29 Nisan 2026 Çarşamba

16:24   CHP GRUP BAŞKANVEKILI GÜNAYDıN’DAN BURSA’DA "ÖZELLEŞTIRME" TEPKISI: "BUGÜN BU ALANLARA EL KOYDUĞUNU DÜŞÜNENLER, YARıN BUNUN HESABıNı VERMEK ZORUNDA KALACAK"   15:23   SEDEF GÜLER DAVASıNDA MAHKEME SANıKLARıN TUTUKLULUK HALININ DEVAMıNA KARAR VERDI... ANNE GÜLIZAR SEZER: ADALET YERINI BULSUN   15:23   TAKSIM’DE “KANLı 1 MAYıS” ANMASı... ÇERKEZOĞLU: “BU MEYDAN IŞÇILERIN, EMEKÇILERIN HAFıZASı; BIRLIĞIMIZ, DAYANıŞMAMıZDıR”   14:21   ÖZGÜR ÖZEL, ERGÜN ATALAY ILE GÖRÜŞTÜ… ÖZEL: “ERDOĞAN’A BIR SAMIMIYET ÇAĞRıSıNDA BULUNUYORUM: GELIN, HEP BIRLIKTE IŞÇIYE ELIMIZI UZATALıM”   13:12   İBB DAVASı’NıN 29. GÜNÜNDE, ITIRAFÇı ADEM SOYTEKIN ILE MURAT KAPKI ARASıNDA GERGINLIK YAŞANDı   11:05   ERZINCAN İLIÇ’TE YENI DÖNEM: ÇÖPLER ALTıN MADENI’NDE ÜRETIM İÇIN DÜĞMEYE BASıLDı!   09:20   MERSIN’DE BELEDIYE DEĞIL ‘DÜNYA STANDARTLARı’ KONUŞUYOR: BAŞKAN SEÇER’DEN 6 ALTıN İMZA!   08:51   ÖZGÜR ÖZEL’DEN 1 MAYıS ÇıKARTMASı: SENDIKA KONFEDERASYONLARıNA KRITIK ZIYARET!   20:20   MADENCILERIN DIRENIŞI ZAFERLE SONUÇLANDı! BAKANLıKTAN SON DAKIKA ÖDEMESI AÇıKLAMASı   18:58   MADEN İŞÇISININ ANKARA DIRENIŞI ZAFERLE TAÇLANDı: 3 BAKANLıK DEVREYE GIRDI, İMZALAR ATıLDı!   18:52   AYM BAŞKANı’NDAN YARGıDA ’YAPAY ZEKA’ VE ’KUL HAKKı’ ÇıKıŞı: ’HARAMLA ABAT OLANıN SONU BERBAT OLUR!’   17:41   ÖZGÜR ÖZEL’DEN TARIHI ‘SANDıK’ ÇAĞRıSı: ’YOLUN SONU İKTIDAR!’   16:24   KARS-GÜMRÜ DEMIRYOLUNUN FAALIYET GEÇIRILMESI AMACıYLA OLUŞTURULAN TÜRKIYE-ERMENISTAN ORTAK ÇALıŞMA GRUBU TOPLANTıSı YAPıLDı   16:23   ERKAN BAŞ: MADENCILERIN EKMEĞI VE ÜLKEMIZIN ONURU IÇIN HAFTALARDıR SÜRDÜRDÜĞÜ BU MÜCADELE, TÜM TÜRKIYE’NIN MESELESI OLDU   16:22   CHP KEÇIÖREN İLÇE BAŞKANLıĞı’NA YAPıLAN TAŞLı SALDıRı... İL BAŞKAN VEKILI YÜKSEL IŞıK: "BÜTÜN BU ABLUKALARıN, OPERASYONLARıN HEPSINE GERI ADıM ATTıRACAĞıZ"   16:21   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: "CUMHURIYETI CUMHURIYET YAPAN BÜTÜN BU KURUMLARı SATTıLAR VE O PARAYı BU YıL FAIZE ÖDÜYORLAR"   16:20   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: "TÜRKIYE IŞÇI SıNıFıNıN ÖNÜNDE AND IÇIYORUZ KI CHP GELECEK, TÜM IŞÇILER SENDIKAL HAKLARıNA KAVUŞACAK"   16:18   İBB DAVASı’NDA 28. GÜN... İTIRAFÇı ADEM SOYTEKIN: “BEN VERDIĞIM IFADENIN HIÇBIR AŞAMASıNDA BASKıYLA YA DA ‘ŞUNU IMZALA, EVINE GIT’ GIBI BIR SÖYLEMLE KARŞıLAŞMADıM”   14:49   BM’DEN TÜRKIYE’YE UYARı: “AVUKATLAR VE INSAN HAKLARı SAVUNUCULARı SISTEMATIK OLARAK HEDEF ALıNıYOR”   14:48   SOL PARTI ÜYELERININ PANKART DAVASı ÖNCESINDE AÇıKLAMA: “LAIKLIĞI SAVUNANLAR SUSTURULMAK ISTENMEKTEDIR”  
 
     
   

Mersin Barosu`ndan Göksu Deltası için çağrı: "Yangınları önleyin"


Mersin`in Silifke ilçesindeki Göksu Deltası`nda peş peşe çıkan yangınların yarattığı tahribatı yerinde inceleyen Mersin Barosu Kent ve Çevre Komisyonu Başkanı Derya Demir, "Burası adeta kendi haline bırakılmış ve aslında çok açık bir şekilde korunmaktan vazgeçilmiş. Şu arkamızda gördüğünüz yerler bu şekilde yanıyorsa burası artık bile isteye gözden çıkarılmış demektir. Tüm yetkilileri acilen burayı korumaya çağırıyoruz" dedi.

 

Tarih : 17 Nisan 2025 Perşembe 10:47   Okunma : 647

(MERSİN) - Mersin`in Silifke ilçesindeki Göksu Deltası`nda peş peşe çıkan yangınların yarattığı tahribatı yerinde inceleyen Mersin Barosu Kent ve Çevre Komisyonu Başkanı Derya Demir, "Burası adeta kendi haline bırakılmış ve aslında çok açık bir şekilde korunmaktan vazgeçilmiş. Şu arkamızda gördüğünüz yerler bu şekilde yanıyorsa burası artık bile isteye gözden çıkarılmış demektir. Tüm yetkilileri acilen burayı korumaya çağırıyoruz" dedi.

Mersin Barosu Kent ve Çevre Komisyonu ve Hayvan Hakları Komisyonu üyeleri, geçtiğimiz günlerde peş peşe yangınlara sahne olan Mersin`in Silifke ilçesindeki Göksu Deltası`ndaki kuş cennetinde incelemelerde bulundu, yangının yarattığı tahribatı yerinde gördü.

İncelemenin ardından açıklama yapan Mersin Barosu Hayvan Hakları Komisyonu Başkanı Buse Taşer, şunları söyledi:

“Şu an bulunmakta olduğumuz, Uluslararası Ramsar Sözleşmesi ile korunan Göksu Deltası`nda, ardı arkası gelmeyen yangınlar çıkmaktadır. Ramsar Sözleşmesi ile korunan Göksu Deltası, kuş göç yollarının kalbidir ve birçok göçmen kuş açısından önemli bir sulak alandır. 300`ün üzerinde kuş türüne ev sahipliği yapan bu delta, bir kuş cenneti`dir. Ramsar Sözleşmesi ve birçok statü kapsamında koruma altına alınmış olan, önemli mahiyetteki Göksu Deltası korunamamakta ve üst üste yangınlara konu olmaktadır. Deltada sürekli çıkan yangınların durdurulması ve yangınlara sebep olan kişi ya da olayların önlenmesi için harekete geçmesi gereken kurumlara sesleniyoruz, Göksu Deltası`ndaki gözlem kulelerini, sazlıkları, kuşları her şeyi yakıp yıkan kişi ya da yakılmasına sebep olan olayları önlemeyerek kuş cennetinin yavaş yavaş yok olmasını seyredenleri kınıyor ve bu durumu engellemek, sesimizi yetkililere duyurmak için Mersin Barosu olarak elimizden geleni yapacağımızın sözünü veriyoruz."

“Delta gözden çıkarılmış" 

Mersin Barosu Kent ve Çevre Komisyonu Başkanı Derya Demir de  “Mersin Barosu Kent ve Çevre Komisyonu olarak Göksu deltasında arka arkaya yaşanan yangınlara sessiz kalamazdık. Zaten buraya geldiğimizde bir şeyi çok net fark ettik. Burası adeta kendi haline bırakılmış ve aslında çok açık bir şekilde korunmaktan vazgeçilmiş. Şu arkamızda gördüğünüz yerler bu şekilde yanıyorsa burası artık bile isteye gözden çıkarılmış demektir. Tüm yetkilileri acilen burayı korumaya çağırıyoruz. Burası çok büyük bir alan gibi bahaneleri kabul etmiyoruz. Başta Silifke halkı olmak üzere tüm Mersin halkını Göksu deltasını korumaya davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA