19 Ağustos 2026 Çarşamba

21:30   SIYASETTE REKOR KıRAN BÜYÜME! YENİ PARTI ÜYE VE BELEDIYE SAYıSıNı AÇıKLADı: ’CUMHURIYET TARIHINDE İLK!’   21:20   TOROSLAR BELEDIYESI’NDEN EDEBIYAT MIRASıNA VEFA: OSMAN ŞAHIN ÖYKÜ ÖDÜLÜ GELENEKSELLEŞIYOR   20:43   MERSIN’DE YAŞAYANLAR DIKKATE ALMALı: TÜRK KıZıLAY’DAN HAYATI ÇAĞRı! ’KAN BAĞıŞı TATIL YAPMAZ’   20:41   A PARTI MERSIN İL BAŞKANı GÜR ARSLANYıKAR’DAN DEPREM VE KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇAĞRıSı   20:35    ORTALıĞı KARıŞTıRACAK HARITA! TRUMP HÜRMÜZ BOĞAZı’Nı ABD TOPRAĞı İLAN ETTI: TAHRAN’DAN YANıT GECIKMEDI   19:23   ENERJI BAKANLıĞı ÖNÜNDE 9. GÜN: BAĞıMSıZ MADEN İŞ BAŞKANıNA EV HAPSI TALEBINE SERT TEPKI!   19:10   SEÇIM ÖNCESI AŞıRı SAĞA KARŞı DEV İTTIFAK: SANAT, SPOR VE İŞ DÜNYASı MITINGE HAZıRLANıYOR   16:58   KEMAL KıLıÇDAROĞLU: ESNAFıN DÜKKÂNı KURŞUNLANıRKEN, ÇETELER HARAÇ KESERKEN HANGI GÜVENLIKTEN SÖZ EDIYORUZ   15:52   CHP’DEN ODA DAĞıLıMı NEDENIYLE KURTULMUŞ’A TEPKI: TBMM BAŞKANı ‘EVDEN GIDEN DAMADıN KAPıYı SıRTLAMASıNA’ IZIN VERMIŞTIR   15:51   TÜRKIYE MADEN-İŞ SENDIKASı ÜYESI IŞÇILERIN EYLEMI SÜRÜYOR: "BıKTıK ARTıK"   15:50   EĞITIM SEN’DEN 6. DEMOKRATIK EĞITIM KURULTAYı.... KEMAL IRMAK: KURULTAYıMıZı ÇÖZÜM ÖNERILERIMIZI OLUŞTURACAĞıMıZ BIR ZEMIN OLARAK DEĞERLENDIRIYORUZ   15:50   CHP GRUP BAŞKANVEKILI TÜRELI: "İSTANBUL SÖZLEŞMESI’NE GERI DÖNÜLMELI VE SÖZLEŞMENIN TÜM HÜKÜMLERI EKSIKSIZ UYGULANMALıDıR"   15:49   TOM BARRACK: İSRAIL’IN EBU ZUHUR ÜSSÜ’NE SALDıRıLARıNDAN ENDIŞE DUYUYORUZ   14:44   ABDULLAH GÜL’DEN "ÇERÇEVE YASA" AÇıKLAMASı: "KÜRT MESELESININ ÇÖZÜMÜNDE YENI BIR KAPı AÇMıŞTıR"   14:42   SIVAS’TA YOLCU MINIBÜSÜ ŞARAMPOLE DEVRILDI: 4 ÖLÜ, 10 YARALı   14:42   İBB DAVASı’NDA SORGUSU DEVAM EDEN MUZAFFER BEYAZ HAKKıNDAKI TUTUKLAMA TALEBINE RET   14:40   ÜMIT ÖZDAĞ: "PKK AFFıNA KARŞı ÇıKANLAR MAHKEMELERE SÜRÜKLENIYOR"   10:03   AB’DE TEKSTIL DÜZENLEMESI YÜRÜRLÜKTE: AHKİB BAŞKANı AYTEK’TEN İHRACATÇıYA ‘DÖNGÜSEL EKONOMI’ ÇAĞRıSı   09:59   MERSIN İL MILLI EĞITIM MÜDÜRÜ MUHAMMED ÖZDEMIRCI’DEN NURETTIN TOPÇU ANADOLU LISESI’NE KRITIK ZIYARET   09:45   MERSIN BÜYÜKŞEHIR ÇOCUK KAMPÜSLERI YAZ ATÖLYELERI BAŞLADı  
 
     
   

TBMM Genel Kurulu`nda Can Atalay ile ilgili kararın okunması… TBMM Başkanvekili Adan: “Millet kürsüsünün siyasi gösteri zeminine dönüştürülmesi kabul edilemez”


TBMM Başkanvekili Celal Adan, Hatay`dan TİP milletvekili seçilen ancak milletvekilliği düşürülen Gezi davası hükümlüsü Can Atalay ile ilgili kararın hükümsüz olduğuna ilişkin Anayasa Mahkemesi kararının geçen hafta TBMM Genel Kurulu`nda okunmasına ilişkin olarak, “Son Genel Kurul birleşiminde yaşanan bazı gelişmeler; aziz milletimizin vicdanında derin bir rahatsızlık uyandırmıştır. İç Tüzüğe aykırı şekilde işlem tesis edilmesi, meclis teamüllerinin hiçe sayılması, millet kürsüsünün siyasi gösteri zeminine dönüştürülmesi; kabul edilemez bir durumdur” açıklamasında bulundu.

 

Tarih : 21 Nisan 2025 Pazartesi 15:58   Okunma : 330

(TBMM) - TBMM Başkanvekili Celal Adan, Hatay`dan TİP milletvekili seçilen ancak milletvekilliği düşürülen Gezi davası hükümlüsü Can Atalay ile ilgili kararın hükümsüz olduğuna ilişkin Anayasa Mahkemesi kararının geçen hafta TBMM Genel Kurulu`nda okunmasına ilişkin olarak, “Son Genel Kurul birleşiminde yaşanan bazı gelişmeler; aziz milletimizin vicdanında derin bir rahatsızlık uyandırmıştır. İç Tüzüğe aykırı şekilde işlem tesis edilmesi, meclis teamüllerinin hiçe sayılması, millet kürsüsünün siyasi gösteri zeminine dönüştürülmesi; kabul edilemez bir durumdur” açıklamasında bulundu.

Adan, yaptığı yazılı açıklamada, TBMM`nin milli iradenin tecelligâhı, milli mücadelenin karargâhı olduğunu ifade etti. TBMM`nin Başkumandan Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ün dahi, Büyük Taarruz öncesi meşruiyet için başvurduğu makam olduğunu belirten Adan, şöyle devam etti:

“İstila ve talana uğramış bir vatan coğrafyasından, bağımsız bir devlet inşa eden bu yüce meclistir. Bu Meclis; Polatlı`da top sesi duyulurken Ankara`dan çekilmeyen cesarettir. 15 Temmuz gecesi bombalar altında bile milletin nöbetini tutan dirayettir.

İşte bu şanlı mazisiyle Gazi Meclis; taş ve toprağın çok daha ötesinde bir manayı taşımaktadır. Onun sınırları, binamızın etrafını çeviren duvardan ibaret değildir. Türk milletinin kalbinin çarptığı neresi varsa; Gazi Meclis`in hudutları oraya kadar uzanmaktadır. Çünkü bu meclis; kalbi Türkiye ile birlikte atan herkesin sesi ve sözü olagelmiştir. Yıllar boyu bu şuur ve şiarla çalışan Büyük Millet Meclisi; farklı düşüncelerin zenginlik olarak telakki edildiği ama ortak hassasiyetlerin de buluşma noktası olduğu bir beraberliğin mimarıdır.

Bu noktada milletin vekili olarak; mecliste yer alan herkesin taşıması gereken bir sorumluluk vardır. Milletin helâl oylarıyla bizlere devredilen mazbatalar; kutlu bir emanettir. O mazbatalar; vatanın tapusu, devletin namusudur. Bu mazbatalar sayesinde elde ettiğimiz haklar; milli egemenliğe zarar vermek için, devlet düşmanlarını müdafaa etmek için kullanılamaz.

Son genel kurul birleşiminde yaşanan bazı gelişmeler; aziz milletimizin vicdanında derin bir rahatsızlık uyandırmıştır. İçtüzüğe aykırı şekilde işlem tesis edilmesi, meclis teamüllerinin hiçe sayılması, millet kürsüsünün siyasi gösteri zeminine dönüştürülmesi; kabul edilemez bir durumdur.

Unutulmamalıdır ki Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Hukukun üstünlüğü, her türlü siyasal tasarrufun üzerinde ve ötesindedir. İçtüzük hükümleri açık, kanunî sınırlar nettir. Bu sınırları aşmak, sadece Meclis`in kurum kimliğine değil, temsil ettiği millet egemenliğine de zarar verir.

Yüce Meclisimizin vakarına ve milletimizin haysiyetine yakışır şekilde hareket etmeyi, hepimiz için millî bir vazife olarak görmek mecburiyetindeyiz. Bu vazifeyi bize esas tebliğ eden Gazi Meclis`in ilk başkanı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ün manevi hatırasıdır. Meclisimizin banisi Mustafa Kemal Atatürk`ün aziz ruhu şad olsun; büyük milletin büyük meclisi sonsuza dek var olsun.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA