4 Temmuz 2026 Cumartesi

16:40   ÖZGÜR ÖZEL, KASTAMONU’DA... ÖZEL: YÜRÜYÜŞÜMÜZ DURDURULURSA YENI YOL AÇACAĞıZ"   16:40   ÖZGÜR ÖZEL, KASTAMONU’DA... ÖZEL: "BIZIM YOLUMUZ SIYASETTE IKTIDAR YOLUDUR, BIZI BU YOLDAN KIMSE ÇEVIREMEZ"   16:39   DENIZ GÖKTAŞ: "DINI DEĞERLERI AŞAĞıLAMAK GIBI BIR KASTıM VEYA AMACıM BULUNMAMAKTADıR"   16:34   ÖZ İPLIK-İŞ’TEN ’CRS ŞıK MAKAS’ AÇıKLAMASı: “GERÇEK ZAFER FABRIKANıN ÜRETIME DEVAM ETMESIDIR”   15:30   KOMEDYEN SERGEN DEVECI’DEN DENIZ GÖKTAŞ’A DESTEK: ŞAKA YAPAN INSANıN YARGıLANMASı BIZIM IÇIN ÜZÜCÜ   15:22   KOMEDYEN DENIZ GÖKTAŞ, TUTUKLAMA TALEBIYLE SULH CEZA HAKIMLIĞI’NE SEVK EDILDI   09:11   ÜNIVERSITELILER DIKKAT! MERSIN’DE EV TAŞıYACAK ÖĞRENCILERE TAMAMEN ÜCRETSIZ DESTEK: TEK TELEFON YETERLI!   23:28   CHP’LI SEMIH PALAMUT’TAN SIVAS KATLIAMı MESAJı: ’MADıMAK, TÜRKIYE’NIN ADALET SıNAVıDıR!’   17:27   DENIZ GÖKTAŞ’ıN GÖZALTıNA ALıNMASıNA SIYASI PARTI VE MESLEK ÖRGÜTLERINDEN TEPKI: DERHAL SERBEST BıRAKıLSıN   15:55   EKREM İMAMOĞLU: "9 TEMMUZ SONRASı TÜRKIYE’DE NE OLACAK?"   15:54   İBB DAVASı’NıN 61’INCI GÜNÜNDE DURUŞMAYA IKINCI ARA: İMAMOĞLU, SADECE SAVUNMASı ALıNıRKEN SALONDA BULUNABILECEK   15:53   SIVAS ANMASıNA KATıLAN ÖZGÜR ÖZEL: "HALKıN IKTIDARı KURULDUĞUNDA 2 TEMMUZ BIR UTANÇ GÜNÜ OLARAK ANıLACAK"   14:53   KOMEDYEN DENIZ GÖKTAŞ, YURT DıŞıNDAN DÖNÜŞÜNDE İSTANBUL HAVALIMANı’NDA GÖZALTıNA ALıNDı   14:52   AZIZ İHSAN AKTAŞ DAVASıNıN KARAR DURUŞMASıNıN 12’NCI GÜNÜ BAŞLADı   13:51   AYŞE TOKYAZ DAVASıNDA SAVCı ESKI POLIS SANıK HAKKıNDA AĞıRLAŞTıRıLMıŞ MÜEBBET ISTEDI   13:50   İBB DAVASı’NDA DURUŞMA TAKVIMI GERILIMI: İMAMOĞLU’NUN SALONDAN ÇıKARıLMASı IÇIN TALIMAT VERILDI   12:47   CHP ILE ILGILI ANKET SONUCU: MUTLAK BUTLAN KARARı “SIYASI"   11:46   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NDEN TARSUS TRAFIĞINE NEFES ALDıRAN KAVŞAK DÜZENLEMESI   10:44   TARSUS DOĞA PARKı’NıN SEVIMLI SAKINLERI ÇEŞITLI YÖNTEMLERLE SERINLETILIYOR   09:43   CHP’LI İLGEZDI KYK YURTLARıNDAKI ÖLÜMLERI MECLIS GÜNDEMINE TAŞıDı  
 
     
   

CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış`tan iktidara: "Koltuk sevdası uğruna halkı da iş dünyasını da batırıyorsunuz"


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Gülcan Kış, “İş dünyasını, üretimi, emeği bitirdiniz. Yabancı yatırımcıyı kaçırdınız, halkı borca boğdunuz. Şimşek`in, Merkez Bankası`nın dümeni yok; ekonomiyi kapalı kapılar ardında batırıyorsunuz” diyerek ekonomiyi değerlendirdi.

 

Tarih : 28 Nisan 2025 Pazartesi 13:45   Okunma : 1141

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Gülcan Kış, ekonomik verileri ve iş dünyasının karşılaştığı sorunları değerlendirdi. Kış, KOBİ`lerin ağır bir borç yükü ve üretim krizi ile karşı karşıya olduğunu söyledi. İmalat sanayinde kapasite kullanım oranının yüzde 74,3`e düştüğünü, her dört tezgahtan birinin artık çalışamaz hale geldiğini belirten Kış, “Üreten Türkiye yok oluyor. KOBİ`ler yüksek faizler, artan borç yükü ve finansman krizinde nefes alamıyor. Bugün faiz oranları yüzde 70`lere dayandıysa, bunun sorumlusu sizsiniz. İş dünyasını, üretimi, emeği bitirdiniz. Yabancı yatırımcıyı kaçırdınız, halkı borca boğdunuz. Şimşek`in, Merkez Bankası`nın dümeni yok; ekonomiyi kapalı kapılar ardında batırıyorsunuz” dedi.

"Bu ekonomi güven isterdi; siz ülkeye korku verdiniz"

Kış, CHP`nin Cumhurbaşkanı Adayı Ekrem İmamoğlu başta İstanbul`un seçilmiş belediye başkanlarına yönelik 19 Mart müdahalesinin yalnızca siyaseti değil, ekonomiyi de yıktığını belirterek, “Siyasi rakiplerinizi yok etmek için hukuksuzluğa başvurdunuz. Adaleti rafa kaldırdınız. Bunun bedelini iş dünyası, emekçi, sanayici ödüyor. Bu ekonomi güven isterdi; siz ülkeye korku verdiniz. Koltuk sevdası uğruna halkı da iş dünyasını da batırıyorsunuz” dedi.

Reel sektörün döviz açığının 155,4 milyar dolara çıktığını ve sadece son bir ayda sektöre yaklaşık 300 milyar liralık kur zararı yansıdığını aktaran Kış, “Üretim çarklarını döndüren reel sektör bugün kur felaketinin altında eziliyor. Türkiye üretemiyor, çalışamıyor” ifadelerini kullandı.

"Yabancı yatırımcı kaçtı, sermaye tükeniyor"

Ekonominin başındaki Mehmet Şimşek`i de sert sözlerle eleştiren Kış, “Hani ‘rasyonel zemine dönüyoruz` diyordunuz? Şimdi sormak lazım: Borç 10 trilyon lirayı aşmış, iş dünyası batıyor, üretim düşüyor, yatırımcı kaçıyor. Bu mu sizin rasyonel ekonomi politikanız? Şimşek de susarak bu çöküşe ortak olmuştur” dedi.

Kış, Merkez Bankası`nın 2025 yılı için “döviz kuru piyasaya bırakılacak” dediği halde son beş haftada dolar kurunu tutmak için en az 52 milyar dolar sattığını belirtti ve şunları söyledi:

"Dalgalı kur dediniz, sonra gizli kapaklı 52 milyar doları çarçur ettiniz. Ne şeffaflık kaldı, ne güven. Arka kapı operasyonlarıyla Merkez Bankası`nı bir güven bunalımının odağı haline getirdiniz. Bu milletin parasını gizli oyunlarla eritiyorsunuz."

"Bu ülkenin yarınlarını sattınız"

Yabancı yatırımcıların 19 Mart`tan sonra 13,7 milyar dolarlık çıkış yaptığını hatırlatan Kış, “Yatırımcı ülkeye gelmiyor, çünkü adalet yok. Çünkü demokrasi yok. Çünkü yönetim, kendi koltuğunu korumaktan başka hiçbir şeyi düşünmüyor” diyerek iktidara yüklendi.

Kış sözlerini şöyle tamamladı:

“Bu yönetim, iş dünyasına, üretime, emeğe düşman bir yönetimdir. Her siyasi hatanızın bedelini sanayici ödüyor, çiftçi ödüyor, esnaf ödüyor. Bu ülkenin yarınlarını sattınız. Ama unutmayın: Ne demokrasi mücadelesi, ne ekonomik bağımsızlık mücadelesi pes eder. Biz halkımızın yanında, emeğin yanında, üretimin yanında olmaya devam edeceğiz.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA