28 Ekim 2025 Salı

16:28   BAŞKAN ALI BOLTAÇ’TAN 29 EKIM CUMHURIYET BAYRAMı KAPSAMıNDA GERÇEKLEŞTIRILECEK SEFO KONSERINE DAVET   16:25   TOROSLAR’DA CUMHURIYET DOĞA YÜRÜYÜŞÜ COŞKUYLA GERÇEKLEŞTI   16:21   MEZITLI BELEDIYE BAŞKANı TUNCER’DEN 29 EKIM CUMHURIYET BAYRAMı MESAJı   16:18   MERSIN BÜYÜKŞEHIR, MEME KANSERI FARKıNDALıĞıNA DIKKAT ÇEKTI   11:16   EĞITIMDE SıCAK DESTEK: MERSIN’DE 3 BIN ÖĞRENCIYE HEM KURS HEM ÖĞLE YEMEĞI   22:30   ESKIŞEHIR’DE ÖZGÜR ÖZEL’DEN SERT ÇıKıŞ: “CASUS ARAYACAKSAN, HAIN ARAYACAKSAN ONLARDA ARA”    19:40   “MERSIN GENÇLIK FESTIVALI’NE TEOMAN DAMGASı! MEYDANı İNLETEN GECE…”   19:20   MIMARLıK FESTIVALI ADANA’DA HAYAT BULDU: KÜLTÜR, KENT VE İNSAN BULUŞTU   11:43   “YARGı SOPA OLMAZ, KÜLTÜR YANDAŞLARA TESLIM EDILEMEZ!”   11:36   SEÇER’DEN YENIŞEHIR’DE TARIHI MESAJ: “CHP’LI ÜYELER SOKAKTA VICDANıMıZ OLMALı”   07:23   İMAMOĞLU’NA DESTEK YOLCULUĞU POLIS TARAFıNDAN DURDURULDU   07:12   “AKDENIZ’IN NABZı CHP’DE ATıYOR: SEÇER’DEN BIRLIK, ADALET VE DIRLIK VURGUSU”   10:07   MERSIN GENÇLIĞI BILIMLE, SANATLA VE MÜZIĞIN RITMIYLE BULUŞTU   22:47    “TELE1’I SUSTURAMAZSıNıZ, MILLETI HIÇ!”   20:24   CHP 39. OLAĞAN KURULTAYıNA HAZıR: ÜÇ GÜNLÜK YOL HARITASı AÇıKLANDı   20:16   “CHP’DE DISIPLIN FıRTıNASı: ŞIMŞEK VE BAYDAR’A İHRAÇ”   20:03   MSK, ALIAĞA DEPLASMANıNA HAZıR: HEDEF GALIBIYET SERISI!   15:25   MAZBATASıNı ALAN CHP İSTANBUL İL BAŞKANı ÖZGÜR ÇELIK: BU CEBERUT IKTIDARı HEP BIRLIKTE DEĞIŞTIRECEĞIZ   15:23   EKREM İMAMOĞLU: YOLSUZLUK VE TERÖR SUÇLAMALARıYLA IKNA EDEMEDIĞINIZ AZIZ MILLETI CASUSLUK GIBI AKıL ALMAZ IFTIRA ILE MI IKNA EDECEKSINIZ?   15:21   32 GÜNDÜR TUTUKLU BULUNAN “SOĞUK SAVAŞ” SUNUCUSU VE KONUĞU HAKKıNDA TAHLIYE KARARı VERILDI  
 
     
   

Derin internette IŞİD`liler tarafından satılan Ezidi kız çocuğu davası ertelendi… Yetki belgeli avukatlar duruşmaya alınmadı


Ezidi kız çocuğunu kaçırarak derin internette satışa çıkaran IŞİD terör örgütü üyesi sanık S.O`nun ``insan ticareti`` suçundan yargılandığı davada karar çıkmadı. Bir sonraki duruşma 30 Haziran`da görülecek. Avukatlar, izleyiciler ve gazeteciler dosyada gizlilik kararı olduğu gerekçesiyle salona alınmadı. Avukatlar ve polisler arasında arbede yaşandı.

 

Tarih : 29 Nisan 2025 Salı 15:34   Okunma : 344

Haber: Esra TOKAT

(ANKARA) - Ezidi kız çocuğunu kaçırarak derin internette satışa çıkaran IŞİD terör örgütü üyesi sanık S.O`nun ``insan ticareti`` suçundan yargılandığı davada karar çıkmadı. Bir sonraki duruşma 30 Haziran`da görülecek. Avukatlar, izleyiciler ve gazeteciler dosyada gizlilik kararı olduğu gerekçesiyle salona alınmadı. Avukatlar ve polisler arasında arbede yaşandı.

IŞİD terör örgütü tarafından kaçırıldığı tarih belli olmayan kaçırıldıktan sonra da kaçak yollarla başka bir IŞİD`li tarafından Türkiye`ye getirilen ve 7 yaşındayken derin internette satışa çıkarılmasının ardından operasyonla kurtarılan Ezidi kız çocuk ile ilgili IŞİD üyesi sanık S.O`nun "insan ticareti`` suçundan 2023 yılında yargılanmaya başlandığı davanın 9`uncu duruşması Ankara Adliyesi 15. Ağır Ceza Mahkemesi`nde görüldü.

Duruşmaya alınmayan yetki belgeli avukatlar tepki gösterdi

Karar verilmesi beklenen duruşmaya yetki belgeli avukatlar, izleyiciler ve basın ``dosyada gizlilik kararı olduğu`` gerekçesiyle alınmadı. Ayrıca duruşmayı takip etmek isteyen DEM Parti Diyarbakır Milletvekili Sevilay Çelenk de salona alınmadı. Avukatlar, duruşmaya sadece vekaleti olan avukatların alınmasına tepki gösterdi. Avukatlar, duruşma salonu önünden mahkeme heyetine "Dosyaya vekalet sunduk. Nasıl almıyorsunuz" diye seslendi. Avukatlar ve polisler arasında arbede yaşandı. Gizlilik kararı ve yayın yasağı nedeniyle basına kapalı görülen duruşma 30 Haziran`a ertelendi.

"Bu suçun üzerinin örtülmesine izin vermeyeceğiz"

Duruşmanın ardından konuya ilişkin basın açıklaması yapan Sevilay Çelenk, şunları söyledi:

"Savaşın ve insanlığın karanlık yüzünün görüldüğü bir dava. Bu dava o yüzden siyasi olarak da sembolik bir dava. Ezidi halkı bu coğrafyanın kadim halklarından biri. Tarihler boyunca sonsuz haksızlığa ve zulme uğramış buna rağmen barışçıl bir biçimde yaşamını sürdürmeye çalışmış; son olarak IŞİD zulmüyle baş başa kaldılar ve korkunç bir soykırıma maruz kaldılar. BM`nin yetkili organlarının soykırım olarak kabul ettiği bir suçtu bu. Bu suç çerçevesinde binlerce kadın ve çocuk hala mağduriyetler yaşıyor ancak bunun gerçek bir incelemesi ve cezalandırma mekanizması oluşturulamıyor. Buradaki davada böyle bir dava. Biz burada Ezidi kız çocuğunun şahsında bütün çocukların sessiz çığlığına da ses olmak zorundayız. Bugün gördüğünüz gibi burada engellenmesi en son akla gelecek kişiler hukukçular, yetki belgesine sahip avukatlar engellendi. Böyle bir direnç gösterilmesinin bir gerekçesi yok. Bir avuç hukukçu burada çocukların haklarını arıyor ve bu insanlık suçu karşısında ses yükseltiyor. Engellenmek istenen budur, buna razı olmayacağız. Bu davanın başından bu yana izliyoruz, izlemeye devam edeceğiz. Bu suçun üzerinin örtülmesine izin vermeyeceğiz."

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA