19 Ağustos 2026 Çarşamba

16:53   YENİ PARTI SÖZCÜSÜ ZEYNEL EMRE, PARTISININ KURULTAY TAKVIMINI AÇıKLADı   16:51   GAZILERIN İÇIŞLERI BAKANLıĞı’NA YÜRÜMESINE IZIN VERILMIYOR... BAZı GAZILER FENALAŞTı   16:49   YENİ PARTILI BAKAN’DAN, GAZI VE ŞEHIT YAKıNLARıNA YÖNELIK POLIS MÜDAHALESINE TEPKI: GAZININ SESINI KAPATAMAZSıNıZ   16:48   MADENCILERIN ENERJI VE TABII KAYNAKLAR BAKANLıĞı ÖNÜNDEKI EYLEMI 10’UNCU GÜNÜNDE   16:47   YENİ PARTI İZMIR MILLETVEKILI ARSLAN: "CHP’LI MECLIS ÜYESININ SEÇIMIN HEMEN ARDıNDAN AKP ILÇE BINASıNDA NE IŞI VAR?"   14:42   GAZILER GÜVENPARK’TAN ÇıKARıLDı... CHP SÖZCÜSÜ SARı: "TOPLUMSAL VICDAN, HAK ISTEYENLERIN KARŞıSıNA BARIYER KONULDUĞUNDA NEREDE DURDUĞUMUZLA ÖLÇÜLÜR"   14:40   TÜLAY HATIMOĞULLARı, MURAT ÇEPNI’YI SILIVRI CEZAEVI’NDE ZIYARET EDECEK   14:40   ŞEHIT AILELERI VE GAZILER DERNEĞI GENEL BAŞKANı ÇERÇIOĞLU: “GAZILER OLARAK REHIN ALıNDıK”   13:37   TANRıKULU’NDAN DICLE ÜNIVERSITESI’NE ’SENDIKAL BASKı’ UYARıSı: "İŞÇILERIN ÜYELIKTEN ISTIFAYA ZORLANMASı KABUL EDILEMEZ"   13:35   BAKAN IŞıKHAN: "İŞSIZLIK ORANı 2005 YıLıNDAN ITIBAREN EN DÜŞÜK SEVIYESINE GERILEDI"   13:34   YENİ PARTI MILLETVEKILI MERIÇ’I BıÇAKLAYAN SEYDI AHMET KELEŞ: “PIŞMANıM”   11:15   MERSIN’DE BÜYÜK İLGI GÖREN ÜCRETSIZ HIZMET: BINLERCE KIŞI AKDENIZ’DE BULUŞUYOR!   10:40   GÜLCAN KıŞ’TAN ŞIMŞEK’E BÜTÇE TEPKISI: ’KEMER HAZINE’YE DEĞIL, MILLETIN BOĞAZıNA SıKıLDı!’   09:30   ADANA’NıN TURIZM İNCISINDE BÜYÜK DEĞIŞIM: MAVI BAYRAK DALGALANDı, ENGELSIZ DENIZ DÖNEMI BAŞLADı!   09:10   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN KıRSALA NEFES ALDıRAN DESTEK: 300 LITRELIK SÜT SOĞUTMA TANKı HIBESI SÜRÜYOR   03:26   FENERBAHÇE KADıKÖY’DE AVANTAJı KAÇıRDı: DEVLER LIGI KAPıSı FRANSA’YA KALDı!   21:30   SIYASETTE REKOR KıRAN BÜYÜME! YENİ PARTI ÜYE VE BELEDIYE SAYıSıNı AÇıKLADı: ’CUMHURIYET TARIHINDE İLK!’   21:20   TOROSLAR BELEDIYESI’NDEN EDEBIYAT MIRASıNA VEFA: OSMAN ŞAHIN ÖYKÜ ÖDÜLÜ GELENEKSELLEŞIYOR   20:43   MERSIN’DE YAŞAYANLAR DIKKATE ALMALı: TÜRK KıZıLAY’DAN HAYATI ÇAĞRı! ’KAN BAĞıŞı TATIL YAPMAZ’   20:41   A PARTI MERSIN İL BAŞKANı GÜR ARSLANYıKAR’DAN DEPREM VE KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇAĞRıSı  
 
     
   

Özgür Özel: "Erdoğan, İtalya`dayken Türkiye`de demokrasi olduğunu söyleyecek, Pisa Kulesi dik dese kimse yalanlamaz"


CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın İtalya ziyaretinin olduğu gün İtalya`da yayımlanan Corriere della Sera Gazetesi`ne bir söyleşi vererek, "Türkiye`de bir darbe yaşanmakta olduğunu" söyledi ve "İtalya ile Avrupa`ya demokrasiyi savunmak için seslerini yükseltmesi" çağrısı yaptı.

 

Tarih : 29 Nisan 2025 Salı 14:53   Okunma : 1103

Haber: Esma ÇAKIR

Söyleşi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın, İtalya-Türkiye 4. Hükümetlerarası Zirvesi`nin düzenlendiği Roma`ya ulaşmasından ve Başbakan Meloni ile görüşmesinden önce yayımlandı. Ekrem İmamoğlu`nun, Erdoğan`ı cezaevinden bile yeneceğini savunan Özel, “Erdoğan, yarın (bugün), Türkiye`de demokrasi olduğunu ve gerici bir dönüşüm olmadığını söyleyecek. Buna, İtalyan halkını ve siyasetçilerini inandırırsa, o halde kimsenin yalanlamasıyla karşılaşmadan Pisa Kulesi dik de diyebilir” ifadesini kullanarak, "Türkiye`de bir darbe olduğunu" belirtti.

İtalya`nın demokrasi kültürü köklü olduğu bir ülke olduğunu ve İstanbul`un da Doğu Roma İmparatorluğu`nun başkentliğini yapmış bir şehir olduğunun altını çizen Özel, "Bugün biri Roma Belediye Başkanını hapse atsa, biz onu destekleriz ve biz de İtalyanlardan da demokrasiyi savunmak için aynısını yapmasını bekleriz" diye konuştu.

Avrupa`dan, İmamoğlu`nun tutuklanmasına karşı sert açıklamalar yapılmamış olmasına ilişkin bir soruya Özel, “Avrupa`nın Türkiye`deki gelişmelere ilişkin net bir tavır alamama yeteneksizliği, onun temel değerleriyle çelişiyor. İtalya gibi ülkelerin ülkemizdeki serbest seçim hakkının tehdit altına alınmasına karşı sessiz kalmaması gerektiğine inanıyoruz. Demokrasi ve adaletin yanında durmaları ve Avrupa değerlerini betimleyen temel ilkeleri aktif olarak desteklemeleri esastır" ifadesini kullandı. Yakın zamanda İmamoğlu`nu cezaevinde ziyaret ettiğini ve sağlığının çok yerinde olduğunu anlatan Özel, “Ancak onun yüksek güvenlikli bir cezaevinde tutuluyor olması ürpertici. Onu ziyarete gittiğimde ayakkabılarımın içini bile arıyorlar" dedi.

“Erdoğan`ın, İmamoğlu tutuklanmadan önce Trump`la konuştuğunu düşünüyoruz”

Muhabir Monica Ricci Sergentini`nin “Tutuklama, Trump`ın göreve gelmesinden birkaç ay sonra gerçekleşti. Sizce Türk hükümeti bir destek hissetmiş olabilir mi?” sorusuna Özel, “Erdoğan`ın bu şekilde hareket etmeden önce Trump`la konuştuğuna inanıyoruz” karşılığını verdi.

“Ekonomik krizin daha da derinleşmemesi için boykota sadece bir gün destek verdik”

Tutuklanmaları protesto için yapılan boykotların işe yarayıp yaramadığı sorulan Özel, “Gençlerin başlattığı tüketim boykotunu sadece bir gün destekledik, çünkü ekonomik krizin daha da derinleşmesini ya da küçük işletmelerin zarar görmesini istemedik. Her şeye rağmen yine de bir başarıydı ve satışlar yüzde 50 azaldı” dedi. Kendilerinin sürdürdüğü boykotun medya kuruluşlarına yönelik olduğunu anlatan Özel, “Darbe girişimine tepki göstermeyen televizyon kanallarının reytingleri ve gazete satışları ciddi oranda düştü” dedi.

“Kimi aday göstereceksiniz?”

İmamoğlu`nun halen cezaevinde olduğunu ve cumhurbaşkanlığı seçimleri olması halinde kimi aday gösterecekleri de sorulan Özgür Özel, şöyle konuştu:

“Cumhurbaşkanı adayımız İmamoğlu`dur. Tutuklanmasından birkaç gün sonra, 23 Mart`ta, Türkiye genelinde yapılan ön seçimlerde 15 milyon vatandaş onu tercih etti. Bu yeni bir şey değil, Selahattin Demirtaş da 2018`de aday olmuştu. Hukuki açıdan onun aday olmasına engel bir durum yok, diplomasının iptal edilmesinin hiçbir değeri yok. Seçim olsa onun için kampanya yaparız. Zaten bugün itibariyle her çarşamba akşamı İstanbul`da, her hafta sonu Türkiye`nin farklı kentlerinde mitingler düzenliyoruz."

“Türkiye, otoriterlik ve demokrasi arasında tercih yapmak zorunda”

Özel, bugün seçim olsa, İmamoğlu`nun Erdoğan`a karşı yüzde 60 destekle kazanacağını anketlerin ortaya koyduğunu aktardı.

“Türkiye`de muhalefet birlik içinde mi? PKK ile hükümet arasında devam eden barış süreci DEM Parti`yi şartlandırabilir mi?" sorusuna Özel, "40 gündür meydanlarda birlikteyiz. Cumartesi günü İstanbul Büyükşehir Belediyesi`nden 47 kişinin tutuklandığı olayda Dem Parti yanımızda durdu. Biz de şu anda tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş`ı ve Zafer Partisi Eş Genel Başkanı Ümit Özdağ`ı destekliyoruz. Birlik olma kültürü her geçen saat daha da iyiye gidiyor" diye konuştu.

Özel, son olarak “Yani dramatik bir zamana rağmen iyimser misiniz?” sorusuna da şu yanıtı verdi:

“Türkiye bir yol ayrımındadır: Otoriterlik ile demokrasi arasında tercih yapmak zorunda. Güvenim tam, çünkü sokaklar, meydanlar, halk, milyonlarca insan Erdoğan`a teslim olmak yerine bizimle mücadele etmeyi seçti. Bunun çok önemli olduğunu düşünüyorum. Unutmayalım ki İmamoğlu her defasında Cumhurbaşkanı`na meydan okuduğunda kazanmıştır."

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA