27 Ekim 2026 Salı

09:26   ÖZGÜR ÖZEL 81 İL BAŞKANıYLA MASADA: ’ARTıK KIMSE KOLTUĞUNU VEKILE BORÇLU OLMAYACAK’   01:10   MERSINLI KADıN ÇIFTÇILER KONGRE SARAYı’NDA BULUŞTU: EMEĞIN BEREKETI GELECEĞE TAŞıNıYOR   10:59   SÜRÜCÜLER DIKKAT! 1 KASıM’DA DEPOLAR ALEV ALACAK: BENZIN VE MOTORINE YÜKLÜ ZAM KAPıDA!   10:35   SıRBISTAN’DA TARIHI DEPREM! 12 YıLLıK VUCIC DEVRI BITTI: ÖĞRENCILER SANDıKTAN ZAFERLE ÇıKTı   10:01   MEDYA DÜNYASıNDA BASKıLAR SÜRÜYOR: GAZETECILERIN TUTUKLANMASı VE ETIK TARTıŞMALARı DERINLEŞIYOR   09:59   MERSIN’DE TURIZM SEKTÖRÜNE DEV DESTEK: MERCEK’LE YENI BIR MESLEK KAPıSı AÇıLıYOR!   16:31   CUMHURIYETIN 103. YıLıNA ÖZEL UNUTULMAZ GECE: MERSIN DOB ’ÜÇ DESTAN’ İLE SANATSEVERLERLE BULUŞUYOR   16:19   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN AKDENIZ’E DEV YATıRıM: 659 BIN TON ASFALT, 750 MILYONLUK KAVŞAK!   20:23   LÖSEV’DEN 28. YıLDA DEV ETKINLIK: GÜNDOĞDU’DAN KÜLTÜRPARK’A TURUNCU KORTEJ!   20:20   TARSUS’UN YEŞIL ALTıNı COŞKUYLA KUTLANıYOR: 3. ULUSLARARASı SARıULAK ZEYTIN FESTIVALI KAPıLARıNı AÇTı   19:23   ULAŞıMDA DEVRIM GIBI TEKLIF: TAKSI, MINIBÜS VE KAMYONLARA ÖTV’SIZ AKARYAKıT YOLDA Mı?   19:08   AKDENIZ BELEDIYE BAŞKAN VEKILI MURAT BEŞIKCI MGC’YI ZIYARET ETTI: ’ÖZGÜR BASıN EN BÜYÜK GÜCÜMÜZ’   18:55   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ÖZEL GEREKSINIMLI ÇOCUKLARıN AILELERINE GÜVENLI İNTERNET VE MAHREMIYET EĞITIMI   18:39   MERSIN’DE BÜYÜLEYICI BIR MITOLOJIK DENEYIM: ’PAN’ıN SON DANSı’ SAHNE ALıYOR!   18:30   GELECEĞIN KAPTANLARı MERSIN’DE YETIŞIYOR! VALI TOROS SIMÜLATÖR KOLTUĞUNA GEÇTI, ÇALıŞMALARı İNCELEDI   17:23   KKTC 5. CUMHURBAŞKANı ERSIN TATAR VE İL MILLÎ EĞITIM MÜDÜRÜ ÖZDEMIRCI’DEN OKUL ZIYARETI   09:41   UZAKTAKI KÖYLERE MOBIL KUAFÖR DESTEĞI! BINLERCE VATANDAŞıN AYAĞıNA KADAR GITTI   09:34   MERSIN İŞ DÜNYASıNDA DEV BULUŞMA! VEYSEL SARı’DAN SANAYI SITESI MESAJı: ’ESNAF KALKıNMANıN FIDANLıĞıDıR’   09:30   İSTANBUL SIYASETINDE DEPREM: 23 YıLLıK PARTISIYLE YOLLARıNı AYıRDı, KADıKÖY’ÜN RENGINI DEĞIŞTIRDI!   10:59   ÇOCUKLARıN YETENEKLERI BU KAMPÜSLERDE KEŞFEDILIYOR: MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN EĞITIMDE TAM FıRSAT EŞITLIĞI!  
 
     
   

Üniversite öğrencisi Eren Üner: “Değil 6 saat, 6 sene işkence görsem de mücadeleye sonuna kadar devam edeceğim”


Çağlayan`da bulunan İstanbul Adliyesi`ne “Cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla ifade vermeye gelen üniversite öğrencisi Eren Üner, “Değil 6 saat, 6 sene işkence görsem de mücadeleye sonuna kadar devam edeceğim” dedi.

 

Tarih : 29 Nisan 2025 Salı 17:33   Okunma : 786

(İSTANBUL)- Çağlayan`da bulunan İstanbul Adliyesi`ne “Cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla ifade vermeye gelen üniversite öğrencisi Eren Üner, “Değil 6 saat, 6 sene işkence görsem de mücadeleye sonuna kadar devam edeceğim” dedi.

İstanbul Üniversitesi Tarih Bölümü ikinci sınıf öğrencisi Eren Üner, Saraçhane eylemleri sırasında kendi x hesabından yaptığı paylaşımlar nedeniyle 15 gün cezaevinde tutuklu kalmıştı. Tahliyesinin ardından gözaltında işkence ve kötü muameleye maruz kaldığını ifade edenÜ ner, bugün 2023 yılındaki seçimlerden önce yapmış olduğu paylaşımlar nedeniyle “Cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla savcılığa ifade verdi. İfade işlemleri için Çağlayan`da bulunan İstanbul Adliyesi`ne gelen Üner, ANKA Haber Ajansı`na konuştu. Üner, şunları söyledi:

"Yaşadığım işkenceyi sosyal medyada anlattıktan sonra, 2023 Nisan ayında seçimlerden önce yaptığım paylaşımdan dolayı hakkımda `Cumhurbaşkanına hakaret` suçlamasıyla soruşturma başlatılmış. İfademi verdim, hiçbir sonuç çıkmadı. Muhtemelen `kovuşturmaya yer yoktur` kararı verilecek. Yaşadığım işkenceyi anlattıktan sonra, türlü saldırılara maruz bırakıldım. Diğer işkenceye uğrayan ve polis şiddetine maruz kalan arkadaşlara şunu söylemek istiyorum; asla korkmayın, mücadeleye devam edin. Çünkü ben mücadeleye sonuna kadar devam edeceğim. Adliyeye gelip ifade vermem ya da evime polis gelmesi hiçbir şeyi değiştirmiyor. Bana yapabilecekleri en ağır şeyleri yapmışlar. 6 saat işkence gördüm. Değil 6 saat 6 sene işkence görsem de mücadeleye sonuna kadar devam edeceğim.”

“Karalama kampanyası yapan kişilerle polemiğe girersem Esila`yı konuşamayacağım”

"Hakkımda karalama kampanyası başlatıldı dediniz. Bunun için nasıl bir yol izlemeyi düşünüyorsunuz" sorusu üzerine Üner, “Hukuki olarak hakkımı arayacağım. Eğer karalama kampanyası yapan kişilerle polemiğe girersem Esila`yı, bana işkence yapanları, polis şiddetini konuşamayacağım. O yüzden amacım burada ana meseleleri konuşup diğer meselelerin hukuki takibinde olmak" dedi.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA