4 Temmuz 2026 Cumartesi

16:40   ÖZGÜR ÖZEL, KASTAMONU’DA... ÖZEL: YÜRÜYÜŞÜMÜZ DURDURULURSA YENI YOL AÇACAĞıZ"   16:40   ÖZGÜR ÖZEL, KASTAMONU’DA... ÖZEL: "BIZIM YOLUMUZ SIYASETTE IKTIDAR YOLUDUR, BIZI BU YOLDAN KIMSE ÇEVIREMEZ"   16:39   DENIZ GÖKTAŞ: "DINI DEĞERLERI AŞAĞıLAMAK GIBI BIR KASTıM VEYA AMACıM BULUNMAMAKTADıR"   16:34   ÖZ İPLIK-İŞ’TEN ’CRS ŞıK MAKAS’ AÇıKLAMASı: “GERÇEK ZAFER FABRIKANıN ÜRETIME DEVAM ETMESIDIR”   15:30   KOMEDYEN SERGEN DEVECI’DEN DENIZ GÖKTAŞ’A DESTEK: ŞAKA YAPAN INSANıN YARGıLANMASı BIZIM IÇIN ÜZÜCÜ   15:22   KOMEDYEN DENIZ GÖKTAŞ, TUTUKLAMA TALEBIYLE SULH CEZA HAKIMLIĞI’NE SEVK EDILDI   09:11   ÜNIVERSITELILER DIKKAT! MERSIN’DE EV TAŞıYACAK ÖĞRENCILERE TAMAMEN ÜCRETSIZ DESTEK: TEK TELEFON YETERLI!   23:28   CHP’LI SEMIH PALAMUT’TAN SIVAS KATLIAMı MESAJı: ’MADıMAK, TÜRKIYE’NIN ADALET SıNAVıDıR!’   17:27   DENIZ GÖKTAŞ’ıN GÖZALTıNA ALıNMASıNA SIYASI PARTI VE MESLEK ÖRGÜTLERINDEN TEPKI: DERHAL SERBEST BıRAKıLSıN   15:55   EKREM İMAMOĞLU: "9 TEMMUZ SONRASı TÜRKIYE’DE NE OLACAK?"   15:54   İBB DAVASı’NıN 61’INCI GÜNÜNDE DURUŞMAYA IKINCI ARA: İMAMOĞLU, SADECE SAVUNMASı ALıNıRKEN SALONDA BULUNABILECEK   15:53   SIVAS ANMASıNA KATıLAN ÖZGÜR ÖZEL: "HALKıN IKTIDARı KURULDUĞUNDA 2 TEMMUZ BIR UTANÇ GÜNÜ OLARAK ANıLACAK"   14:53   KOMEDYEN DENIZ GÖKTAŞ, YURT DıŞıNDAN DÖNÜŞÜNDE İSTANBUL HAVALIMANı’NDA GÖZALTıNA ALıNDı   14:52   AZIZ İHSAN AKTAŞ DAVASıNıN KARAR DURUŞMASıNıN 12’NCI GÜNÜ BAŞLADı   13:51   AYŞE TOKYAZ DAVASıNDA SAVCı ESKI POLIS SANıK HAKKıNDA AĞıRLAŞTıRıLMıŞ MÜEBBET ISTEDI   13:50   İBB DAVASı’NDA DURUŞMA TAKVIMI GERILIMI: İMAMOĞLU’NUN SALONDAN ÇıKARıLMASı IÇIN TALIMAT VERILDI   12:47   CHP ILE ILGILI ANKET SONUCU: MUTLAK BUTLAN KARARı “SIYASI"   11:46   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NDEN TARSUS TRAFIĞINE NEFES ALDıRAN KAVŞAK DÜZENLEMESI   10:44   TARSUS DOĞA PARKı’NıN SEVIMLI SAKINLERI ÇEŞITLI YÖNTEMLERLE SERINLETILIYOR   09:43   CHP’LI İLGEZDI KYK YURTLARıNDAKI ÖLÜMLERI MECLIS GÜNDEMINE TAŞıDı  
 
     
   

CHP Genel Başkan Yardımcısı Adem: “Depolarda çürüyen sadece soğan değil, Türkiye`nin tarımsal geleceğidir”


CHP Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, “Türkiye tarımı bir kez daha büyük bir krizle yüz yüze. Mısır ve Özbekistan`dan yapılan kuru soğan ithalatı ve belli bölgelerde erken başlayan hasat, piyasayı altüst etti. İç piyasada fiyatlar dip yaptı, çiftçi elindeki ürünü satamaz hale geldi. Depolarda tonlarca soğan çürümeye terk edilirken üretici zarar üstüne zarar ediyor. Depolarda çürüyen sadece soğan değil, Türkiye`nin tarımsal geleceğidir” dedi.

 

Tarih : 27 Nisan 2025 Pazar 12:03   Okunma : 1100

(ANKARA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, “Türkiye tarımı bir kez daha büyük bir krizle yüz yüze. Mısır ve Özbekistan`dan yapılan kuru soğan ithalatı ve belli bölgelerde erken başlayan hasat, piyasayı altüst etti. İç piyasada fiyatlar dip yaptı, çiftçi elindeki ürünü satamaz hale geldi. Depolarda tonlarca soğan çürümeye terk edilirken üretici zarar üstüne zarar ediyor. Depolarda çürüyen sadece soğan değil, Türkiye`nin tarımsal geleceğidir” dedi.

CHP Tarım ve Orman Bakanlığı`ndan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, soğan üreticilerinin mağduriyetine ilişkin yazılı açıklama yaptı. Adem, şunları kaydetti:

“Bugün, soğan üreticilerimizin sesi duyulmasın diye bir haftalık sözlerle eylemler ertelendi. Ancak gerçek ortadadır: Çiftçinin tarlasında alın teriyle yetiştirdiği ürün, ithalat yüzünden değerini kaybetmiştir. Erken hasatla birlikte piyasalar durdu. Mısır ve Özbekistan`dan yapılan ithalat, yerli üreticinin emeğini hiçe saydı. Şu anda sadece Eskişehir`in iki köyünde bile bin tonun üzerinde soğan, depolarda çürümeye terk edilmiş durumda. Üreticilerimizin malları ellerinde kalmış, satılamamıştır. Depolarda bekleyen soğanların ömrü 10 günü geçmeyecek. Bu şartlarda, üretici ürününü satamazsa, borçlarını kapatamazsa bu ülke tarımı nasıl ayakta kalacak? Şu anda dokuz liraya mal edilen ürün, üç-beş liraya teklif edilmekte. Çiftçi zararına satış yapmaya bile alıcı bulamıyor. Üretici çocuğunun rızkı için çalışırken ithalatçıların cebi doluyor. Çiftçiye ilk sahip çıkması gereken kurumlar sessiz. Tarım Kredi Kooperatifleri, ziraat odaları üreticinin feryadını duymuyor.

Türkiye tarımı bir kez daha büyük bir krizle yüz yüze. Mısır ve Özbekistan`dan yapılan kuru soğan ithalatı ve belli bölgelerde erken başlayan hasat, piyasayı altüst etti. İç piyasada fiyatlar dip yaptı, çiftçi elindeki ürünü satamaz hale geldi. Depolarda tonlarca soğan çürümeye terk edilirken üretici zarar üstüne zarar ediyor. Geçmişte depolara baskın yapıp üreticiyi stokçu ilan edenler, bugün yaşanan bu rezaletin hesabını verecek mi? Şimdi ne oldu? Stokçu dedikleri çiftçinin ürünü çürürken neredeler? Bir haftalık sus payı değil, gerçek çözüm istiyoruz. Biz CHP olarak diyoruz ki üreticiyi koruyacak alım garantili sistemler kurulsun. Avrupa`daki gibi çiftçi önünü görebilsin. İthalatla üreticinin emeği çalınmasın. Tarımı bilmeyenler, sadece ithalatı teşvik edenler bilsin ki bu ülke çiftçisiz ayakta kalamaz. Toprağına sahip çıkan, üretime devam eden her çiftçimizin yanındayız. Çiftçi sahipsiz değildir, olmayacaktır. Depolar çürüse de bu ülkenin çiftçisi boyun eğmeyecek. Üç gün bastırırsınız, beş gün sessizlik sağlarsınız ama toprağın gerçeği susmaz. Çiftçinin emeği ithalatla yok ediliyor. Depolarda çürüyen sadece soğan değil, Türkiye`nin tarımsal geleceğidir.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA