30 Nisan 2026 Perşembe

16:24   CHP GRUP BAŞKANVEKILI GÜNAYDıN’DAN BURSA’DA "ÖZELLEŞTIRME" TEPKISI: "BUGÜN BU ALANLARA EL KOYDUĞUNU DÜŞÜNENLER, YARıN BUNUN HESABıNı VERMEK ZORUNDA KALACAK"   15:23   SEDEF GÜLER DAVASıNDA MAHKEME SANıKLARıN TUTUKLULUK HALININ DEVAMıNA KARAR VERDI... ANNE GÜLIZAR SEZER: ADALET YERINI BULSUN   15:23   TAKSIM’DE “KANLı 1 MAYıS” ANMASı... ÇERKEZOĞLU: “BU MEYDAN IŞÇILERIN, EMEKÇILERIN HAFıZASı; BIRLIĞIMIZ, DAYANıŞMAMıZDıR”   14:21   ÖZGÜR ÖZEL, ERGÜN ATALAY ILE GÖRÜŞTÜ… ÖZEL: “ERDOĞAN’A BIR SAMIMIYET ÇAĞRıSıNDA BULUNUYORUM: GELIN, HEP BIRLIKTE IŞÇIYE ELIMIZI UZATALıM”   13:12   İBB DAVASı’NıN 29. GÜNÜNDE, ITIRAFÇı ADEM SOYTEKIN ILE MURAT KAPKI ARASıNDA GERGINLIK YAŞANDı   11:05   ERZINCAN İLIÇ’TE YENI DÖNEM: ÇÖPLER ALTıN MADENI’NDE ÜRETIM İÇIN DÜĞMEYE BASıLDı!   09:20   MERSIN’DE BELEDIYE DEĞIL ‘DÜNYA STANDARTLARı’ KONUŞUYOR: BAŞKAN SEÇER’DEN 6 ALTıN İMZA!   08:51   ÖZGÜR ÖZEL’DEN 1 MAYıS ÇıKARTMASı: SENDIKA KONFEDERASYONLARıNA KRITIK ZIYARET!   20:20   MADENCILERIN DIRENIŞI ZAFERLE SONUÇLANDı! BAKANLıKTAN SON DAKIKA ÖDEMESI AÇıKLAMASı   18:58   MADEN İŞÇISININ ANKARA DIRENIŞI ZAFERLE TAÇLANDı: 3 BAKANLıK DEVREYE GIRDI, İMZALAR ATıLDı!   18:52   AYM BAŞKANı’NDAN YARGıDA ’YAPAY ZEKA’ VE ’KUL HAKKı’ ÇıKıŞı: ’HARAMLA ABAT OLANıN SONU BERBAT OLUR!’   17:41   ÖZGÜR ÖZEL’DEN TARIHI ‘SANDıK’ ÇAĞRıSı: ’YOLUN SONU İKTIDAR!’   16:24   KARS-GÜMRÜ DEMIRYOLUNUN FAALIYET GEÇIRILMESI AMACıYLA OLUŞTURULAN TÜRKIYE-ERMENISTAN ORTAK ÇALıŞMA GRUBU TOPLANTıSı YAPıLDı   16:23   ERKAN BAŞ: MADENCILERIN EKMEĞI VE ÜLKEMIZIN ONURU IÇIN HAFTALARDıR SÜRDÜRDÜĞÜ BU MÜCADELE, TÜM TÜRKIYE’NIN MESELESI OLDU   16:22   CHP KEÇIÖREN İLÇE BAŞKANLıĞı’NA YAPıLAN TAŞLı SALDıRı... İL BAŞKAN VEKILI YÜKSEL IŞıK: "BÜTÜN BU ABLUKALARıN, OPERASYONLARıN HEPSINE GERI ADıM ATTıRACAĞıZ"   16:21   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: "CUMHURIYETI CUMHURIYET YAPAN BÜTÜN BU KURUMLARı SATTıLAR VE O PARAYı BU YıL FAIZE ÖDÜYORLAR"   16:20   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: "TÜRKIYE IŞÇI SıNıFıNıN ÖNÜNDE AND IÇIYORUZ KI CHP GELECEK, TÜM IŞÇILER SENDIKAL HAKLARıNA KAVUŞACAK"   16:18   İBB DAVASı’NDA 28. GÜN... İTIRAFÇı ADEM SOYTEKIN: “BEN VERDIĞIM IFADENIN HIÇBIR AŞAMASıNDA BASKıYLA YA DA ‘ŞUNU IMZALA, EVINE GIT’ GIBI BIR SÖYLEMLE KARŞıLAŞMADıM”   14:49   BM’DEN TÜRKIYE’YE UYARı: “AVUKATLAR VE INSAN HAKLARı SAVUNUCULARı SISTEMATIK OLARAK HEDEF ALıNıYOR”   14:48   SOL PARTI ÜYELERININ PANKART DAVASı ÖNCESINDE AÇıKLAMA: “LAIKLIĞI SAVUNANLAR SUSTURULMAK ISTENMEKTEDIR”  
 
     
   

Yusufeli`nde kurulması planlanan HES projesi için bilgilendirme toplantısı, köylülerin tepkisi üzerine yapılamadı


Artvin`in Yusufeli ilçesine bağlı Küplüce, Taşkıran ve Bostancı köyleri civarında yapılması planlanan HES, Kırma Eleme Tesisi, Hazır Beton Santrali Projesi`ne ilişkin halkı bilgilendirme toplantısı köylülerin tepkisi üzerine gerçekleştirilemedi. 

 

Tarih : 17 Nisan 2025 Perşembe 10:52   Okunma : 586

Haber: Uğur İSTANBULLU

(ARTVİN)- Artvin`in Yusufeli ilçesine bağlı Küplüce, Taşkıran ve Bostancı köyleri civarında yapılması planlanan HES, Kırma Eleme Tesisi, Hazır Beton Santrali Projesi`ne ilişkin halkı bilgilendirme toplantısı köylülerin tepkisi üzerine gerçekleştirilemedi. 

Artvin`in Yusufeli ilçesine bağlı Küplüce, Taşkıran ve Bostancı köyleri mevkilerinde 2017 yılında mahkeme kararıyla iptal edilen HES projesi, yeniden yapılmak isteniyor. Esin Rüzgar Enerji Üretim Sanayi ve Tic. A.Ş. tarafından proje konusunda ilçe sakinlerini bilgilendirmek, görüş ve önerilerini almak üzere bugün Taşkıran köyü Sarıgöl Mahallesi`nde bir çay ocağında toplantı yapılması planlandı. Ancak toplantı ilçe halkının tepkisi üzerine gerçekleştirilemedi.

“Toplantının yapılmasını halk istemiyor”

Yusufeli Belediye Başkanı Barış Demirci, toplantının yapılmasına halkın izin vermediğini belirterek, "Şu an burada gördüğüm tablo şudur; Sarıgöl Deresi çevresinde yaşayan Bostancılar, Küplüce ve Taşkıran köylerinin halkı, bu bilgilendirme toplantısının yapılmasını istemiyor. Buraya gelen memur arkadaşlarımız bizim misafirimizdir. Halkın bu toplantıya izin vermediğine dair tutanağı hazırlayıp buradan ayrılmanızı rica ediyorum" dedi.

Toplantı fiilen yapılamadığı halde, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile firma yetkililerince "toplantı yapıldı" şeklinde tutanak tutuldu. Ancak Başkan Demirci, bu tutanağa tepki göstererek, yeni bir tutanak düzenlenmesini istedi. 

Bunun üzerine “halkın toplantıya katılmak istemediği”ni belirten yeni bir tutanak düzenlendi. Tutanakta, şu ifadeler yer aldı:

“Yusufeli ilçesi Küplüce, Taşkıran ve Bostancılar mevkilerinde, Esin Rüzgar Enerji Üretim Sanayi ve Tic. A.Ş. tarafından yapılması planlanan İkizkavak Regülatörü, HES, Kırma Eleme Tesisi ve Hazır Beton Santrali projesine ilişkin; ÇED Yönetmeliği`nin 9. maddesi gereğince halkın bilgilendirilmesi ve sürece katılım toplantısı amacıyla gerekli duyurular yapılmıştır. Toplantı tarih ve saatinde, il müdürlüğü personeli ve müşavir yetkilisi hazır bulunmuştur. Ancak halk, projeye karşı olduklarını ifade ederek bilgilendirme hakkını kullanmak istemediklerini belirtmiştir. Görev bu şekilde sonlandırılarak iş bu tutanak düzenlenmiştir.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA