19 Ağustos 2026 Çarşamba

21:30   SIYASETTE REKOR KıRAN BÜYÜME! YENİ PARTI ÜYE VE BELEDIYE SAYıSıNı AÇıKLADı: ’CUMHURIYET TARIHINDE İLK!’   21:20   TOROSLAR BELEDIYESI’NDEN EDEBIYAT MIRASıNA VEFA: OSMAN ŞAHIN ÖYKÜ ÖDÜLÜ GELENEKSELLEŞIYOR   20:43   MERSIN’DE YAŞAYANLAR DIKKATE ALMALı: TÜRK KıZıLAY’DAN HAYATI ÇAĞRı! ’KAN BAĞıŞı TATIL YAPMAZ’   20:41   A PARTI MERSIN İL BAŞKANı GÜR ARSLANYıKAR’DAN DEPREM VE KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇAĞRıSı   20:35    ORTALıĞı KARıŞTıRACAK HARITA! TRUMP HÜRMÜZ BOĞAZı’Nı ABD TOPRAĞı İLAN ETTI: TAHRAN’DAN YANıT GECIKMEDI   19:23   ENERJI BAKANLıĞı ÖNÜNDE 9. GÜN: BAĞıMSıZ MADEN İŞ BAŞKANıNA EV HAPSI TALEBINE SERT TEPKI!   19:10   SEÇIM ÖNCESI AŞıRı SAĞA KARŞı DEV İTTIFAK: SANAT, SPOR VE İŞ DÜNYASı MITINGE HAZıRLANıYOR   16:58   KEMAL KıLıÇDAROĞLU: ESNAFıN DÜKKÂNı KURŞUNLANıRKEN, ÇETELER HARAÇ KESERKEN HANGI GÜVENLIKTEN SÖZ EDIYORUZ   15:52   CHP’DEN ODA DAĞıLıMı NEDENIYLE KURTULMUŞ’A TEPKI: TBMM BAŞKANı ‘EVDEN GIDEN DAMADıN KAPıYı SıRTLAMASıNA’ IZIN VERMIŞTIR   15:51   TÜRKIYE MADEN-İŞ SENDIKASı ÜYESI IŞÇILERIN EYLEMI SÜRÜYOR: "BıKTıK ARTıK"   15:50   EĞITIM SEN’DEN 6. DEMOKRATIK EĞITIM KURULTAYı.... KEMAL IRMAK: KURULTAYıMıZı ÇÖZÜM ÖNERILERIMIZI OLUŞTURACAĞıMıZ BIR ZEMIN OLARAK DEĞERLENDIRIYORUZ   15:50   CHP GRUP BAŞKANVEKILI TÜRELI: "İSTANBUL SÖZLEŞMESI’NE GERI DÖNÜLMELI VE SÖZLEŞMENIN TÜM HÜKÜMLERI EKSIKSIZ UYGULANMALıDıR"   15:49   TOM BARRACK: İSRAIL’IN EBU ZUHUR ÜSSÜ’NE SALDıRıLARıNDAN ENDIŞE DUYUYORUZ   14:44   ABDULLAH GÜL’DEN "ÇERÇEVE YASA" AÇıKLAMASı: "KÜRT MESELESININ ÇÖZÜMÜNDE YENI BIR KAPı AÇMıŞTıR"   14:42   SIVAS’TA YOLCU MINIBÜSÜ ŞARAMPOLE DEVRILDI: 4 ÖLÜ, 10 YARALı   14:42   İBB DAVASı’NDA SORGUSU DEVAM EDEN MUZAFFER BEYAZ HAKKıNDAKI TUTUKLAMA TALEBINE RET   14:40   ÜMIT ÖZDAĞ: "PKK AFFıNA KARŞı ÇıKANLAR MAHKEMELERE SÜRÜKLENIYOR"   10:03   AB’DE TEKSTIL DÜZENLEMESI YÜRÜRLÜKTE: AHKİB BAŞKANı AYTEK’TEN İHRACATÇıYA ‘DÖNGÜSEL EKONOMI’ ÇAĞRıSı   09:59   MERSIN İL MILLI EĞITIM MÜDÜRÜ MUHAMMED ÖZDEMIRCI’DEN NURETTIN TOPÇU ANADOLU LISESI’NE KRITIK ZIYARET   09:45   MERSIN BÜYÜKŞEHIR ÇOCUK KAMPÜSLERI YAZ ATÖLYELERI BAŞLADı  
 
     
   

Rusya ve Ukrayna, birbirlerini bir günlük Paskalya ateşkesini bozmakla suçladı


Rusya ve Ukrayna, birbirlerini bir günlük Paskalya ateşkesini bozmakla suçladı.

 

Tarih : 20 Nisan 2025 Pazar 15:35   Okunma : 1301

(ANKARA) - Rusya ve Ukrayna, birbirlerini bir günlük Paskalya ateşkesini bozmakla suçladı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rus ordusuna, Moskova saatiyle bugün gece yarısına kadar üç yıldır süren savaşta cephe hattı boyunca “tüm askeri faaliyetleri durdurma” emri verdi.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski, “Rusya`nın, Paskalya ateşkesine uyuyormuş gibi yaptığını, ancak aslında dün gece yüzlerce topçu saldırısına devam ettiğini ve bugün daha fazla saldırı düzenleyeceğini” ileri sürdü.

Zelenski: “Ya Putin`in ordusu üzerinde kontrolü yok ya da savaşı sona erdirmek için gerçek bir adım atmaya niyetli değil”

Zelenski, sosyal medya platformu üzerinden yaptığı açıklamada, Rusya`nın gece yarısından yerel saatle 09.00`a kadar 26 saldırı düzenlediğini ifade etti. Zelenski açıklamasında, “Putin ya ordusu üzerinde tam kontrole sahip değil ya da bu durum Rusya`nın savaşı sona erdirmek için gerçek bir adım atmaya niyetleri olmadığını ve sadece halkla ilişkiler haberleriyle ilgilendiklerini kanıtlıyor” dedi.

Rusya Savunma Bakanlığı: “Ukrayna ateşkesi binden fazla kez ihlal etti”

Rusya Savunma Bakanlığı ise, “Ukrayna`nın ateşkesi binden fazla kez ihlal ettiğini, altyapıya zarar verdiğini ve bazı sivillerin ölümüne neden olduğunu” belirtti.

Bakanlık, “Ukrayna güçlerinin Rus mevzilerine 444 kez ateş açtığını, Kırım, Bryansk, Kursk ve Belgorod bölgelerinde, Rus sınır bölgelerine yapılan saldırılar da dahil olmak üzere 900`den fazla Ukrayna insansız hava aracı saldırısı gerçekleştirildiğini” öne sürdü. Bakanlık, “Sonuç olarak sivil halk arasında ölüm ve yaralanmaların yanı sıra sivil tesislerde de hasar meydana geldi” ifadesini kullandı.

Putin, üst düzey generali Valery Gerasimov`a Kiev`in ateşkesi bozması halinde “tam olarak” karşılık vermeye hazır olmasını söyledi.

Ukrayna ordusu, bugün erken saatlerde yaptığı açıklamada, cephe hattındaki hareketliliğin azaldığını bildirdi. Bazı Rus askeri blog yazarları da cephe hattındaki askeri hareketliliğin önemli ölçüde azaldığını söyledi.

Trump: “Net bir ilerleme olmazsa ABD, barış anlaşmasına aracılık etme çabalarından çekilecek”

ABD Başkanı Donald Trump ve Dışişleri Bakanı Marco Rubio, cuma günü yaptıkları açıklamada, Rusya ve Ukrayna arasında “yakın zamanda net bir ilerleme kaydedilmediği takdirde ABD`nin barış anlaşmasına aracılık etme çabalarından çekileceğini” dile getirdi. 

Ukrayna`nın Trump`ın 30 günlük ateşkes önerisini geçen ay kabul etmesinin ardından Putin, “bazı önemli meselelerinin çözülmediği” açıklamasını yapmıştı.

BM Sözcüsü Dujarric, barış anlaşmasına desteğini yineledi

Birleşmiş Milletler (BM) Sözcüsü Stephane Dujarric ise BM`nin “Ukrayna`nın egemenliğini, bağımsızlığını ve toprak bütünlüğünü tam olarak koruyan adil, kalıcı ve kapsamlı bir barışa yönelik anlamlı çabalara” desteğini yineledi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA