16 Haziran 2025 Pazartesi

11:20   BÜYÜKŞEHIR’LE ‘BABALAR GÜNÜ’ ŞENLIK GIBI GEÇTI   11:10    MEZITLI BELEDIYESI’NDEN HER YAŞA HITAP EDEN YAZ KURSLARı BAŞLADı   10:20   ÜNIVERSITELERDE, 19 MART VE SONRASıNDA DEVAM EDEN EYLEMLERE KATıLAN ÖĞRENCILERE DISIPLIN SORUŞTURMASı AÇıLDı   09:55   RTÜK ÜYESI TUNCAY KESER’DEN RTÜK BAŞKANı ŞAHIN’E "İBB SORUŞTURMASı" TEPKISI: "BAŞVURULAR GÜNDEME ALıNMıYOR, BU GÖREVI IHMALDIR. BUNUN ADı ÇIFTE STANDARTTıR, KANALA GÖRE HUKUKTUR"   09:20   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ÜNIVERSITE SıNAVı KAYGıSıNA KARŞı UZMAN TAVSIYELERI    15:21   BÜYÜKŞEHIR’IN YENIŞEHIR EMEKLI EVI’NDE “SOLUNUM EGZERSIZLERI ATÖLYESI” DÜZENLENDI   15:17   ENERJIDE YATıRıMCıLARA “SÜPER IZIN” GETIREN YASA TEKLIFI... KAZDAĞı DOĞAL VE KÜLTÜREL VARLıKLARı KORUMA DERNEĞI: "TEKLIFIN YASALAŞMASıNı ENGELLEMEK IÇIN BIRLIKTE MÜCADELE EDELIM"   15:12   ÖZGÜR ÖZEL: “KURULTAY DAVASıNDA BUTLAN YA DA KAYYUM KARARı ÇıKARSA TANıMAM”   15:05   LGS SONA ERDI... ÖĞRENCILER IÇERIDE AILELER DıŞARıDA TER DÖKTÜ: “BEN OKUMAYı ÇOK ISTIYORDUM, ŞARTLAR GEREĞI OLMADı. ŞU AN ÇOCUĞUMDAN UMUTLUYUM”   15:01   BÜYÜKŞEHIR’IN “MERSINLI KADıN USTALAR” PROJESI İLE KADıNLAR İSTIHDAMA KATıLıYOR    14:55   ÖZGÜR ÖZEL, ÖNCEKI CHP GENEL BAŞKANLARıNıN BABALAR GÜNÜ’NÜ KUTLADı   13:59   ÖZGÜR ÖZEL’DEN BABALAR GÜNÜ MESAJı: “BU ÜLKE, EVLADıNA ONURLU BIR GELECEK BıRAKMAK IÇIN YıLMADAN DIRENEN BABALARıN EMEĞIYLE YENIDEN AYAĞA KALKACAK”   11:01   BAŞKAN CANAN AKSU , “KAÇAK YAPıLARA GEÇIT VERILMEMELIDIR”    10:40   BAŞKAN YıLDıZ VE BAŞKAN SEÇER’DEN GÜNEYKENT SEMT PAZARıNA ZIYARET   10:28   TOROSLAR’DA İKINCI SOSYETE PAZARı AÇıLDı   09:07   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NIN ‘MINIKBÜS’ PROJESI BÜYÜYOR    23:25   BAŞKAN HASAN TÜZÜN’DEN BABALAR GÜNÜ MESAJı   21:05   BAŞKAN SEÇER, GÜNEYKENT PAZAR YERI’NI ZIYARET ETTI   20:01   BAŞKAN SEÇER, ‘JANDARMA TEŞKILATı’NıN 186. KURULUŞ YıL DÖNÜMÜ KUTLAMA PROGRAMı’NA KATıLDı    17:59   YENIŞEHIR BELEDIYESININ ÇOCUK SAĞLıĞı PANELLERI DEVAM EDIYOR  
 
     
   

Mersin Büyükşehir Belediyesi kurs merkezi öğrencileri, bilgi yarışması heyecanı yaşadı


Mersin Büyükşehir Belediyesi, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı`na bağlı Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi`nde YKS`ye hazırlanan öğrencilere yönelik bilgi yarışması düzenledi. Yarışmaya, 11 şubeden 33 öğrenci katıldı.

 

Tarih : 27 Nisan 2025 Pazar 13:25   Okunma : 348

(MERSİN) - Mersin Büyükşehir Belediyesi, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı`na bağlı Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi`nde YKS`ye hazırlanan öğrencilere yönelik bilgi yarışması düzenledi. Yarışmaya, 11 şubeden 33 öğrenci katıldı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı`na bağlı Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi`nde Yükseköğretim Kurumları Sınavı`na (YKS) hazırlanan öğrencilere yönelik bilgi yarışması düzenledi. Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı`nda gerçekleşen bilgi yarışması, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Engin Yıldırım`ın ders zilini çalmasıyla başladı.

Akdeniz, Halkkent, Sağlık, Tarsus, Erdemli, Silifke, Gülnar, Mut, Bozyazı, Aydıncık ve Anamur Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi`nden 33 öğrencinin katıldığı ve YKS formatına uygun soruların yer aldığı yarışma, sınav atmosferini aratmazken, tatlı bir rekabet yaşandı. Yarışma sonunda Erdemli birinci, Bozyazı ikinci, Halkkent Kurs Merkezi ise üçüncü oldu.

Birinci takıma madalya ve hediyelerini Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı İbrahim Evrim, ikinci takıma Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Bedrettin Gündeş ve üçüncü takıma Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Hasan Gökbel takdim etti.

“Öğrencilerimizi bir araya getirip mutlu olmalarını ve kaynaşmalarını sağlıyoruz”

Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak eğitimde fırsat eşitliği sağlamak için kent genelinde birçok çalışmaya imza attıklarını dile getiren Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Engin Yıldırım, her yıl geleneksel olarak düzenledikleri bilgi yarışması etkinliğini bu yıl da gerçekleştirdiklerini ifade etti. Bilgi yarışmasının, çocukların sınav stresini azaltan keyifli etkinliklerden olduğunu belirten Yıldırım, “Çocuklar hem yarıştı hem eğlendi. Amacımız; çocuklarla bir araya gelmek ve 13 ilçeden öğrencilerimizi bir araya getirip mutlu olmalarını, kaynaşmalarını sağlamak” dedi.

Öğrenciler bilgilerini pekiştirirken, bir yandan da sınav stresini attılar

Erdemli Kurs Merkezi`nden faydalanan ve birinci olan grupta yer alan İlayda Altundal, “Hepimiz çok eğlendik. Elimizden geleni yaptık. Kolay ve zor sorular vardı. Süreye uygun olması ve sınava yakın sorularla sınava dönük bir prova gibiydi bizim için. Herkesin dershaneye gitme imkanı yok. Her ilçede bu imkanın sağlanması çok güzel bir şey. Öğrenciler bu sayede fırsat eşitliğini yakalıyor” diye konuştu.

Yarışmada ikinci olan grupta yer alan Bozyazı Kurs Merkezi`nde eğitim gören Hazan Gökçe Kılınç, “Derece yapmayı hiç beklemiyorduk. Elimizden geleni yaptık ve çok mutlu olduk. Bizim için çok güzel bir deneyim oldu. Tatlı tatlı rekabet ettik. Tanımadığımız öğrenciler bile bizi destekleyince kaynaşmış olduk. YKS`nin bir provası gibiydi. Çok faydalı oldu” ifadelerini kullandı.

Yarışmada üçüncü olan grupta yer alan Yusuf Etiz ise etkinliğin kendilerine güzel bir anı olduğunu söyleyerek, “Büyükşehir`in ücretsiz olarak eğitim vermesi çok iyi. Bizlere soru bankaları, denemeler, kitaplar da veriyorlar. Öğretmenlerimiz çok kaliteli. Güzel bir fırsat eşitliği sağlıyorlar” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA