19 Ağustos 2026 Çarşamba

11:15   MERSIN’DE BÜYÜK İLGI GÖREN ÜCRETSIZ HIZMET: BINLERCE KIŞI AKDENIZ’DE BULUŞUYOR!   10:40   GÜLCAN KıŞ’TAN ŞIMŞEK’E BÜTÇE TEPKISI: ’KEMER HAZINE’YE DEĞIL, MILLETIN BOĞAZıNA SıKıLDı!’   09:30   ADANA’NıN TURIZM İNCISINDE BÜYÜK DEĞIŞIM: MAVI BAYRAK DALGALANDı, ENGELSIZ DENIZ DÖNEMI BAŞLADı!   09:10   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN KıRSALA NEFES ALDıRAN DESTEK: 300 LITRELIK SÜT SOĞUTMA TANKı HIBESI SÜRÜYOR   03:26   FENERBAHÇE KADıKÖY’DE AVANTAJı KAÇıRDı: DEVLER LIGI KAPıSı FRANSA’YA KALDı!   21:30   SIYASETTE REKOR KıRAN BÜYÜME! YENİ PARTI ÜYE VE BELEDIYE SAYıSıNı AÇıKLADı: ’CUMHURIYET TARIHINDE İLK!’   21:20   TOROSLAR BELEDIYESI’NDEN EDEBIYAT MIRASıNA VEFA: OSMAN ŞAHIN ÖYKÜ ÖDÜLÜ GELENEKSELLEŞIYOR   20:43   MERSIN’DE YAŞAYANLAR DIKKATE ALMALı: TÜRK KıZıLAY’DAN HAYATI ÇAĞRı! ’KAN BAĞıŞı TATIL YAPMAZ’   20:41   A PARTI MERSIN İL BAŞKANı GÜR ARSLANYıKAR’DAN DEPREM VE KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇAĞRıSı   20:35    ORTALıĞı KARıŞTıRACAK HARITA! TRUMP HÜRMÜZ BOĞAZı’Nı ABD TOPRAĞı İLAN ETTI: TAHRAN’DAN YANıT GECIKMEDI   19:23   ENERJI BAKANLıĞı ÖNÜNDE 9. GÜN: BAĞıMSıZ MADEN İŞ BAŞKANıNA EV HAPSI TALEBINE SERT TEPKI!   19:10   SEÇIM ÖNCESI AŞıRı SAĞA KARŞı DEV İTTIFAK: SANAT, SPOR VE İŞ DÜNYASı MITINGE HAZıRLANıYOR   16:58   KEMAL KıLıÇDAROĞLU: ESNAFıN DÜKKÂNı KURŞUNLANıRKEN, ÇETELER HARAÇ KESERKEN HANGI GÜVENLIKTEN SÖZ EDIYORUZ   15:52   CHP’DEN ODA DAĞıLıMı NEDENIYLE KURTULMUŞ’A TEPKI: TBMM BAŞKANı ‘EVDEN GIDEN DAMADıN KAPıYı SıRTLAMASıNA’ IZIN VERMIŞTIR   15:51   TÜRKIYE MADEN-İŞ SENDIKASı ÜYESI IŞÇILERIN EYLEMI SÜRÜYOR: "BıKTıK ARTıK"   15:50   EĞITIM SEN’DEN 6. DEMOKRATIK EĞITIM KURULTAYı.... KEMAL IRMAK: KURULTAYıMıZı ÇÖZÜM ÖNERILERIMIZI OLUŞTURACAĞıMıZ BIR ZEMIN OLARAK DEĞERLENDIRIYORUZ   15:50   CHP GRUP BAŞKANVEKILI TÜRELI: "İSTANBUL SÖZLEŞMESI’NE GERI DÖNÜLMELI VE SÖZLEŞMENIN TÜM HÜKÜMLERI EKSIKSIZ UYGULANMALıDıR"   15:49   TOM BARRACK: İSRAIL’IN EBU ZUHUR ÜSSÜ’NE SALDıRıLARıNDAN ENDIŞE DUYUYORUZ   14:44   ABDULLAH GÜL’DEN "ÇERÇEVE YASA" AÇıKLAMASı: "KÜRT MESELESININ ÇÖZÜMÜNDE YENI BIR KAPı AÇMıŞTıR"   14:42   SIVAS’TA YOLCU MINIBÜSÜ ŞARAMPOLE DEVRILDI: 4 ÖLÜ, 10 YARALı  
 
     
   

Sinop`ta “Nükleere Hayır” yürüyüşü... Gerze Belediye Başkanı Belovacıklı: "Nükleeri sadece Sinop değil artık dünya istemiyor"


 Sinop Nükleer Karşıtı Platformu, Çernobil Faciası`nın yıl dönümü nedeniyle yürüyüş ve miting düzenledi. Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, "Nükleer santrali Sinop istemiyor değil artık bütün dünya istemiyor. İnsanlar daha iyi ortamlarda, ormanlarda,  denizlerde kirlenmeden yaşamak istiyor. Onun için biz de ilimize yapılmak istenen nükleer santrale karşı mücadele veriyoruz" dedi.

 

Tarih : 26 Nisan 2025 Cumartesi 14:20   Okunma : 382

Haber: Mustafa USTA 

(SİNOP) - Sinop Nükleer Karşıtı Platformu, Çernobil Faciası`nın yıl dönümü nedeniyle yürüyüş ve miting düzenledi. Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, "Nükleer santrali Sinop istemiyor değil artık bütün dünya istemiyor. İnsanlar daha iyi ortamlarda, ormanlarda,  denizlerde kirlenmeden yaşamak istiyor. Onun için biz de ilimize yapılmak istenen nükleer santrale karşı mücadele veriyoruz" dedi.

Sinop Nükleer Karşıtı Platform, 26 Nisan 1986`da meydana gelen Çernobil Faciası`nın 36`ıncı yıl dönümü nedeniyle yürüyüş ve miting düzenlendi. Eski Otogar mevkisinden başlayan yürüyüş, “Nükleere hayır`, `Nükleere inat, yaşasın hayat` sloganlarıyla Uğur Mumcu Meydanı`na sona erdi. Yürüyüşün ardından meydanda düzenlenen mitingde nükleer santral karşıtı açıklamalar yapıldı.

"Bu teknolojiyle yeni enerji kaynakları yaratılıyor"

Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, insanların çocuklarına güzel bir gelecek bırakmak istediğini belirterek, şöyle konuştu:

"Bugün Sinop`a yapılmak istenen nükleer santralin yapılmaması için bir direniş mücadelesi yapıyoruz. Nükleer santrali Sinop istemiyor değil artık bütün dünya istemiyor. İnsanlar daha iyi ortamlarda, daha iyi ormanlarda, daha iyi denizlerde kirlenmeden yaşamak istiyor. Onun için biz de ilimize yapılmak istenen nükleer santrale karşı mücadele veriyoruz. Sinop en mutlu insanların yaşadığı bir şehir. Bu şehirde nükleer santral yapıldığı zaman insanların huzuru kaçacak. Ayrıca, bizim enerjiye ihtiyacımız yok. Biz Gerze`de de termik santrale karşı mücadele vermiştik. Termik santraller, nükleer santraller yani fosil yakıtlarla üretilen tüm enerjiler dünyamızı kirletmekte ve gelecek nesillerimizi yok etmektedir. Bunun için bu olaya karşıyız. Nükleer santral yapılmaması için de elimizden gelen her şeyi yapacağız.

Sinop huzurlu, mutlu ve sağlıklı yaşamak istiyor. İnsanlar çocuklarına güzel bir gelecek bırakmak istiyor. O yüzden mücadele veriyor. Depremde yaralanan vatandaşlarımıza geçmiş olsun diyoruz. Deprem dolayısıyla insanlar artık kırsal kesimlere göç etmeye başlıyor. Bunun nedeni kırsal kesimlerde toprakla, temiz havayla buluşup sağlıklı yaşamak istiyor. Onun için de katı yakıtlarla yapılan nükleer santraller, termik santraller artık ülkemize yakışmıyor. Biz çağdaş ve modern bir ülkeyiz. Artık teknoloji o kadar ilerledi ki, bu teknolojiyle yeni enerji kaynakları yaratılıyor. Bunların doğayı kirletmeyeni, insana, denize, ağaca zarar vermeyen enerji kaynaklarını yaratılmasından yanayız. Biz, Sinop olarak nükleer santral istemiyoruz."

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA