20 Ağustos 2025 Çarşamba

17:49   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN AILELERE BÜYÜK DESTEK: “EBEVEYN YOLCULUĞU” SEMINERLERI ÜCRETSIZ BAŞLADı   17:47   YUMURTALıK BELEDIYESI’NDEN DIJITAL DEVRIM: SAHIL KART ILE TAM ŞEFFAFLıK DÖNEMI BAŞLADı   15:52   MUSTAFA SARıGÜL MALATYA’DA KONUŞTU: "CHP SAVAŞ MEYDANLARıNDA KURULDU, KÜÇÜK INSANLARıN IŞI DEĞILDIR"   15:50   ÖZGÜR ÖZEL: "SıNDıRGı’NıN AFET BÖLGESI ILAN EDILMESI GEREKIYOR"   18:30   “CEZAEVINDE HAYATTA KALMA MÜCADELESI: BEYLIKDÜZÜ BELEDIYE BAŞKANı MURAT ÇALıK ‘MAMA ILE AYAKTA DURUYORUM’”   18:26   KAMU EMEKÇILERI ALANLARDA: “ORTADA SÖZLEŞME DEĞIL, SEFALET DAYATMASı VAR!”   18:15   TARSUS’TA KÖY MEYDANı FESTIVALE DÖNÜŞTÜ: “KÖYDE ŞENLIK” COŞKUSU BÖĞRÜEĞRI’YI SARDı   11:02   CHP’LI DR. MÜZEYYEN ŞEVKIN’DEN ÇARPıCı UYARı: “ÇUKUROVA KURUYOR, ÇIFTÇI TARLADAN KAÇıYOR!”   10:30   MERSIN ŞEHIR TIYATROSU’NA ÇIFTE GURUR: “BEN ANADOLU” YıLıN OYUNU, ÖMÜR SEVGI ÇIL YıLıN OYUNCUSU SEÇILDI   09:32   DR. LEVENT UYSAL: “TERÖRSÜZ TÜRKIYE, BARıŞ VE KARDEŞLIĞIN YÜZYıLı OLACAKTıR”   09:05   MERSIN’DE HAYVANLARA “BUZLU MENÜ” VE FıSKIYE KEYFI   18:55   CHP’LI TALAT DINÇER: “ESNAFıN VERGI-SGK BORCU DAĞ OLMUŞKEN HÂLÂ NEYI BEKLIYORSUNUZ?”   18:45   MESKİ, SARıKAYA MAHALLESI’NE YETERLI İÇME SUYU SAĞLADı   18:38   TMMOB ADANA ŞB.BAŞKANı AKSU ,“AFET RISKLERI ARTıYOR”   18:33   CHP’LI ŞEVKIN’DEN TARIHI ‘DEPREM’ ÇAĞRıSı!   18:26   BAŞKAN PIŞKIN, ADANA VE MERSIN İÇIN KRITIK UYARı: "BINANıZ SAĞLAM OLSA BILE YıKıLABILIR!"   16:25   MERSIN’DE GÖKYÜZÜ ŞÖLENE DÖNÜŞTÜ   16:05   JEOLOJI MÜHENDISLERI ODASı’NDAN DEPREM KRIZI UYARıSı: "SAHTE DIPLOMALıLARLA FELAKETE GIDIYORUZ!"   13:59   TOROSLAR’DA EĞITIMIN ZAFERI: OKUMA YAZMA ÖĞRENEN YETIŞKINLER HAYATLARıNA YENIDEN BAŞLADı!   11:44   MERSIN’DE ÇOCUKLAR FUTBOLLA BÜYÜYOR: ÜCRETSIZ KURSLAR YETENEK AVıNDA!  
 
     
   

Almanya`da İmamoğlu protestoları için sosyal medyadaki “vatan haini” suçlamalarına tepki: Demokrasiyi savunmak suç değildir


Almanya`nın Nürnberg kentinde CHP`nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu`nun tutuklanması ve ardından gençlere yönelik gözaltıları protesto için Nürnberg`de yapılan mitingin ardından bazı Türk kökenli siyasetçi ve sivil toplum temsilcilerine yönelik sosyal medyadaki ``vatan haini`` suçlamalarına karşı basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda, farklı düşünceye saygı ve demokrasinin önemine işaret edildi.

 

Tarih : 19 Nisan 2025 Cumartesi 16:27   Okunma : 352

Haber: İlhan BABA

(NÜRNBERG) – Almanya`nın Nürnberg kentinde CHP`nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu`nun tutuklanması ve ardından gençlere yönelik gözaltıları protesto için Nürnberg`de yapılan mitingin ardından bazı Türk kökenli siyasetçi ve sivil toplum temsilcilerine yönelik sosyal medyadaki ``vatan haini`` suçlamalarına karşı basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda, farklı düşünceye saygı ve demokrasinin önemine işaret edildi.  

Basın toplantısına, SPD Bavyera Milletvekili Arif Taşdelen, Yeşiller Partisi Nürnberg Belediye Meclis Üyesi Cengiz Şahin, SPD Nordost Bölge Başkanı Abdurrahman Gümrükçü ve Nürnberg/Kuzey Bavyera Atatürkçü Düşünce Derneği (NADD) Başkanı Süleyman Akgün katıldı. Katılımcılar, sosyal medyada yürütülen karalama kampanyalarını sert bir dille kınarken, demokratik değerleri ve ifade özgürlüğünü savunmaya devam edeceklerini vurguladı.

Süleyman Akgün: ``Cumhuriyet değerlerini savunanlara saldırı kabul edilemez``

NADD Başkanı Süleyman Akgün, İmamoğlu`na yönelik tutuklama kararının halk nezdinde bir ``kumpas`` olarak değerlendirildiğini belirtti. Mitinge destek verenlerin sosyal medyada “vatan haini” ilan edilerek hedef gösterildiğini ifade eden Akgün, ``Yapılan bu saldırılar alçakça ve cahilcedir. Cumhuriyet`in temel değerlerini savunan herkese destek olmaya devam edeceğiz`` dedi.

Arif Taşdelen: ``Türkiye`yi sevmekle vatan haini ilan edilmek çelişki``

SPD Bavyera Milletvekili Arif Taşdelen, Türkiye`ye olan sevgisini dile getirdiği sosyal medya paylaşımı sonrasında hedef haline geldiğini söyledi. Taşdelen, ``Doğduğum ülkeye olan sevgimi ifade ettim. Buna rağmen vatan haini ilan edilmem son derece üzücü. Türkiye`deki gelişmeler, yurtdışında yaşayan bizleri doğrudan etkiliyor. Endişelerimizi dile getirmek en doğal hakkımız`` şeklinde konuştu.

Cengiz Şahin: ``Demokrasiyi savunmak suç değildir``

Yeşiller Partisi Belediye Meclis Üyesi Cengiz Şahin ise mitingin amacanın ``demokrasi ve özgürlükler`` olduğunu belirterek, ``Anadolu`nun kültürel değerleriyle büyüyen bireyler olarak, Türkiye`deki gelişmeler karşısında duyarsız kalmamız mümkün değil. Maltepe`de milyonlarca kişinin bir araya gelmesi de gösteriyor ki halk sesini duyurmak istiyor`` diye konuştu.

Abdurrahman Gümrükçü: ```Farklı düşünceye saygı olmalı``

SPD Nordost Bölge Başkanı Abdurrahman Gümrükçü de, sosyal medya üzerinden yürütülen karalama kampanyalarına tepki göstererek, ``İfade özgürlüğü, Almanya`da anayasal bir haktır. İnsanlar düşüncelerini özgürce ifade edebilir. Bu nedenle sosyal medyada yapılan vatan haini gibi suçlamaları kabul etmiyoruz. Biz demokrasiye, hukukun üstünlüğüne ve insan haklarına inanmaya devam edeceğiz`` ifadesini kullandı.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA