4 Temmuz 2026 Cumartesi

16:40   ÖZGÜR ÖZEL, KASTAMONU’DA... ÖZEL: YÜRÜYÜŞÜMÜZ DURDURULURSA YENI YOL AÇACAĞıZ"   16:40   ÖZGÜR ÖZEL, KASTAMONU’DA... ÖZEL: "BIZIM YOLUMUZ SIYASETTE IKTIDAR YOLUDUR, BIZI BU YOLDAN KIMSE ÇEVIREMEZ"   16:39   DENIZ GÖKTAŞ: "DINI DEĞERLERI AŞAĞıLAMAK GIBI BIR KASTıM VEYA AMACıM BULUNMAMAKTADıR"   16:34   ÖZ İPLIK-İŞ’TEN ’CRS ŞıK MAKAS’ AÇıKLAMASı: “GERÇEK ZAFER FABRIKANıN ÜRETIME DEVAM ETMESIDIR”   15:30   KOMEDYEN SERGEN DEVECI’DEN DENIZ GÖKTAŞ’A DESTEK: ŞAKA YAPAN INSANıN YARGıLANMASı BIZIM IÇIN ÜZÜCÜ   15:22   KOMEDYEN DENIZ GÖKTAŞ, TUTUKLAMA TALEBIYLE SULH CEZA HAKIMLIĞI’NE SEVK EDILDI   09:11   ÜNIVERSITELILER DIKKAT! MERSIN’DE EV TAŞıYACAK ÖĞRENCILERE TAMAMEN ÜCRETSIZ DESTEK: TEK TELEFON YETERLI!   23:28   CHP’LI SEMIH PALAMUT’TAN SIVAS KATLIAMı MESAJı: ’MADıMAK, TÜRKIYE’NIN ADALET SıNAVıDıR!’   17:27   DENIZ GÖKTAŞ’ıN GÖZALTıNA ALıNMASıNA SIYASI PARTI VE MESLEK ÖRGÜTLERINDEN TEPKI: DERHAL SERBEST BıRAKıLSıN   15:55   EKREM İMAMOĞLU: "9 TEMMUZ SONRASı TÜRKIYE’DE NE OLACAK?"   15:54   İBB DAVASı’NıN 61’INCI GÜNÜNDE DURUŞMAYA IKINCI ARA: İMAMOĞLU, SADECE SAVUNMASı ALıNıRKEN SALONDA BULUNABILECEK   15:53   SIVAS ANMASıNA KATıLAN ÖZGÜR ÖZEL: "HALKıN IKTIDARı KURULDUĞUNDA 2 TEMMUZ BIR UTANÇ GÜNÜ OLARAK ANıLACAK"   14:53   KOMEDYEN DENIZ GÖKTAŞ, YURT DıŞıNDAN DÖNÜŞÜNDE İSTANBUL HAVALIMANı’NDA GÖZALTıNA ALıNDı   14:52   AZIZ İHSAN AKTAŞ DAVASıNıN KARAR DURUŞMASıNıN 12’NCI GÜNÜ BAŞLADı   13:51   AYŞE TOKYAZ DAVASıNDA SAVCı ESKI POLIS SANıK HAKKıNDA AĞıRLAŞTıRıLMıŞ MÜEBBET ISTEDI   13:50   İBB DAVASı’NDA DURUŞMA TAKVIMI GERILIMI: İMAMOĞLU’NUN SALONDAN ÇıKARıLMASı IÇIN TALIMAT VERILDI   12:47   CHP ILE ILGILI ANKET SONUCU: MUTLAK BUTLAN KARARı “SIYASI"   11:46   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NDEN TARSUS TRAFIĞINE NEFES ALDıRAN KAVŞAK DÜZENLEMESI   10:44   TARSUS DOĞA PARKı’NıN SEVIMLI SAKINLERI ÇEŞITLI YÖNTEMLERLE SERINLETILIYOR   09:43   CHP’LI İLGEZDI KYK YURTLARıNDAKI ÖLÜMLERI MECLIS GÜNDEMINE TAŞıDı  
 
     
   

Derin internette IŞİD`liler tarafından satılan Ezidi kız çocuğu davası ertelendi… Yetki belgeli avukatlar duruşmaya alınmadı


Ezidi kız çocuğunu kaçırarak derin internette satışa çıkaran IŞİD terör örgütü üyesi sanık S.O`nun ``insan ticareti`` suçundan yargılandığı davada karar çıkmadı. Bir sonraki duruşma 30 Haziran`da görülecek. Avukatlar, izleyiciler ve gazeteciler dosyada gizlilik kararı olduğu gerekçesiyle salona alınmadı. Avukatlar ve polisler arasında arbede yaşandı.

 

Tarih : 29 Nisan 2025 Salı 15:34   Okunma : 423

Haber: Esra TOKAT

(ANKARA) - Ezidi kız çocuğunu kaçırarak derin internette satışa çıkaran IŞİD terör örgütü üyesi sanık S.O`nun ``insan ticareti`` suçundan yargılandığı davada karar çıkmadı. Bir sonraki duruşma 30 Haziran`da görülecek. Avukatlar, izleyiciler ve gazeteciler dosyada gizlilik kararı olduğu gerekçesiyle salona alınmadı. Avukatlar ve polisler arasında arbede yaşandı.

IŞİD terör örgütü tarafından kaçırıldığı tarih belli olmayan kaçırıldıktan sonra da kaçak yollarla başka bir IŞİD`li tarafından Türkiye`ye getirilen ve 7 yaşındayken derin internette satışa çıkarılmasının ardından operasyonla kurtarılan Ezidi kız çocuk ile ilgili IŞİD üyesi sanık S.O`nun "insan ticareti`` suçundan 2023 yılında yargılanmaya başlandığı davanın 9`uncu duruşması Ankara Adliyesi 15. Ağır Ceza Mahkemesi`nde görüldü.

Duruşmaya alınmayan yetki belgeli avukatlar tepki gösterdi

Karar verilmesi beklenen duruşmaya yetki belgeli avukatlar, izleyiciler ve basın ``dosyada gizlilik kararı olduğu`` gerekçesiyle alınmadı. Ayrıca duruşmayı takip etmek isteyen DEM Parti Diyarbakır Milletvekili Sevilay Çelenk de salona alınmadı. Avukatlar, duruşmaya sadece vekaleti olan avukatların alınmasına tepki gösterdi. Avukatlar, duruşma salonu önünden mahkeme heyetine "Dosyaya vekalet sunduk. Nasıl almıyorsunuz" diye seslendi. Avukatlar ve polisler arasında arbede yaşandı. Gizlilik kararı ve yayın yasağı nedeniyle basına kapalı görülen duruşma 30 Haziran`a ertelendi.

"Bu suçun üzerinin örtülmesine izin vermeyeceğiz"

Duruşmanın ardından konuya ilişkin basın açıklaması yapan Sevilay Çelenk, şunları söyledi:

"Savaşın ve insanlığın karanlık yüzünün görüldüğü bir dava. Bu dava o yüzden siyasi olarak da sembolik bir dava. Ezidi halkı bu coğrafyanın kadim halklarından biri. Tarihler boyunca sonsuz haksızlığa ve zulme uğramış buna rağmen barışçıl bir biçimde yaşamını sürdürmeye çalışmış; son olarak IŞİD zulmüyle baş başa kaldılar ve korkunç bir soykırıma maruz kaldılar. BM`nin yetkili organlarının soykırım olarak kabul ettiği bir suçtu bu. Bu suç çerçevesinde binlerce kadın ve çocuk hala mağduriyetler yaşıyor ancak bunun gerçek bir incelemesi ve cezalandırma mekanizması oluşturulamıyor. Buradaki davada böyle bir dava. Biz burada Ezidi kız çocuğunun şahsında bütün çocukların sessiz çığlığına da ses olmak zorundayız. Bugün gördüğünüz gibi burada engellenmesi en son akla gelecek kişiler hukukçular, yetki belgesine sahip avukatlar engellendi. Böyle bir direnç gösterilmesinin bir gerekçesi yok. Bir avuç hukukçu burada çocukların haklarını arıyor ve bu insanlık suçu karşısında ses yükseltiyor. Engellenmek istenen budur, buna razı olmayacağız. Bu davanın başından bu yana izliyoruz, izlemeye devam edeceğiz. Bu suçun üzerinin örtülmesine izin vermeyeceğiz."

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA