1 Mayıs 2025 Perşembe

22:09   AVUKATLAR “SEVGILI DOKTOR” ADLı TIYATRO OYUNUNU SAHNELEDI   20:02   İSVEÇLI GAZETECI MEDIN`IN “CUMHURBAŞKANı`NA HAKARET” DAVASı... AVRUPA PARLAMENTOSU MILLETVEKILI SJÖSTEDT: TÜRKIYE`DEKI GAZETECILERIN HABER YAPMAKTAN DOLAYı CEZALANDıRıLMALARı BIZI DERINDEN ENDIŞELENDIRIYOR   19:57   TÜLAY HATIMOĞULLARı: İSTANBUL`DA VE DÖRT BIR YANDA EKMEK, BARıŞ VE DEMOKRATIK TOPLUM MÜCADELEMIZI KARARLıLıKLA SÜRDÜRECEĞIZ   19:53   İSTANBUL`DA 1 MAYıS`TA OLAĞANÜSTÜ ÖNLEMLER   19:49   CHP`LI ZEYBEK: İBB IŞTIRAK ŞIRKETLERLE ILGILI TÜM IHALE VE PROJELERIN BILGI-BELGELERININ TALEP EDILMESI SIYASI HESAPLAŞMANıN YENI TEZAHÜRÜDÜR   19:47   KARTALKAYA`DAKI OTEL YANGıNıNDA OĞLUNU KAYBEDEN DANıŞTAY 9. DAIRE BAŞKANı GENÇBAY SORUMLULARı SAYDı: BEN BUNA ORGANIZE KÖTÜLÜK DIYORUM   19:22   İMAMOĞLU`NDAN ERDOĞAN`A `KANAL İSTANBUL` ÇAĞRıSı: KANAL İSTANBUL REFERANDUMU IÇIN SANDıKLAR KURULSUN   19:09   TBMM GENEL KURULU... ALI MAHIR BAŞARıR: "AKıN GÜRLEK KADAR BIR TAŞ ADALETIN, YARGıNıN ÜZERINE DÜŞMÜŞ"   18:52   CHP`LI TANAL: TUTUKLULUK SÜRESI 30 GÜNÜ GEÇEN ÖĞRENCILERIN, BILGILENDIRILMEDEN SEGBİS ÜZERINDEN SAVUNMALARı ALıNMAK ISTENIYOR   18:50    BAŞKAN TUNCER’DEN 1 MAYıS EMEK VE DAYANıŞMA GÜNÜ MESAJı   18:31   İSVEÇLI GAZETECI JOAKIM MEDIN`E "CUMHURBAŞKANıNA HAKARET" SUÇUNDAN 11 AY 20 GÜN HAPIS CEZASı   17:58   ANKARA BAROSU HAYVAN HAKLARı MERKEZI BAŞKANı GÜRSOY`DAN HAYVANLARı EVINDE ÖLDÜREN DOKTORA ILIŞKIN AÇıKLAMA: "SERI KATILLER ÖNCE HAYVANLARLA BAŞLıYOR, DAHA SONRA INSANLARA SIRAYET EDIYOR"   17:47   CHP`LI DINÇER: "TÜRKIYE`DEKI DOĞURGANLıK ORANLARıNıN DÜŞMESININ SEBEBI, AKP IKTIDARıNıN BIZZAT KENDISIDIR"   17:27   KARTALKAYA OTEL YANGıNıNDA KıZı VE TORUNUNU KAYBEDEN SEMA ŞAHIN: ``YAŞAMAM GEREKIYOR. BEN BU DAVANıN SONUNU GÖRECEĞIM``   17:17   CHP`LI KAYA`DAN, AILE VE SOSYAL HIZMETLER BAKANı GÖKTAŞ`A: "GENÇLERIN ASıL IHTIYACı MOBILYA INDIRIMI DEĞIL, GELECEK GÜVENCESI"   17:13   CHP`NIN KONYA MITINGI... CHP KONYA MILLETVEKILI BARıŞ BEKTAŞ: “AK PARTI`NIN KALESI VARSAYıLAN KONYA`DAKI MITINGIMIZE CIDDI BIR KATıLıM BEKLIYORUZ”   16:47   DEM PARTI EŞ GENEL BAŞKANı BAKıRHAN, ‘`YENI SÜREÇ`` UYARıSı: “OLUMSUZ KIMI PRATIKLERLE, SÖYLEMLERLE KARŞıLAŞABILIRIZ, BUNLAR BIZI KORKUTMALı. UZAKLAŞTıRMAMALı``     16:28   ANKARA`DA SOKAK HAYVANLARıNı ÖLDÜRDÜĞÜ SUÇLAMASıYLA TUTUKLANAN DOKTOR HAKKıNDAKI TÜM IDDIALARı REDDETTI   16:13   KARTALKAYA OTEL YANGıNıNDA AILESINI KAYBEDEN ANNE DUYGU CAN: "BIRI YANıMA YAKLAŞTı. ‘VALI BEY ÜZÜLÜYOR. BURADA AĞLAMA` DEDI BANA. BEN ÖMRÜMÜ ADADıĞıM EVLATLARıMı KAYBEDERKEN, ACıM BILE RAHATSıZLıK SAYıLDı"   15:56   MHP MERSIN MILLETVEKILI DR. LEVENT UYSAL, ÇOCUKLARıN SESI OLDU  
 
     
   

Murat Ongun`un eşi Gözdem Ongun gözaltına alındı... Avukat Günel: “Kendisi dahil hiçbir şüpheli ile görüşemeyeceğim söylendi”


İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında İBB yetkilileri ve yakınlarına yönelik yeni bir gözaltı dalgası başlatıldı. 53 kişilik listede İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Medya AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ongun`un eşi Gözdem Ongun`un da yer aldığı öğrenildi. Murat Ongun`un avukatı Serkan Günel, “Bir saat, iki saat içinde 53 kişilik bir gözaltı listesi olduğunu öğrendik. Listede daha önceki operasyonlarda da gözaltına alınan Can Akın Çağlar ile İBB İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Ramazan Gülten ve İSKİ Genel Müdürü (Şafak Başa) gibi isimler de var... Müvekkilimle görüşmek için az önce geldim. Ancak benim kendisiyle görüşemeyeceğim söylendi. Kendisi dahil hiçbir şüpheli ile görüşemeyeceğim söylendi." dedi.

 

Tarih : 26 Nisan 2025 Cumartesi 13:01   Okunma : 237

Haber: Tuba KARA / Kamera: Hakan KAYA

(İSTANBUL) İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında İBB yetkilileri ve yakınlarına yönelik yeni bir gözaltı dalgası başlatıldı. 53 kişilik listede İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Medya AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ongun`un eşi Gözdem Ongun`un da yer aldığı öğrenildi. Murat Ongun`un avukatı Serkan Günel, “Bir saat, iki saat içinde 53 kişilik bir gözaltı listesi olduğunu öğrendik. Listede daha önceki operasyonlarda da gözaltına alınan Can Akın Çağlar ile İBB İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Ramazan Gülten ve İSKİ Genel Müdürü (Şafak Başa) gibi isimler de var... Müvekkilimle görüşmek için az önce geldim. Ancak benim kendisiyle görüşemeyeceğim söylendi. Kendisi dahil hiçbir şüpheli ile görüşemeyeceğim söylendi." dedi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında İBB yetkilileri ve yakınlarına yönelik yeni bir gözaltı dalgası başlatıldı. 53 kişilik listede İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Medya AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ongun`un eşi Gözdem Ongun`un da yer aldığı öğrenildi. Murat Ongun`un avukatı Serkan Günel, bu sabah saatlerinde Gözdem Ongun`un kendisini arayarak evlerine polislerin geldiğini haber verdiğini söyledi. Süreçten bu şekilde haberdar olduğunu aktaran Günel, “Bir saat, iki saat içinde 53 kişilik bir gözaltı listesi olduğunu öğrendik. Listede daha önceki operasyonlarda da gözaltına alınan Can Akın Çağlar ile İBB İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Ramazan Gülten ve İSKİ Genel Müdürü (Şafak Başa) gibi isimler de var” diye konuştu.

Gözdem Ongun`un İBB ile herhangi bir bağı bulunmadığını vurgulayan Günel, gözaltı gerekçesinin, daha önce basında sıkça yer alan Murat Ongun`un kirada kaldığı evin kirasının nasıl ödendiği meselesiyle ilgili olduğunu düşündüğünü belirtti.

Gözdem Ongun ile görüşmek üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü`ne gittiğini anlatan Serkan Günel, kendisine, iki gün önce aynı soruşturma kapsamında gözaltına alınarak şüpheli konumuna geldiği için hiçbir şüpheliyle görüştürülmeyeceğinin bildirildiğini kaydetti. Günel, “Savcı tarafından verilen bu talimat karşısında yapabileceğimiz bir şey yok. Bu nedenle Gözdem Ongun için yeni bir avukat görevlendirilecek” dedi. Vatan Caddesi`ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü Yerleşkesi önünde ANKA`ya bir açıklama yapan Serkan Günel şunları söyledi:

"Gözdem Ongun ile görüştürmediler"

"Bu sabah saatlerinde müvekkilim Murat Ongun`un eşi Gözdem Ongun`un beni aramasıyla evine polislerin geldiğini haber vermesiyle bu süreçten haberim oldu. Burada da daha sonra bir saat, iki saat sonra anladık ki 53 kişilik bir liste var bu sefer. Elli üç kişilik bir gözaltı listesi var. İçerisinde daha önceki operasyonda da gözaltına alınan Can Akın Çağlar da var, İBB İmar Şehircilik Daire Başkanı Ramazan Gülten ve İSKİ Genel Müdürü (Şafak Başa) gibi isimler var. Dolayısıyla bu isimler arasında benim için önemli olan müvekkilim Murat Ongun`un eşi Gözdem Ongun`un durumuydu. Çünkü daha önce hiçbir şekilde İBB`de çalışmışlığı yok. Herhangi bir şirketinin bir bağı yok İBB`yle. Dolayısıyla bunun tek nedeninin daha önce de basında çokça yer alan Murat Ongun`un kirada kaldığı evin kirasının nasıl ödendiğine ilişkin bir mesele olduğunu düşünüyordum. Kendisiyle görüşmek için az önce Vatan Caddesi`nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü`ne geldim. Ancak benim kendisiyle görüşemeyeceğim söylendi. Kendisi dahil hiçbir şüpheli ile görüşemeyeceğim söylendi. Bunun nedenini sorduğumda iki gün önceki gözaltım ve aynı soruşturmadan şüpheli konumunda olmam olduğu söylendi. Dolayısıyla savcı tarafından verilen bu talimat karşısında yapabileceğimiz bir şey yok. Ben kendisini de avukatlığını üstlenmek durumundaydım ancak bu durumda kendisi için yeni bir avukat bulunacak. Biz de süreci dışarıdan takip edeceğiz. Tahminim yine fazla sayıda insan olması sebebiyle ifadelerin hemen başlamayacağı. Mümkün olan en kısa süre yarındır diye düşünüyorum. Pazartesiden önce de adliyeye bir sevk olacağını tahmin etmiyorum” 

Ongun: Hani eşler, çocuklar kutsaldı? Hani onlar, siyasi kavgalardan muaftı?

Serkan Günel`in dışında avukatlar Kazım Yiğit Akalın ve Yiğit Gökçehan Koçoğlu da gözaltına alınmış, yurt dışı çıkış yasağı konarak serbest bırakılmıştı. Gözaltılarla ilgili Murat Ongun`un sosyal medya hesabından da bir açıklama paylaşıldı. Paylaşımda, "`Sırada ne var` demiştim.
Kutsallara saldırı varmış. Eşim olmaktan başka suçu (!) olmayan kıymetlimi, çocuklarımın yanında şafak vakti gözaltına aldınız. Hani eşler, çocuklar kutsaldı? Hani onlar, siyasi kavgalardan muaftı? Vicdansızsınız! Dostlarım; babaları cezaevinde, anneleri nezarethanede olan çocuklarımı yalnız bırakmayın." denildi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA