30 Nisan 2026 Perşembe

16:24   CHP GRUP BAŞKANVEKILI GÜNAYDıN’DAN BURSA’DA "ÖZELLEŞTIRME" TEPKISI: "BUGÜN BU ALANLARA EL KOYDUĞUNU DÜŞÜNENLER, YARıN BUNUN HESABıNı VERMEK ZORUNDA KALACAK"   15:23   SEDEF GÜLER DAVASıNDA MAHKEME SANıKLARıN TUTUKLULUK HALININ DEVAMıNA KARAR VERDI... ANNE GÜLIZAR SEZER: ADALET YERINI BULSUN   15:23   TAKSIM’DE “KANLı 1 MAYıS” ANMASı... ÇERKEZOĞLU: “BU MEYDAN IŞÇILERIN, EMEKÇILERIN HAFıZASı; BIRLIĞIMIZ, DAYANıŞMAMıZDıR”   14:21   ÖZGÜR ÖZEL, ERGÜN ATALAY ILE GÖRÜŞTÜ… ÖZEL: “ERDOĞAN’A BIR SAMIMIYET ÇAĞRıSıNDA BULUNUYORUM: GELIN, HEP BIRLIKTE IŞÇIYE ELIMIZI UZATALıM”   13:12   İBB DAVASı’NıN 29. GÜNÜNDE, ITIRAFÇı ADEM SOYTEKIN ILE MURAT KAPKI ARASıNDA GERGINLIK YAŞANDı   11:05   ERZINCAN İLIÇ’TE YENI DÖNEM: ÇÖPLER ALTıN MADENI’NDE ÜRETIM İÇIN DÜĞMEYE BASıLDı!   09:20   MERSIN’DE BELEDIYE DEĞIL ‘DÜNYA STANDARTLARı’ KONUŞUYOR: BAŞKAN SEÇER’DEN 6 ALTıN İMZA!   08:51   ÖZGÜR ÖZEL’DEN 1 MAYıS ÇıKARTMASı: SENDIKA KONFEDERASYONLARıNA KRITIK ZIYARET!   20:20   MADENCILERIN DIRENIŞI ZAFERLE SONUÇLANDı! BAKANLıKTAN SON DAKIKA ÖDEMESI AÇıKLAMASı   18:58   MADEN İŞÇISININ ANKARA DIRENIŞI ZAFERLE TAÇLANDı: 3 BAKANLıK DEVREYE GIRDI, İMZALAR ATıLDı!   18:52   AYM BAŞKANı’NDAN YARGıDA ’YAPAY ZEKA’ VE ’KUL HAKKı’ ÇıKıŞı: ’HARAMLA ABAT OLANıN SONU BERBAT OLUR!’   17:41   ÖZGÜR ÖZEL’DEN TARIHI ‘SANDıK’ ÇAĞRıSı: ’YOLUN SONU İKTIDAR!’   16:24   KARS-GÜMRÜ DEMIRYOLUNUN FAALIYET GEÇIRILMESI AMACıYLA OLUŞTURULAN TÜRKIYE-ERMENISTAN ORTAK ÇALıŞMA GRUBU TOPLANTıSı YAPıLDı   16:23   ERKAN BAŞ: MADENCILERIN EKMEĞI VE ÜLKEMIZIN ONURU IÇIN HAFTALARDıR SÜRDÜRDÜĞÜ BU MÜCADELE, TÜM TÜRKIYE’NIN MESELESI OLDU   16:22   CHP KEÇIÖREN İLÇE BAŞKANLıĞı’NA YAPıLAN TAŞLı SALDıRı... İL BAŞKAN VEKILI YÜKSEL IŞıK: "BÜTÜN BU ABLUKALARıN, OPERASYONLARıN HEPSINE GERI ADıM ATTıRACAĞıZ"   16:21   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: "CUMHURIYETI CUMHURIYET YAPAN BÜTÜN BU KURUMLARı SATTıLAR VE O PARAYı BU YıL FAIZE ÖDÜYORLAR"   16:20   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: "TÜRKIYE IŞÇI SıNıFıNıN ÖNÜNDE AND IÇIYORUZ KI CHP GELECEK, TÜM IŞÇILER SENDIKAL HAKLARıNA KAVUŞACAK"   16:18   İBB DAVASı’NDA 28. GÜN... İTIRAFÇı ADEM SOYTEKIN: “BEN VERDIĞIM IFADENIN HIÇBIR AŞAMASıNDA BASKıYLA YA DA ‘ŞUNU IMZALA, EVINE GIT’ GIBI BIR SÖYLEMLE KARŞıLAŞMADıM”   14:49   BM’DEN TÜRKIYE’YE UYARı: “AVUKATLAR VE INSAN HAKLARı SAVUNUCULARı SISTEMATIK OLARAK HEDEF ALıNıYOR”   14:48   SOL PARTI ÜYELERININ PANKART DAVASı ÖNCESINDE AÇıKLAMA: “LAIKLIĞI SAVUNANLAR SUSTURULMAK ISTENMEKTEDIR”  
 
     
   

Murat Ongun`un eşi Gözdem Ongun gözaltına alındı... Avukat Günel: “Kendisi dahil hiçbir şüpheli ile görüşemeyeceğim söylendi”


İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında İBB yetkilileri ve yakınlarına yönelik yeni bir gözaltı dalgası başlatıldı. 53 kişilik listede İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Medya AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ongun`un eşi Gözdem Ongun`un da yer aldığı öğrenildi. Murat Ongun`un avukatı Serkan Günel, “Bir saat, iki saat içinde 53 kişilik bir gözaltı listesi olduğunu öğrendik. Listede daha önceki operasyonlarda da gözaltına alınan Can Akın Çağlar ile İBB İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Ramazan Gülten ve İSKİ Genel Müdürü (Şafak Başa) gibi isimler de var... Müvekkilimle görüşmek için az önce geldim. Ancak benim kendisiyle görüşemeyeceğim söylendi. Kendisi dahil hiçbir şüpheli ile görüşemeyeceğim söylendi." dedi.

 

Tarih : 26 Nisan 2025 Cumartesi 13:01   Okunma : 2328

Haber: Tuba KARA / Kamera: Hakan KAYA

(İSTANBUL) İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında İBB yetkilileri ve yakınlarına yönelik yeni bir gözaltı dalgası başlatıldı. 53 kişilik listede İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Medya AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ongun`un eşi Gözdem Ongun`un da yer aldığı öğrenildi. Murat Ongun`un avukatı Serkan Günel, “Bir saat, iki saat içinde 53 kişilik bir gözaltı listesi olduğunu öğrendik. Listede daha önceki operasyonlarda da gözaltına alınan Can Akın Çağlar ile İBB İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Ramazan Gülten ve İSKİ Genel Müdürü (Şafak Başa) gibi isimler de var... Müvekkilimle görüşmek için az önce geldim. Ancak benim kendisiyle görüşemeyeceğim söylendi. Kendisi dahil hiçbir şüpheli ile görüşemeyeceğim söylendi." dedi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında İBB yetkilileri ve yakınlarına yönelik yeni bir gözaltı dalgası başlatıldı. 53 kişilik listede İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Medya AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ongun`un eşi Gözdem Ongun`un da yer aldığı öğrenildi. Murat Ongun`un avukatı Serkan Günel, bu sabah saatlerinde Gözdem Ongun`un kendisini arayarak evlerine polislerin geldiğini haber verdiğini söyledi. Süreçten bu şekilde haberdar olduğunu aktaran Günel, “Bir saat, iki saat içinde 53 kişilik bir gözaltı listesi olduğunu öğrendik. Listede daha önceki operasyonlarda da gözaltına alınan Can Akın Çağlar ile İBB İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Ramazan Gülten ve İSKİ Genel Müdürü (Şafak Başa) gibi isimler de var” diye konuştu.

Gözdem Ongun`un İBB ile herhangi bir bağı bulunmadığını vurgulayan Günel, gözaltı gerekçesinin, daha önce basında sıkça yer alan Murat Ongun`un kirada kaldığı evin kirasının nasıl ödendiği meselesiyle ilgili olduğunu düşündüğünü belirtti.

Gözdem Ongun ile görüşmek üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü`ne gittiğini anlatan Serkan Günel, kendisine, iki gün önce aynı soruşturma kapsamında gözaltına alınarak şüpheli konumuna geldiği için hiçbir şüpheliyle görüştürülmeyeceğinin bildirildiğini kaydetti. Günel, “Savcı tarafından verilen bu talimat karşısında yapabileceğimiz bir şey yok. Bu nedenle Gözdem Ongun için yeni bir avukat görevlendirilecek” dedi. Vatan Caddesi`ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü Yerleşkesi önünde ANKA`ya bir açıklama yapan Serkan Günel şunları söyledi:

"Gözdem Ongun ile görüştürmediler"

"Bu sabah saatlerinde müvekkilim Murat Ongun`un eşi Gözdem Ongun`un beni aramasıyla evine polislerin geldiğini haber vermesiyle bu süreçten haberim oldu. Burada da daha sonra bir saat, iki saat sonra anladık ki 53 kişilik bir liste var bu sefer. Elli üç kişilik bir gözaltı listesi var. İçerisinde daha önceki operasyonda da gözaltına alınan Can Akın Çağlar da var, İBB İmar Şehircilik Daire Başkanı Ramazan Gülten ve İSKİ Genel Müdürü (Şafak Başa) gibi isimler var. Dolayısıyla bu isimler arasında benim için önemli olan müvekkilim Murat Ongun`un eşi Gözdem Ongun`un durumuydu. Çünkü daha önce hiçbir şekilde İBB`de çalışmışlığı yok. Herhangi bir şirketinin bir bağı yok İBB`yle. Dolayısıyla bunun tek nedeninin daha önce de basında çokça yer alan Murat Ongun`un kirada kaldığı evin kirasının nasıl ödendiğine ilişkin bir mesele olduğunu düşünüyordum. Kendisiyle görüşmek için az önce Vatan Caddesi`nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü`ne geldim. Ancak benim kendisiyle görüşemeyeceğim söylendi. Kendisi dahil hiçbir şüpheli ile görüşemeyeceğim söylendi. Bunun nedenini sorduğumda iki gün önceki gözaltım ve aynı soruşturmadan şüpheli konumunda olmam olduğu söylendi. Dolayısıyla savcı tarafından verilen bu talimat karşısında yapabileceğimiz bir şey yok. Ben kendisini de avukatlığını üstlenmek durumundaydım ancak bu durumda kendisi için yeni bir avukat bulunacak. Biz de süreci dışarıdan takip edeceğiz. Tahminim yine fazla sayıda insan olması sebebiyle ifadelerin hemen başlamayacağı. Mümkün olan en kısa süre yarındır diye düşünüyorum. Pazartesiden önce de adliyeye bir sevk olacağını tahmin etmiyorum” 

Ongun: Hani eşler, çocuklar kutsaldı? Hani onlar, siyasi kavgalardan muaftı?

Serkan Günel`in dışında avukatlar Kazım Yiğit Akalın ve Yiğit Gökçehan Koçoğlu da gözaltına alınmış, yurt dışı çıkış yasağı konarak serbest bırakılmıştı. Gözaltılarla ilgili Murat Ongun`un sosyal medya hesabından da bir açıklama paylaşıldı. Paylaşımda, "`Sırada ne var` demiştim.
Kutsallara saldırı varmış. Eşim olmaktan başka suçu (!) olmayan kıymetlimi, çocuklarımın yanında şafak vakti gözaltına aldınız. Hani eşler, çocuklar kutsaldı? Hani onlar, siyasi kavgalardan muaftı? Vicdansızsınız! Dostlarım; babaları cezaevinde, anneleri nezarethanede olan çocuklarımı yalnız bırakmayın." denildi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA