3 Temmuz 2026 Cuma

16:40   ÖZGÜR ÖZEL, KASTAMONU’DA... ÖZEL: YÜRÜYÜŞÜMÜZ DURDURULURSA YENI YOL AÇACAĞıZ"   16:40   ÖZGÜR ÖZEL, KASTAMONU’DA... ÖZEL: "BIZIM YOLUMUZ SIYASETTE IKTIDAR YOLUDUR, BIZI BU YOLDAN KIMSE ÇEVIREMEZ"   16:39   DENIZ GÖKTAŞ: "DINI DEĞERLERI AŞAĞıLAMAK GIBI BIR KASTıM VEYA AMACıM BULUNMAMAKTADıR"   16:34   ÖZ İPLIK-İŞ’TEN ’CRS ŞıK MAKAS’ AÇıKLAMASı: “GERÇEK ZAFER FABRIKANıN ÜRETIME DEVAM ETMESIDIR”   15:30   KOMEDYEN SERGEN DEVECI’DEN DENIZ GÖKTAŞ’A DESTEK: ŞAKA YAPAN INSANıN YARGıLANMASı BIZIM IÇIN ÜZÜCÜ   15:22   KOMEDYEN DENIZ GÖKTAŞ, TUTUKLAMA TALEBIYLE SULH CEZA HAKIMLIĞI’NE SEVK EDILDI   09:11   ÜNIVERSITELILER DIKKAT! MERSIN’DE EV TAŞıYACAK ÖĞRENCILERE TAMAMEN ÜCRETSIZ DESTEK: TEK TELEFON YETERLI!   23:28   CHP’LI SEMIH PALAMUT’TAN SIVAS KATLIAMı MESAJı: ’MADıMAK, TÜRKIYE’NIN ADALET SıNAVıDıR!’   17:27   DENIZ GÖKTAŞ’ıN GÖZALTıNA ALıNMASıNA SIYASI PARTI VE MESLEK ÖRGÜTLERINDEN TEPKI: DERHAL SERBEST BıRAKıLSıN   15:55   EKREM İMAMOĞLU: "9 TEMMUZ SONRASı TÜRKIYE’DE NE OLACAK?"   15:54   İBB DAVASı’NıN 61’INCI GÜNÜNDE DURUŞMAYA IKINCI ARA: İMAMOĞLU, SADECE SAVUNMASı ALıNıRKEN SALONDA BULUNABILECEK   15:53   SIVAS ANMASıNA KATıLAN ÖZGÜR ÖZEL: "HALKıN IKTIDARı KURULDUĞUNDA 2 TEMMUZ BIR UTANÇ GÜNÜ OLARAK ANıLACAK"   14:53   KOMEDYEN DENIZ GÖKTAŞ, YURT DıŞıNDAN DÖNÜŞÜNDE İSTANBUL HAVALIMANı’NDA GÖZALTıNA ALıNDı   14:52   AZIZ İHSAN AKTAŞ DAVASıNıN KARAR DURUŞMASıNıN 12’NCI GÜNÜ BAŞLADı   13:51   AYŞE TOKYAZ DAVASıNDA SAVCı ESKI POLIS SANıK HAKKıNDA AĞıRLAŞTıRıLMıŞ MÜEBBET ISTEDI   13:50   İBB DAVASı’NDA DURUŞMA TAKVIMI GERILIMI: İMAMOĞLU’NUN SALONDAN ÇıKARıLMASı IÇIN TALIMAT VERILDI   12:47   CHP ILE ILGILI ANKET SONUCU: MUTLAK BUTLAN KARARı “SIYASI"   11:46   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NDEN TARSUS TRAFIĞINE NEFES ALDıRAN KAVŞAK DÜZENLEMESI   10:44   TARSUS DOĞA PARKı’NıN SEVIMLI SAKINLERI ÇEŞITLI YÖNTEMLERLE SERINLETILIYOR   09:43   CHP’LI İLGEZDI KYK YURTLARıNDAKI ÖLÜMLERI MECLIS GÜNDEMINE TAŞıDı  
 
     
   

ABD Yüksek Mahkemesi, gözaltında tutulan Venezuelalıların sınır dışı edilmesini geçici olarak durdurdu


ABD Yüksek Mahkemesi, bugün aldığı kararla, Teksas`ın kuzeyinde gözaltında tutulan Venezuelalıların 18`inci yüzyıldan kalma bir savaş yasası kapsamında sınır dışı edilmelerini geçici olarak durdurdu.

 

Tarih : 19 Nisan 2025 Cumartesi 16:38   Okunma : 778

(ANKARA) - ABD Yüksek Mahkemesi, bugün aldığı kararla, Teksas`ın kuzeyinde gözaltında tutulan Venezuelalıların 18`inci yüzyıldan kalma bir savaş yasası kapsamında sınır dışı edilmelerini geçici olarak durdurdu.

ABD Yüksek Mahkemesi, bugün erken saatlerde, Beyaz Saray yönetiminin nadiren uygulanan bir savaş dönemi yasası kapsamında çete üyesi olmakla suçlanan bir grup Venezuelalı göçmeni sınır dışı etmesini geçici olarak engelledi.

Mahkeme, kısa ve imzasız bir karar metninde, “Bu mahkemeden başka bir karar çıkana kadar, söz konusu tutuklu grubundan herhangi biri ABD`den sınır dışı edilemez” ifadelerine yer verdi. 

Bluebonnet Gözaltı Merkezi`nde tutulan Venezuelalılarla ilgili bu karar, Amerikan Sivil Özgürlükler Birliği`nin (ACLU) yaptığı acil temyiz başvurusu üzerine alındı. ACLU, göçmenlik yetkililerinin 1798 tarihli Yabancı Düşmanlar Yasası kapsamında sınır dışı işlemlerini yeniden başlatmaya çalıştığını ileri sürmüştü.

Konuyla ilgili ABD medyasına konuşan iki kişiye göre, Teksas`ın Anson kentindeki bir göçmen gözaltı merkezinden 50`den fazla Venezuelalının El Salvador`a gönderilmek üzere sınır dışı edilmesi planlanıyordu. 

Yüksek Mahkeme, nisanın başında verdiği bir kararda, kişilerin sınır dışı edilmeden önce mahkemede savunma yapma hakkına ve makul süreye sahip olması gerektiğini belirtmişti. 

Beyaz Saray`ın, Yüksek Mahkeme`nin geçici kararını kaldırması için mahkemeye hızla yeniden başvurması bekleniyor. Beyaz Saray`dan ise henüz resmi bir açıklama gelmedi.

15 Mart`tan bu yana Trump yönetimi, beş uçağı sınır dışı edilen göçmenlerle birlikte El Salvador`a gönderdi. Bu uçuşlar, ABD makamları tarafından çete üyesi sayılan kişilerin El Salvador Başkanı Nayib Bukele yönetimindeki El Salvador hapishanelerinde ücret karşılığı tutulması konusunda yapılan anlaşma kapsamında gerçekleştirilmişti. Bukele, Washington ziyareti sırasında bu kişilerin El Salvador`da da gözaltında tutulmaya devam edileceğini söylemişti.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA