16 Ekim 2025 Perşembe

16:14   AKDENIZ’IN IŞıĞı, TARSUS’UN KALBINDE YANDı   16:09   “MEDENI HAKLAR REHBERI” PROJESI İLE ADALETE ERIŞIM GÜÇLENIYOR   16:07   MILLETVEKILI ALI BOZAN: BU SALDıRıNıN SORUMLUSU, BU ÜLKENIN BARıŞıNA ALÇAKÇA SALDıRANLARDıR.   16:06   AYŞEGÜL DOĞAN’DAN DERVIŞOĞLU’NA TEPKI   16:05   NARIN GÜRAN CINAYETI DAVASı’NDA YENI GELIŞME   11:53   BAŞKAN BAŞ’TAN KHK YÜRÜYÜŞÜNE NET DESTEK: “EKMEĞIYLE OYNANAN HER EMEKÇI İÇIN BURADAYıZ!”   10:40   BAŞKAN BOLTAÇ: “BIR KADıN ÜRETIRSE, BIR ŞEHIR BÜYÜR, BIR ÜLKE GÜÇLENIR”   10:28   TÜRKIYE NATO’DA GÜÇLÜ MESAJ VERDI: TSK GAZZE GÖREV GÜCÜ’NE HAZıR!   10:25   ÜÇÜNCÜ KıŞTA HÂLÂ KONTEYNERDE: DEPREM KONUTLARıNDA GERÇEK ORTAYA ÇıKTı   09:50   TRUMP’TAN GAZZE MESAJı: “HAMAS SILAHSıZLANMAZSA BIZ DEVREYE GIRERIZ”   09:30   KADıN ELIYLE BEREKET SOFRALARA TAŞıNıYOR: MERSIN’DE HASAT PAZARı COŞKUSU   15:29   “D400 KARAYOLU ARTıK ULAŞıM DEĞIL, YAŞAM MÜCADELESIDIR”   15:28   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN MUHTARLARA ZIYARET    15:25   BAŞKAN ÖZYIĞIT “KENT KÜTÜPHANEMIZI KıSA SÜREDE HIZMETE AÇACAĞıZ”   15:23   FENERBAHÇE’NIN YENI BAŞKANı SARAN: “FENERBAHÇE’YI IÇERIDEN BALTALAMAK ISTEYENLERI IFŞA EDECEĞIM”   15:21   TGC: HAKAN TOSUN CINAYETININ TÜM AYRıNTıLARı TITIZLIKLE SORUŞTURULARAK MADDI GERÇEK GÜN YÜZÜNE ÇıKARıLMALıDıR   15:20   ASU KAYA: ROJIN’IN KATILLERI DE KATILLERI SAKLAYANLAR DA DELILLERI GIZLEYENLER DE YARGıLANACAK   15:18   CHP, ASKERI HASTANELERIN YENIDEN KURULMASı IÇIN KANUN TEKLIFI VERDI   15:17   İSRAIL ORDUSU: HAMAS’ıN CENAZELERINI TESLIM ETTIĞI 3 REHINENIN KIMLIĞI BELIRLENDI   15:16   ÖZGÜR ÖZEL, PES KONGRESI IÇIN YARıN AMSTERDAM’A GIDECEK  
 
     
   

İmamoğlu`ndan iş insanlarına, akademisyenlere, medya ve sanat dünyasına, bürokrasi ve sivil toplum temsilcilerine çağrı: Gelin bu güzel ülkenin müreffeh, özgür ve demokratik olması için birlikte çalışalım


Silivri`deki Marmara Cezaevi`nde tutuklu bulunan CHP`nin cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu, iş insanlarına, akademisyenlerine, medya mensuplarına, bürokratlarına, sanatçılarına, sivil toplum insanlarına "Hepimize iş düşüyor, sorumluluk hepimizin. Gelin hep beraber bu işi daha çabuk kılalım. Gelin bir an önce ülkenin ekonomisini rayına sokalım. Gelin bir an önce herkesi malından, mülkünden emin kılalım. Gelin bir an önce üniversitelerimizi, medyamızı özgürleştirelim. Gelin bir an önce sanatı, sivil toplumu itaate zorlanmaktan kurtaralım. Gelin bu güzel ülkenin müreffeh, özgür ve demokratik olması için birlikte çalışalım" sözleriyle seslendi.

 

Tarih : 27 Nisan 2025 Pazar 21:17   Okunma : 601

(ANKARA) - Silivri`deki Marmara Cezaevi`nde tutuklu bulunan CHP`nin cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu, iş insanlarına, akademisyenlerine, medya mensuplarına, bürokratlarına, sanatçılarına, sivil toplum çalışanlarına "Hepimize iş düşüyor, sorumluluk hepimizin. Gelin hep beraber bu işi daha çabuk kılalım. Gelin bir an önce ülkenin ekonomisini rayına sokalım. Gelin bir an önce herkesi malından, mülkünden emin kılalım. Gelin bir an önce üniversitelerimizi, medyamızı özgürleştirelim. Gelin bir an önce sanatı, sivil toplumu itaate zorlanmaktan kurtaralım. Gelin bu güzel ülkenin müreffeh, özgür ve demokratik olması için birlikte çalışalım" sözleriyle seslendi.

CHP`nin Cumhurbaşkanı Adayı Ekrem İmamoğlu`nun X hesabından, iş dünyasına, akademi camiasına, medya ve sanat dünyasına, bürokrasi ve sivil toplum temsilcilerine çağrı geldi. İmamoğlu`nun hesabından yapılan paylaşımda şu ifadeler yer aldı:

"Ülkemin iş insanlarına, akademisyenlerine, medya mensuplarına, bürokratlarına, sanatçılarına, sivil toplum erbabına, demokratik ve müreffeh Türkiye sevdalılarına sesleniyorum...

19 Mart darbesiyle ülkemizin içine düşürüldüğü halin hepinizi üzdüğünü, endişelendirdiğini, yorduğunu biliyorum. Memleketimizin zaten parlak olmayan ekonomisi artık daha kırılgan, uzun süredir güvensiz olan yatırım ortamı artık daha riskli. 2016`dan beridir susturulmaya çalışılan üniversitelerimiz, hapisle, ağır para cezalarıyla tehdit edilen medya dünyamız artık daha az özgür. Sarayın arka bahçesine çevirmek istediği bürokrasimiz daha çok gözetim altında. Sanat camiası ve sivil toplum dünyasından tam biat isteniyor. Şundan eminim: 19 Mart darbesini savuşturmakta, bu iktidarı göndermekte geciktiğimiz her geçen gün daha kötüsü olacak. Dün sabah büyük bir üzüntüyle şahit olduğumuz gibi İBB bürokrasisinin, iktidarın tekerine çomak sokan isimleri, yakın çalışma arkadaşlarım, onların eşleri yine sabah karanlığında çocuklarının yanından, evlerinden alındılar. İstanbul daha dört gün önce depremle sarsılmışken, Türkiye`nin kalbi bu aziz şehri depreme hazırlamakla meşgul olması gereken hükümet İBB`yi çalışamaz hale getirmenin peşine düştü.

"Konuşmak, yazmak isteyenler ya hapsedilecek ya da hapis veya ceza korkusuyla susturulacak"

Sevgili vatandaşlarım, bunlar iktidarda kaldıkça her şey daha kötü olacak. Ekonomi bugün dünden kırılgan. Yarın bugünden de kırılgan olacak. Yatırım ortamı iyileşmek bir tarafa, kimsenin serveti, dedesinden babasından devraldığı malı mülkü, kendi emeğiyle kurup büyüttüğü işi, şirketi hatta diploması güvende olmayacak. Üniversiteler, medya bugün dünden daha az özgür. Yarın bugünden daha az özgür olacak. İktidar aleyhine kimse konuşmasın, kimse yazmasın istenecek. Konuşmak, yazmak isteyenler ya hapsedilecek ya da hapis veya ceza korkusuyla susturulacak. Üniversiteler beton binalardan, gazeteler ve televizyonlar iktidara yakın duranlardan ibaret olacak. Bürokrasi yarın bugünden liyakatsiz olacak. Saraya daha fazla sadakat bürokraside tutunabilmenin tek ölçüsü olacak. Sanat ve sivil toplum dünyası etrafındaki kuşatma daha da büyüyecek. İtaat etmeyen rahat etmeyecek.

"Allah`ın izniyle bu iktidarı göndereceğiz. Ama tez, ama geç. En geç ilk seçimde..."

Aziz milletim, benim demokratik ve müreffeh Türkiye sevdalısı vatandaşlarım. Bu söylediklerimden ne kadar eminsem şundan da o kadar eminim: 19 Mart darbesini de bu karanlık günleri de savuşturacağız. Allah`ın izniyle bu iktidarı göndereceğiz. Ama tez, ama geç. En geç ilk seçimde... Milletin 19 Mart darbesine karşı ülkenin dört bir yanında verdiği tepki, vatandaşlarımın ülkelerinin, çocuklarının geleceğine sahip çıkmak için miting meydanlarını doldurması, 15,5 milyon seçmenin sandıklara koşarak cumhurbaşkanı adayına sahip çıkması, hepsi birden tek bir şeyi gösteriyor: Bu iktidardan kurtulmak artık sadece zaman meselesi. Ülkenin ekonomisini ve yatırım ortamını yeniden düzeltmek, memleketin üniversitelerini, medyasını ve sanat dünyasını özgürleştirmek, bürokrasisini iktidara değil devlete sadık kılmak artık sadece zaman meselesi.

"Gelin bir an önce sanatı, sivil toplumu itaate zorlanmaktan kurtaralım"

Türkiye`nin bugün içine düşürüldüğü karanlıktan çıkmasını çabuklaştırmak isteyenler, iş insanları, akademisyenler, medya mensupları, bürokratlar, sanatçılar, sivil toplum erbabı, herkese sesleniyorum. Hepimize iş düşüyor, sorumluluk hepimizin. Gelin hep beraber bu işi daha çabuk kılalım. Gelin bir an önce ülkenin ekonomisini rayına sokalım. Gelin bir an önce herkesi malından, mülkünden emin kılalım. Gelin bir an önce üniversitelerimizi, medyamızı özgürleştirelim. Gelin bir an önce sanatı, sivil toplumu itaate zorlanmaktan kurtaralım. Gelin bu güzel ülkenin müreffeh, özgür ve demokratik olması için birlikte çalışalım. Gelin birlikte ses verelim. 

"Ülke hepimizin, sorumluluk hepimizin"

Birlikte ses verelim ki sabahın kör karanlığında kimse polis baskınlarıyla çocuklarından ayrı düşürülmesin. Birlikte ses verelim ki bütün devlet kurumları İstanbul`u depreme hazırlamakla meşgul olsun. Birlikte ses verelim ki bu çarpık düzen, bu talan, bu yağma bir an önce sona ersin. Ülke hepimizin, sorumluluk hepimizin."

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA