uyuyor bu adaletsizlik. hukuksuzluk, hak gaspı. insanların hayalleriyle oynamadık nedir yahu. Kendinize gelince akrabanızın, eşinizin, çocuğunuzun, yandaşınızın kılına bir şey geldiğinde kıyametleri koparıyorsunuz. Ama tabi elin uşağı ele ucuz değil mi? Yazıklar olsun."

78 yaşındaki anneden Bakan Yusuf Tekin`e: "Niye bizim hakkımızı yiyor? Adalet böyle olmaz ki"

Mülakat mağduru oğlu için Milli Eğitim Bakanlığı`nın önüne İstanbul`dan gelen 78 yaşındaki bir anne ise şu ifadelerle oğlunun atamasının yapılmamasına sitem etti:

“Rica ederim Cumhurbaşkanım. Günahtır, bu çocukların hakkını yeme, hakkını ver. Benim oğlum 10 senedir atanmayı bekliyor. Benim tansiyonum var. Ben hastayım. O çalışıyor, bize bakıyor. İstanbul`dan buraya geldim. Sabahtır güneş bana vuruyor, tansiyonum var. Niye hakkını yiyorsunuz? Bize bakıyor, kardeşlerine bakıyor. Evimizin taksiti var. Yazıklar olsun. Hakkımı istiyorum. Yusuf Tekin hakkını verecek ama o da vermiyor. Çocuğumun hakkını versin. Günahtır. Evlenemedi yaşı geçiyor. Niye bizim hakkımızı yiyor? Adalet böyle olmaz ki.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA