20 Haziran 2025 Cuma

09:20   BÜYÜKŞEHIR’IN ENGELSIZ YAŞAM PARKı, ÖZEL GEREKSINIMLI BIREY VE AILELERINE SANATLA DESTEK OLUYOR   09:10   BÜYÜKŞEHIR’DEN TARSUS’UN DOĞU VE BATı GIRIŞ NOKTALARıNDA PEYZAJ ÇALıŞMASı…    08:10   TARSUS BELEDIYESI’NDEN MIMAR-MÜHENDIS ÇALıŞTAYı   08:07   TÜRKIYE BAROLAR BIRLIĞI, İMAMOĞLU’NUN AVUKATı PEHLIVAN’ıN TUTUKLANMASı ÜZERINE OLAĞANÜSTÜ TOPLANDı: SAVUNMA ASLA SUSMAYACAK, KORKMAYACAK VE ITAAT ETMEYECEK   21:19   MERSIN VE HATAY’DAN BIR İLK: ‘KARDEŞ KENT KONSEYI’   16:46   CHP TARSUS İLÇE KADıN KOLLARı EV ZIYARETLERINE DEVAM EDIYOR   10:15   TARIHE, DOĞAYA VE KÜLTÜRE YOLCULUK: KILIKYA YOLU TANıTıM YÜRÜYÜŞLERI SÜRÜYOR   10:09   KADıNLAR ÜRETMEYE, MERSIN GÜÇLENMEYE DEVAM EDIYOR   10:05   CHP’LI GÜLCAN KıŞ, “MERSIN ÜRETIYOR AMA YATıRıM ALAMıYOR, BU BIR IHMALKÂRLıK DEĞIL, SIYASI TERCIHTIR!”   09:01   BÜYÜKŞEHIR’IN İTAIYE ERI SıNAVLARıNDA ADAYLAR TER DÖKTÜ   14:39   TARSUS BELEDIYESI’NDEN YAŞAMA DOKUNAN HIZMET    14:01   YENIŞEHIR BELEDIYESI MERSIN’E KENT KÜTÜPHANESI VE OYUNCAK MÜZESI KAZANDıRıYOR   13:59   MEZITLI’DE KADıNLARA, EMEKLILERE VE ENGELLILERE YÖNELIK MOBIL KUAFÖR HIZMETI 15.500 KIŞIYE ULAŞTı   13:55   GOLDEN GLOBAL YATıRıM BANKASı VE ICD 20 MILYON DOLARLıK FINANSMAN ANLAŞMASıNı İMZALADı   10:28   YÖNETICI KRIZI KAPıDA: TERFI SISTEMI ÇÖKÜYOR, ŞIRKETLER GELECEĞINI KAYBEDIYOR   10:23   RAHMI M. KOÇ MÜZESI’NDE BOYANıN SUYLA DANSı: EBRU SERGISI   10:19   MINIK SPORCULAR SPORA İLK ADıMLARıNı AKDENIZ’DE ATıYOR   10:16   ULUSLARARASı PARA TRANSFERI ARTıK DAHA KOLAY: MORPARA VE MONEYGRAM İŞ BIRLIĞI   10:12   YUMURTALıK BELEDIYESI, HALK SAĞLıĞı IÇIN ÇALıŞıYOR   10:08   “ZEYTINLIKLER MADENCILIĞE KURBAN EDILIYOR”  
 
     
   

Denizlerde av yasağı başladı... Trabzonlu balıkçılar, gelecek sezondan umutlu


Denizlerde başlayan av yasağıyla balık sezonu sona ererken, Trabzonlu balıkçılar gelecek sezonu da aynı bereketle beklediklerini ifade etti. Trabzonlu balıkçı Onur Örseloğlu, "Denizlerde biraz daha mahsulün bol olmasını bekliyoruz gelecek sezon için inşallah bu yasaklarda gerekli tedbirler ve denetimler yapılır. Bu yasaklar bizim için iyi oluyor, balığın kendine gelmesi biraz daha büyümesi için gerekli. İnsanlar balık yemek istiyorlarsa bir dönem yasaklara katlanacaklar" dedi.

 

Tarih : 17 Nisan 2025 Perşembe 10:25   Okunma : 1349

Haber: Esra Nur PERVAN

(TRABZON) - Denizlerde başlayan av yasağıyla balık sezonu sona ererken, Trabzonlu balıkçılar gelecek sezonu da aynı bereketle beklediklerini ifade etti. Trabzonlu balıkçı Onur Örseloğlu, "Denizlerde biraz daha mahsulün bol olmasını bekliyoruz gelecek sezon için inşallah bu yasaklarda gerekli tedbirler ve denetimler yapılır. Bu yasaklar bizim için iyi oluyor, balığın kendine gelmesi biraz daha büyümesi için gerekli. İnsanlar balık yemek istiyorlarsa bir dönem yasaklara katlanacaklar" dedi.

Her yıl olduğu gibi 1 Eylül 2024`te başlayan av sezonu, 15 Nisan itibarıyla sona erdi. Trabzonlu balıkçılar sezonu değerlendirerek gelecekten umutlu olduklarını ifade etti. Balıkçı Ahmet Çoğalmış, sezonun iyi geçtiğini belirterek, şöyle konuştu:

``Av yasağı başladı, av sezonu bitti iyi bir sezon yaşadık. İyi bir av sezonu palamut, istavrit, hamsi derken av sezonunun sonuna geldik. Bundan sonra da küçük takalardan mezgit, istavrit, barbun yetiştirme balık somon, levrek, çupra küçükte olsa bir sezon daha yaşarız. Bugün mezgit 250 lira normal sezonunda 150- 200 lira arasında seyrediyordu. Yine aynı değişiklik yok. Normal et ürününe bakarsan ona göre yine en iyi yenecek şey balıktır. En doğalı balıktır.``

``Gelecek sezon için inşallah bu yasaklarda gerekli tedbirler ve denetimler yapılır``

Balıkçı Onur Örseloğlu, denizlerdeki yasağın gerekli olduğunu ve denetimler yapılmasını gerektiğini belirterek, şu ifadeleri kullandı:

"Denizlerde biraz daha mahsulün bol olmasını bekliyoruz gelecek sezon için inşallah bu yasaklarda gerekli tedbirler ve denetimler yapılır. Bu sezon geçirdiğimiz gibi bereketli bir sezon geçiririz. Önümüzdeki sezonda geçtiğimiz sezon gibi balık yuvaları bozulmaz, denize yumurtalar bol bol bırakılır. Tekrardan bereketli bir sezon diliyoruz. Bu yasaklar bizim için iyi oluyor, balık için iyi oluyor. Balığın kendine gelmesi biraz daha büyümesi için gerekli şeyler. İnsanlar balık yemek istiyorlarsa bir dönem yasaklara katlanacaklar, zamanı geldiği zamanda ürünlerden bol bol yiyecekler. Av yasağının gelmesiyle birlikte küçük kayıkların denize açılması istavritin, mezgitin artık tezgahlarda yerini bulmasını sağlayacak biraz fiyatlarda yükselme olabilir çünkü maliyeti biraz fazla olacak. İstavrit yine bugün olduğu gibi 150-200 TL arasında, mezgit 250-300 TL arasında değişir. Yetiştirme balıklarda yine aynı şekilde somon 150-200 TL arasında olur, çupra ve levrek 350-400 TL arasında devam eder.

Trabzonlu Balıkçı Turgay Memiş, artık küçük kayıklardan gelen balıkların tezgahlarda yerini alacağını belirterek, şunları kaydetti:

"Bu sene 15 Nisan`da bütün Türkiye çapında av yasağı başlamış. Vatanımıza milletimize hayırlı olsun. Bu sene bol balık yedik ama bundan sonra temennimiz küçük kayıkların getirdiği balıkları vatandaş yemeye devam edecek. Karadeniz halkı aşinadır balığa biliyorsunuz özellikle hamsi, istavrit, mezgit bütün balıkları çok sever onun için bundan sonra ucuz pahalı yiyecekler. Kayıkların getirdiği balıklar şimdi açık arttırımla satılacak. Mezgit, istavrit, barbun genelde bu balıklar gelir artık bunların kilosu da toptan 150-200 arası gider duruma göre fiyat koyup bizlerde satacağız.``  

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA