16 Haziran 2025 Pazartesi

11:20   BÜYÜKŞEHIR’LE ‘BABALAR GÜNÜ’ ŞENLIK GIBI GEÇTI   11:10    MEZITLI BELEDIYESI’NDEN HER YAŞA HITAP EDEN YAZ KURSLARı BAŞLADı   10:20   ÜNIVERSITELERDE, 19 MART VE SONRASıNDA DEVAM EDEN EYLEMLERE KATıLAN ÖĞRENCILERE DISIPLIN SORUŞTURMASı AÇıLDı   09:55   RTÜK ÜYESI TUNCAY KESER’DEN RTÜK BAŞKANı ŞAHIN’E "İBB SORUŞTURMASı" TEPKISI: "BAŞVURULAR GÜNDEME ALıNMıYOR, BU GÖREVI IHMALDIR. BUNUN ADı ÇIFTE STANDARTTıR, KANALA GÖRE HUKUKTUR"   09:20   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ÜNIVERSITE SıNAVı KAYGıSıNA KARŞı UZMAN TAVSIYELERI    15:21   BÜYÜKŞEHIR’IN YENIŞEHIR EMEKLI EVI’NDE “SOLUNUM EGZERSIZLERI ATÖLYESI” DÜZENLENDI   15:17   ENERJIDE YATıRıMCıLARA “SÜPER IZIN” GETIREN YASA TEKLIFI... KAZDAĞı DOĞAL VE KÜLTÜREL VARLıKLARı KORUMA DERNEĞI: "TEKLIFIN YASALAŞMASıNı ENGELLEMEK IÇIN BIRLIKTE MÜCADELE EDELIM"   15:12   ÖZGÜR ÖZEL: “KURULTAY DAVASıNDA BUTLAN YA DA KAYYUM KARARı ÇıKARSA TANıMAM”   15:05   LGS SONA ERDI... ÖĞRENCILER IÇERIDE AILELER DıŞARıDA TER DÖKTÜ: “BEN OKUMAYı ÇOK ISTIYORDUM, ŞARTLAR GEREĞI OLMADı. ŞU AN ÇOCUĞUMDAN UMUTLUYUM”   15:01   BÜYÜKŞEHIR’IN “MERSINLI KADıN USTALAR” PROJESI İLE KADıNLAR İSTIHDAMA KATıLıYOR    14:55   ÖZGÜR ÖZEL, ÖNCEKI CHP GENEL BAŞKANLARıNıN BABALAR GÜNÜ’NÜ KUTLADı   13:59   ÖZGÜR ÖZEL’DEN BABALAR GÜNÜ MESAJı: “BU ÜLKE, EVLADıNA ONURLU BIR GELECEK BıRAKMAK IÇIN YıLMADAN DIRENEN BABALARıN EMEĞIYLE YENIDEN AYAĞA KALKACAK”   11:01   BAŞKAN CANAN AKSU , “KAÇAK YAPıLARA GEÇIT VERILMEMELIDIR”    10:40   BAŞKAN YıLDıZ VE BAŞKAN SEÇER’DEN GÜNEYKENT SEMT PAZARıNA ZIYARET   10:28   TOROSLAR’DA İKINCI SOSYETE PAZARı AÇıLDı   09:07   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NIN ‘MINIKBÜS’ PROJESI BÜYÜYOR    23:25   BAŞKAN HASAN TÜZÜN’DEN BABALAR GÜNÜ MESAJı   21:05   BAŞKAN SEÇER, GÜNEYKENT PAZAR YERI’NI ZIYARET ETTI   20:01   BAŞKAN SEÇER, ‘JANDARMA TEŞKILATı’NıN 186. KURULUŞ YıL DÖNÜMÜ KUTLAMA PROGRAMı’NA KATıLDı    17:59   YENIŞEHIR BELEDIYESININ ÇOCUK SAĞLıĞı PANELLERI DEVAM EDIYOR  
 
     
   

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Seçer, çocuklarla el ele bayram kortejine katıldı


Mersin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı`nı, renkli bir kortejle kutladı. Kortej boyunca çocuklarla el ele yürüyen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “Anamur`dan Tarsus`a, tüm çocuklar şen ve mutlu olacak” diye konuştu.

 

Tarih : 22 Nisan 2025 Salı 09:36   Okunma : 577

Başkan Seçer ile Meral Seçer`in çocuklara eşlik ettiği ve Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Korteji`nde bayram coşkusu binlerce çocuğun ve vatandaşın katılımıyla sokaklara taştı. Mersinli yurttaşlar, balkonlarından da ıslık ve alkışlarla korteje destek verdi.


Korteje, Seçer`in yanı sıra CHP Mersin İl Başkanı Koral Ömür, CHP Mersin Milletvekilleri Gülcan Kış ve Hasan Ufuk Çakır, Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclis üyeleri ve bürokratları ile kent protokolü eşlik etti.

Kortejin en önünde yer alan çizgi film karakterlerinin maskotları etkinliğe renk katarken, Kır Çiçekleri tarafından da Türk bayrağı ve Atatürk posteri taşındı. Farklı ülkelerden festival için gelen öğrenciler de temsil ettikleri ülkelerin bayraklarıyla korteje eşlik etti. Mersin Büyükşehir Belediyesi Bandosu eşliğinde Forum Alışveriş Merkezi`nden başlayan kortej, Özgecan Aslan Meydanı`nda son buldu.

Başkan Seçer, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Korteji`nin sonunda gerçekleştirdiği konuşmasında, bu anlamlı günün hem Türkiye hem de dünya çocukları için taşıdığı değere dikkati çekerek, şunları söyledi:

“Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk tüm dünya çocuklarına armağan etti”

“23 Nisan bize öncelikli olarak, Mustafa Kemal Atatürk`ü hatırlatıyor. Meclis açıldı ve ulusal egemenlik yani milletin egemenliği 23 Nisan 1920`de kabul edildi. Dünyadaki ilk ve tek çocuk bayramını, Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk tüm dünya çocuklarına armağan etmiş. Biz de Atamıza hürmeten dedik ki artık 23 Nisanları aynı zamanda Mersin Uluslararası Çocuk Festivali`ne dönüştürelim. Madem Atamız tüm dünya çocuklarına bu bayramı hediye etmiş, o zaman dünyanın farklı bölgelerinden çocuklar da olsun. Burada 10 ayrı ülkeden ve Türkiye`nin farklı illerinden çocuklar var. 23 Nisan akşamına kadar bu etkinlikler devam edecek. Anamur`dan Tarsus`a Mut`tan Gülnar`a, Gülnar`dan Silifke`ye, Erdemli`ye kadar hiçbir çocuğumuzu unutmadık. Hepsine etkinlik yapacağız. Çocuklar şen ve mutlu olacak. Onlar bizim aydınlık geleceğimiz. Mersin gibi gülen ve kardeşçe, huzur içerisinde, bereketli bir Türkiye`de yaşamak umuduyla hepinizi seviyorum.”

Mersinden Kadın Kooperatifi Başkanı Meral Seçer de “Dünyada ilk ve tek olan, Mustafa Kemal Atatürk tarafından hediye edilen Ulusal Egemenlik Bayramımız kutlu olsun. Daha nice güzel bayramlar olsun. Hep birlikte Atatürk`ün bize bıraktığı mirası korumak için çalışmaya devam edeceğiz, bunu çocuklarımızla birlikte yapacağız” dedi.

Korteje katılan vatandaşlardan bazıları ise düşüncelerini, şu sözlerle dile getirdi:

-Emel Kılıç: “Bayramı böyle coşkuyla yaşıyorlar, keyif alıyorlar. Birçok etkinlik yapılıyor, hepimiz çok mutlu oluyoruz.”

-Şükran Kına: “Mersinimizden, Belediye Başkanımızdan memnunuz. Herkese iyi davranıyor. Tek bir yürek olsun istiyoruz, zaten tek yürek. Bizde bu yüzden çok memnunuz. Hepinizi çok seviyorum.”

-Derya Sebüktekin: “Ne kadar güzel bir gündeyiz ve uzun yıllardır böyle mutlu bir tablo görmüyorum. Bunun için Vahap Bey`e ayrıca çok teşekkür ediyorum, iyi ki varlar.”

-Güneş Kına: “Yürüyüş çok güzel geçiyor, çok mutlu oldum. 23 Nisan kutlu olsun.”

-Bilge Elvin Öne: “Burası çok güzel. Çocuklar da büyükler de buradayız. 23 Nisanımız kutlu olsun. Atamıza teşekkür ediyoruz.”

-Perihan Özpınar: “Uluslararası olması, Mersin`in tanınması ve tüm çocukların getirilmesi çok büyük bir başarı. Başkanımızı ve emeği geçen herkesi kutluyorum. Eğitimciyim, törenlerin içinden gelen biriyim. Onun için güzellikleri heyecanla ve zevkle takip ediyorum. Gerçekten çok güzel. Büyükşehrin işi çok daha ileriye götüreceğine, farklılıklar yaratacağına inanıyorum.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA