30 Nisan 2025 Çarşamba

22:09   AVUKATLAR “SEVGILI DOKTOR” ADLı TIYATRO OYUNUNU SAHNELEDI   20:02   İSVEÇLI GAZETECI MEDIN`IN “CUMHURBAŞKANı`NA HAKARET” DAVASı... AVRUPA PARLAMENTOSU MILLETVEKILI SJÖSTEDT: TÜRKIYE`DEKI GAZETECILERIN HABER YAPMAKTAN DOLAYı CEZALANDıRıLMALARı BIZI DERINDEN ENDIŞELENDIRIYOR   19:57   TÜLAY HATIMOĞULLARı: İSTANBUL`DA VE DÖRT BIR YANDA EKMEK, BARıŞ VE DEMOKRATIK TOPLUM MÜCADELEMIZI KARARLıLıKLA SÜRDÜRECEĞIZ   19:53   İSTANBUL`DA 1 MAYıS`TA OLAĞANÜSTÜ ÖNLEMLER   19:49   CHP`LI ZEYBEK: İBB IŞTIRAK ŞIRKETLERLE ILGILI TÜM IHALE VE PROJELERIN BILGI-BELGELERININ TALEP EDILMESI SIYASI HESAPLAŞMANıN YENI TEZAHÜRÜDÜR   19:47   KARTALKAYA`DAKI OTEL YANGıNıNDA OĞLUNU KAYBEDEN DANıŞTAY 9. DAIRE BAŞKANı GENÇBAY SORUMLULARı SAYDı: BEN BUNA ORGANIZE KÖTÜLÜK DIYORUM   19:22   İMAMOĞLU`NDAN ERDOĞAN`A `KANAL İSTANBUL` ÇAĞRıSı: KANAL İSTANBUL REFERANDUMU IÇIN SANDıKLAR KURULSUN   19:09   TBMM GENEL KURULU... ALI MAHIR BAŞARıR: "AKıN GÜRLEK KADAR BIR TAŞ ADALETIN, YARGıNıN ÜZERINE DÜŞMÜŞ"   18:52   CHP`LI TANAL: TUTUKLULUK SÜRESI 30 GÜNÜ GEÇEN ÖĞRENCILERIN, BILGILENDIRILMEDEN SEGBİS ÜZERINDEN SAVUNMALARı ALıNMAK ISTENIYOR   18:50    BAŞKAN TUNCER’DEN 1 MAYıS EMEK VE DAYANıŞMA GÜNÜ MESAJı   18:31   İSVEÇLI GAZETECI JOAKIM MEDIN`E "CUMHURBAŞKANıNA HAKARET" SUÇUNDAN 11 AY 20 GÜN HAPIS CEZASı   17:58   ANKARA BAROSU HAYVAN HAKLARı MERKEZI BAŞKANı GÜRSOY`DAN HAYVANLARı EVINDE ÖLDÜREN DOKTORA ILIŞKIN AÇıKLAMA: "SERI KATILLER ÖNCE HAYVANLARLA BAŞLıYOR, DAHA SONRA INSANLARA SIRAYET EDIYOR"   17:47   CHP`LI DINÇER: "TÜRKIYE`DEKI DOĞURGANLıK ORANLARıNıN DÜŞMESININ SEBEBI, AKP IKTIDARıNıN BIZZAT KENDISIDIR"   17:27   KARTALKAYA OTEL YANGıNıNDA KıZı VE TORUNUNU KAYBEDEN SEMA ŞAHIN: ``YAŞAMAM GEREKIYOR. BEN BU DAVANıN SONUNU GÖRECEĞIM``   17:17   CHP`LI KAYA`DAN, AILE VE SOSYAL HIZMETLER BAKANı GÖKTAŞ`A: "GENÇLERIN ASıL IHTIYACı MOBILYA INDIRIMI DEĞIL, GELECEK GÜVENCESI"   17:13   CHP`NIN KONYA MITINGI... CHP KONYA MILLETVEKILI BARıŞ BEKTAŞ: “AK PARTI`NIN KALESI VARSAYıLAN KONYA`DAKI MITINGIMIZE CIDDI BIR KATıLıM BEKLIYORUZ”   16:47   DEM PARTI EŞ GENEL BAŞKANı BAKıRHAN, ‘`YENI SÜREÇ`` UYARıSı: “OLUMSUZ KIMI PRATIKLERLE, SÖYLEMLERLE KARŞıLAŞABILIRIZ, BUNLAR BIZI KORKUTMALı. UZAKLAŞTıRMAMALı``     16:28   ANKARA`DA SOKAK HAYVANLARıNı ÖLDÜRDÜĞÜ SUÇLAMASıYLA TUTUKLANAN DOKTOR HAKKıNDAKI TÜM IDDIALARı REDDETTI   16:13   KARTALKAYA OTEL YANGıNıNDA AILESINI KAYBEDEN ANNE DUYGU CAN: "BIRI YANıMA YAKLAŞTı. ‘VALI BEY ÜZÜLÜYOR. BURADA AĞLAMA` DEDI BANA. BEN ÖMRÜMÜ ADADıĞıM EVLATLARıMı KAYBEDERKEN, ACıM BILE RAHATSıZLıK SAYıLDı"   15:56   MHP MERSIN MILLETVEKILI DR. LEVENT UYSAL, ÇOCUKLARıN SESI OLDU  
 
     
   

İBB`ye yönelik operasyonda gözaltına alınan ve kayınpederi üzerinden rüşvet almakla suçlanan Onur Soytürk`ün ifadesi ortaya çıktı: Kayınpederim 2021 yılında vefat etmiştir. Bildiğim kadarıyla kendisi Atina`da bulunmamıştır


İstanbul Büyükşehir Belediyesi`ne yönelik yolsuzluk soruşturmasında gözaltına alınan, İstanbul İmar İnşaat Anonim Şirketi Eski Genel Müdürü ve CHP Zeytinburnu Belediye Başkan adayı Onur Soytürk`ün emniyet ifadesi ortaya çıktı. Tolgahan Erdoğan isimli açık tanığın, Soytürk`ün özel bir bankanın Atina Şubesine, kayınpederi adına para yatırıldığını ve parayı sınıra kadar belediye aracı ile taşındığı iddiasına, Soytürk, "İddialar tamamen asılsızdır. Kayınpederim 2021 yılında vefat etmiştir. Bildiğim kadarıyla kendisi hiç Atina`da bulunmamıştır. Benim de bahse konu iş ve eylemlerle ilgili hiçbir maddi ve manevi çıkarım olmamıştır. Bahse konu banka ile aktif bir hesabım yoktur. Atina`da hiç bulunmadım." şeklinde cevap verdi.  

 

Tarih : 28 Nisan 2025 Pazartesi 02:02   Okunma : 335

(ANKARA) - İstanbul Büyükşehir Belediyesi`ne yönelik yolsuzluk soruşturmasında gözaltına alınan, İstanbul İmar İnşaat Anonim Şirketi Eski Genel Müdürü ve CHP Zeytinburnu Belediye Başkan adayı Onur Soytürk`ün emniyet ifadesi ortaya çıktı. Tolgahan Erdoğan isimli açık tanığın, Soytürk`ün özel bir bankanın Atina Şubesine, kayınpederi adına para yatırıldığını ve parayı sınıra kadar belediye aracı ile taşındığı iddiasına, Soytürk, "İddialar tamamen asılsızdır. Kayınpederim 2021 yılında vefat etmiştir. Bildiğim kadarıyla kendisi hiç Atina`da bulunmamıştır. Benim de bahse konu iş ve eylemlerle ilgili hiçbir maddi ve manevi çıkarım olmamıştır. Bahse konu banka ile aktif bir hesabım yoktur. Atina`da hiç bulunmadım." şeklinde cevap verdi.  

İstanbul Büyükşehir Belediyesi`ne yönelik yolsuzluk soruşturmasında gözaltına alınan 51 kişinin ifade işlemleri devam ediyor.  Gözaltına alınanlar arasında tutuklu İBB Medya AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ongun`un eşi Gözde Ongun, Emekli İBB Genel Sekreteri Can Akın Çağlar, Ekrem İmamoğlu`nun eşi Dilek İmamoğlu`nun abisi Cevat Kaya da gözaltına alınanlar arasında bulunuyor. 

Gözaltına alınanlar arasında yer alan İstanbul İmar İnşaat Anonim Şirketi Eski Genel Müdürü ve CHP Zeytinburnu Belediye Başkan adayı Onur Soytürk`ün emniyet ifadesi ortaya çıktı. Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak-yönetmek-üye olmak, rüşvet, ihaleye fesat karıştır, edinim ifasına fesat karıştırma, irtikap ve nitelikli dolandırıcılık suçlaması ile gözaltına alınan Soytürk`e dosyadaki Sedat Kapıdağ ve Tolgahan Erdoğan`ın ifadeleri ve yaptığı telefon görüşmeleri soruldu. 

Sedat Kapıdağ`ın, İstanbul Cumhuriyet Başsacılığı`na Onur Soytürk hakkında vermiş olduğu şikayet dilekçesinde, Universal Medya`nın Beşiktaş`taki reklam alanlarının kullanımı engellenirken diğer şirketlere ayrıcalık tanındığını, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve bağlı şirketlerce ihalesiz şekilde reklam işleri dağıtıldığını, bu işlemlerle yaklaşık 4 milyar TL - 6 milyar TL kamu zararına yol açıldığını iddia etmiştir.

Soytürk hakkındaki bu ifadeye, "Bu iddialar hakkında herhangi bir bilgim ve alakam yoktur" şeklinde cevap verirken Tolgahan Erdoğan isimli şahıs ise Soytürk`ün Vaniköy`deki "kaçak villa" olayında rüşvet aldığını ileri sürdü. Tolgahan Erdoğan, Soytürk`ün parayı  özel bir bankanın Atina Şubesi`ne, kayınpederi hesabına yatırıldığını iddia etti. 

Soytürk hakkındaki suçlamaya, "Bu iddialar tamamen asılsızdır. Bu konuya herhangi bir dahilim olmamıştır. Kayınperderim 2021 yılında vefat etmiştir. Bildiğim kadarıyla kendisi hiç Atina`da bulunmamıştır. Benim de bahse konu iş ve eylemlerle ilgili hiçbir maddi ve manevi çıkarım olmamıştır. Bahse konu banka ile aktif bir hesabım yoktur. Atina`da hiç bulunmadım" sözleriyle cevap verdi. 

Soytürk`ün, Mehmet Murat Çalık, Ramazan Gülten ve Mehmet Çakılcıoğlu ile yaptığı telefon görüşmesi kayıtları da soruldu. Soytürk ise bu soruya, "Mehmet Murat Çalış, Ramazan Gülten, Mehmet Çakılcıoğlu isimli şahısları önceden tanırım şahıslar arkadaşımdır. Görüşmelerimiz bu sebepten ötürüdür. Listede geriye kalan kişileri İBB`de çalıştığım dönemden tanırım. Hepsi belediye çalışanıdır. Şahıslarla görüşmem iş konuları ile alakalıdır." şeklinde yanıtladı. 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA