28 Ekim 2026 Çarşamba

09:26   ÖZGÜR ÖZEL 81 İL BAŞKANıYLA MASADA: ’ARTıK KIMSE KOLTUĞUNU VEKILE BORÇLU OLMAYACAK’   01:10   MERSINLI KADıN ÇIFTÇILER KONGRE SARAYı’NDA BULUŞTU: EMEĞIN BEREKETI GELECEĞE TAŞıNıYOR   10:59   SÜRÜCÜLER DIKKAT! 1 KASıM’DA DEPOLAR ALEV ALACAK: BENZIN VE MOTORINE YÜKLÜ ZAM KAPıDA!   10:35   SıRBISTAN’DA TARIHI DEPREM! 12 YıLLıK VUCIC DEVRI BITTI: ÖĞRENCILER SANDıKTAN ZAFERLE ÇıKTı   10:01   MEDYA DÜNYASıNDA BASKıLAR SÜRÜYOR: GAZETECILERIN TUTUKLANMASı VE ETIK TARTıŞMALARı DERINLEŞIYOR   09:59   MERSIN’DE TURIZM SEKTÖRÜNE DEV DESTEK: MERCEK’LE YENI BIR MESLEK KAPıSı AÇıLıYOR!   16:31   CUMHURIYETIN 103. YıLıNA ÖZEL UNUTULMAZ GECE: MERSIN DOB ’ÜÇ DESTAN’ İLE SANATSEVERLERLE BULUŞUYOR   16:19   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN AKDENIZ’E DEV YATıRıM: 659 BIN TON ASFALT, 750 MILYONLUK KAVŞAK!   20:23   LÖSEV’DEN 28. YıLDA DEV ETKINLIK: GÜNDOĞDU’DAN KÜLTÜRPARK’A TURUNCU KORTEJ!   20:20   TARSUS’UN YEŞIL ALTıNı COŞKUYLA KUTLANıYOR: 3. ULUSLARARASı SARıULAK ZEYTIN FESTIVALI KAPıLARıNı AÇTı   19:23   ULAŞıMDA DEVRIM GIBI TEKLIF: TAKSI, MINIBÜS VE KAMYONLARA ÖTV’SIZ AKARYAKıT YOLDA Mı?   19:08   AKDENIZ BELEDIYE BAŞKAN VEKILI MURAT BEŞIKCI MGC’YI ZIYARET ETTI: ’ÖZGÜR BASıN EN BÜYÜK GÜCÜMÜZ’   18:55   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ÖZEL GEREKSINIMLI ÇOCUKLARıN AILELERINE GÜVENLI İNTERNET VE MAHREMIYET EĞITIMI   18:39   MERSIN’DE BÜYÜLEYICI BIR MITOLOJIK DENEYIM: ’PAN’ıN SON DANSı’ SAHNE ALıYOR!   18:30   GELECEĞIN KAPTANLARı MERSIN’DE YETIŞIYOR! VALI TOROS SIMÜLATÖR KOLTUĞUNA GEÇTI, ÇALıŞMALARı İNCELEDI   17:23   KKTC 5. CUMHURBAŞKANı ERSIN TATAR VE İL MILLÎ EĞITIM MÜDÜRÜ ÖZDEMIRCI’DEN OKUL ZIYARETI   09:41   UZAKTAKI KÖYLERE MOBIL KUAFÖR DESTEĞI! BINLERCE VATANDAŞıN AYAĞıNA KADAR GITTI   09:34   MERSIN İŞ DÜNYASıNDA DEV BULUŞMA! VEYSEL SARı’DAN SANAYI SITESI MESAJı: ’ESNAF KALKıNMANıN FIDANLıĞıDıR’   09:30   İSTANBUL SIYASETINDE DEPREM: 23 YıLLıK PARTISIYLE YOLLARıNı AYıRDı, KADıKÖY’ÜN RENGINI DEĞIŞTIRDI!   10:59   ÇOCUKLARıN YETENEKLERI BU KAMPÜSLERDE KEŞFEDILIYOR: MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN EĞITIMDE TAM FıRSAT EŞITLIĞI!  
 
     
   

Saadet Partisi`nden Kanal İstanbul tepkisi: Bize düşen, bu ülkenin kaynaklarını betona değil, insana yatırmaktır


İYİ Parti`nin Kanal İstanbul Projesi`nin yapımının durdurulmasına ilişkin verdiği grup önerisi TBMM Genel Kurulu`nda AK Parti ve MHP`nin oylarıyla reddedildi. Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Birol Aydın, TBMM Genel Kurulu`nda yaptığı konuşmada, Kanal İstanbul projesi üzerinden iktidarı eleştirdi.

 

Tarih : 24 Nisan 2025 Perşembe 20:33   Okunma : 749

(ANKARA)-İYİ Parti`nin Kanal İstanbul Projesi`nin yapımının durdurulmasına ilişkin verdiği grup önerisi TBMM Genel Kurulu`nda  AK Parti ve MHP`nin oylarıyla reddedildi. Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Birol Aydın, TBMM Genel Kurulu`nda yaptığı konuşmada, Kanal İstanbul projesi üzerinden iktidarı eleştirdi.

İYİ Parti`nin Kanal İstanbul Projesi`nin yapımının durdurulması, su kaynaklarının korunması ve yaşanabilecek daha büyük ölçekli bir depreme karşı alınacak önlemlerin tespit edilmesi amacıyla TBMM Genel Kurulu`nda verdiği araştırma önerisi, AK Parti ve MHP`li milletvekillerinin oylarıyla reddedildi. Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Birol Aydın öneri üzerine açıklama yaptı.

"Kulaklarını tıkayan bir insanı ikna edemezsiniz"

Birol Aydın konuşmasında, vatandaşların ekonomik zorluklarına, adalet arayışına ve İstanbul`un yapılaşma sorununa kulaklarını tıkayan bir iktidar ile karşı karşıya olunduğunu söyledi. "Kulaklarını tıkayan bir insanı ikna edemezsiniz" diyerek başlayan Aydın, hükümetin artık sadece duymamakla kalmadığını, aynı zamanda gözlerini de kapattığını ifade etti. "Bu nedenle, kira fiyatlarının asgari ücretin üzerine çıkışını görmüyorlar. Emeklilerin sefalet koşullarında yaşam mücadelesi verdiğini kabul etmiyorlar. Adalet taleplerini, sosyal çığlıkları, yaklaşan büyük depremin ayak seslerini duymuyorlar" dedi.

"İstanbul`un gerçek ihtiyacı nedir?"

Aydın, İstanbul`un yeni nüfus celbeden projelere değil, tam tersine nüfusunun azaltılmasına ihtiyacı olduğunu vurguladı. “İstanbul`a yapılan her yeni yatırım, Anadolu`daki potansiyel gelişmeyi geciktiriyor. İstanbul zaten alarm veriyor; deprem, trafik, konut, altyapı... Bu şehri daha fazla zorlamak, sadece İstanbul`a değil tüm ülkeye büyük maliyetler çıkaracaktır” diye konuştu.

"Kanal İstanbul" değil, "Kalan İstanbul" projesi"

Saadet Partili vekil, Kanal İstanbul`un rant odaklı bir proje olduğunu, bu projenin İstanbul`un sorunlarını çözmek bir yana, daha da derinleştireceğini söyledi. "Birilerinin ‘Kanal` denince kabaran iştahı, ne yazık ki sağduyunun, bilimsel aklın ve kamusal yararın önüne geçmiş durumda. Kanal İstanbul değil, adeta kalan İstanbul`un üzerine beton dökme projesiyle karşı karşıyayız" dedi.

"Bu koku her yere yayılıyor"

Konuşmasının en çarpıcı bölümünde Aydın, ülke genelindeki yozlaşma ve çürüme sorunlarına dikkat çekti. "Uyuşturucu, kumar, mafya, çete, rüşvet, tehdit… Medyadan bürokrasiye, sivil toplumdan akademiye kadar her alanı saran bu koku, artık saklanamaz hale geldi. Her yer kokuyor. Bu ‘kanal kokusu`, bu kalan İstanbul`un kokusu. Bu sadece bir ekonomik kriz değil; bu, bir ahlaki çöküştür” ifadelerini kullandı. “Kokuyu hissetmiyor musunuz?" diyerek iktidara seslendi.

"Kanal`ın maliyeti sadece ekonomik değil"

Aydın, projenin sadece ekonomik değil, ekolojik, toplumsal ve sosyolojik olarak da ciddi maliyetleri olduğunu belirtti. "Bize düşen, bu ülkenin kaynaklarını betona değil, insana yatırmaktır. İstanbul`un değil, Anadolu`nun cazibe merkezi haline getirilmesi gerekiyor" dedi.

 

 

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA