10 Mart 2026 Salı

18:30   ÖZGÜR ÖZEL’DEN SILIVRI’DE SERT ÇıKıŞ: “BU TIYATRO DEĞIL, REZALET!” | İBB DAVASıNDA NELER YAŞANDı?   17:39   CHP’LI GÖKÇEN’DEN İBB DAVASı İÇIN SERT ÇıKıŞ: "BU BIR MAHKEME DEĞIL, İNFAZ MANGASıDıR!"   17:31   MERSIN’DE DEV OPERASYON: DENIZI KIRLETEN GEMIYE 13 MILYON TL CEZA!   17:23   EKONOMIDE ’BORÇ ŞAHLANDı’ ALARMı! MILYONLARCA KIŞI VE İŞLETME İCRA KıSKACıNDA: İŞTE KORKUTAN RAKAMLAR   17:18   EMEKLIDEN İKTIDARA SERT ’SANDıK’ MUHTıRASı: "MUTFAKTA YANGıN, SOKAKTA İSYAN VAR!"   17:10   KULLANMADıĞıNıZ SUYUN FATURASı NEDEN GELIYOR? BAŞKAN SEÇER GERÇEĞI AÇıKLADı: "O PARA BIZIM CEBIMIZE GIRMIYOR!"   17:06   "1 MILYON METREKARELIK DEĞIŞIM BAŞLADı: TOROSLAR’ıN 5 MAHALLESINE YEPYENI YAŞAM ALANı!"   17:05   MERSIN BAROSU’NDAN 8 MART ÇıKıŞı: "KADıNLARıN HAKLARı SADECE KAĞıT ÜSTÜNDE KALMAMALı!"   17:03   MEZITLI’DE RAMAZAN BEREKETI KAPıLARı ÇALıYOR: "BU SOFRADA HERKESE YER VAR!"   17:01   ADANA KARATAŞ’A "MÜJDE" DENMIŞTI, ARADAN 2 YıL GEÇTI: BAKAN ERSOY’A ZOR SORULAR   16:49   MERSIN’DE ZAMANDA YOLCULUK: ŞEREF SALONU’NUN BÜYÜLÜ ATMOSFERI OPERETLE CANLANıYOR   16:48   GÜLCAN KıŞ’TAN MTSO’DA EZBER BOZAN ÇıKıŞ: "MERSIN KENDI HALINE BıRAKıLACAK BIR ŞEHIR DEĞIL!"   16:34   İBB DAVASı BAŞLADı... İMAMOĞLU’NUN AVUKATLARı, “MAHKEME HEYETININ BAĞıMSıZ VE TARAFSıZLıĞıNı YITIRDIĞI” GEREKÇESIYLE REDDI HAKIM TALEBINDE BULUNDU   14:31   HATIMOĞULLARı’NDAN KÜRT GENÇLERE NEVRUZ ÇAĞRıSı: "KÜRT OLMAYAN BIR ARKADAŞıNıZLA LÜTFEN KONUŞUN, NEVROZ’U ANLATıN"   14:30   İBB DAVASı VERILEN ARANıN ARDıNDAN YENIDEN BAŞLADı… DURUŞMA IZLEYICILERE AÇıK ŞEKILDE DEVAM EDECEK   13:28   CHP’LI KıŞ: "HANGI VERIYE BAKARSANıZ BAKıN ENFLASYON YENIDEN YÜKSELIYOR, 28 BIN 75 LIRALıK ASGARI ÜCRETIN 2 BIN 232 LIRASı ENFLASYON KARŞıSıNDA YOK OLDU"   11:55   8 MART’TA DÜNYA AYAKTA! MADRID’DEN GAZZE’YE KADıNLARıN ÇıĞLıĞı KıTA SıNıRLARıNı AŞTı   11:27   SILIVRI’DE TARIHI GÜN: EKREM İMAMOĞLU VE 402 SANıKLı İBB DAVASı BAŞLADı! ALKıŞLARLA KARŞıLANDı   10:22   ÖZGÜR ÖZEL’DEN SILIVRI’DE SERT ÇıKıŞ: "BU BIR KUMPAS DAVASıDıR, RAKIBINI YOK ETMEYE ÇALıŞıYOR!"   10:11   ALI MAHIR BAŞARıR’DAN SILIVRI ÖNÜNDE SERT TEPKI: "BU BIR UTANÇ DOSYASıDıR, 86 MILYONDAN SAKLıYORLAR!"  
 
     
   

Şişli Kent Konseyi`nden “Şişli`nin Kanal İstanbul`u” açıklaması: “Şehir plancıları kentlere bakarken, fırsatçılar, rantçılar dolarlara, sentlere bakıyor”


Şişli Kent Konseyi, rezerv alanda yürütülen 72 katlı rezidans-AVM projesi inşaatına ilişkin basın açıklaması gerçekleştirdi. Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan`ın tutuklanması ve yerine kayyum atanmasının ardından inşa faaliyetlerinin hız kazandığına dikkat çekilen açıklamada, "Görünen o ki, Şişli Belediye Başkanı tutuklanınca, hızlıca, yangından mal kaçırır gibi ilerleyen TAŞYAPI`nın vurdumduymazlığına idari takip süreci işlememektedir" denildi. Şişli Kent Konseyi Başkanı Cem Solmaz da, “Şehir plancıları kentlere bakarken, fırsatçılar, rantçılar dolarlara sentlere bakıyor. Şişli`de kent konseyi mensupları Resul Emrah Şahan gibi şehir planlayıcılarına ihtiyaç duymakta, bu yüzden onlara sahip çıkmaktadır” dedi.

 

Tarih : 16 Nisan 2025 Çarşamba 20:22   Okunma : 800

Haber: Beril KALELİ/Kamera: Hakan KAYA

(İSTANBUL) Şişli Kent Konseyi, rezerv alanda yürütülen 72 katlı rezidans-AVM projesi inşaatına ilişkin basın açıklaması gerçekleştirdi. Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan`ın tutuklanması ve yerine kayyum atanmasının ardından inşa faaliyetlerinin hız kazandığına dikkat çekilen açıklamada, "Görünen o ki, Şişli Belediye Başkanı tutuklanınca, hızlıca, yangından mal kaçırır gibi ilerleyen TAŞYAPI`nın vurdumduymazlığına idari takip süreci işlememektedir" denildi. Şişli Kent Konseyi Başkanı Cem Solmaz da, “Şehir plancıları kentlere bakarken, fırsatçılar, rantçılar dolarlara sentlere bakıyor. Şişli`de kent konseyi mensupları Resul Emrah Şahan gibi şehir planlayıcılarına ihtiyaç duymakta, bu yüzden onlara sahip çıkmaktadır” dedi.

Şişli Kent Konseyi, Şişli Belediyesi`nin yan tarafında bulunan rezerv alanda yürütülen ve “Şişli`nin Kanal İstanbul”u olarak bilinen porojeye ilişkin basın açıklaması gerçekleştirdi. Söz konusu inşaat alanı önünde yapılan açıklamaya, Türk Kent Konseyi Platformu üyeleri de katılarak destek verdi. Şişli Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi Güler Dağıdır tarafından okunan açıkalamda şu ifadelere yer verildi:

"Kent suçu alanlarında inşai faaliyetlerin hız kazandığı görülmektedir"

“Şişli`de kalan son kamusal açık alanlardan birine yapılması planlanan Şişli`nin Kanal İstanbul`u diye andığımız rezerv alanda yürütülen 72 katlı rezidans  - AVM projesi ve can güvenliğimizi başladığı andan itibaren tehdit eden, Şişli Belediyesi ana binasını kuşatan AVM projesini de  istemediğimizi yıllardır defaatle söylemiştik. Bugün bu alanlarda hukuksuzca yürütülen faaliyetlere ek durumlara şahit olduğumuz için bu açıklamayı yapmamız gerektiğini ve bunun asıl görevimiz olduğunu ilgililere belirtmek istiyoruz.

Şişli ilçesi 23 Mart 2025 itibariyle kayyım eliyle yönetilmekte ve seçilmiş Belediye Başkanı`nın görevden alınması sonrası TAŞYAPI eliyle yürütülen bu kent suçu alanlarında inşai faaliyetlerin hız kazandığı görülmektedir. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Şişli Belediyesi yetkisinde olan alanlarda yapılmaması gereken faaliyetlerin başladığı gözlemlenmiştir.

Belediye binası arkasında devam eden inşaat alanında yer alan kadastral boşluk olan bir alanda satış ofisine ulaşılması amacıyla araç girişi açılmakta ve güvenlik kulübesi niteliğinde bir yapı yapılmaktadır. Mülkiyeti kamuya ait olan bu alanlarda, 2981 sayılı kanuna tabi olup, belediye ve mücavir alan sınırları içerisinde bulunan yerlerde ilçe belediyeleri, bu sınırlar dışında il özel idareleri görevli ve yetkililir.

"Kayyımın sermayenin hukuksuzluklarını göz ardı edececğini anlıyoruz"

Ayrıca Şişli`nin Kanal İstanbul`u diye andığımız ve mücadele ettiğimiz alandada bir inşai faaliyet geçtiğimiz günlerde başlamıştır. TAŞYAPI, şantiye alanından Darülaceze Caddesi üzerinde kaldırımın bir kısmı tahrip edilerek yeni bir şantiye girişi açmaya başlamıştır.

Yasal olarak yetki sınırları net olan bu alanlarda, TAŞYAPI eliyle, seçilmiş Şişli Belediye Başkanı`nın görevden alınması ile kayyım olarak atanan Şişli Kaymakamı`nın göreve geldiği ilk hafta başlayan inşai faaliyetlerin hızlıca yürütülmesinden, kayyımın sermayenin hukuksuzluklarını göz ardı edececğini anlıyoruz. Bunun yanı sıra Şişli halkının ulaşması için yapılan bazı kültürel etkinlik ve sosyal desteklerin iptal edildiği izlenmektedir.

Başkan Resul Emrah Şahan seçim sürecinde ve göreve geldikten sonra yetkisi sınırlarında TAŞYAPI eliyle yürütülen bu inşaat alanlarında yetki sınırları içinde denetimler yapmış ve alanlarda mühürleme faaliyetleri gerçekleştirmiştir. Ama görünen o ki, göreve geldiğinden bu yana baskı unsuru olan Şişli Belediye Başkanı tutuklanınca, hızlıca, yangından mal kaçırır gibi ilerleyen TAŞYAPI`nın vurdumduymazlığına idari takip süreci işlememektedir.

Yetkisi belediyemzide olan kadastral alanda yürütülen ve belediyeyi kuşatan kaçak yapı inşaatlarına müdahale edilmesini bekliyor ve talep ediyoruz”

Solmaz: “Şehir plancıları kentlere bakarken, fırsatçılar, rantçılar dolarlara sentlere bakıyor”

CHP Şişli İlçe Başkanı Tamer Özcanlı`nın da katıldığı açıklamada Şişli Kent Konseyi Başkanı Cem Solmaz ise yaptığı konuşmada şehir plancılarının görevlerine dikkat çekti. “Son günlerde şehir plancıları en çok tutuklanan insanlardır” diyen Solmaz şöyle konuştu:

“Şehir plancıları şehre kültür kazandırmaya çalışıyor, rantçılar ise paldır küldür şehir doldurmaya çalışıyor. Şehir plancıları ormanları korurken, rantçılar inşaat azmanlarını koruyor. Şehir plancıları hayvanların yaşam alanlarına bakarken, rantçılar saymanların para kasalarına bakıyor. Şehir plancıları kentlere bakarken, fırsatçılar, rantçılar dolarlara sentlere bakıyor. Şişli`de kent konseyi mensupları Resul Emrah Şahan gibi şehir planlayıcılarına ihtiyaç duymakta, bu yüzden onlara sahip çıkmaktadır.” 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA